fendercastle Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Καλημέρα θελω να κανω μια ερώτηση εάν γνωρίζει κανείς, ειχα το τηλέφωνο στον ΟΤΕ και το ίντερνετ στη vodafone ομως λόγω πολλών προβλημάτων στη συνδεση αποφάσισα να μεταφέρω και το ίντερνετ στον ΟΤΕ. Αφού έκανα τη μετάβαση συνέχισα να λαμβάνω λογαριασμούς απο τη vodafone , όταν τους κάλεσα μου είπανε να στείλω μια επιστολή για να σταματήσει η αποστολή τους. Σήμερα λοιπόν λαμβάνω μια επιστολή πως έχω ένα χρέος στη Vodafone αξίας 3 λογαριασμών + τόκους και ότι θα γίνει διεκδίκηση κλπ κλπ . Πήρα τηλέφωνο στη vodafone και λέω δεν έγινε αυτόματα η ενημέρωση από τον ΟΤΕ στην εθνικη βαση δεδομενων φορητοτητας για διακοπή της σύνδεσης? Και είπανε πως ήτανε μεριζομενος ο βρόγχος και ότι έπρεπε εγω να κάνω ενημέρωση γιατί δημιούργησε καινουργιο βρόγχο ο ΟΤΕ και δεν ενημερωθηκαν. Κι έτσι προκύπτει 1,5 μήνας που έκανα να το πάρω χαμπαρι και να στείλω την επιστολή, + 1 μήνας που είπανε ότι διαρκεί η διαδικασία για κατάργηση του βρόγχο = σύνολο 3 μήνες χρέος. Γνωρίζει κανείς εαν ισχύουν τα παραπάνω ή μας δουλεύουνε?
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, fendercastle είπε ειχα το τηλέφωνο στον ΟΤΕ και το ίντερνετ στη vodafone Αυτό πως γίνεται για να καταλάβουμε
fendercastle Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Το σταθερό μου ητανε ανέκαθεν ΟΤΕ, όταν θέλησα να βάλω και ίντερνετ ζήτησα από την τότε hol και η οποια εγινε μετέπειτα vodafone, να μου κάνει συνδεση ίντερνετ την οποία τωρα την έφερα στον ΟΤΕ. Αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα δεις και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με σταθερό ΟΤΕ και ίντερνετ από άλλους παρόχους. Δες το παρακάτω link τι σημαίνει ΜΤοΒ για να καταλαβεις https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Telecoms/LocalNetworkAccess/FAQS/ Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από fendercastle
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Εγω να σου πω την αληθεια πρώτη φορα διαβάζω κατι τετοιο και δεν ξερω και πως θα ξεμπλέξεις με τις χρεώσεις
fendercastle Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Αυτό ψάχνω να μάθω εαν κάποιος εχει τη γνώση και γνωρίζει στη περίπτωση μου η φορητοτητα της σύνδεσης στο ίντερνετ λειτουργεί όπως στις περιπτώσεις της αλλαγής ολοκληρωμένης σύνδεσης ή όντως αλλαχθηκε ο βρόγχος και ο παλιός πάροχος δε γνώριζε την αλλαγή αυτή. Και πάλι όμως από τη στιγμή που τους ενημέρωσα κι εγω, είπανε πως θελουμε ενα μήνα για να καταργήσουνε το βρόγχο τι φταίω να πληρώνω ένα μήνα χωρίς να μου παρεχουνε καμια υπηρεσία.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Αυτό το πραγματάκι το είχα την περίοδο 2006 - 2007. Νόμιζα πως πλέον κανένας δεν χρησιμοποιούσε μεριζόμενο. Ό,τι σου γράφω είναι με επιφύλαξη, γιατί δεν ξέρω ακριβώς τι έχει παιχτεί. Όπως και να έχει το πράγμα, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, ισχύουν τα εξής: "Ο καταναλωτής απευθύνεται στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο της επιλογής του, ο οποίος αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος του καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειών που απαιτούνται για την κατάργηση υπηρεσιών που ο συνδρομητής λαμβάνει από τον ΟΤΕ ή από τρίτους παρόχους". και "Η αίτηση παροχής ΤοΒ που υποβάλλεται από τον συνδρομητή προς τον πάροχο περιλαμβάνει εξουσιοδότηση-δήλωση του συνδρομητή για καταγγελία των συμβάσεων που έχει συνάψει ο συνδρομητής με τον ΟΤΕ ή / και άλλους παρόχους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί αίτημα για να λαμβάνει υπηρεσίες μέσω του ΤοΒ αυτού από τον συγκεκριμένο πάροχο". Αυτά από το ερώτημα 6 του εγγράφου στο οποίο παρέπεμψες. Τυπικά δηλαδή ο ΟΤΕ όφειλε να έχει ενεργήσει για να καταγγελθεί η σύμβασή σου με τη Vodafone. Με άλλα λόγια επικοινωνείς (εγγράφως κατά προτίμηση) με ΟΤΕ και Vodafone όπου αναφέρεις την κατάσταση, λαμβάνεις τις απαντήσεις και αν δεν ικανοποιηθείς επικοινωνείς με ΕΕΤΤ.
fendercastle Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις πληροφορίες αυτο υποπτεύομαι κι εγω οτι κοίτανε να αρπαξουνε οτι μπορούνε μέχρι να τους πάρεις χαμπαρι και να κάνεις εσύ και καλά την διακοπή. Ένας λόγος που μου ενισχύει αυτη την άποψη ειναι οτι λίγες μέρες πριν λαβω σημα απο ΟΤΕ η γραμμή μου είχε μείνει χωρίς ίντερνετ άρα εγινε διακοπή απο vodafone μέχρι να λαβω από ΟΤΕ.
rofl Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αυτό πως γίνεται για να καταλάβουμε αυτο ειναι ο μεριζομενος που γραφει. μαλλον βλακειες λενε παντως, αφου γυρισες οτε καταργηθηκε ο μεριζομενος. παντως αν ειχες κανει ενα αιτημα διακοπης τωρα δεν θα ετρεχες. στειλε αιτημα ισως με βεβαιωση οτε που να προκυπτει η ημερομηνια διακοπης αν στο ζητησουν, που να ζητας αμεση διακοπη και ζητα διαγραφη των ποσων απο ημ διακοπης και εξης. η vf δεν εχει πληρωσει κατι στον οτε μετα την ημερομηνια διακοπης ετσι κι αλλιως. δεν ξερω αν θα το δεχτουν απευθειας η θα τρεχεις με καταγγελιες παντως ειναι κατι ευλογο Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από rofl
fendercastle Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Εκανα αίτημα διακοπής αλλά περιπου 2 μήνες αργότερα μέχρι να το πάρω χαμπαρι, πρώτος λογαριασμός νόμιζα ότι μπορεί να χει μείνει αναλογικά καποιο υπόλοιπο, μετα ελαβα και τον δευτερο λογαριασμο και τότε τους πήρα τηλ για παραπονα, και μου λένε καθησυχαστικά δεν ειναι τίποτα απλά θα στειλετε ενα αίτημα για διακοπή του βρόγχου χωρίς καποια αλλη διευκρινιση . Τώρα πλέον οταν μιλάω μαζί τους μου λένε αφου τοτε εκανες το αίτημα για διακοπή, τότε σταμάτησε και η παροχή .
rofl Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) κοιτα κι εγω δεν θα πληρωνα. νομιζω οτι αν το κυνηγησεις θα σε πιστωσουν δεν νομιζω οτι ο οτε συνεχισε να τους χρεωνει μετα τη διακοπη. αν τυχον συνεβη κατι τετοιο δικαια ζητανε λεφτα αλλα δεν το νομιζω. στειλε εγγραφο αιτημα οτι δεν επιθυμεις να χρεωθεις απο την ημερομηνια που εκανε ο οτε τη διακοπη και επειτα λογω του οτι δεν σου παρειχαν υπηρεσιες. αν απαιτηθει με μια βεβαιωση οτε εισαι καλυμενος οτι δεν σου παρειχαν υπηρεσια. btw με το να μην πληρωσεις δεν εννοω να το αγνοησεις αλλα να το επιλυσεις. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από rofl
fendercastle Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μόλις τους ζοριζω κ τους λεω πως εγω το διαστημα εκείνο δε λάμβανα τις υπηρεσίες σας γτι με το που έκανα το αίτημα στον ΟΤΕ μετά από λίγες μέρες εμεινα χωρίς ίντερνετ αν η συνδεση σας ητανε ενεργή τοτε θα έπρεπε μέχρι κ τη τελευταία στιγμή να έχω σημα απο εσας τοτε δεν εχουνε τι να πούνε μένουνε άναυδοι ή μου λενε πως έπρεπε να καλέσετε το τεχνικό τμήμα. Κ να απευθυνθώ εγγράφως τα ίδια θα μου απαντήσουν. Πήρα κ στον ΟΤΕ αλλά δε μου δίνανε σαφή απάντηση, λεγανε θα το δείτε στο λογαριασμό σας φαινεται πότε ξεκίνησε η συνδεση, κι όντως οι ημερομηνίες φαίνονται δε μπορω ομως να αποδείξω κάτι. Θα τους εγραφα εντελως αλλά αυτό που φοβάμαι ειναι μη βρεθώ μπλεγμένος με την οφειλή που μου βγαζουνε
filipN Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, Orestis_G είπε [...] Όπως και να έχει το πράγμα, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, ισχύουν τα εξής: "Ο καταναλωτής απευθύνεται στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο της επιλογής του, ο οποίος αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος του καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειών που απαιτούνται για την κατάργηση υπηρεσιών που ο συνδρομητής λαμβάνει από τον ΟΤΕ ή από τρίτους παρόχους". και "Η αίτηση παροχής ΤοΒ που υποβάλλεται από τον συνδρομητή προς τον πάροχο περιλαμβάνει εξουσιοδότηση-δήλωση του συνδρομητή για καταγγελία των συμβάσεων που έχει συνάψει ο συνδρομητής με τον ΟΤΕ ή / και άλλους παρόχους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί αίτημα για να λαμβάνει υπηρεσίες μέσω του ΤοΒ αυτού από τον συγκεκριμένο πάροχο". Αυτά από το ερώτημα 6 του εγγράφου στο οποίο παρέπεμψες. Τυπικά δηλαδή ο ΟΤΕ όφειλε να έχει ενεργήσει για να καταγγελθεί η σύμβασή σου με τη Vodafone. Με άλλα λόγια επικοινωνείς (εγγράφως κατά προτίμηση) με ΟΤΕ και Vodafone όπου αναφέρεις την κατάσταση, λαμβάνεις τις απαντήσεις και αν δεν ικανοποιηθείς επικοινωνείς με ΕΕΤΤ. Νομίζω ότι ο τρόπος επικοινωνίας που προτείνεται παραπάνω, είναι και ο ενδεδειγμένος (bold). Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα πριν 8 χρόνια. Πήρα μηδενικό λογαριασμό από τον προηγούμενο πάροχο (μόνο για internet) μετά 6 μήνες. Προηγήθηκαν 3 χρεωστικοί λογαριασμοί, και τους έστειλα βεβαίωση του ΟΤΕ για την ημερομηνία αλλαγής της σύνδεσης DSL μετά τον πρώτο. Παρόλα αυτά επέμεναν τους πρώτους μήνες (στο τηλέφωνο) να πληρώσω. - Από τον ΟΤΕ μου είχαν πει όταν έκανα σύμβαση πως δεν χρειάζεται να κάνω εγώ αίτηση διακοπής. Βέβαια είναι ένα θέμα που ο κάθε υπάλληλος που θα μιλήσεις, ακόμα και στον ίδιο πάροχο, θα σου δώσει και διαφορετική απάντηση. - Άλλος ότι η αλλαγή καταγράφεται αυτόματα από το “σύστημα” και δεν χρειάζεται να το κάνεις εσύ και άλλος ότι θα του έρθει στο μυαλό εκείνη τη στιγμή. - Εγώ μετά τον πρώτο λογαριασμό τους έστειλα αντίγραφο βεβαίωσης που πήρα από τον ΟΤΕ. Μετά από κάθε νέο λογαριασμό έκανα τηλέφωνο στον προηγούμενο πάροχο και ζητούσα είτε να βγει νέος μηδενικός λογαριασμός, είτε να μου στείλουν έγγραφο που θα αναφέρουν ότι ήταν δική μου υποχρέωση να τους ειδοποιήσω για τη διακοπή, δεν το έκαναν ποτέ… - Ήρθαν πρώτα 3 χρεωστικοί λογαριασμοί, ο τέταρτος και τελευταίος ήταν μηδενικός. 1
fendercastle Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Περίπου 60 ευρώ, δεν είναι σοβαρό ποσό και πότε δεν έδωσα δικαίωμα, αλλά δε γουστάρω την κοροϊδία τοσα χρονιά πελάτης πέρνανε τα λεφτα τους στην ωρα τους εφυγα απο δικη τους αιτια καθως οι υπηρεσια για την οποια τους πληρωνα ητανε αθλια και στο τέλος να μου τη φέρνουμε κι από πανω. Και τους αμφισβητώ γιατί τους έχω πιάσει και στο κινητο να μου κανουνε μπινιες απο πρόγραμμα με αυθαίρετες χρεωσεις και όταν τους καλούσα στο τηλ δε το παραδεχοντουσαν ώσπου έφαγαν πρόστιμο από εεττ και το κατήργησαν. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από fendercastle
rofl Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 τη βεβαιωση οτε δεν την παιρνεις τηλεφωνικα. θα στειλεις αιτημα που να ζητας να σου στειλουν εγγραφως την ημερομηνια. 1 ώρα πριν, fendercastle είπε Πήρα κ στον ΟΤΕ αλλά δε μου δίνανε σαφή απάντηση, λεγανε θα το δείτε στο λογαριασμό σας φαινεται πότε ξεκίνησε η συνδεση, κι όντως οι ημερομηνίες φαίνονται δε μπορω ομως να αποδείξω κάτι. Θα τους εγραφα εντελως αλλά αυτό που φοβάμαι ειναι μη βρεθώ μπλεγμένος με την οφειλή που μου βγαζουνε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα