koulkos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, slk200gr είπε πρεπει να διαφωνησω σε αρκετα 1)ναι παντα οταν μιλαμε για αποδοχες μιλαμε για μεικτα αν ομως μιλησουμε για καθαρα αφαιρεις φμυ,κρατησεις κτλ αλλα οχι τον φορο εισοδηματος που παιρνει το κρατος καθε χρονο για τον απλουστατο λογο οτι ο εργοδοτης δεν ξερει αν εχεις και αλλα εισοδηματα πχ απο νοικια,χωραφια εξτρα δουλεια κτλ 2)ακομα και σημερα με τις πολλες αλαγες στην εργατικη νομοθεσια η προυπηρεσια μετραει παντα βεβαια στον ιδιο κλαδο και ανα 3ετιες ,δεν μπορει να παραβλεψει ακομα και σημερα ο εργοδοτης τις 3ετιες (τουλαχιστον νομιμα) 1) Τα μπέρδεψες. ΦΜΥ είναι ο φόρος σε αναγωγή, δεν σου κρατάει κάτι άλλο (εκτός από εισφορά αλληλεγγύης για μεγαλύτερα εισοδήματα). Επομένως, όταν μιλάμε για καθαρά μιλάμε για τσέπη. Ο εργοδότης ξέρει τα πάντα από πριν (κλίμακες φόρου, αν έχεις παιδιά, τις κρατήσεις, τον μισθό) επομένως μπορεί να υπολογίσει και τα καθαρά εξαρχής. Τα λοιπά εισοδήματα δεν μας ενδιαφέρουν και θα παίξουν τον ρόλο τους στη φορολογική δήλωση. 2) Η προϋπηρεσία μετράει σε οποιοδήποτε εργοδότη, σε οποιοδήποτε κλάδο και είναι παγωμένες από 14 Φεβρουαρίου του 2012. Δεν μπορεί να τις παραβλέψει αν ο άλλος έχει θεμελιώσει το δικαίωμα τους πριν από το 2012. Βέβαια, στο επίπεδο μισθών που μιλάμε (700-800 καθαρά) μπορεί κάλλιστα να σου πετάξει τον βασικό με τις τριετίες υπολογισμένες και να λες και ευχαριστώ γιατί το ανώτατο ποσό με βασικό και 3 τριετίες που είναι το max, είναι 845,00 μικτά. 3 ώρες πριν, xoriatisa είπε δεν τα ζητησαν καν. αυτος ο μισθος που δωσανε ειναι ο συνηθες? ειναι δλδ...καλος μισθος για ελλαδα? ειναι συνηθισμενο να παιρνει ενας 35 τα ιδια με εναν 23αρη? δεν ρωταω ειρωνικα. ρωταω για να κατανοησω την ελληνικη πραγματικοτητα πριν παρω αποφασεις. Εργάζεσαι ήδη στην εταιρεία; Αν ναι, αυτά έπρεπε να τα ρωτήσεις πριν πάρεις την απόφαση γιατί φαντάζομαι δεν πήρες την απόφαση να επιστρέψεις για τα 60 ευρώ διαφορά στο μήνα. Επίσης δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα κάνεις στην εταιρεία αλλά σκέψου πως ένας 27αρης που μεγάλωσε, σπούδασε και εργάστηκε στην Ελλάδα ίσως είναι πιο χρήσιμος την παρούσα στιγμή γνωρίζοντας το ελληνικό σύστημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, koulkos είπε 1) Τα μπέρδεψες. ΦΜΥ είναι ο φόρος σε αναγωγή, δεν σου κρατάει κάτι άλλο (εκτός από εισφορά αλληλεγγύης για μεγαλύτερα εισοδήματα). Επομένως, όταν μιλάμε για καθαρά μιλάμε για τσέπη. Ο εργοδότης ξέρει τα πάντα από πριν (κλίμακες φόρου, αν έχεις παιδιά, τις κρατήσεις, τον μισθό) επομένως μπορεί να υπολογίσει και τα καθαρά εξαρχής. Τα λοιπά εισοδήματα δεν μας ενδιαφέρουν και θα παίξουν τον ρόλο τους στη φορολογική δήλωση. 2) Η προϋπηρεσία μετράει σε οποιοδήποτε εργοδότη, σε οποιοδήποτε κλάδο και είναι παγωμένες από 14 Φεβρουαρίου του 2012. Δεν μπορεί να τις παραβλέψει αν ο άλλος έχει θεμελιώσει το δικαίωμα τους πριν από το 2012. Βέβαια, στο επίπεδο μισθών που μιλάμε (700-800 καθαρά) μπορεί κάλλιστα να σου πετάξει τον βασικό με τις τριετίες υπολογισμένες και να λες και ευχαριστώ γιατί το ανώτατο ποσό με βασικό και 3 τριετίες που είναι το max, είναι 845,00 μικτά. Εργάζεσαι ήδη στην εταιρεία; Αν ναι, αυτά έπρεπε να τα ρωτήσεις πριν πάρεις την απόφαση γιατί φαντάζομαι δεν πήρες την απόφαση να επιστρέψεις για τα 60 ευρώ διαφορά στο μήνα. Επίσης δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα κάνεις στην εταιρεία αλλά σκέψου πως ένας 27αρης που μεγάλωσε, σπούδασε και εργάστηκε στην Ελλάδα ίσως είναι πιο χρήσιμος την παρούσα στιγμή γνωρίζοντας το ελληνικό σύστημα. Εργαζομαι εδω και 3 εβδομαδες περιπου. Γυρισα για αλλους λογους, οχι επειδη βρηκα αυτη τη δουλεια. Οι γνωστοι μου ολοι <λενε> οτι παιρνουν πανω απο 1300 καθαρα.Πλεον δεν ξερω αν το πιστευω και τι πιστευω. Δεν τα ρωτησα γιατι θεωρησα πως θα μου δινανε παραπανω γιατι ειχανε πει για 1200-1400 μεικτα. Οταν πηγα να υπογραψω ηταν πλεον αργα και ειπα ας το παρει το ποταμι. Στην εταιρεια ειμαι στο λογιστηριο αλλα ασχολουμαι με επενδυσεις και τετοια. Εδω Αθηνα σπουδασα, εδω μεγαλωσα...εδω ειχα την πρωτη μου δουλεια...απλα εφυγα εξω για τους γνωστους λογους. Δεν ειναι οτι ερχομαι Ελλαδα πρωτη φορα. Ισως καποιος που εμεινε εδω να ξερει το συστημα καλυτερα. Αλλα ειναι πιο απλοικο απο αυτο εξω, οποτε οταν ερχεσαι απεξω πρεπει να ριξεις τις γνωσεις σου...οχι να τρεξεις να τους προλαβεις. Τουλαχιστον σε αυτον τον κλαδο.
bluesattack Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, xoriatisa είπε αρα τα 790 ειναι λιγα για 8χρονια προυπηρεσιας,μεταπτυχιακων, διευθυντικων θεσεων κτλ Τοσα παιρνει ενας ντειβερας με τα τιπ. Μετα ''απορουν'' , ταχα μου ταχα μου, γιατι οι νεες επιχειρησεις ειναι συνηθως σουβλατζιδικα και φαστ καφε. Ξαναφυγε εξω .Μην συγκρινεις τον μισθο σου με συναδελφων για τον απλουστατο λογο οτι δεν ξερεις τι γνωστο εχει ο καθενας. Βεβαια μετα απο 8 χρονια στο εξωτερικο μεταπτυχιακα κλπ...καποιος θα πιστευε οτι θα ειχες ρωτησει τον μισθο που θα παιρνεις.Αλλα νταξ ας το προσπερασουμε αυτο . 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, bluesattack είπε Τοσα παιρνει ενας ντειβερας με τα τιπ. Μετα ''απορουν'' , ταχα μου ταχα μου, γιατι οι νεες επιχειρησεις ειναι συνηθως σουβλατζιδικα και φαστ καφε. Ξαναφυγε εξω .Μην συγκρινεις τον μισθο σου με συναδελφων για τον απλουστατο λογο οτι δεν ξερεις τι γνωστο εχει ο καθενας. Δεν το σκεφτομαι ακομα να φυγω παλι εξω. Υποτιθεται γυρισα για καλυτερη ζωη. Και πιο ηρεμη. Οκ εξω πληρωνει, αλλα δεν εχεις καθολου κοινωνικη ζωη και εισαι μακρυα απο οικογενεια, αν δεν εχεις δικη σου. Οσο για τα βισματα..δεν εχεις αδικο...
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Τα έχουμε ξαναπεί πάντως, κανονικά πρέπει να σου λένε τα μικτά. Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τη χώρα που ζεις, τους κατοίκους αυτής και τις καταστάσεις βγαίνει το τι σου μένει. Τώρα αν είναι πολλά ή λίγα μόνο εσύ ξέρεις. 1ον τι πιστεύεις πως πρέπει να παίρνεις, 2ον τι παίρνουν οι άλλοι σε αντίστοιχες εταιρείες και θέσεις και για μένα το κυριότερο 3ον με πόσα τη βγάζεις. Αν για να ζεις απλά θέλεις 1500 λόγο ενοικίου και κόστους ζωής τότε δε μπορείς να πας σε μια δουλειά που σου δίνουν 1000 ακόμη κι αν σε είχαν να ξυνεσαι. Για την προϋπηρεσία θα έλεγα πως για μένα δεν πρέπει να μετράει, αν και σε όλες τις δουλειές που πέρασα την μέτρησαν, για τον απλούστατο λόγο πως δεν κάνουμε όλοι την ίδια δουλειά. Μπορεί κάποιος να έχει 10 χρόνια προϋπηρεσία και να μην είναι καλός και κάποιος νέος να φυσάει.
logistoulis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 7 ώρες πριν, xoriatisa είπε Πρσπαθω να υπολογισω τον καθαρο μισθο μου. Μου ειπαν απτο λογιστηριο θαναι 850 καθαρα αλλα στα σαιτς μου βγαινει 790. Μεικτα ειναι 1000 το μηνα. Ειναι η πρωτη μου δουλεια ελλαδα και δεν εχω ιδεα πως να το υπολογισω... 1000 * .84 = 840 καθαρά από κει και πέρα (στο περίπου) 840*14=11760 έχουμε αφορολόγητο 8636, άρα 11760-8636= 3124 *.22= 687.28/14= 49.09 άρα πληρωτέα έχεις 840 - 49.09 = 790.91 2 2
hexenlord Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Απλα πραγματα με ΒΑΣΗ οσα γραφεις. Λες ησουν στο παρελθον διευθυντικο στελεχος, αρα εικαζω μινιμουμ σινιορ μανατζερ ή ασσισταντ Διρεκτορ ή Διρεκτορ. Εδω μιλας για οφφισερ αρα demotion με το καλημερα (αν μου ελεγες φινανσιαλ κοντρολλερ/μανατζερ το συζητουσαμε). Αν ισχυει το παραπανω στο εξωτερικο και αναλογως την χωρα, πρεπει να καθαριζες πανω απο 5κ μικτα η καθαρα (παλι, αναλογως τη χωρα). Εδω μιλας για 790 καθαρα, αρα demotion με το καλημερα. Εχεις ηδη ανιχνευσει μισθους συναδελφων (δεν ξερω πωςτο καταφερες αυτο, με 2 βδομαδες στην εταιρεια, θεωρητικα ειναι privileged info αυτο), μιλας για παραπλησιους μισθους για ανθρωπους 10 χρονια νεωτερους. Αυτοματο demotion και επισης θα σε βλεπουν λιγο/λιγη καθως αν ξερεις εσυ το μισθο τους εικαζω πως και εκεινοι θα ξερουν το δικο σου. Αν δεν εχεις θεματα με οικογενεια-παιδια-σκυλια-γατια, μαζεψε τα και ξαναπηγαινε εξωτερικο. Οπως τα γραφεις, πιστευω σε συντομο χρονικο διαστημα θα εχεις ψυχολογικα καθως ηδη νιωθεις πως δεν σε πληρωνουν για οσα αξιζεις=ηδη εχεις μπει στο τρυπακι των συγκρισεων. Ξερω πως θα αντιμετωπισω το ιδιο θεμα ακριβως αν καποια στιγμη γυρισω Ελλαδα, γιαυτο προσπαθω να γυρισω Ελλαδα οταν δεν θα χρειαζεται να δουλεψω ουτε μια μερα, πια. 3
Alexandros7474 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Καμία εταιρία δεν λέει καθαρά . Λέει μικτά . αυτο γίνετε γιατί οι κρατήσεις διαφοροποιούνται ανα εργαζόμενο . 9 ώρες πριν, xoriatisa είπε financial officer θεση σε λογιστικα τραπεζικα Είναι λίγα τα λεφτά
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hexenlord είπε Εχεις ηδη ανιχνευσει μισθους συναδελφων (δεν ξερω πωςτο καταφερες αυτο, με 2 βδομαδες στην εταιρεια, θεωρητικα ειναι privileged info αυτο), μιλας για παραπλησιους μισθους για ανθρωπους 10 χρονια νεωτερους. Αυτοματο demotion και επισης θα σε βλεπουν λιγο/λιγη καθως αν ξερεις εσυ το μισθο τους εικαζω πως και εκεινοι θα ξερουν το δικο σου. Αν δεν εχεις θεματα με οικογενεια-παιδια-σκυλια-γατια, μαζεψε τα και ξαναπηγαινε εξωτερικο. Οπως τα γραφεις, πιστευω σε συντομο χρονικο διαστημα θα εχεις ψυχολογικα καθως ηδη νιωθεις πως δεν σε πληρωνουν για οσα αξιζεις=ηδη εχεις μπει στο τρυπακι των συγκρισεων. Ξερω πως θα αντιμετωπισω το ιδιο θεμα ακριβως αν καποια στιγμη γυρισω Ελλαδα, γιαυτο προσπαθω να γυρισω Ελλαδα οταν δεν θα χρειαζεται να δουλεψω ουτε μια μερα, πια. δεν μπορεις να τα εχεις ολα..καπου θα κανεις demotion. τους ρωτησα απλα και μου απαντησαν. επισης στα διαλειμματα για τσιγαρο, ολοι συζητανε τα εργασιακα τους. γυρισα ελλαδα γιατι με κουρασε το εξω και ηθελα μια πιο ηρεμη ζωη. δεν περιμενα τοσα λιγα χρηματα, οποτε θα συνεχισω να ψαχνω για εδω, θα το δωσω κανα χρονο...και αν δεν..τοτε θα ξαναφυγω. στο εξωτερικο δεν ειχα ουτε οικογενεια ουτε σκυλια γατια, και οι φιλοι εκει ανακυκλωνονται διοτι κανεις δεν ειναι μονιμος...οποτε οπως το βλεπω εγω...η εχεις λεφτα στο εξωτερικο και εισαι μονος και μακρυα απο οικογενεια, η εισαι ελλαδα με οικογενεια και φιλους και ανεργος η φτωχος Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
Shaddock Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 33 minutes ago, xoriatisa said: δεν μπορεις να τα εχεις ολα..καπου θα κανεις demotion. τους ρωτησα απλα και μου απαντησαν. επισης στα διαλειμματα για τσιγαρο, ολοι συζητανε τα εργασιακα τους. γυρισα ελλαδα γιατι με κουρασε το εξω και ηθελα μια πιο ηρεμη ζωη. δεν περιμενα τοσα λιγα χρηματα, οποτε θα συνεχισω να ψαχνω για εδω, θα το δωσω κανα χρονο...και αν δεν..τοτε θα ξαναφυγω. στο εξωτερικο δεν ειχα ουτε οικογενεια ουτε σκυλια γατια, και οι φιλοι εκει ανακυκλωνονται διοτι κανεις δεν ειναι μονιμος...οποτε οπως το βλεπω εγω...η εχεις λεφτα στο εξωτερικο και εισαι μονος και μακρυα απο οικογενεια, η εισαι ελλαδα με οικογενεια και φιλους και ανεργος η φτωχος Διαφωνώ απόλυτα με το τελυταίο κομμάτι που έγραψες, του τύπου ότι εισαι ελλάδα με οικογένεια και άνεργος. 8 χρόνια επαγγελματικής υπηρεσίας στο εξωτερικό ισοδυναμεί με το διπλάσιο στην Ελλάδα. Στο χέρι σου είναι να αποδείξεις στον εργοδότη τις ικανότητες σου και βεβαίως να διαλέξεις και την κατάλληλη εταιρεία. Δεν γνωρίζω που δούλεψες και σε ποια χώρα, αλλά ώντας κάτοικος εξωτερικού και εγώ (φοιτητής ακόμα), θα σου έλεγα πως αφού πήρες την απόφαση να γυρίσεις, ψάξε και την ανάλογη εταιρεία που θα αναγνωρίσει τα προσόντα σου και θα σου δώσει αυτό που αξίζεις. Για να μην μακρυγορούμε -γνώμη μου πάντα- θα σου έλεγα να ψάξεις κάτι καλύτερο γιατί συμφοιτητής μου (24 ετών) βρήκε δουλειά ακριβώς με τον ίδιο μισθό που παίρνεις και εσύ. Και έχει και πολλά προνόμια, τύπου φαγητό, μεταφορά κτλπ κτλπ.
panos4tw Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, xoriatisa είπε Εργαζομαι εδω και 3 εβδομαδες περιπου. Γυρισα για αλλους λογους, οχι επειδη βρηκα αυτη τη δουλεια. Οι γνωστοι μου ολοι <λενε> οτι παιρνουν πανω απο 1300 καθαρα.Πλεον δεν ξερω αν το πιστευω και τι πιστευω. Δεν τα ρωτησα γιατι θεωρησα πως θα μου δινανε παραπανω γιατι ειχανε πει για 1200-1400 μεικτα. Οταν πηγα να υπογραψω ηταν πλεον αργα και ειπα ας το παρει το ποταμι. Στην εταιρεια ειμαι στο λογιστηριο αλλα ασχολουμαι με επενδυσεις και τετοια. Εδω Αθηνα σπουδασα, εδω μεγαλωσα...εδω ειχα την πρωτη μου δουλεια...απλα εφυγα εξω για τους γνωστους λογους. Δεν ειναι οτι ερχομαι Ελλαδα πρωτη φορα. Ισως καποιος που εμεινε εδω να ξερει το συστημα καλυτερα. Αλλα ειναι πιο απλοικο απο αυτο εξω, οποτε οταν ερχεσαι απεξω πρεπει να ριξεις τις γνωσεις σου...οχι να τρεξεις να τους προλαβεις. Τουλαχιστον σε αυτον τον κλαδο. Ετσι για την ιστορια, αν ο κυκλος σου εχει ~8-10 χρονια εμπειρια και εχει δουλειες αντιστοιχου επιπεδου με σενα, αληθεια λενε για τις αποδοχες τους. Και μονη σου το λες, αν οι 25αρηδες συναδελφοι σου ξεκινανε με 700-800, ε μεσα σε 10 χρονια δε θα παρουν μερικες καλες αυξησεις ειτε στην ιδια δουλεια (πιο δυσκολο) ειτε αλλαζοντας δουλεια (πιο ευκολο)? Πιστευω κι εσυ θα βρεις παραπλησια λεφτα μολις εγκλιματιστεις και ψαχτεις λιγο, welcome back. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από panos4tw
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 11 λεπτά πριν, panos4tw είπε Ετσι για την ιστορια, αν ο κυκλος σου εχει ~8-10 χρονια εμπειρια και εχει δουλειες αντιστοιχου επιπεδου με σενα, αληθεια λενε για τις αποδοχες τους. Και μονη σου το λες, αν οι 25αρηδες συναδελφοι σου ξεκινανε με 700-800, ε μεσα σε 10 χρονια δε θα παρουν μερικες καλες αυξησεις ειτε στην ιδια δουλεια (πιο δυσκολο) ειτε αλλαζοντας δουλεια (πιο ευκολο)? Πιστευω κι εσυ θα βρεις παραπλησια λεφτα μολις εγκλιματιστεις και ψαχτεις λιγο, welcome back. thanks 😛 και γω αυτο πιστευω, η θελω να πιστευω...με 1-2 μεγαλυτερους και μεστο κουρμπετι που μιλησαν και αυτοι για μαξιμουν 850ε. και εχω φοβερη τυχη θα βρω με 900ε. εγω θελω να πιστευω πως οι μισθοι για την ηλικια μου ειναι λιγο καλυτεροι απαυτο 14 λεπτά πριν, Shaddock είπε Διαφωνώ απόλυτα με το τελυταίο κομμάτι που έγραψες, του τύπου ότι εισαι ελλάδα με οικογένεια και άνεργος. 8 χρόνια επαγγελματικής υπηρεσίας στο εξωτερικό ισοδυναμεί με το διπλάσιο στην Ελλάδα. Στο χέρι σου είναι να αποδείξεις στον εργοδότη τις ικανότητες σου και βεβαίως να διαλέξεις και την κατάλληλη εταιρεία. Δεν γνωρίζω που δούλεψες και σε ποια χώρα, αλλά ώντας κάτοικος εξωτερικού και εγώ (φοιτητής ακόμα), θα σου έλεγα πως αφού πήρες την απόφαση να γυρίσεις, ψάξε και την ανάλογη εταιρεία που θα αναγνωρίσει τα προσόντα σου και θα σου δώσει αυτό που αξίζεις. Για να μην μακρυγορούμε -γνώμη μου πάντα- θα σου έλεγα να ψάξεις κάτι καλύτερο γιατί συμφοιτητής μου (24 ετών) βρήκε δουλειά ακριβώς με τον ίδιο μισθό που παίρνεις και εσύ. Και έχει και πολλά προνόμια, τύπου φαγητό, μεταφορά κτλπ κτλπ. τι κλαδος ομως? οι πληροφορικαριοι πχ ειναι σαφως σε πολυ καλυτερη μοιρα απο τους υπολοιπους. το αντικειμενο μου δεν εχει τεραστιο αντικτυπο εδω ελλαδα, ημουν σε trading floor. εδω ουτε οι τραπεζες δεν τα ξερουν αυτα (αστειακι). θα το παλεψω ομως, και θα του δωσω ενα χρονο ακομα και θα δω μετα. ισως ετυχα σε εταιρια που δινει λιγα. η ισως οντως τοσα δινουν παντου για ολες τις ηλικιες και βαθμιδες. δεν ξερω.
Shaddock Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 3 hours ago, xoriatisa said: thanks 😛 και γω αυτο πιστευω, η θελω να πιστευω...με 1-2 μεγαλυτερους και μεστο κουρμπετι που μιλησαν και αυτοι για μαξιμουν 850ε. και εχω φοβερη τυχη θα βρω με 900ε. εγω θελω να πιστευω πως οι μισθοι για την ηλικια μου ειναι λιγο καλυτεροι απαυτο τι κλαδος ομως? οι πληροφορικαριοι πχ ειναι σαφως σε πολυ καλυτερη μοιρα απο τους υπολοιπους. το αντικειμενο μου δεν εχει τεραστιο αντικτυπο εδω ελλαδα, ημουν σε trading floor. εδω ουτε οι τραπεζες δεν τα ξερουν αυτα (αστειακι). θα το παλεψω ομως, και θα του δωσω ενα χρονο ακομα και θα δω μετα. ισως ετυχα σε εταιρια που δινει λιγα. η ισως οντως τοσα δινουν παντου για ολες τις ηλικιες και βαθμιδες. δεν ξερω. Δεν αντιλέγω και καλά θα κάνεις που θέλεις να το παλέψεις. Απλά από την στιγμή που η εταιρεία που είσαι, δεν είναι εξοικιωμένη με το "trading floor" γιατί πήγες; Από μόνη σου υπονομεύεις τις ικανότητες σου, οπότε σε μεταχειρίζονται σαν ισάξια των υπολοίπων που δεν έχουν καν προϋπυρησία.
Alexandros7474 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, xoriatisa είπε thanks 😛 και γω αυτο πιστευω, η θελω να πιστευω...με 1-2 μεγαλυτερους και μεστο κουρμπετι που μιλησαν και αυτοι για μαξιμουν 850ε. και εχω φοβερη τυχη θα βρω με 900ε. εγω θελω να πιστευω πως οι μισθοι για την ηλικια μου ειναι λιγο καλυτεροι απαυτο τι κλαδος ομως? οι πληροφορικαριοι πχ ειναι σαφως σε πολυ καλυτερη μοιρα απο τους υπολοιπους. το αντικειμενο μου δεν εχει τεραστιο αντικτυπο εδω ελλαδα, ημουν σε trading floor. εδω ουτε οι τραπεζες δεν τα ξερουν αυτα (αστειακι). θα το παλεψω ομως, και θα του δωσω ενα χρονο ακομα και θα δω μετα. ισως ετυχα σε εταιρια που δινει λιγα. η ισως οντως τοσα δινουν παντου για ολες τις ηλικιες και βαθμιδες. δεν ξερω. Καταρχιν έχουν οι τράπεζες trading floor και στην Ελλάδα . Αφου δεν θα κανείς την δουλειά που εκανες και ήξερες , τι ακριβώς θα κανείς ; Γιατί και εγω έπαιζα ποδόσφαιρο , αλλά όταν πήγα μετά για σεφ δεν μου μέτρησαν την προϋπηρεσία .
Imola Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 17 ώρες πριν, xoriatisa είπε Δεν το σκεφτομαι ακομα να φυγω παλι εξω. Υποτιθεται γυρισα για καλυτερη ζωη. Και πιο ηρεμη. Οκ εξω πληρωνει, αλλα δεν εχεις καθολου κοινωνικη ζωη και εισαι μακρυα απο οικογενεια, αν δεν εχεις δικη σου. Οσο για τα βισματα..δεν εχεις αδικο... Αυτό με την κοινωνική ζωή του εξωτερικού με κάνει και γελάω. Ας μου εξηγήσει κάποιος τι εννοούμε όταν συγκρίνουμε την κοινωνική ζωή των Ελλήνων στην Ελλάδα με αυτήν που έχουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Τι ακριβώς δεν μπορεί να κάνει κάποιος Έλληνας στο εξωτερικό, που τό έχει τόσο πολύ ανάγκη που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό και παίρνει την απόφαση να επιστρέψει για να χωθεί σε μια κωλοεταιρεία πέρνοντας ψίχουλα, αντί να συνεχίζει να χτίζει μια καλύτερη επαγγελματική κατάσταση στο εξωτερικό; Ειλικρινά ρε παιδιά μια απάντηση για να το καταλάβω. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα