Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.Γνωριζει καποιος πως μπορουμε να καταλαβουμε τον τυπο ενος πυκνωτη σε μια καρτα γραφικων;Γραφει επανω πχ LF 1500 g 836 αν θυμαμαι καλα.Το βαζω στο google και δε παιρνω καποιο αποτελεσμα της προκοπης.Οι απλοι πυκνωτες σε κυκλωματα πχ τηλεορασης γραφουν πανω ξερω γω 100μF στα 50v.Με αυτους του αλουμινιου τι παιζει;

Επεξ/σία από LeonV12
Δημοσ.

Εαν κατάλαβα σωστά, αυτοί που λές έχουν χαμηλό esr και είναι τύπου polymer aluminum, για να δείς πως βγαίνουν τα νούμερα και τα σύμβολα δές εδώ

• Thanks 1
Δημοσ.

βρηκα ακρη σε ευχαριστω.Κατι αλλο που λογικα το ξερεις,γιατι δε λιωνει με τιποτα το καλαι της πλακετας.Το κολλητηρι που εχω ειναι στα 60w.Oσο και να το κρατησω πανω δε γινεται τιποτα.Βαζουν αλλο υλικο στις κολλησεις τους?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και εχω ασχοληθει εκτενως με το capacitor modding σαν overclocker μπορω να σου πω τα εξης. Αναλογα που ειναι ο πυκνωτης, εχεις περισσοτερες επιλογες για αντικατασταση. Τι εννοω, πριν το VRM θες εναν 16+V με 220uF και πανω (αναλογα την καρτα, συνηθως χρησιμοποιω 220αρηδες για να μην εχω θεμα πουθενα). Μετα το VRM θες Low-ESR πυκνωτες, με capacitance τουλαχιστον ιδιο με τους διπλανους του, στα 2V το λιγοτερο. Προτιμω 2.5V για τα mods μου μιας και ανεβαζω αρκετα τα ρευματα και υπαρχει πολλες φορες ακρετο στιγμιαιο overshoot. Εσυ και με 2V παντως καλα θα εισαι.

Οσο για το κολλητηρι που λενε πανω, ειναι ολιγον τι ψεμα. Το κολλητηρι που εχεις εσυ δεν κανει, θες απο 100αρι τουλαχιστον (Εγω εχω 120αρι). Για παραπανω δεν ξερω, μαλλον θα καψεις τους πυκνωτες αν πας παραπανω.

Flux δεν χρειαζεσαι αν και ειναι καλο να εχεις γιατι βοηθαει αρκετα. Παντως σταθμο θερμου αερα σιγουρα δεν χρειαζεσαι. Οι κολλησεις που χρησιμοποιουν ειναι κανονικες, απλως με το κολλητηρι δεν εχεις την επιφανεια επαφης που χρειαζεται. Αυτο που κανεις για να ξεκολλησεις κομματια απο πλακετα ειναι να ριξεις λιγο καλαι πανω στο κολλητηρι (μια μπιλιτσα περιπου) και μετα να βαλεις το κολλητηρι με το καλαι πανω στην κολληση. Μεσω του υπαρχοντως καλαι, μεταφερεται πολυ καλυτερα η θερμοτητα και ετσι λιωνει η κολληση στην πλακετα. 

Σε 8+ καρτες που το εχω κανει παντως δεν ειχα πουθενα θεμα και ολες λειτουργουν αψεγαδιαστα. Την πλακετα οντως μπορεις να την καψεις, αλλα για να το κανεις αυτο θελει να κρατησεις αρκετη ωρα πανω το κολλητηρι, πραγμα που δεν κανεις γενικοτερα κοντα σε πυκνωτες και αλλα θερμοευαισθητα κομματια.
Υπομονη, επιμονη και κανε κανα τεστ πανω σε καμια πλακετα απο κατι που ειναι χαλασμενο/δεν χρειαζεσαι για να δεις πως λειτουργει, γιατι και εγω μεχρι να το πιασω μου πηρε λιγο να πειραματιστω.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 2
Δημοσ.
On 12/03/2019 at 22:21, LeonV12 said:

βρηκα ακρη σε ευχαριστω.Κατι αλλο που λογικα το ξερεις,γιατι δε λιωνει με τιποτα το καλαι της πλακετας.Το κολλητηρι που εχω ειναι στα 60w.Oσο και να το κρατησω πανω δε γινεται τιποτα.Βαζουν αλλο υλικο στις κολλησεις τους?

Το μόνο ζόρικο εξάρτημα για να το δουλέψεις είναι τα πηνία άντε και κάνα mosfet με μεγάλο ground plane. Απο εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα ξεκολλάνε εύκολα, ίσως να μήν έχεις καλό κολλητήρι, σωστές μύτες κλπ. Βάλε μπόλικο καλάι την ώρα που το ξεκολλάς για να έχει μεγαλυτερο πεδίο θερμότητας και να σε βοηθήσει.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...