vasilllis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 μπορεις να βγαλεις καμια φωτο το καπακι του κινητηρα?επισης τι προβλημα βγαζει η αντλια?εχει καποιος την παλια κατεστραμενη?
>>Morpheus>> Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Anaisthitos είπε Ευχαριστω θα τα κοιταξω αυτα που λες, μια ερωτηση, το bypass του θερμοστατη ειναι ενας μικρος σωληνας σαν μακαρονι που πανω στο καπακι του θερμοστατη? Ναι, ειναι ενα σωληνακι γυρω στα 12-13mm εξωτερικης διαμετρου. Δεν το εχω μετρησει ποτε. Δεν ειναι πανω απο το θερμοστατη, ξεκιναει απο την κυλινδροκεφαλη ακριβως κατω απο εκει που κουμπωνει το πλαστικο καβουκι του θερμοστατη. Οσο ο θερμοστατης ειναι σε κλειστη θεση, η αντλια αναγκαζει το ψυκτικο, να κυκλοφορει μεταξυ αυτης και του μπλοκ. Οσο ο κινητηρας ζεσταινεται, η ροη χτυπαει αμεσα τη βαση του και ανοιγει. Η εξαναγκασμενη ροη, βοηθαει ωστε το ανοιγμα του να γινεται οσο το δυνατον συντομοτερα για να αποφευγονται μεγαλες διακυμανσεις. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από >>Morpheus>>
tsolias1983 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Γεια σας και από εμένα στην παρέα! Θα ήθελα και εγώ τα φώτα σας. Πήρα μεταχειρισμένο εάν piaggio carnaby 200 του 2008 μοντέλο και από την πρώτη εβδομάδα μου έβγαλε αντλία νερού. Το κατάλαβα γιατί άκουγα τα ρουλεμάν και ανέβαζε θερμοκρασία και έμπαινε σε λειτουργία το βεντιλατερ. Άλλαξα αντλία και θερμοστάτη για σιγουριά γιατί όπως είπα ήταν μεταχειρισμένο. Η θερμοκρασία ανεβαίνει πάλι χωρίς να ανοίξει το βεντιλατερ και με το που το βάζω μπροστά σε 2 λεπτά ξεκινάει και ανεβαινει ο δείκτης της θερμοκρασίας και σε 5 λεπτά έχει πάει στην μέση και όταν κινούμαι ο δείκτης πάει μια γραμμή μετα την μέση αλλά δεν ανοίγει το βεντιλατερ Είναι φυσιολογικό? Σας ευχαριστώ πολύ
nick#18 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Στις 24/10/2022 στις 7:46 ΠΜ, tsolias1983 είπε Γεια σας και από εμένα στην παρέα! Θα ήθελα και εγώ τα φώτα σας. Πήρα μεταχειρισμένο εάν piaggio carnaby 200 του 2008 μοντέλο και από την πρώτη εβδομάδα μου έβγαλε αντλία νερού. Το κατάλαβα γιατί άκουγα τα ρουλεμάν και ανέβαζε θερμοκρασία και έμπαινε σε λειτουργία το βεντιλατερ. Άλλαξα αντλία και θερμοστάτη για σιγουριά γιατί όπως είπα ήταν μεταχειρισμένο. Η θερμοκρασία ανεβαίνει πάλι χωρίς να ανοίξει το βεντιλατερ και με το που το βάζω μπροστά σε 2 λεπτά ξεκινάει και ανεβαινει ο δείκτης της θερμοκρασίας και σε 5 λεπτά έχει πάει στην μέση και όταν κινούμαι ο δείκτης πάει μια γραμμή μετα την μέση αλλά δεν ανοίγει το βεντιλατερ Είναι φυσιολογικό? Σας ευχαριστώ πολύ Σε 125 φιλου εκει δουλευει, μια πανω απο τη μεση! Του εκανε και αυτου κατι νουμερα με το βεντιλατερ, αλλαξε μια βαλβιδα και στανιαρε. Αν πας για αλλαγη, βαλε καινουργια γνησια για το μοντελο σου! Το λεω αυτο γιατι στο φιλο μου, του προτειναν να βαλει απο καποιο αλλο για "καλυτερη" ψυξη αλλα τελικα ανοιγε σε ακομα υψηλοτερη θερμοκρασια το βεντιλατερ οποτε δεν εκανε δουλεια! Εβαλε τη σωστη και ολα οκ
tsolias1983 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου! Δεν διατύπωσα σωστά την ερώτηση και ζητώ συγνώμη. Τώρα δεν ανοίγει το βεντιλατερ γιατί έχω επισκευάσει την αντλία νερού (πριν την επισκευάσω άναβε το βεντιλατερ στις δύο γραμμές επάνω από την μέση δλδ μια γραμμή πριν το κόκκινο) νομίζω ότι ο αισθητήρας του βεντιλατερ δουλεύει σωστά εάν συμφωνείς και εσύ!! Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω εάν μου δείχνει σωστά την θερμοκρασία και ποια είναι η θερμοκρασία λειτουργίας για το συγκεκριμένο σκούτερ.(έχω συνηθίσει με το αμάξι να είναι ο δείκτης συνέχεια στην μέση) 😁 Εμένα σε μια βόλτα μέσα στην πόλη χαλαρά φτάνει μια γραμμή επάνω από την μέση. Παρήγγειλα τώρα μια καινούρια γνήσια φούσκα ψυγείου για να είμαι σίγουρος ότι μου δείχνει σωστά την θερμοκρασία και σκέφτομαι μήπως είναι και το ψυγείο βουλωμένο και πως μπορώ να το καταλάβω αυτό Αλλά αφού μου λες ότι η θερμοκρασία λειτουργίας είναι του συγκεκριμένου σκούτερ είναι μια γραμμή επάνω από την μέση πιστεύω το ψυγείο δουλεύει σωστά. Έχω αλλάξει και παραφλου με γνήσια που προτείνει ο κατασκευαστής και γενικά ότι ανταλλακτικά βάζω είναι αυτά που γράφει ο κατασκευαστής μέσα στο εγχειρίδιο χρήσης. Δώσε μου τα φώτα σου σε παρακαλώ γιατί έχω πελαγωσει και έχω δώσει είδη 400 ευρώ σε διάφορα ανταλλακτικά γιατί το μηχανάκι το πήρα μεταχειρισμένο. 1
nick#18 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 29/10/2022 στις 8:12 ΜΜ, tsolias1983 είπε Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου! Δεν διατύπωσα σωστά την ερώτηση και ζητώ συγνώμη. Τώρα δεν ανοίγει το βεντιλατερ γιατί έχω επισκευάσει την αντλία νερού (πριν την επισκευάσω άναβε το βεντιλατερ στις δύο γραμμές επάνω από την μέση δλδ μια γραμμή πριν το κόκκινο) νομίζω ότι ο αισθητήρας του βεντιλατερ δουλεύει σωστά εάν συμφωνείς και εσύ!! Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω εάν μου δείχνει σωστά την θερμοκρασία και ποια είναι η θερμοκρασία λειτουργίας για το συγκεκριμένο σκούτερ.(έχω συνηθίσει με το αμάξι να είναι ο δείκτης συνέχεια στην μέση) 😁 Εμένα σε μια βόλτα μέσα στην πόλη χαλαρά φτάνει μια γραμμή επάνω από την μέση. Παρήγγειλα τώρα μια καινούρια γνήσια φούσκα ψυγείου για να είμαι σίγουρος ότι μου δείχνει σωστά την θερμοκρασία και σκέφτομαι μήπως είναι και το ψυγείο βουλωμένο και πως μπορώ να το καταλάβω αυτό Αλλά αφού μου λες ότι η θερμοκρασία λειτουργίας είναι του συγκεκριμένου σκούτερ είναι μια γραμμή επάνω από την μέση πιστεύω το ψυγείο δουλεύει σωστά. Έχω αλλάξει και παραφλου με γνήσια που προτείνει ο κατασκευαστής και γενικά ότι ανταλλακτικά βάζω είναι αυτά που γράφει ο κατασκευαστής μέσα στο εγχειρίδιο χρήσης. Δώσε μου τα φώτα σου σε παρακαλώ γιατί έχω πελαγωσει και έχω δώσει είδη 400 ευρώ σε διάφορα ανταλλακτικά γιατί το μηχανάκι το πήρα μεταχειρισμένο. Aν δεν ακους το βεντιλατερ να δουλευει υπερωρια εισαι μια χαρα θα σου ελεγα! Γενικα με την τρεχουσα θερμοκρασια της εποχης, δυσκολα ακους βεντιλατερ να αναβει! Να εχεις υποψιν πως καθε μοντελο λογο διαφορετικων οργανων ακομα και αν εχει τον ιδιο κινητηρα μπορει να εχει αλλη ενδειξη στο δεικτη του οργανου θερμοκρασιας. Οσο για το ψυγειο σου αν ειναι βουλωμενο, μπορεις οταν ειναι ζεστο το μηχανακι να δεις με το χερι σου ακουμπωντας το ψυγειο (προσοχη μην καεις!) αν εχει μια μικρη διαβαθμιση θερμοκρασιας μεταξυ εισοδου και εξοδου νερου. Λεω μικρη γιατι ετσι πρεπει να ειναι αφου στην εξοδο πρεπει να βγαινει πιο κρυο απο οτι μπηκε. Αν δεις οτι καπου ειναι τελειως "κρυο" σε σχεση με αλλα σημεια ισως εχει βουλωσει αλλα πριν ακομα φτασεις σε αυτο, οταν αλλαξες παραφλου, ηταν καθαρο αυτο που αλλαξες η μεσα στις σκουριες? Αν ηταν καθαρο, πολυ δυσκολα να εχει βουλωσει κατι! Αλλαξε και τη βαλβιδα και θα εισαι μια χαρα! extra tip: αν ποτε χρειαστεις βεντιλατερ αλλαγη, δεν πας αντιπροσοπια ή μαλλον δεν πας μεχρι να ψαξεις! Το παιρνεις στο χερι, μετρας διαμετρο και βλεπεις ετικετα αν διαβαζεται απο τα χρονια. Ψαχνεις για βεντιλατερ spal με την διαμετρο σου! Ειναι το ιδιο με αυτο που εχεις (spal φοραει!) αλλα θα το βρεις αρκετα φθηνοτερα απο την αντιπροσοπια! Μπαινει ακριβως οπως το "γνησιο" αφου ειναι το ιδιο... (Να πουμε ενα ευχαριστω στο φιλο μου με το ιδιο μηχανακι που χρειαστηκε να αλλαξει και αυτο και μας ειπε την πληροφορια! ) Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από nick#18
tsolias1983 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Σε ευχαριστώ πολύ και εσένα και τον φίλο σου!!😁 Άλλαξα και την φούσκα και μου φαίνεται μια χαρά τώρα. Τα παραφλου όταν τα έβγαλα ήταν πεντακάθαρα σαν καινούρια.οποτε πιστεύω δεν είναι βουλωμένο. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι αδερφέ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα