Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ηθελα καποιος να μου διευκρινησει τις διαφορες αναμεσα στα διαφορετικα τμηματα οπως Πληροφορικη, Εφαρμοσμενη Πληροφορικη, Πληροφοριακα Συστηματα, Επιστημη Υπολογιστων κλπ. Φανταζομαι οι μηχανικοι υπολογιστων εχουν να κανουν με το hardware κομματι. Ψαχνω για μεταπτυχιακο πανω στον τομεα της πληροφορικης κι αναρωτιεμαι τι απο ολα αυτα θα ηταν πιο ολοκληρωμενο και θα μπορουσε να μου παρεχει τα περισσοτερα εφοδια για την αγορα εργασιας.

Επεξ/σία από foivan
Δημοσ.
2 ώρες πριν, foivan είπε

Θα ηθελα καποιος να μου διευκρινησει τις διαφορες αναμεσα στα διαφορετικα τμηματα οπως Πληροφορικη, Εφαρμοσμενη Πληροφορικη, Πληροφοριακα Συστηματα, Επιστημη Υπολογιστων κλπ. Φανταζομαι οι μηχανικοι υπολογιστων εχουν να κανουν με το hardware κομματι. Ψαχνω για μεταπτυχιακο πανω στον τομεα της πληροφορικης κι αναρωτιεμαι τι απο ολα αυτα θα ηταν πιο ολοκληρωμενο και θα μπορουσε να μου παρεχει τα περισσοτερα εφοδια για την αγορα εργασιας.

πρεπει να δεις τι μαθηματα προσφερει το καθε μεταπτυχιακο, πχ εχει hardwarika,δικτυα,ασφαλεια κτλ ...

Δημοσ.
Στις 12/3/2019 στις 3:35 ΜΜ, foivan είπε

Φανταζομαι οι μηχανικοι υπολογιστων εχουν να κανουν με το hardware κομματι.

Λογική η σύγχυση πάνω σε αυτό μιας και το engineer στα ελληνικά μεταφράζεται σαν μηχανικός, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και οι λεγόμενοι software engineers που έχουν ως αντικείμενο ολόκληρο το κομμάτι ανάλυσης, σχεδίασης και υλοποίησης λογισμικού άρα μην το βλέπεις αυτό τόσο κυριολεκτικά.

Εφαρμοσμένη Πληροφορική και Πληροφοριακά Συστήματα από ό,τι συνάντησα σε παρόμοια αναζήτηση έχουν να κάνουν περισσότερο με περαιτέρω εξειδίκευση στον τομέα του τμήματος που έχει το μεταπτυχιακό. Από τα ονόματα μπορεί κανείς να μυριστεί οικονομικές σπουδές π.χ. στο ΟΠΑ ή κάτι κοντινό σε αυτό.

Τώρα Πληροφορική και Επιστήμη Υπολογιστών τα νερά είναι θολά. Εδώ θέλει να δεις το πρόγραμμα σπουδών στο σάιτ των μεταπτυχιακών για να καταλάβεις ποιο σου κάθεται καλύτερα όπως είπε και το παιδί από πάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...