Προς το περιεχόμενο

Άρχισαν οι δοκιμές χρεωστικής κάρτας με ενσωματωμένο scanner δαχτυλικού αποτυπώματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, Istros said:

Καιρός ήταν.Οταν το λέγαμε κάποιοι μας έλεγαν ότι φοβούνται να ακουμπήσουν το δάχτυλο στον σαρωτή γιατί θα έχει μικρόβια

Δεν φαντάζομαι (ελπίζω δηλαδή) να μιλούσε κανείς για σαρωτή πάνω στο POS και όχι στην κάρτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν ειναι σαν του κινητου δεν προκειται να δουλεψει.

ειδικα οσοι κανουν χειρονακτικη εργασια και πληγωνουν συχνα τους αντιχειρες😨

Επεξ/σία από pcos
  • Thanks 1

3 minutes ago, pcos said:

αν ειναι σαν του κινητου δεν προκειται να δουλεψει.

ειδικα οσοι κανουν χειρονακτικη εργασια και πληγωνουν συχνα τους αντιχειρες😨

Ας βάζουν το μικρό δαχτυλάκι (αυτό με το μακρύ νύχι). 😁

• Like 1

13 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Δεν φαντάζομαι (ελπίζω δηλαδή) να μιλούσε κανείς για σαρωτή πάνω στο POS και όχι στην κάρτα.

Πάνω στο pos.Ισως όμως αυτό να είναι το επόμενο βήμα μετά τις κάρτες.

9 minutes ago, Istros said:

Πάνω στο pos.

Δεν νομίζω ότι θα το τολμήσει κανείς αυτό. Αλλιώς μας βλέπω με πανάκια στην τσέπη για να σκουπίζουμε τα scanners. 😀
(Και όχι για τα μικρόβια.)

νομίζω αν συνδυαστεί και με Pin (triple factor authentication δλδ 1. κάτι που έχεις - κάρτα, 2. μυστικό - pin, 3. δακτυλικό - ποιος είσαι) θα είναι μια χαρά ασφαλέστατο. Η απογείωση πυρηνικών θα έχει κάτι καλύτερο. Έτσι και αλλιώς το pin ασφαλείας πρέπει να υπάρχει (όπως στα κινητά) ώστε αν δεν λειτουργεί το δακτυλικό (αστοχία αναγνώστη, πχ έχεις φάει λαδωμένα πατατάκια με τα χέρια 😂κτλ) να μπορεί η κάρτα να χρησιμοποιηθεί.. 

Υ.Γ. Προφανώς σε περίπτωση "απαγωγής" καλό θα κάνεις να τα δώσεις και τα δύο pin και κάρτα. Και επειδή το δακτυλικό δεν δίνεται δεν το βλέπω καλά το δάκτυλο εκτός αν το pin λύσει το πρόβλημα. Βέβαια υπάρχουν readers που καταλαβαίνουν το "ζωντανό" δάκτυλο (αναζητούν παλμό καρδιάς) το οποίο δυσκολεύει επιθέσεις του είδους αλλά μέχρι ο ενσωματωμένος reader να το κάνει αυτό απέχουμε να φανταστώ. 

Μόλις τώρα, CheOnWeb είπε

Δεν νομίζω ότι θα το τολμήσει κανείς αυτό. Αλλιώς μας βλέπω με πανάκια στην τσέπη για να σκουπίζουμε τα scanners. 😀
(Και όχι για τα μικρόβια.)

Ιδωμεν.Παντως η κάρτα είναι μια καλή υλοποιήση και ίσως μας αποδείξει τα οφέλη του να χρησιμοποιούμε το δακτυλικό αποτύπωμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Stoliver είπε

και τώρα μπορεί να σε απειλήσει κάποιος για να δώσεις το PIN. 
Πλέον μπορείς να παγώσεις τη κάρτα μέσω των τραπεζικών εφαρμογών, σε χρόνο dt.   

Αν δεν εχεις πλεον δαχτυλα ομως δεν μπορεις να πατησεις στην οθονη!! :D

Επεξ/σία από Bluedive

23 minutes ago, Istros said:

Ιδωμεν.Παντως η κάρτα είναι μια καλή υέχω λοποιήση και ίσως μας αποδείξει τα οφέλη του να χρησιμοποιούμε το δακτυλικό αποτύπωμα

Με την κάρτα δεν έχω θέμα. Ας βάλουν. Σε ξένο POS πάντως, εγώ δεν βάζω δάχτυλο... 

• Thanks 1

2 ώρες πριν, Stoliver είπε

για αυτό σίγουρος τρόπος είναι να καθαρίσεις τον ιδιοκτήτη

21 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Με την κάρτα δεν έχω θέμα. Ας βάλουν. Σε ξένο POS πάντως, εγώ δεν βάζω δάχτυλο... 

"Μια έρευνα της TeleSign, το 2016, έδειξε ότι η εταιρεία ασφαλείας ανακάλυψε ότι το 72 τοις εκατό των εταιρειών σχεδιάζουν να σταματήσουν τη χρήση κωδικών πρόσβασης κατά την επόμενη δεκαετία και, αντ ‘αυτού, να προχωρήσουν στη βιομετρία και στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων"

• Like 1

Έχει ήδη δοκιμαστεί στην Κύπρο 

https://www.techgear.gr/gemalto-bank-cards-fingerprint-140667/

http://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/586577/tr-kyproy-emeinan-sto-test-oi-biometrikes-kartes

και εννοείται πως έχει να κάνει με βιομετρικά στοιχεία, δακτυλικό αποτύπωμα, πάνω στην κάρτα! Αντί για PIN ακουμπάς το τσιπ, όπως και λειτουργεί στο κινητό το ξεκλείδωμα. Οπότε μην ξαναδώ κάποιον να λέει για μικρόβια και αποτυπώματα πάνω στην οθόνη του POS 😂🤣😂

Πόσο πιο απλό;;; 

Πάντως στην Κύπρο δεν περπάτησε, από την ίδια εταιρία, Gemalto. Βέβαια δεν περπάτησε γιατί δεν μειώθηκε ο χρόνος συναλλαγής, ποιος ξέρει με το βρετανικό κοινό που είναι πιο προσαρμόσιμο στις ανέπαφες και γενικότερα μπροστά μπορεί να περαπτήσει.

Μακάρι να γίνει σε όλες ... έχω βαρεθεί κάθε φορά που πάω να πληρώσω με κάρτα να μου την ζητάνε για να την περάσουν αυτοί από το μηχάνημα ... λες και δεν μπορώ εγώ... δλδ αν πληρώσω με μετρητά θα σου δώσω το πορτοφόλι μου να ανοίξεις και να παρεις μόνος σου τα χρήματα ? ΟΧΙ ? Όποτε γιατί να σου δώσω στο χέρι σου την δικιά μου κάρτα ? Και γτ να δεις τους αριθμούς της ? Και που ξέρω εγώ αν δεν έχεις κάμερα πάνω από κάθε ταμείο και κανείς κάτι με την κάρτα μ ? Γτ για αγορές Ίντερνετ δεν χρειάζεται καν πιν κλπ. Δεν λέει ο Έλληνας να το καταλάβει με τπτ ... Δίνει αβέρτα την κάρτα του όπου να ναι ... 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Stoliver είπε

Ναι. Αλλά εχεις τα 10 δάκτυλα στη θέση τους.... Λεπτομέρεια που κανει τη διαφορά...

20 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Ας βάζουν το μικρό δαχτυλάκι (αυτό με το μακρύ νύχι). 😁

Αυτό που μονο το 1/5 του δακτυλικου αποτυπώματος πατάει στον αισθητήρα, λόγω νυχιού...

Επεξ/σία από johncorfas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...