Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για overclock CPU και RAM

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και παλιός στον χώρο των υπολογιστών δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με overclock. Επειδή όμως παίζω σε VR που είναι πολύ GPU KAI CPU intensive είπα να πειραματιστώ με OC.

Το σύστημά μου είναι

• 7700Κ
  • asrock z270m extreme4
  • 16GB Gskill ripjaws V CL16-18-18-38 3200
  • Corsair RM850i
  • Noctua NH D-15s
  • GPU έχω 1080ΤΙ αλλά σε πρώτη φάση δεν με ενδιαφέρει το OC της. 

Όταν βάζω την μνήμη από το XMP στα 3200 όλα δουλεύουν κανονικά αλλά ο επεξεργαστής δεν παίρνει καθόλου OC.

Αν αφήσω την μνήμη στα default ο επεξεργαστής ανεβαίνει στα 4.8 με 1.35V και πάλι δουλεύει κανονικά. 

Αν όμως βάλω την μνήμη στα 3.2 ο επεξεργαστής δεν παίρνει καθόλου OC. 

Με την μνήμη στα 3GHz και τον επεξεργαστή στα 4.6 παίζει αλλά έχει προβλήματα πολλές φορές στο να βγει από το sleep mode. 

Τι είναι καλύτερο να κάνω, μήπως να αφήσω την μνήμη και να παίξω μόνο με OC CPU; Να βάλω την μνήμη στα 3.2 και να μην ασχοληθώ με τον επεξεργαστή; Με κάποιον τρόπο που μου διαφεύγει να φτιάξω και τα 2;

Τις μνήμες τις εχω στα slots 2 και  4 σύμφωνα με το Manual σελίδα 17http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Manual/Z270M Extreme4.pdf

Επεξ/σία από kgian
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kgian είπε

Αν και παλιός στον χώρο των υπολογιστών δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με overclock. Επειδή όμως παίζω σε VR που είναι πολύ GPU KAI CPU intensive είπα να πειραματιστώ με OC.

Το σύστημά μου είναι

• 7700Κ
  • asrock z270m extreme4
  • 16GB Gskill ripjaws V CL16-18-18-38 3200
  • Corsair RM850i
  • Noctua NH D-15s
  • GPU έχω 1080ΤΙ αλλά σε πρώτη φάση δεν με ενδιαφέρει το OC της. 

Όταν βάζω την μνήμη από το XMP στα 3200 όλα δουλεύουν κανονικά αλλά ο επεξεργαστής δεν παίρνει καθόλου OC.

Αν αφήσω την μνήμη στα default ο επεξεργαστής ανεβαίνει στα 4.8 με 1.35V και πάλι δουλεύει κανονικά. 

Αν όμως βάλω την μνήμη στα 3.2 ο επεξεργαστής δεν παίρνει καθόλου OC. 

Με την μνήμη στα 3GHz και τον επεξεργαστή στα 4.6 παίζει αλλά έχει προβλήματα πολλές φορές στο να βγει από το sleep mode. 

Τι είναι καλύτερο να κάνω, μήπως να αφήσω την μνήμη και να παίξω μόνο με OC CPU; Να βάλω την μνήμη στα 3.2 και να μην ασχοληθώ με τον επεξεργαστή; Με κάποιον τρόπο που μου διαφεύγει να φτιάξω και τα 2;

Τις μνήμες τις εχω στα slots 2 και  4 σύμφωνα με το Manual σελίδα 17http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Manual/Z270M Extreme4.pdf

Τι εννοείς όταν τις βάζεις στο xmp δεν παίρνει oc ο επεξεργαστής.? Μάλλον κάτι άλλο έχεις μπερδέψει.

Αλλά να σε ρωτήσω πρώτα και κάτι άλλο, τι εννοείς τις ραμ τις έχεις στις θέσεις 2 κ 4. Από το manual οι θέσεις είναι Α1,Α2,Β1,Β2. Σε ποιές θέσεις τις έχεις εσύ?

Επεξ/σία από armagedwnn

Load optimized default -> reboot -> load xmp -> reboot

Μετά βάλε την cache στο 43, vccio 1.1, sysagent 1.15, allow cpu overvoltage ή οπως το λέει η asrock -> reboot

Μέτα δοκίμασε να δώσεις cpu multiplier και φυσικά vcore.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...