Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, newton91 είπε

Τι ακριβως επαγγελματικα δικαιωματα θα εχει απο ΙΕΚ; Επισης τα ΤΕΙ καταργηθηκαν/συγχωνευθηκαν. 

Κατ αρχήν το τει τεχνολογίας τροφίμων μια χαρά υπάρχει. Και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Από τα ΙΕΚ,εφόσον δωσεις τις εξετάσεις στο υπουργείο και πετύχεις, παίρνεις δίπλωμα επαγγελματικης κατάρτισης. Κοινως αν έχεις τελειώσει καυστηρατζής, είσαι πλέον επαγγελματίας (μπορεις να έχεις μπλοκάκι κτλ). Για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, μπορείς να απασχοληθείς απο βοηθός αναλυτής ως και υπευθηνος αποθήκης τροφίμων (τα έγραψα και παραπάνω). Επειδή υπάρχει και Τει αλλά και ΑΕΙ τεχνολόγων, συνήθως οι αποφοιτοι ΙΕΚ απασχολούνται ως βοηθοί σε βιομηχανίες. Ειναι λογικο διοτι τα ΙΕΚ ειναι σε κατωτερη βαθμιδα από τα ΤΕΙ. Στα ΙΕΚ σε βγάζουν επαγγελματία (διπλωματουχο), όχι επιστήμονα. Εκει ειναι η διαφορά. Για τον φίλο, ειναι αυτο που χρειάζεται. Λίγες εξειδικευμένες γνώσεις.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Και τι να μάθει για το μανάβικο απο το ΙΕΚ? Σε τι τελάρα μπαίνουν Οι ντομάτες?

μαναβικο έχει, δεν εχει εργοστάσιο να θέλει να εφαρμόσει haccp 

Μπορεί να ξεκινησει με ενα μανάβικο,αλλά να εξελιχθεί σε μεγαλοεμπορο φρούτων.Έχω συγκεκριμένο παράδειγμα. Και σίγουρα υπάρχουν παρα πολλές περιπτώσεις που ξεκίνησαν από ενα μικρό μαγαζί και δημιούργησαν παρα πολλά.Φυσικά δεν είχαν τα μυαλά που έχουν πολλοί ξερολες εδώ μέσα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, pontez2 είπε

Κατ αρχήν το τει τεχνολογίας τροφίμων μια χαρά υπάρχει. Και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Από τα ΙΕΚ,εφόσον δωσεις τις εξετάσεις στο υπουργείο και πετύχεις, παίρνεις δίπλωμα επαγγελματικης κατάρτισης. Κοινως αν έχεις τελειώσει καυστηρατζής, είσαι πλέον επαγγελματίας (μπορεις να έχεις μπλοκάκι κτλ). Για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, μπορείς να απασχοληθείς απο βοηθός αναλυτής ως και υπευθηνος αποθήκης τροφίμων (τα έγραψα και παραπάνω). Επειδή υπάρχει και Τει αλλά και ΑΕΙ τεχνολόγων, συνήθως οι αποφοιτοι ΙΕΚ απασχολούνται ως βοηθοί σε βιομηχανίες. Ειναι λογικο διοτι τα ΙΕΚ ειναι σε κατωτερη βαθμιδα από τα ΤΕΙ. Στα ΙΕΚ σε βγάζουν επαγγελματία (διπλωματουχο), όχι επιστήμονα. Εκει ειναι η διαφορά. Για τον φίλο, ειναι αυτο που χρειάζεται. Λίγες εξειδικευμένες γνώσεις.

Καταρχάς είναι ,όχι καταρχήν. Επίσης στην Αθήνα δεν υπάρχει κάνενα ΤΕΙ. Είσαι λάθος. Όπως και δεν υπάρχει σε πολλές άλλες επαρχίες και πόλεις πλέον.Γινονται ή έγιναν πανεπιστήμια.  Επίσης τα ΤΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ. Δεν είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Εγώ θα του πρότεινα να ψάξει τα επαγγελματικά του δικαιώματα , τι μπορεί να κανει από χαρτί από ΙΕΚ. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, newton91 είπε

Καταρχάς είναι ,όχι καταρχήν. Επίσης στην Αθήνα δεν υπάρχει κάνενα ΤΕΙ. Είσαι λάθος. Όπως και δεν υπάρχει σε πολλές άλλες επαρχίες και πόλεις πλέον.Γινονται ή έγιναν πανεπιστήμια.  Επίσης τα ΤΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ. Δεν είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Εγώ θα του πρότεινα να ψάξει τα επαγγελματικά του δικαιώματα , τι μπορεί να κανει από χαρτί από ΙΕΚ. 

Γνωρίζεις ποια θα είναι η διαφορά στην τεχνολογία τροφίμων του γεωπονικού και του αριστοτελείου από το πανεπιστημίο Λήμνου ή Δυτικής Αττικής; 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Ναι θα είσαι σερβιτόρος με πτυχίο στο νησί...

Επίσης τι κολλέγια του λέτε του ανθρώπου ρε παιδιά πάτε καλά? Τζάμπα λεφτά καλυτερα να πάει σε δημόσιο ΙΕΚ 

Δημόσιο ΙΕΚ ή πανεπιστήμιο...ότι συμφέρει περισσότερο.Οσο για το σερβιτορος στο νησί δεν νομίζω.Υπαρχουν γαλακτοκομικες μονάδες στο νησί και ασχολούνται αρκετά και με το κρασί.

Σερβιτόρος στο νησί θα καταλήξω εγώ,που σπουδάζω ψηφιακά μέσα και επικοινωνια...

Εκτός αν υπάρχουν θέσεις social media manager ή κάνω μεταπτυχιακό σε marketing/διοίκηση επιχειρήσεων.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Speculoos είπε

Γνωρίζεις ποια θα είναι η διαφορά στην τεχνολογία τροφίμων του γεωπονικού και του αριστοτελείου από το πανεπιστημίο Λήμνου ή Δυτικής Αττικής; 

Δεν γνωρίζω ακόμα , αναλογα αν στο ΠαΔΑ και Λήμνου γίνουν 5ετες οι σχολές.

Δημοσ.
Στις 12/3/2019 στις 7:31 ΜΜ, giannisle είπε

Με αυτό όμως δεν εξηγεις για ποιο λογο προτεινεις να μην παει σε καποιο δημοσιο.
Εχω κι εγω εμπειρια τοσο απο δημοσιο οσο και απο ιδιωτικο, αλλα απο την αντιθετη μερια απο εσενα,
ως μαθητευομενος. Δεν μπορω να πω πως ειδα μεγαλες διαφορες στην αντιμετωπιση απο τους δασκαλους.
Οσο ενδιαφερονταν στο δημοσιο αλλο τοσο και στο ιδιωτικο.
Δεν θα πω πως ολα τα δημοσια ΙΕΚ ειναι καλα η οτι ειναι εστω ολα το ιδιο καλα με ολα τα ιδιωτικα.
Αλλα αυτο θα πρεπει να το δει η ιδια. Αν δεν ειναι σε θεση να πληρωσει καποια ιδιωτικη σχολη
γιατι να μην παει σε καποια δημοσια;
Επισης εσυ θεωρεις πως υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα αναμεσα σε δημοσιο και ιδιωτικο
οσον αφορα στην εκπαιδευση και τον τροπο αυτης?

Ναι, θεωρώ ότι αν πάει σε ένα σοβαρό ιδιωτικό έχει από πίσω μια Διεύθυνση που μας πιέζει (εμάς τους καθηγητές) να κάνουμε πράγματα, δραστηριότητες, events, επισκέψεις κλπ.

Οι προσλήψεις γίνονται ΚΥΡΙΩΣ με βάσει το τί πρακτική γνώση έχει κάποιος, προϋπηρεσία κλπ δηλαδή και το τί μπορεί να προσφέρει, ακόμα και από γνωριμίες στον κλάδο. Θα στο πω απλά, η θεωρία έχει πεθάνει, στο ΙΕΚ δεν πας για το μπλα μπλα αλλά για την ουσία. Σε γνωστό ΙΕΚ της Αθήνας δίδασκα Ναυτιλιακά ενώ δεν έχω (άμεση) επαφή με το αντικείμενο από άποψη σπουδών. Έχω όμως εργαστεί στον χώρο ως freelancer σύμβουλος 2 ναυτιλιακών εταιριών και είχα εικόνα εκ των έσω για το πώς ΑΚΡΙΒΩΣ δουλευει η φάση. Σε συνδυασμό με το BSc στα Οικονομικά και MSc στο e-Business, πήρα τη θέση εγώ και όχι άλλοι 35 που είχαν μεταπτυχιακά πάνω στα Ναυτιλιακά, αλλά ήταν καθαρά "θεωριατζήδες". Ένας θεωριατζής λοιπόν δεν έχει τις γνωριμίες να βάλει ένα τμήμα 25 άτομα σε μία ναυτιλιακή εν ώρα λειτουργίας, ούτε να πας στα γραφεία του Μελισσανίδη στον Πειραιά, έτυχε να έχω γνωρίσει το γιο του τον Γιώργο. 

Στο δημόσιο μετράνε ΜΟΝΟ τα μόρια. Μόρια παίρνεις επειδή έχεις χαρτιά, και ας είναι και κομμωτικής. Επειδή έχεις παρακολουθήσει επιδοτούμενα (με μόρια) σεμινάρια Μακιγιάζ, και επειδή κάπου-κάπως-κάποτε είχες μαζέψει 10 μόρια και έδωσες εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ για να διδάσκεις σε ενήλικες (αηδίες, με ελάχιστο διάβασμα μόνο την τράπεζα θεμάτων περνάς σε 2-3 μήνες). Προσοχή για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ λέω ότι οι καθηγητές εκεί δεν είναι καλοί, ίσα ίσα το αντίθετο. Αλλά δεν πας σε ένα ΙΕΚ για να έχεις έναν καλό καθηγητή, πας για να έχεις έναν ανθρωπο με ΓΝΩΣΕΙΣ στο αντικείμενο ο οποίος να σου πει 5 πράγματα που όταν τα δεις να συμβαίνουν την πρώτη κιολας μέρα της δουλειάς σου, να πεις "ναι ρε φίλε, μου το είχαν πει αυτό". 

Από άποψη ποιότητας μαθητών, θα έλεγα είναι το ίδιο. Πολλοί του δημοσίου είναι τεμπελχανάδες οι οποίοι πάνε μόνο κ μόνο επειδή δεν πληρώνουν και τους στείλανε οι γονείς τους. Το ίδιο ισχύει και στα ιδιωτικά, ίσως λιγο πιο καλά τα πράγματα εκεί μιας και πληρώνουν. Στο δημόσιο επίσης σε ορισμένες φορές, προσωπικά δεν μου έχει τύχει πολλές φορές αλλά σε άλλους συναδέλφους έχει συμβεί, είσαι αντιμέτωπος με bullying. Πάντα θα υπάρχει ο bully που θα το παίζει εξυπνήδης, και στον οποίο δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Στο ιδιωτικό επειδή χαλάει το τμήμα, απλά φεύγει έξω και η διοίκηση του ΙΕΚ δε ρισκάρει παράπονα από άλλους σπουδαστές, 2-3 παρατηρήσεις και γειά σας. Τουλάχιστον σε αυτά που ήμουν εγώ. 

Τέλος για να μην κουράζω, στα Δημόσια η ύλη είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που βλέπεις και δεν μπορείς ουτε μια μέρα να κάνεις άλλα πράγματα που τυχόν ενδιαφέρουν και τους σπουδαστές. Ελέγχεσαι και έχεις βιβλίο ύλης με υπογραφές, ότι σήμερα δίδαξες αυτό που λέει η ύλη. Στα ιδιωτικά είναι λίγο πιο λάσκα. Και ειδικά σε ειδικότητες όπως πληροφορική που η τεχνολογία προχωράει, δεν μπορείς να μη διδάξεις τα σύγχρονα. Θα βάλεις υπογραφή ότι δίδαξες Flash, αλλά εσύ θα έχεις κάνει πχ HTML5. Στο δημόσιο αναγκαστικά θα διδάξεις Flash. Ευτυχώς βέβαια πριν 2 χρόνια το κατήργησαν το συγκεκριμένο.

Μπορώ να συνεχίσω να λέω και άλλα, αλλά δεν έχει νόημα. 

Θα το ξαναπω, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ να πάει σε ιδιωτικό, να βρει ένα καλό ιδιωτικό να πάει. Αν όχι, οκ εννοείται βέβαια πολύ καλά θα κάνει να πάει σε δημόσιο. Όπως σε καθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αυτό που έχει σημασία είναι να ασχολείσαι εσύ ο ίδιος. Αν δεν δώσεις βάσει σε αυτά που κάνεις, δεν πρόκειται να πας μπροστα. 

Στις 12/3/2019 στις 7:45 ΜΜ, splanis είπε

γνωμες δεν ζητησε; τι επρεπε να του πω οτι γ@μ@ει το ιεκ;

Γνώμες ζήτησε, αλλά δεν μπορείς να του λες να πάει σε ΑΕΙ ή κολλέγιο.
Στο ΑΕΙ σου λέει δεν περνάει.
Το κολλέγιο αν του πληρώνεις εσύ τα δίδακτρα (5000€ το έτος για 3 χρόνια), οκ μαγκια σου. 

Πώς δεν του είπες να φύγει και Αγγλία, τώρα που θα βγουν και απο ΕΕ θα πληρώνει μόνο 15,000€ δίδακτρα το χρόνο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, newton91 είπε

Δεν ειμαι φιλόλογος, οπότε δεν με απασχολεί αν μιλάω σωστά την Ελληνικιά :P 

Κατά τα άλλα

http://www.food.teithe.gr/

Κάποια ΤΕΙ γίνονται σιγά σιγά ΑΕΙ, οντως. Σε αυτο συγκεκριμένα, έχουν ρωτησει τους φοιτητές αν θέλουν να πάρουν πτυχίο ΤΕΙ η ΑΕΙ. Οσοι διάλεξαν ΑΕΙ πήραν επιπλέον μαθήματα. 

Αλλά δε καταλαβαίνω γιατί το επεσήμανες, αφενός αφου ακομα ειναι υπο αναβάθμιση, αφετέρου δεν έχει σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΙΕΚ που με ρωτησες και σου απάντησα. Τι άλλο να ψάξει; Συγκεκριμενα ειναι τα επαγγελματικά δικαιώματα απο τα ΙΕΚ. Τα γράφουν και στους οδηγους σπουδών.

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, pontez2 είπε

Δεν ειμαι φιλόλογος, οπότε δεν με απασχολεί αν μιλάω σωστά την Ελληνικιά :P 

Κατά τα άλλα

http://www.food.teithe.gr/

Κάποια ΤΕΙ γίνονται σιγά σιγά ΑΕΙ, οντως. Σε αυτο συγκεκριμένα, έχουν ρωτησει τους φοιτητές αν θέλουν να πάρουν πτυχίο ΤΕΙ η ΑΕΙ. Οσοι διάλεξαν ΑΕΙ πήραν επιπλέον μαθήματα. 

Αλλά δε καταλαβαίνω γιατί το επεσήμανες, αφενός αφου ακομα ειναι υπο αναβάθμιση, αφετέρου δεν έχει σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΙΕΚ που με ρωτησες και σου απάντησα. Τι άλλο να ψάξει; Συγκεκριμενα ειναι τα επαγγελματικά δικαιώματα απο τα ΙΕΚ. Τα γράφουν και στους οδηγους σπουδών.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου γιατί δεν γνωρίζεις τπτ. 

https://www.uniwa.gr/fst/

Τα ΤΕΙ στην Αθήνα δεν υπάρχουν πλέον. Παρτο χαμπάρι. Ούτε σε ολόκληρη την Ελλάδα πολύ σύντομα. Επίσης μάθε να διαβάζεις όταν σου λέω ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ.. Δεν γίνεται μετεξέλιξη από  ΤΕΙ σε ΑΕΙ. Γίνεται μετεξέλιξη από ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια. Δεν θες να καταλάβεις; 

Δημοσ.

Μπαινεις σε ένα θρεντ που ο ανθρωπος ρωταει για συγκεκριμενο ΙΕΚ. Ρωτάς για τα επαγγελματικά δικαιωματα αυτου, σου απαντάμε και εσυ διαφωνεις για το αν το ΤΕΙ ειναι ΤΕΙ ή ΑΕΙ (άσχετο δηλαδη)

Εντομεταξυ σου βάζω λινκ για το ΑΤΕΙ Θεσσαλονικης και εσυ μου βάζεις της Αθηνας και παραδέχεσαι οτι τα υπόλοιπα θα γινουν ΑΕΙ πολυ συντομα....Αυτο δηλαδη που σου γράφω...οτι οντως γινονται σιγά σιγά...

Και γράφεις οτι δε γνωριζω κιολας :P :P  Δε περιγράφω αλλο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Μπαινεις σε ένα θρεντ που ο ανθρωπος ρωταει για συγκεκριμενο ΙΕΚ. Ρωτάς για τα επαγγελματικά δικαιωματα αυτου, σου απαντάμε και εσυ διαφωνεις για το αν το ΤΕΙ ειναι ΤΕΙ ή ΑΕΙ (άσχετο δηλαδη)

Εντομεταξυ σου βάζω λινκ για το ΑΤΕΙ Θεσσαλονικης και εσυ μου βάζεις της Αθηνας και παραδέχεσαι οτι τα υπόλοιπα θα γινουν ΑΕΙ πολυ συντομα....Αυτο δηλαδη που σου γράφω...οτι οντως γινονται σιγά σιγά...

Και γράφεις οτι δε γνωριζω κιολας :P :P  Δε περιγράφω αλλο.

Είπες για την Αθήνα ότι υπάρχουν ΤΕΙ ενώ δεν υπάρχουν πλέον. Το παιδί αν πάει σε ΙΕΚ και τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα του δώσει το χαρτί δεν του φτάνουν τότε τζάμπα το πήρε. Μόνο για κάποιες γνώσεις θα είναι καλό όπως ήδη είπαν άλλοι. Εγώ στη θέση του θα έμπαινα σε ΑΕΙ αν μπορούσα να είμαι καλυμμένος από όλες τις πλευρές. 

Δημοσ.

Ο άνθρωπος στη Θεσσαλονικη αναφέρθηκε. Για τη Θεσσαλονικη του απάντησα. Εν πάση περιπτώσει, δεν έχουν σημασία όλα αυτά.

Επισκέπτης
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, newton91 είπε

Είπες για την Αθήνα ότι υπάρχουν ΤΕΙ ενώ δεν υπάρχουν πλέον. Το παιδί αν πάει σε ΙΕΚ και τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα του δώσει το χαρτί δεν του φτάνουν τότε τζάμπα το πήρε. Μόνο για κάποιες γνώσεις θα είναι καλό όπως ήδη είπαν άλλοι. Εγώ στη θέση του θα έμπαινα σε ΑΕΙ αν μπορούσα να είμαι καλυμμένος από όλες τις πλευρές. 

Αυτό τι είναι;

http://www.teiath.gr/stetrod/food_technology/?lang=el

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Eγινε η μετεξελιξη προ 20ημερου. Οι νέοι πλέον θα παιρνουν πτυχιο ΑΕΙ. Οσοι φοιτουν ακομα μπήκαν στη διαδικασία να διαλέξουν. Δεν έχει γινει ακομα πλήρη "αναβάθμιση" αλλά βρισκεται στη πορεία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...