Προς το περιεχόμενο

Αγορά Adsl modem

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σωστά, μόνο που στο 650H, εκτός από το 4-port switch, και την υποδοχή για κάρτα Wi-Fi, έχουν προσθέσει και λειτουργία Firewall (δεν πρέπει να έχει ξεχωριστό επεξεργαστή για το firewall όπως τα 652 αλλά πολύ λίγους θα πειράξει αυτό). Για όλα αυτά (και γιατί έχω 3 pc στο σπίτι) το προτίμησα...

Είσαι σίγουρος ότι το 650Η έχει υποδοχή για wireless και firewall? Μήπως το μπερδεύεις με το 652ΗW??

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι το 650Η έχει υποδοχή για wireless και firewall? Μήπως το μπερδεύεις με το 652ΗW??

Μην κάνουμε και λάθος αγορές.

Δημοσ.

Εχω γραμμη isdn και εβαλα το intracom JETSPREED 520i και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος

υποστηριζη ethernet και usb μπορουν να βγαινουν στο internet και τα δυο computer ταυτοχρονα εχει καλη τιμη. :P

Δημοσ.
Σωστά, μόνο που στο 650H, εκτός από το 4-port switch, και την υποδοχή για κάρτα Wi-Fi, έχουν προσθέσει και λειτουργία Firewall (δεν πρέπει να έχει ξεχωριστό επεξεργαστή για το firewall όπως τα 652 αλλά πολύ λίγους θα πειράξει αυτό). Για όλα αυτά (και γιατί έχω 3 pc στο σπίτι) το προτίμησα...

Ναι, το 650H το έχω σπίτι ;) Έχει υποδοχή για να πάρει μια κάρτα PCMCIA WiFi (της Zyxel μόνο), αλλά την κάρτα πρέπει να την αγοράσεις ξεχωριστά.

Η διαφορά με το 650HW είναι πως στο HW, η Zyxel δίνει και την κάρτα WiFi στη συσκευασία...

Δημοσ.

Παιδια επειδη το μονο που θελω ειναι μια καλη-αξιοπιστη συνδεση adsl λέω να παρω το 650R-over pstn.

Με την Isdn που εχω τωρα έχω φτύσει αιμα. Να φανταστείτε οτι ούτε αναγνωριση κλησης δεν εχω(!!!) αφού το κολοNetmod δεν συνεργάζεται καλά με το ασύρματο μου τηλέφωνο(πιστέψτε με το έχω ψαξει-εχω δοκιμασει τα παντα, εξαλλου το κανει και σε φιλους μου), και απο κολληματα στο surfing εχω βαρεθεί πια.

Οποτε λέω να παω για 650R-over pstn.

Τι λέτε?

Χρειαζεται να αγορασω κατι αλλο περαν του Modem?

Δημοσ.

Παράξενο...στο site της ZyXEL δεν αναφέρει τίποτα για wireless στο 650Η, όπως επίσης δεν αναφέρει ότι περιλαμβάνεται ασύρματη κάρτα δικτύου στο 650HW.

Karib, το 650R θα είναι μια χαρά για τις ανάγκες σου. Σου είπα και που θα το βρείς φθηνότερα ;)

Δημοσ.

Παράξενο...στο site της ZyXEL δεν αναφέρει τίποτα για wireless στο 650Η, όπως επίσης δεν αναφέρει ότι περιλαμβάνεται ασύρματη κάρτα δικτύου στο 650HW.

Κι εγώ αυτή την εντύπωση είχα, και μου απόρησα όταν πήρα το 650H. Ίσως έχουν κάνει κάποια αλλαγή στην κατασκευή των μοντέλων και δεν έχουν ενημερώσει το site τους...

Δημοσ.

Και κάτι άλλο ρε παιδιά, σχετικο με τα τελευταία Posts σας.

Αν θελήσω αργότερα να κάνω διαμοιρασμό της σύνδεσης dsl, δεν μπορώ αργότερα να το κάνω μέσω windows?

Δημοσ.

Τα "καλά" adsl modems συνδέονται με το PC μέσω ethernet (*).

Για να μοιράσεις τη σύνδεση μέσα από τα Windows πρέπει να έχεις 2 κάρτες δικτύου (η μία για να συνδεθεί με το modem και η άλλη με τα υπόλοιπα PC του δικτύου σου) και κάποιο ειδικό πρόγραμμα για να κάνει το Routing (τη δρομολόγηση και το μοίρασμα μεταξύ των PC).

Το ενσωματωμένο πρόγραμμα για κοινόχρηστη σύνδεση που δίνουν τα Windows δεν κάνει γιατί δεν είναι φτιαγμένο να δουλεύει με πολλές κάρτες δικτύου.

Εκτός αυτού, πρέπει το PC με το modem να είναι πάντα αναμένο για να βλέπουν internet και τα υπόλοιπα.

Όμως, τα μοντέλα modem που σου προτείναμε, δεν είναι απλά modem, αλλά έχουν ενσωματωμένο δικό τους Router, δηλαδή μπορούν να μοιράσουν τη σύνδεση σε πολλά PC.

Έτσι, αν πάρεις το Zyxel 650R που βγάζει μόνο μια έξοδο δικτύου, πρέπει να το συνδέσεις σε ένα Hub ή Switch (ένα 5-πορτο κοστίζει περίπου 30 ευρώ) πάνω στο οποίο θα συνδέσεις μετά όλα τα PC σου.

Αν πάρεις το Zyxel 650H, έχει από μόνο του ενσωματωμένο ένα 4-πορτο Switch κι έτσι μπορείς να δώσεις internet σε 4 PC ταυτόχρονα χωρίς ανάγκη επιπρόσθετου εξοπλισμού.

(*) Υπάρχουν και πιό φθηνά modem με usb σύνδεση αλλά "τραβάνε" πολλά resources από το σύστημα κι έτσι δεν πολυπροτείνονται.

Δημοσ.

Όχι, καμία σχέση!! Πως σου ήρθε αυτό?! :D :D

Ethernet Hub θέλεις, ή μάλλον καλύτερα Ethernet Switch. Βασικά, κάνουν την ίδια δουλειά αλλά το switch είναι καλύτερο (μην σε μπλέξω με τεχνικούς όρους, αν επιμένεις κάνε ένα search και θα βρεις αρκετές παλιότερες συζητήσεις). Οι τιμές τους είναι πλέον οι ίδιες, οπότε δεν έχεις λόγο πάρεις hub αντί για switch.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...