bluesattack Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, guido είπε ναι αυτό μη βάλεις σε καμιά περίπτωση αυτές που κατεβαίνουν από πάνω προς τα κάτω. Είναι άβολες αν θες να μπαινοβγαινεις συνέχεια. Αυτες ειναι για τα παραθυρα .Απο κει θα μπαινοβγαινεις ? Για τις πορτες συνηθεις ειναι οι συρομενες με τα μαγνητακια Παντως δεν χρειαζεται το οικονομικο να ειναι αποτρεπτικος παραγοντας.Ας φτιαξει καποιος ξυλινο πλαισιο απο δοκαρακια , ειτε μονο ειτε διπλο (με αγκιστρο) , ειτε ανοιγομενο με μεντεσεδες , ειτε σταθερο (με ταινια διπλης αν δεν θελει τρυπηματα ) και ας καρφωσει σε αυτο την σιτα .Σιγα το κοστος .
vagos789 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Οι σιτες ειναι απαραιτητες... αν εχεις τα λεφτα,αν δεν τα εχεις,δεν ειναι απαραιτητες 😄 Τα κουνουπια δυστυχως ειναι πολυ ικανα στο να μπαινουν,αρκουν πολυ μικρα ανοιγματα ή ενα χρονικο διαστημα που θα ανοιξεις τη σιτα Πηγα Σαρωνιδα τις προαλλες,ο τιγρης κανει παρτυ απο τωρα 1
janus5555 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 μένω σε σπίτι με ενοίκιο και δε θέλω καν να ανοίξω τέτοια συζήτηση με τον ιδιοκτήτη. Τί μπορώ να κάνω αφενός για να βάλω σίτες αφετέρου να μην είναι κάτι πανάκριβο που θα πρέεπι να του αφήσω; Δε με πειράζει να πάρω κάτι που θα μπορέσω να βγάλω και να μεταφέρω στο επόμενο σπίτι που θα μείνω. Ιδέες; @bluesattack αυτό που λες με πηχάκια, το έχεις κάνει ή δει κάπου φτιαγμένο; Φωτό για να δούμε πως ακριβώς είναι; Θνξ
guido Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 28 λεπτά πριν, bluesattack είπε Αυτες ειναι για τα παραθυρα .Απο κει θα μπαινοβγαινεις ? εχω δει και σε μπαλκονοπορτες. πολυ fail 1
phanispal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 32 λεπτά πριν, bluesattack είπε Για τις πορτες συνηθεις ειναι οι συρομενες με τα μαγνητακια Οι οποίες δεν είναι και ό,τι καλύτερο, καθώς δεν αντέχουν σε πολλά beaufort. Εκεί που μένω τώρα, αν φυσήξει λίγο παραπάνω και ειδικά αν κάνει ρεύμα επειδή έχεις κι άλλο ανοιχτό, ανοίγουν για πλάκα. Και αν θες να πεταχτείς για λίγο έξω δε μπορείς να τις εμπιστευτείς γιατί είναι πολύ πιθανό να γυρίσεις και να γίνεται πάρτυ από κουνούπια κ.λπ.. Πάντως επειδή θα μετακομίσω σε άλλο σπίτι που δεν έχει, μ' ενδιαφέρει κι εμένα να μάθω ένα κόστος στο περίπου.
bluesattack Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, phanispal είπε Οι οποίες δεν είναι και ό,τι καλύτερο, καθώς δεν αντέχουν σε πολλά beaufort. Εκεί που μένω τώρα, αν φυσήξει λίγο παραπάνω και ειδικά αν κάνει ρεύμα επειδή έχεις κι άλλο ανοιχτό, ανοίγουν για πλάκα. Και αν θες να πεταχτείς για λίγο έξω δε μπορείς να τις εμπιστευτείς γιατί είναι πολύ πιθανό να γυρίσεις και να γίνεται πάρτυ από κουνούπια κ.λπ.. Πάντως επειδή θα μετακομίσω σε άλλο σπίτι που δεν έχει, μ' ενδιαφέρει κι εμένα να μάθω ένα κόστος στο περίπου. Προφανως εχει να κανει και με την στοιχειωδη ποιοτητα .Εγω τις εχω 15 χρονια.Aπο τι να ανοιξουν ? Οι σιτες κινουνται σε διαδρομους.Τωρα αν ειναι μαπα ποιοτητα και ξεκολλησει η σιτα η καποιος μπαινοβγαινει και ψιλοβαριεται να τις τραβηξει μεχρι τελους και δεν πιανει ο μαγνητης αλλο αυτο.Αν παλι δεν του γεμιζει ο μαγνητης ας βαλει ενα πιρο (μανταλο..) αναμεσα στις τρυπες των δυο πομολων. Τωρα συγνωμη, σε πολλα μποφορ..θα κλεισω τα πατζουρια.Ε δεν θα κατσω με τις σιτες μερικα μετρα απο την θαλασσα με το κυμα να εχει φθασει στα αυτοκινητα απο τον αερα.Ασε που με τοσο αερα το σπιτι θα γινει πωλος απο την σκονη. Αλλα οπως δειχνει και το λινκ που εβαλα, υπαρχουν διαφορες εκδοχες , για καθε αναγκη. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από bluesattack
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, sphinxgr said: 2018 αποφάσισαν να μην ψεκάσουν στην Αττική και είχαμε επιδρομή κουνουπιών στο κέντρο της Αθήνας. Πράγματι, πρώτη φορά τέτοιο χάλι. Μέρα μεσημέρι έβλεπα πέρσι, πόσο μάλλον απόγευμα και μετά και μόνο με καλό αέρα μειωνόταν κάπως το σμήνος. 3ος χρόνος με σίτες, απορώ πως την παλεύαμε 20κάτι χρόνια χωρίς αυτές. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από ThReSh
trib Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Οι σταθερές (αυτές που δεν υπάρχει δυνατότητα να περάσεις από μέσα - πχ σε ένα παράθυρο που απλά το ανοίγεις) είναι πάμφθηνες. Οι πλισέ που συνήθως είναι στις πόρτες (όπως στην κουζίνα), από 90 έως 140, ανάλογα το μάστορα, τα υλικά κτλ κτλ. Οι συρόμενες κάθετης κίνησης συνήθως στα παράθυρα, είναι επίσης φθηνές. Οι ανοιγόμενες πόρτες-σίτες, είναι πιο ανθεκτικές αλλά κοστίζουν και πιο ακριβά από όλες και μπορεί να φτάσουν τα 200-230 ευρώ. Εννοείται ότι οι σίτες είναι χρήσιμες, ανεξαρτήτου περιοχής.
phanispal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, bluesattack είπε Προφανως εχει να κανει και με την στοιχειωδη ποιοτητα .Εγω τις εχω 15 χρονια.Aπο τι να ανοιξουν ? Οι σιτες κινουνται σε διαδρομους.Τωρα αν ειναι μαπα ποιοτητα και ξεκολλησει η σιτα η καποιος μπαινοβγαινει και ψιλοβαριεται να τις τραβηξει μεχρι τελους και δεν πιανει ο μαγνητης αλλο αυτο.Αν παλι δεν του γεμιζει ο μαγνητης ας βαλει ενα πιρο (μανταλο..) αναμεσα στις τρυπες των δυο πομολων. Τωρα συγνωμη, σε πολλα μποφορ..θα κλεισω τα πατζουρια.Ε δεν θα κατσω με τις σιτες μερικα μετρα απο την θαλασσα με το κυμα να εχει φθασει στα αυτοκινητα απο τον αερα.Ασε που με τοσο αερα το σπιτι θα γινει πωλος απο την σκονη. Αλλα οπως δειχνει και το λινκ που εβαλα, υπαρχουν διαφορες εκδοχες , για καθε αναγκη. Κοίτα, λεπτομέρειες σχετικά με την ποιότητα δε γνωρίζω, αλλά γενικά δε φαίνεται φτηνοκατασκευή τόσο οι σίτες, όσο και τα κουφώματα. Και όταν λέω πολλά μποφόρ, μη φανταστείς τίποτα τρελό. Έτυχε και μίλησα με τον τοποθετητή, και μου είπε ότι είναι λογικό να ανοίξουν όταν φυσήξει λίγο παραπάνω και ότι αυτές τις προδιαγραφές έχουν. Νταξ ο άνθρωπος μπορεί να ήθελε να δικαιολογηθεί, δεν ξέρω. Δηλαδή οι δικές σου 15 χρόνια δεν έχουν ανοίξει ποτέ λόγω αέρα; Πρόσεξε, δε λέμε να ανοίξουν ενώ έχεις κλειστά τα παράθυρα. Οι δικές μου ανοίγουν όταν φυσήξει λίγο παραπάνω, αλλά επειδή έχω ανοιχτά τα παράθυρα, και μάλιστα όλα (ή τα περισσότερα), με αποτέλεσμα να δημιουργείται ρεύμα μεταξύ τους (το σπίτι είναι τρίφατσο διαμπερές). Σε κάποιες περιπτώσεις δηλαδή έχω παρατηρήσει ότι όταν ανοίγει μία σίτα απ' τον αέρα, κλείνω κάποιο άλλο παράθυρο και δεν δεν ανοίγει ξανά η σίτα. Εννοείται ότι τις κλείνω μέχρι τέρμα, εξάλλου δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Μάλιστα οι δικές μου έχουν μαγνήτη σε όλο το ύψος. Παρόλ' αυτά δεν είμαι ικανοποιημένος.
bluesattack Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Tι να σου , το <φυσηξει λιγο παραπανω> μπορει να το εννουμε διαφορετικα εγω και εσυ..Το θεμα ειναι οτι οι σιτες ''ανοιγουν'' με τους εξης τροπους.Βγαινουν απο την θεσεις τους, που σημαινει οτι πανω κατω μπορεις να βαλεις με επεκταση με αυτοκολλητο /ταινια διπλης οψης στο πλατος του ''διαδρομου'' (εγω το λεω ετσι )που κινουνται οι σιτες.Ξεκολλανε σε διαφορα σημεια, δηλαδη μετρια ποιοτητα /εφαρμογη η και υπεργαμιστερος αερας .Και εκει μπορεις να βαλεις κατι.Δεν κραταει ο μαγνητης , περνας κατι αναμεσα στα πομολο , σωληνακι, μανταλο, σχοινακι, οτι επιτρεπουν αυτα, Εμενα δεν εχουν ανοιξει ποτε Τωρα αμα κανει τυφωνα , θα ξεκολλησει και τα πατζουρια Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από bluesattack
26ska Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Οπότε που καταλήγουμε;Ποιες είναι οι πιο ποιοτικές και ανθεκτικές που πρέπει να επιλέξουμε,οι πλισε;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, 26ska said: Οπότε που καταλήγουμε;Ποιες είναι οι πιο ποιοτικές και ανθεκτικές που πρέπει να επιλέξουμε,οι πλισε; Αναλόγως τι τύπου κουφώματα έχεις. Σε περίπτωση που είναι χωνευτά συρόμενα επιλέγεις αντίστοιχες σίτες, είτε σε μπαλκονόπορτες είτε σε παράθυρα. Αρκεί να υπάρχει χώρος στο κενό, αλλιώς πλισέ στις μπαλκονόπορτες και κάθετες/ρολά στα παράθυρα. Αν έχεις ανοιγόμενα επιλέγεις πλισέ σε μπαλκονόπορτες και κάθετες/ρολά σε παράθυρα. Για τα επάλληλα συρόμενα, βολεύουν κι οι επάλληλες συρόμενες σίτες. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από ThReSh
26ska Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Οι μεγάλες μπαλκονόπορτες είναι επάλληλες,από μάρκα;Europa ή έχουμε κάτι καλύτερο και οικονομικότερο;Βασικα έχω 3 μπαλκονόπορτες επάλληλες,μια πόρτα κουζίνας ανοιγμένη και ένα παράθυρο κουζίνας επαλληλο.θαντην κάνουμε τη δουλειά με κάνα 500αρικο;Επισης καμία εταιρία για αγορά και εγκατάσταση;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 No idea από συγκεκριμένες προτάσεις, σαν καταναλωτής που έβαλε πριν 3 χρόνια νέα κουφώματα μίλησα, μετά από την έρευνα αγοράς και τις απόψεις από 4-5 αλουμινάδες.
nightwalker1990 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 17 ώρες πριν, bromiaris είπε Αν τόσα χρόνια δεν σε ενόχλησαν ποτέ οι μύγες, τα κουνούπια και όλα τα ιπτάμενα κ μη έντομα, τότε είναι περιττό κόστος… Δεν θέλω να φανώ περίεργος, αλλά έχουμε γάτες πίσω απο την αυλή μου και πάνε περαντζάδα όποτε θέλουν, μόλις δούν ανοιχτή μπαλκονόπορτα μπουκάρουν και είναι κυρίες, μια μέρα την πέτυχα μέσα στο δωμάτιο πήγα να της ανοίξω την κουρτίνα να φύγει και άρχιζε να σκαρφαλώνει στην κουρτίνα την έκανε καινούργια. Προσωπικά περισσότερο ενοχλήθηκα που τρόμαξε παρά για την κουρτίνα. Είναι must ειδικά για κουνούπια και όσους έχουν και αυλή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα