Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

Καμία εταιρία δεν λέει καθαρά . Λέει μικτά .

αυτο γίνετε γιατί οι κρατήσεις διαφοροποιούνται ανα εργαζόμενο . 

Είναι λίγα τα λεφτά 

Λογιστής σε ελληνική τράπεζα τόσα παίρνει (700€-800€). Πουθενά δε δίνουν παραπάνω. Μετά πάνε οι αυξήσεις με τα χρόνια προϋπηρεσίας (και όχι τίποτα ποσά 100-200 τη φορά).

Btw, έξω μπορεί να πάρεις περισσότερα, αλλά και η ζωή κοστίζει περισσότερα. Πουθενά αλλού, ίσως εκτός από χώρες όπως Πορτογαλία ή Ισπανία, δεν θα βρεις νοίκια με 200-400€. Χώρια που το ν' αγοράσεις δικό σου σπίτι δεν υφίσταται καν.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Imola είπε

Αυτό με την κοινωνική ζωή του εξωτερικού με κάνει και γελάω. Ας μου εξηγήσει κάποιος τι εννοούμε όταν συγκρίνουμε την κοινωνική ζωή των Ελλήνων στην Ελλάδα με αυτήν που έχουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Τι ακριβώς δεν μπορεί να κάνει κάποιος Έλληνας στο εξωτερικό, που τό έχει τόσο πολύ ανάγκη που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό και παίρνει την απόφαση να επιστρέψει για να χωθεί σε μια κωλοεταιρεία πέρνοντας ψίχουλα, αντί να συνεχίζει να χτίζει μια καλύτερη επαγγελματική κατάσταση στο εξωτερικό; Ειλικρινά ρε παιδιά μια απάντηση για να το καταλάβω.

γιατι αφηνεις παιδικους φιλους και οικογενεια πισω. οι φιλοι που γνωριζεις εκει δεν ειναι μονιμοι, ερχονται και φευγουν. και οι πολεις ειναι τοσο τεραστιες που μπορει να μην μπορεις να τους δεις για μηνες. δεν ειναι το ιδιο να τελειωνεις δουλεια 5 και 5.30 να εισαι για καφε με φιλους και ηλιο, η την οικογενεια. αλλο ειναι να σχολας 8 χωρις να εχεις φαει και να εχεις μια ωρα να φτασεις σπιτι σμπροχνωντας για να χωρεσεις στο μετρο. 

8 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

Καταρχιν έχουν οι τράπεζες trading floor και στην Ελλάδα .

Αφου δεν θα κανείς την δουλειά που εκανες και ήξερες , τι ακριβώς θα κανείς ; 

Γιατί και εγω έπαιζα ποδόσφαιρο , αλλά όταν πήγα μετά για σεφ δεν μου μέτρησαν την προϋπηρεσία .

εχουν ναι. αλλα για να μπεις εκει ειναι θεμα βισματος, οχι προυπηρεσιας.

8 ώρες πριν, Shaddock είπε

Δεν αντιλέγω και καλά θα κάνεις που θέλεις να το παλέψεις. Απλά από την στιγμή που η εταιρεία που είσαι, δεν είναι εξοικιωμένη με το "trading floor" γιατί πήγες; Από μόνη σου υπονομεύεις τις ικανότητες σου, οπότε σε μεταχειρίζονται σαν ισάξια των υπολοίπων που δεν έχουν καν προϋπυρησία.

ηρθα για να κανω μια αρχη...και απο περιεργια. το αντικειμενο μου ελλαδα ειναι μονο σε τραπεζες και φυσικα εκει δεν ευκολο να μπεις χωρις γνωστο.(π.χ. εμαθα πηραν νεαρο με προυπηρεσια μονο 10 μηνες στρατου σε μια προκηρυξη που ζητουσε 5 χρονια προυπηρεσια σε τραπεζα) 

αλλα χρηματοοικονομικα εχω τελειωσει, μπορω να κανω και αλλες δουλειες. απλα εκει θα μπορουσα να συνεισφερω περισσοτερα

Δημοσ.

Ρε τι συγκρίνεται τους μισθούς Ελλάδας με εξωτερικό? Ο άνθρωπος ρωτάει ξεκάθαρα: είναι λογικό να παίρνει κάποιος ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με προϋπηρεσία, όσα παίρνει κάποιος junior ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???

Φίλε μου αν θες τη γνώμη μου σε πιάσανε κότσο. Η προϋπηρεσία δε μετριέται με ένσημα, αλλά με γνώση. Αν έχεις εμπειρία και γνώση 8 χρόνων προφανώς και παίρνεις λίγα. Όχι συγκριτικά με τον junior. Πούλα τον εαυτό σου και ψάξε δουλειά αλλού πριν ζητήσεις αύξηση.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pral13 είπε

Ρε τι συγκρίνεται τους μισθούς Ελλάδας με εξωτερικό? Ο άνθρωπος ρωτάει ξεκάθαρα: είναι λογικό να παίρνει κάποιος ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με προϋπηρεσία, όσα παίρνει κάποιος junior ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???

Φίλε μου αν θες τη γνώμη μου σε πιάσανε κότσο. Η προϋπηρεσία δε μετριέται με ένσημα, αλλά με γνώση. Αν έχεις εμπειρία και γνώση 8 χρόνων προφανώς και παίρνεις λίγα. Όχι συγκριτικά με τον junior. Πούλα τον εαυτό σου και ψάξε δουλειά αλλού πριν ζητήσεις αύξηση.

αυτο ρωτησα και εγω. γιατι ακουω πολλα διαφορετικα και δεν ξερω τι ισχυει και τι οχι ακομα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που γράφεις στο αρχικό ποστ σου ότι σου είπαν ότι η προυπηρεσία δεν μετράει καλά νταξ.... γελάνε και οι πέτρες. 

Δεν μπορώ να σου πώ από πρώτο χέρι μισθούς στον τομέα σου γιατί είμαι σε άλλο κλάδο (πληροφορική) αλλά θα περίμενα τουλάχιστον 1000 καθαρα (δηλαδή περίπου 1400 μεικτά) για κάποιον με την προυπηρεσία και σπουδες σου. Βασικά κάτω απο 900ε θα περίμενα για κάποιον πολύ junior.

Συμφωνώ με τον pral13 απο πάνω, δυστυχώς σου κάνανε μπινία τελευταία στιγμή που πήγες να υπογράψεις και εσύ φοβουμενη μην χάσεις την δουλειά υπέγραψες. Δεν μου το έχουν κάνει προσωπικά αλλά εχει συμβεί σε συναδέλφους. 

Δεν πειράζει κάτσε εκεί προς το παρόν και ξεκίνα να ψάχνεις αλλού. Το σημαντικό είναι ότι εργάζεσαι και έτσι είσαι πιο δελεαστικός απο κάποιον που κάθεται "πάγκο".

Επεξ/σία από panosp1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού πάνε έτσι:

Αναφορά σε κείμενο

" Σε ότι αφορά τις τριετίες ο κατώτατος μισθός προσαυξάνεται 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες, και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω. Αντίστοιχα, το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι τριετίες, και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω. "

Τα επιπλέον (που εδώ δεν...) είναι στην ευχέρεια του εργοδότη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/3/2019 στις 9:03 ΠΜ, xoriatisa είπε

γιατι αφηνεις παιδικους φιλους και οικογενεια πισω. οι φιλοι που γνωριζεις εκει δεν ειναι μονιμοι, ερχονται και φευγουν. και οι πολεις ειναι τοσο τεραστιες που μπορει να μην μπορεις να τους δεις για μηνες.

Ισχύει οτι οι φίλοι που γνωρίζεις έξω δεν είναι μόνιμοι γιατί οι περισσότεροι αλλάζουν μέρος συχνά. Αλλά το ίδιο ισχύει και για τους παιδικούς φίλους που άφησες πίσω. Δηλαδή δεν παίζει να έχεις φύγει από την Ελλάδα 5-10 χρόνια και επιστρέφοντας οι φίλοι είναι εκεί και να περιμένουν λες και δεν πέρασε μια μέρα στη δική τους ζωή. Εν ολίγοις έχω παρατηρήσει οτι ο κόσμος που επιστρέφει από το εξωτερικό έχει στο μυαλό του και νοσταλγεί τη ζωή του στην Ελλάδα όπως την άφησε που βέβαια δεν αντιστοιχεί με την ζωή του στην Ελλάδα που θα βρει σήμερα. Ελπίζω η δικιά σου εμπειρία βέβαια να είναι διαφορετική, αν και από οτι θυμάμαι ένας λόγος που ήθελες να επιστρέψεις ήταν η υγεία των γονιών σου πράγμα που με προβληματίζει πολύ και έμενα. Εύχομαι να πηγαίνουν όλα καλύτερα! :)

Επεξ/σία από totem_lost
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η προυπηρεσια για να αποτυπωθει στο μισθο, πρεπει να σχετιστει με αντικειμενο ενασχολησης αντιστοιχο.

Δηλαδη σε εκαναν σενιορ η μανατζερ επειδη εχεις προυπηρεσια, αντιστοιχα θα αυξηθει και ο μισθος σου

Το ιδιο και αν σου αναθετουν προτζεκτ και δουλειες πιο δυσκολες, πολυπλοκες, υπευθυνες κλπ λογω του οτι εχεις προυπηρεσια

Αν αντιθετα κανεις ακριβως τα ιδια με αυτα που κανει ο 23χρονος, τοτε θα παρεις τα ιδια λεφτα με αυτον

Με απλα λογια, αν  εταιρια μπορει να σε αντικαταστησει με καποιον 23χρονο, τοτε δεν εχει κινητρο να σου δωσει μεγαλυτερο μισθο

Επεξ/σία από archer100
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, totem_lost είπε

Ισχύει οτι οι φίλοι που γνωρίζεις έξω δεν είναι μόνιμοι γιατί οι περισσότεροι αλλάζουν μέρος συχνά. Αλλά το ίδιο ισχύει και για τους παιδικούς φίλους που άφησες πίσω. Δηλαδή δεν παίζει να έχεις φύγει από την Ελλάδα 5-10 χρόνια και επιστρέφοντας οι φίλοι είναι εκεί και να περιμένουν λες και δεν πέρασε μια μέρα στη δική τους ζωή. Εν ολίγοις έχω παρατηρήσει οτι ο κόσμος που επιστρέφει από το εξωτερικό έχει στο μυαλό του και νοσταλγεί τη ζωή του στην Ελλάδα όπως την άφησε που βέβαια δεν αντιστοιχεί με την ζωή του στην Ελλάδα που θα βρει σήμερα. Ελπίζω η δικιά σου εμπειρία βέβαια να είναι διαφορετική, αν και από οτι θυμάμαι ένας λόγος που ήθελες να επιστρέψεις ήταν η υγεία των γονιών σου πράγμα που με προβληματίζει πολύ και έμενα. Εύχομαι να πηγαίνουν όλα καλύτερα! :)

ανοιγεις μεγαλη κουβεντα, νομιζω εχεις δικιο...θυμομαστε μονο τις καλες στιγμες οταν φευγουμε. τα φτιαχνουμε ομορφα με το μυαλο μας. και θυμομαστε μια ελλαδα ανεμελη κτλ. ως τωρα και η δικη μου εμπειρια ειναι ασχημη, αλλα θα κανω υπομονη

αλλα τι εννοεις οι φιλοι δεν θα περιμενουν? οταν ερχομουν τους εβλεπα. επειδη δεν ημουν εδω συνεχεια σημαινει πως πλεον δεν ειμαστε τοσο φιλοι? εξηγησε μου το σκεπτικο σου, γιατι τοχω ξανακουσει και μου κανει εντυπωση. εννοεις θα ειναι απασχολημενοι αν εχουν κανει δικη τους οικογενεις? η το εννοεις ξεκαθαρα εγωιστικα απο μερους τους...δλδ δεν με βλεπανε συχνα αρα δεν με εχουν φιλη πια? διοτι το δευτερο θα ηταν λιγο κακιουλα απο μερος τους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, xoriatisa είπε

ανοιγεις μεγαλη κουβεντα, νομιζω εχεις δικιο...θυμομαστε μονο τις καλες στιγμες οταν φευγουμε. τα φτιαχνουμε ομορφα με το μυαλο μας. και θυμομαστε μια ελλαδα ανεμελη κτλ. ως τωρα και η δικη μου εμπειρια ειναι ασχημη, αλλα θα κανω υπομονη

αλλα τι εννοεις οι φιλοι δεν θα περιμενουν? οταν ερχομουν τους εβλεπα. επειδη δεν ημουν εδω συνεχεια σημαινει πως πλεον δεν ειμαστε τοσο φιλοι? εξηγησε μου το σκεπτικο σου, γιατι τοχω ξανακουσει και μου κανει εντυπωση. εννοεις θα ειναι απασχολημενοι αν εχουν κανει δικη τους οικογενεις? η το εννοεις ξεκαθαρα εγωιστικα απο μερους τους...δλδ δεν με βλεπανε συχνα αρα δεν με εχουν φιλη πια? διοτι το δευτερο θα ηταν λιγο κακιουλα απο μερος τους.

φαντάζομαι εννοεί ότι κ Ελλάδα να ήσουν οι φίλοι μπορεί να μην είναι κοντά οπως θες. 

Για παράδειγμα εμένα η παρέα μου πριν καν φύγω απο Ελλάδα ειχε σκορπίσει παντού (βασικά οπου βρίσκαμε δουλειά).

Οπότε για μένα τι εξω τι Ελλάδα σε θέμα φίλων (3-4 ) είναι το ίδιο. 

Βέβαια εδώ υπάρχει το παράδοξο σε μένα για όσους φεύγουν, απομονώνονται μόνοι τους χωρίς λόγο κάτι που Ελλάδα δεν θα το κάναν. Γιατί εγώ στο νησί μια χαρά παρέα έχω κ φίλους έκανα.

*οσοι έφυγαν απ την Ελλάδα πριν το 10-11 έχουν εντελώς λανθασμένη εικόνα της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο οτι όσοι την νοσταλγούν κ "γκρινιάζουν" συνεχώς για τον καιρο, τον αναδρομο Ερμή κτλπ ειναι συνήθως τέτοια άτομα.

Δημοσ.

Εκτός από αυτό που λέει ο αποπάνω, σε διάστημα χ χρόνων οι φίλοι σου έχουν περάσει επαγγελματικά, προσωπικά κοκ με άλλους κύλους ατόμων τα οποία έχουν γίνει πιο relevant στην τωρινή ζωή τους. Δεν είναι όπως τους άφησες πριν 10 χρόνια ούτε και εσύ είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Το βρίσκω λογικό να σου πω την αλήθεια.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Εκτός από αυτό που λέει ο αποπάνω, σε διάστημα χ χρόνων οι φίλοι σου έχουν περάσει επαγγελματικά, προσωπικά κοκ με άλλους κύλους ατόμων τα οποία έχουν γίνει πιο relevant στην τωρινή ζωή τους. Δεν είναι όπως τους άφησες πριν 10 χρόνια ούτε και εσύ είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Το βρίσκω λογικό να σου πω την αλήθεια.

εν μερει ισως..αλλα ερχομουν συχνα. μπορει αν ημουν ελλαδα να μην βλεπομασταν τοσο συχνα. ερχομουν 4-5 φορες το χρονο και εμενα για 3-4 βδομαδες τη φορα. αυτο που λες ομως το εχω ακουσει και απο αλλους. για να ειμαι ειλικρινης ομως...αν εβλεπα πως αυτοι οι φιλοι μου ετσι θεωρουσαν τη σχεση μας, θα τους εκανα περα... γιατι το βλεπω καπως λαθος. ειναι σαν να λεω εγω...οτι επειδη εφυγα εξω τωρα δεν καταδεχομαι τους φιλους που αφησα εδω. 

ουτως η αλλως αλλαζουμε και μεγαλωνουμε. αν εισαι φιλος φιλος και χρονια να κανεις να δεις τον αλλον, οταν βρεθειτε θαναι σαν να μην περασε μια μερα.

56 λεπτά πριν, bilya είπε

φαντάζομαι εννοεί ότι κ Ελλάδα να ήσουν οι φίλοι μπορεί να μην είναι κοντά οπως θες. 

Για παράδειγμα εμένα η παρέα μου πριν καν φύγω απο Ελλάδα ειχε σκορπίσει παντού (βασικά οπου βρίσκαμε δουλειά).

Οπότε για μένα τι εξω τι Ελλάδα σε θέμα φίλων (3-4 ) είναι το ίδιο. 

Βέβαια εδώ υπάρχει το παράδοξο σε μένα για όσους φεύγουν, απομονώνονται μόνοι τους χωρίς λόγο κάτι που Ελλάδα δεν θα το κάναν. Γιατί εγώ στο νησί μια χαρά παρέα έχω κ φίλους έκανα.

*οσοι έφυγαν απ την Ελλάδα πριν το 10-11 έχουν εντελώς λανθασμένη εικόνα της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο οτι όσοι την νοσταλγούν κ "γκρινιάζουν" συνεχώς για τον καιρο, τον αναδρομο Ερμή κτλπ ειναι συνήθως τέτοια άτομα.

εγω εφυγα πριν το 10. οταν ημουν ακομα στη σχολη. οποτε αφησα μια ελλαδα ανεμελιας και παρεες ανεμελες. γιαυτο γκρινιαζω λολ. αλλα την εξειδανικευεις την ελλαδα οσο λειπεις....τωρα που γυρισα ειμαι σαν αγνωστη αναμεσα σε αγνωστους. δεν ξερω σε ποια ταυτοτητα καν ανηκω. μου λεγανε ολοι οτι με το που θα φτασω θα νιωσω οτι ειμαι σπιτι μου. αλλα δεν νιωθω ετσι. εχω κανα 3μηνο που γυρισα, και ακομα δεν εχω συνηθισει. εχω βαλει κιλα, εχω μαλωσει με φιλους, γενικα ολα πηγανε πολυ στραβα :P

αλλα οι πολεις που εζησα (εκτος του λουξεμβουργου) ηταν πολυ μεγαλες, και σχεδον αδυνατον να κρατησεις φιλιες. ποιος θα μπει στο μετρο μια ωρα και μεσα στο σκ να παει να δει καποιον φιλο? θα το κανεις 1-2...θα κουραστεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...