Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πρσπαθω να υπολογισω τον καθαρο μισθο μου. Μου ειπαν απτο λογιστηριο θαναι 850 καθαρα αλλα στα σαιτς μου βγαινει 790. Μεικτα ειναι 1000 το μηνα. Ειναι η πρωτη μου δουλεια ελλαδα και δεν εχω ιδεα πως να το υπολογισω...

Μιλωντας για πρωτη δουλεια ελλαδα..ηρθα με σχεδον 8χρονια προυπηρεσιας, και μου ειπαν πως δεν μετραει. Παιρνω τα ιδια χρηματα με τα νεαρα παιδια του τμηματος που ειναι κατω των 25 και πρωτη τους δουλεια. Ετσι ειναι συνηθως? Η με πιασανε κοροιδο? 

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εάν ήσουν στο εξωτερικό και έχεις ένσημα με την βεβαίωση από τον εκεί ασφαλιστικό σου φορέα η προϋπηρεσία σου μπορεί να αναγνωριστεί.

Δεν ξέρω όμως εάν ο εργοδότης είναι ιδιώτης αν έχει τέτοια υποχρέωση... 

Επισκέπτης
Δημοσ.

δεν τα ζητησαν καν. αυτος ο μισθος που δωσανε ειναι ο συνηθες? ειναι δλδ...καλος μισθος για ελλαδα?

ειναι συνηθισμενο να παιρνει ενας 35 τα ιδια με εναν 23αρη? δεν ρωταω ειρωνικα. ρωταω για να κατανοησω την ελληνικη πραγματικοτητα πριν παρω αποφασεις. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όχι απλά είναι συνηθισμένος είναι και ΠΟΛΥ καλός για Ελλάδα, άσχετα που δεν μπορείς να ζήσεις με αυτά τα λεφτά.

Καλός ήλθες στο Μπανανισταν.

*Με το δώρο Χριστουγέννων κάνε κομπόδεμα και βγες πάλι έξω. 

1 ώρα πριν, xoriatisa είπε

Μιλωντας για πρωτη δουλεια ελλαδα..ηρθα με σχεδον 8χρονια προυπηρεσιας, και μου ειπαν πως δεν μετραει. Παιρνω τα ιδια χρηματα με τα νεαρα παιδια του τμηματος που ειναι κατω των 25 και πρωτη τους δουλεια. Ετσι ειναι συνηθως? Η με πιασανε κοροιδο? 

Αυτά προ κρίσης και μόνο σε ανεπτυγμένες χώρες, εδώ να είσαι τυχερός που δουλεύεις.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, xoriatisa είπε

δεν τα ζητησαν καν. αυτος ο μισθος που δωσανε ειναι ο συνηθες? ειναι δλδ...καλος μισθος για ελλαδα?

ειναι συνηθισμενο να παιρνει ενας 35 τα ιδια με εναν 23αρη? δεν ρωταω ειρωνικα. ρωταω για να κατανοησω την ελληνικη πραγματικοτητα πριν παρω αποφασεις. 

ο 23 αν παιρνει 850 καθαρα ουτε στον παπα να μην το πει ,ειναι πολυ πανω απο τον βασικο μισθο ,επισης 850 αναλογα βεβαια την δουλεια ειναι και για τον 35αρι πολυ καλα

43 λεπτά πριν, ZauZ είπε

Εάν ήσουν στο εξωτερικό και έχεις ένσημα με την βεβαίωση από τον εκεί ασφαλιστικό σου φορέα η προϋπηρεσία σου μπορεί να αναγνωριστεί.

Δεν ξέρω όμως εάν ο εργοδότης είναι ιδιώτης αν έχει τέτοια υποχρέωση... 

καμια υποχρεωση δεν εχει ο εργοδοτης να τα αναγνωρισει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρσπαθω να υπολογισω τον καθαρο μισθο μου. Μου ειπαν απτο λογιστηριο θαναι 850 καθαρα αλλα στα σαιτς μου βγαινει 790. Μεικτα ειναι 1000 το μηνα. Ειναι η πρωτη μου δουλεια ελλαδα και δεν εχω ιδεα πως να το υπολογισω...

Αν δεις στο ιδιο σαιτ,  τα 790 βγαινουν αφου αφαιρεσεις τα 50 ευρω φορου εισοδηματος τα οποια κραταει το λογιστηριο της εταιριας για να μην τα πληρωσεις ολα μαζεμενα οταν κανεις δηλωση ε1. Απο την αλλη βεβαια, οντως συνηθως οταν λεμε καθαρα, εννοουμε αφου αφαιρεσουμε και το φορο εισοδηματος οποτε το λογιστηριο ωραιοποιει τα πραγματα, αλλα εδω πλεον παιζουμε με τις λεξεις. Γι' αυτο το λογο, ολες οι κουβεντες με εργοδοτες πρεπει να γινονται μιλωντας για μικτες αποδοχες.

Απο εκει και περα, στον ιδιωτικο τομεα η προυπηρεσια ποτε δεν μετραει απο μονη της, οχι μονο στην Ελλαδα, αλλα υποθετω και στις περισσοτερες χωρες. Με την εννοια οτι κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να σε πληρωσει ενα συγκεκριμενο ποσο επειδη εχεις 10 ή 20 χρονια προυπηρεσιας. Ειναι δικο σου καθηκον να πεισεις τον εργοδοτη οτι η οποια προυπηρεσια εχεις, σε κανει καλυτερο στο ποστο που αναλαμβανεις και αρα δικαιουσαι τις ταδε αποδοχες.

Επεξ/σία από panos4tw
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Αν δεις στο ιδιο σαιτ,  τα 790 βγαινουν αφου αφαιρεσεις τα 50 ευρω φορου εισοδηματος τα οποια κραταει το λογιστηριο της εταιριας για να μην τα πληρωσεις ολα μαζεμενα οταν κανεις δηλωση ε1. Απο την αλλη βεβαια, οντως συνηθως οταν λεμε καθαρα, εννοουμε αφου αφαιρεσουμε και το φορο εισοδηματος οποτε το λογιστηριο ωραιοποιει τα πραγματα, αλλα εδω πλεον παιζουμε με τις λεξεις. Γι' αυτο το λογο, ολες οι κουβεντες με εργοδοτες πρεπει να γινονται μιλωντας για μικτες αποδοχες.

Απο εκει και περα, στον ιδιωτικο τομεα η προυπηρεσια ποτε δεν μετραει απο μονη της, οχι μονο στην Ελλαδα, αλλα υποθετω και στις περισσοτερες χωρες. Με την εννοια οτι κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να σε πληρωσει ενα συγκεκριμενο ποσο επειδη εχεις 10 ή 20 χρονια προυπηρεσιας. Ειναι δικο σου καθηκον να πεισεις τον εργοδοτη οτι η οποια προυπηρεσια εχεις, σε κανει καλυτερο στο ποστο που αναλαμβανεις και αρα δικαιουσαι τις ταδε αποδοχες.

πρεπει να διαφωνησω σε αρκετα 1)ναι παντα οταν μιλαμε για αποδοχες μιλαμε για μεικτα αν ομως μιλησουμε για καθαρα  αφαιρεις φμυ,κρατησεις κτλ αλλα οχι τον φορο εισοδηματος που παιρνει το κρατος καθε χρονο για τον απλουστατο λογο οτι ο εργοδοτης δεν ξερει αν εχεις και αλλα εισοδηματα πχ απο νοικια,χωραφια εξτρα δουλεια κτλ 2)ακομα και σημερα με τις πολλες αλαγες στην εργατικη νομοθεσια η προυπηρεσια μετραει παντα βεβαια στον ιδιο κλαδο και ανα 3ετιες ,δεν μπορει να παραβλεψει ακομα και σημερα ο εργοδοτης τις 3ετιες (τουλαχιστον νομιμα)

• Like 2
Δημοσ.

Αρχικά για να υπολογίσεις τον καθαρά μισθό θα πολλαπλασιάσεις *14 μήνες. Σε επίπεδο έτους δηλαδή. Στο εξωτερικό είναι *12.

Επίσης απο 2020 μειώνεται το αφορολόγητο και θα πάς -50€/μήνα.

Τα 800€ καθαρα είναι ούτε λίγα, ούτε πολλά. Σίγουρα είναι περισσότερα απο το βασικό και σίγουρα αν σου υπολογιζαν προυπηρεσία -  έπαιρνες το νόμιμο μισθό, θα έπαιρνες λιγότερα απο όσα παίρνεις τώρα. Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο οι σπουδές που έχεις και η προσφορά / ζήτηση στο επάγγελμα σου.

Επίσης έχε κατα νου στην εργασία πως μπορείς να ζητήσεις περισσότερα, εφόσον προσφέρεις περισσότερα απο τους υπολοίπους συναδέλφους - με στοιχεία / αποδεδειγμένα όμως.

Επισκέπτης
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, slk200gr είπε

πρεπει να διαφωνησω σε αρκετα 1)ναι παντα οταν μιλαμε για αποδοχες μιλαμε για μεικτα αν ομως μιλησουμε για καθαρα  αφαιρεις φμυ,κρατησεις κτλ αλλα οχι τον φορο εισοδηματος που παιρνει το κρατος καθε χρονο για τον απλουστατο λογο οτι ο εργοδοτης δεν ξερει αν εχεις και αλλα εισοδηματα πχ απο νοικια,χωραφια εξτρα δουλεια κτλ 2)ακομα και σημερα με τις πολλες αλαγες στην εργατικη νομοθεσια η προυπηρεσια μετραει παντα βεβαια στον ιδιο κλαδο και ανα 3ετιες ,δεν μπορει να παραβλεψει ακομα και σημερα ο εργοδοτης τις 3ετιες (τουλαχιστον νομιμα)

αρα τα 790 ειναι λιγα για 8χρονια προυπηρεσιας,μεταπτυχιακων, διευθυντικων θεσεων κτλ

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, xoriatisa είπε

Εξαρτάται την δουλειά , την θέση και τις αρμοδιότητες για να απαντηθεί αν τα 850 καθαρά είναι καλά λεφτά (ακόμα και στην σημερινή Ελλάδα) και αν πρέπει να παίρνετε τα ιδια χρήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Οι τριετιες εχουν παγωσει απο το 2012 και μετα, οποτε δεν ειναι αναγκασμενος να σου αναγνωρισει την προυπηρεσια.

Για την διαφορα στα καθαρα σε ειπαν ηδη, περιπου 840 ειναι καθαρα αυτα που θα σου δινει ο εργοδοτης και αλλο ενα 50αρικο το μηνα ειναι ο φορος εισοδηματος (τον οποιο ισως και να τον πληρωνει το λογιστηριο απ'ευθειας στο κρατος).

Για τα νεαρα παιδια που λες τωρα..... που ειδες εσυ κατω των 25 να εχουν δουλεια και μαλιστα με 1000 μικτα δεν ξερω, ή εχεις παρα μα παρα πολυ περιεργο κυκλο ή ζεις σε αλλη εποχη.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

για ποιον κλαδο μιλαμε και για τι θεση;

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsioulak είπε

Οι τριετιες εχουν παγωσει απο το 2012 και μετα, οποτε δεν ειναι αναγκασμενος να σου αναγνωρισει την προυπηρεσια.

Για την διαφορα στα καθαρα σε ειπαν ηδη, περιπου 840 ειναι καθαρα αυτα που θα σου δινει ο εργοδοτης και αλλο ενα 50αρικο το μηνα ειναι ο φορος εισοδηματος (τον οποιο ισως και να τον πληρωνει το λογιστηριο απ'ευθειας στο κρατος).

Για τα νεαρα παιδια που λες τωρα..... που ειδες εσυ κατω των 25 να εχουν δουλεια και μαλιστα με 1000 μικτα δεν ξερω, ή εχεις παρα μα παρα πολυ περιεργο κυκλο ή ζεις σε αλλη εποχη.

οι συναδελφοι μου ειναι. οχι φιλοι και κυκλος

Δημοσ.

Οτι κερδισεις ειναι... Αμα του αλλου του βγαζεις χρημα ειναι στο χερι σου να το παρεις. Αμα παλι εισαι σε θεση που μπορει να βαλει και εναν 25αρη με 0-2 χρονια προυπ. δεν πα να χεις και 15 χρονια προυπ. εσυ, τοσα θα σε πληρωσει! 
Τωρα μια επιλογη εχεις κατ'εμε, μενεις 6 μηνες τουλαχιστον, δειχνεις την αξια σου και πας και του λες θελω τοσα

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ManFromEarth είπε

για ποιον κλαδο μιλαμε και για τι θεση;

financial officer θεση σε λογιστικα τραπεζικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...