Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσική Ι στο πρώτο έτος  ΤΕΙ μηχανολόγων μηχανικών  είναι μετατροπή μονάδων και σφάλματα .Είναι η βάση απλά... μη τα ισοπεδώνουμε όλα .Φυσικά και να πας  στο ΙΕΚ. Θα δεις 5 πράγματα παραπάνω ( οι ορίζοντες σου θα διευρυνθούν) και μετά ανάλογα τη δική σου διάθεση, θα κάνεις και το κάτι παραπάνω .

Αν υπάρχει το χρήμα πάνε σε ιδιωτικό .Το γεγονός ότι πληρώνεις θα σε βάλει από μόνο του στη διαδικασία να ασχοληθείς κάπως πιο σοβαρά. Στο δημόσιο όπου δε πληρώνεις έχε και χαμηλότερες προσδοκίες σε όλα τα επίπεδα.

Και για να το πω αλλιώς αγγλικά έμαθες να μιλάς στο σχολείο ή στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα. Δε θα έπρεπε να ισχύει αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης συζήτησης

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα,
έχοντας αποφοοιτησει απο ΙΕΚ μαγειρικης θα σου πω την εμπειρια μου.
Σιγουρα τα ΙΕΚ δεν εχουν καμια σχεση με καποιο πανειστημιο ή με καποιο ΤΕΙ.
Επισης να παρεις σαν δεδομενο πως απο το ΙΕΚ δε θα παρεις τις απαιτουμενες
γνωσεις για να σε καλυπτον σε μια δουλεια μετα. Πανω στην δουλεια και με την 
εμπειρια που θα αποκτησεις απο αυτην θα ερθει και η απαραιτητη γνωση για 
μια δουλεια περα απο την οικογενειακη σου (αν ενδιαφερθεις καποια στιγμη για κατ αλλο)
Αυτο που θα σου ελεγα εγω ειναι να μην το παρεις με κακο ματι ομως.
Απο την προσωπικη μου εμπειρια θα σου πω πως μονο οσοι ασχολουμασταν περα απο
το ΙΕΚ μειναμε στον χωρο (δλδ να ψαχνεις και μονη σου στο ιντερνετ, να ρωτας τους δασκαλους
σου στο ΙΕΚ για κατι που ειδες ή ακουσες πανω στον κλαδο σου)
Επισης για να μην κουραζω να μην πεσεις στην παγιδα των ιδιωτικων.
Εγω την πατησα και θελω να σου πω πως ειναι χαμενα λεφτα.
Εφοσον δεν υπαρχει ουσιαστικα καμια διαφορα σε σχεση με τα δημοσια
παρα μονο μεγαλυτερη ανοχη στις απουσιες λογω δουλειας (ηταν ο βασικος λογος
που επελεξα ιδιωτικο ΙΕΚ, αλλα τελικα αλλαξα βαρδια στη δουλεια!)

Οποτε απο εμενα ειναι ΝΑΙ στο ΙΕΚ, αλλα να εχεις στο νου σου πως απο μονο του
δεν αρκει για να αποκτησεις την απαιτουμενη γνωση και εμπειρια!

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xgol είπε

Πες το στον ιατρο/μηχανικο/δικηγορο σου αυτο.

Ναι, προφανως σε αυτα τα επαγγελματα δεν γινεται καν να ξεκινησεις χωρις να περασεις απο το πανεπιστημιο, αλλα εδω δεν ειναι τετοια περιπτωση

Επισης και σε αυτα τα επαγγελματα υπαρχει πχ το αγροτικο και η αποκτηση εμπειριας που ειναι πολυ σημαντικα για να μπορεσει καποιος να γινει πραγματι καλος γιατρος και μηχανικος και οχι απλα ενας πτυχιουχος που εγραψε καλα στις εξετασεις 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ναι, προφανως σε αυτα τα επαγγελματα δεν γινεται καν να ξεκινησεις χωρις να περασεις απο το πανεπιστημιο, αλλα εδω δεν ειναι τετοια περιπτωση

Επισης και σε αυτα τα επαγγελματα υπαρχει πχ το αγροτικο και η αποκτηση εμπειριας που ειναι πολυ σημαντικα για να μπορεσει καποιος να γινει πραγματι καλος γιατρος και μηχανικος και οχι απλα ενας πτυχιουχος που εγραψε καλα στις εξετασεις 

Συγνώμη αλλά μιλάμε για το άλφα και το ωμέγα της δημόσιας υγιεινής, τη συντήρηση, μεταφορά και πώληση τροφίμων και "δεν είναι τέτοια περίπτωση" με τον γιατρό και το δικηγόρο γιατί από τα συμφραζόμενα το βγάζεις κατώτερο ζήτημα; Άλλο ένα νήμα που θα πάει για κλείδωμα οσονούπω.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, pontez2 είπε

Για να τελειώσει το τει της τεχνολογίας τροφίμων πρέπει να έχει κανεις ισχυρές βάσεις στη χημεία. Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ σχολή και δεν ειναι για όλους. Αλλωστε δε φαινεται να τον ενδιαφέρει το επιστημονικο κομμάτι. Μια χαρά ειναι το ΙΕΚ για αυτο που θέλει. Και γνωσεις και επαγγελματικά δικαιωματα.

Τι ακριβως επαγγελματικα δικαιωματα θα εχει απο ΙΕΚ; Επισης τα ΤΕΙ καταργηθηκαν/συγχωνευθηκαν. 

Δημοσ.

Είμαι από τους πιο κατάλληλους να σχολιάσω, μιας και ΔΙΔΑΣΚΑ σε ιδιωτικό ΙΕΚ μαθήματα της συγκεκριμένης ειδικότητας. 

Μια χαρά είναι οι γνώσεις που αποκτάς, και εν αντιθέσει με άλλες ειδικότητες που η πληροφορία δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή, στη συγκεκριμένη η ύλη είναι καλή και ειδικά για αυτό που το θες εσύ θα σου είναι πολύ χρήσιμη. Το κακό με τα ΙΕΚ τα ιδιωτικά είναι ότι επειδή πληρώνεις, είναι πάρα πολύ ελαστικοί σε όλα, από απουσίες μέχρι μαθήματα κλπ. Θα σου πω χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι σε μαθητή είχα βάλει βαθμό 2/10 σε εξέταση προόδου, και με πήραν τηλέφωνο να με φέρουν χριστουγεννιάτικα στη σχολή για να του βάλω λέει ένα 5 και να υπογράψω ότι η εξέταση πραγματοποιήθηκε προφορικά. Πράγματα δηλαδή τελείως αστεία...

Από κει και πέρα το τί λέει ο κάθε άσχετος εδώ μέσα, μην το λαμβάνεις υπόψη αν δεν έχει δική του εμπειρία και όχι κάποιου φίλου του με τον οποίο πηγαίνανε για καφέ κάνοντας κοπάνα αντί να είναι στο μάθημα, ακριβώς επειδή "έλα μωρέ ΙΕΚ είναι, θα το πάρουμε εύκολα το χαρτί". 

Αν πας σε κάποιο καλό όνομα, και όντως ασχοληθείς να διαβάσεις και να συμμετέχεις θα είσαι μια χαρά!

Επίσης αν θες δες τα μαθήματα της ειδικότητας: http://www.gsae.edu.gr/attachments/article/1427/ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ..pdf

αλλά πιο σημαντικό για να δεις τί επίπεδο γνώσης θα πάρεις, δες την τράπεζα θεμάτων εδώ: https://www.eoppep.gr/phocadownloadpap/userupload/stelexos_texnologias_elegxou_trofimon_poton.pdf

25 λεπτά πριν, giannisle είπε

Επισης για να μην κουραζω να μην πεσεις στην παγιδα των ιδιωτικων.
Εγω την πατησα και θελω να σου πω πως ειναι χαμενα λεφτα.

Έχοντας περάσει και από Δημόσια ως καθηγητής, το μόνο που θα πω είναι ότι ήταν ένα σίχαμα και μισό, και παρόλο που πλήρωναν 12€/ώρα αντί για 8€ που έπαιρνα στο Ιδιωτικό ΙΕΚ (και μάλιστα με κομμένες ώρες, αφού σε πολλά Ιδιωτικά τα 3ωρα μαθήματα γίνονται 2ωρες, και τα 4ωρα γίνονται 3), έκατσα μόνο ένα εξάμηνο και δεν παίζει να περάσω ΟΥΤΕ απ'έξω. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, polaki είπε

Έχοντας περάσει και από Δημόσια ως καθηγητής, το μόνο που θα πω είναι ότι ήταν ένα σίχαμα και μισό, και παρόλο που πλήρωναν 12€/ώρα αντί για 8€ που έπαιρνα στο Ιδιωτικό ΙΕΚ (και μάλιστα με κομμένες ώρες, αφού σε πολλά Ιδιωτικά τα 3ωρα μαθήματα γίνονται 2ωρες, και τα 4ωρα γίνονται 3), έκατσα μόνο ένα εξάμηνο και δεν παίζει να περάσω ΟΥΤΕ απ'έξω. 

Με αυτό όμως δεν εξηγεις για ποιο λογο προτεινεις να μην παει σε καποιο δημοσιο.
Εχω κι εγω εμπειρια τοσο απο δημοσιο οσο και απο ιδιωτικο, αλλα απο την αντιθετη μερια απο εσενα,
ως μαθητευομενος. Δεν μπορω να πω πως ειδα μεγαλες διαφορες στην αντιμετωπιση απο τους δασκαλους.
Οσο ενδιαφερονταν στο δημοσιο αλλο τοσο και στο ιδιωτικο.
Δεν θα πω πως ολα τα δημοσια ΙΕΚ ειναι καλα η οτι ειναι εστω ολα το ιδιο καλα με ολα τα ιδιωτικα.
Αλλα αυτο θα πρεπει να το δει η ιδια. Αν δεν ειναι σε θεση να πληρωσει καποια ιδιωτικη σχολη
γιατι να μην παει σε καποια δημοσια;
Επισης εσυ θεωρεις πως υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα αναμεσα σε δημοσιο και ιδιωτικο
οσον αφορα στην εκπαιδευση και τον τροπο αυτης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vangelis_D9 είπε

Άλλο το γενικό και άλλο το ειδικό που ζητάει ο φίλος. Θα ήταν πρέπον να έχουμε ένα ελάχιστο σεβασμό και να μην ξεπέφτουμε στην απόλυτη ισοπέδωση. Τα προγράμματα του συγκεκριμένου κλάδου, που ψάχνει ο φίλος,  θα υπάρχουν εφόσον τα ζητήσει και υποχρεωτικά θα ενημερωθεί πριν πληρώσει γι αυτά. Τώρα κάτι αου αου μάθημα φυσικής ου ου ου σιξ είναι ελεεινή παρεκτροπή της συζήτησης και αποτρεπτική στη λογική πλάνη που δημιουργεί. Αν γνωρίζετε κάτι περισσότερα για το συγκεκριμένο κλάδο, να μας καταθέσετε τις εμπειρίες σας για το αν υπάρχει χαμηλό επίπεδο γιατί δεν ξέραμε ότι διδάσκονται και.... μαθήματα φυσικής επιπέδου δημοτικού όπως λέτε εσείς και υποθέτω θα έχετε στοιχεία γι αυτό. Ευχαριστώ.

Οπως εγραψα δεν γνωριζω για τον συγκεκριμενο κλαδο, μιλησα για τον κλαδο που ημουν εγω,την προσωπικη μου εμπειρια, οχι λόγια άλλων. Όλοι οι καθηγητές του ΙΕΚ μας ενημερωναν πως δεν εχουμε μελλον απ το ΙΕΚ και να κοιταξουμε να παμε στις σχολες που αφησαμε ή να δωσουμε πανελληνιες, παρεμπίπτοντος. 

Εννοείται πως ο ανθρωπος απ το να μην κάνει τιποτα καλυτερα να παω σε ΙΕΚ αλλα γνωμη μου ειναι πως προτιμότερο θα ηταν να παει καποιο ΑΕΙ/κολλεγιο. Οι γνώσεις του ΙΕΚ ειναι περιορισμενες(συμφωνα με καθηγητες που διδασκουν) επειδη συνηθως το επιπεδο των μαθητων ειναι χαμηλο. Εννοείται πως όποιος όρεξη μαθαίνει, αλλά θα χρειαστεί να δουλέψει σπίτι μόνος του όχι στο ΙΕΚ. Για να δώσω ένα παράδειγμα, στον τομέα της Διατροφής υποτιθεται 1ο εξαμηνο μαθαινεις τον υπολογισμο του BMR(2-3 απλοί μαθηματικοί τύποι) και στο 2ο πως βγαινει ενα διαιτολογιο. Ε, μέχρι το Δ εξάμηνο ζήτημα να είχαμε κάνει 2-3 ασκήσεις διαιτόλογιου επειδή έπαιρνε στο τμήμα να υπολογίσει το BMR περίπου 2 ώρες. 

Όσο για τα επαγγλεματικα δικαιώματα φάνταζομαι είναι ανα κλάδο. Σε κάποια είναι κλείστα, οπότε βγαίνεις βοηθός του βοηθού με 0 δικαιώματα, σε κάποια ίσως να είναι ανοιχτα(φανταζομαι μάγειρας,δημοσιογραφος, κλπ;).

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, polaki είπε

Είμαι από τους πιο κατάλληλους να σχολιάσω, μιας και ΔΙΔΑΣΚΑ σε ιδιωτικό ΙΕΚ μαθήματα της συγκεκριμένης ειδικότητας. 

Μια χαρά είναι οι γνώσεις που αποκτάς, και εν αντιθέσει με άλλες ειδικότητες που η πληροφορία δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή, στη συγκεκριμένη η ύλη είναι καλή και ειδικά για αυτό που το θες εσύ θα σου είναι πολύ χρήσιμη. Το κακό με τα ΙΕΚ τα ιδιωτικά είναι ότι επειδή πληρώνεις, είναι πάρα πολύ ελαστικοί σε όλα, από απουσίες μέχρι μαθήματα κλπ. Θα σου πω χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι σε μαθητή είχα βάλει βαθμό 2/10 σε εξέταση προόδου, και με πήραν τηλέφωνο να με φέρουν χριστουγεννιάτικα στη σχολή για να του βάλω λέει ένα 5 και να υπογράψω ότι η εξέταση πραγματοποιήθηκε προφορικά. Πράγματα δηλαδή τελείως αστεία...

Από κει και πέρα το τί λέει ο κάθε άσχετος εδώ μέσα, μην το λαμβάνεις υπόψη αν δεν έχει δική του εμπειρία και όχι κάποιου φίλου του με τον οποίο πηγαίνανε για καφέ κάνοντας κοπάνα αντί να είναι στο μάθημα, ακριβώς επειδή "έλα μωρέ ΙΕΚ είναι, θα το πάρουμε εύκολα το χαρτί". 

Αν πας σε κάποιο καλό όνομα, και όντως ασχοληθείς να διαβάσεις και να συμμετέχεις θα είσαι μια χαρά!

Επίσης αν θες δες τα μαθήματα της ειδικότητας: http://www.gsae.edu.gr/attachments/article/1427/ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ..pdf

αλλά πιο σημαντικό για να δεις τί επίπεδο γνώσης θα πάρεις, δες την τράπεζα θεμάτων εδώ: https://www.eoppep.gr/phocadownloadpap/userupload/stelexos_texnologias_elegxou_trofimon_poton.pdf

26 λεπτά πριν, splanis είπε

Οπως εγραψα δεν γνωριζω για τον συγκεκριμενο κλαδο, μιλησα για τον κλαδο που ημουν εγω,την προσωπικη μου εμπειρια, οχι λόγια άλλων. Όλοι οι καθηγητές του ΙΕΚ μας ενημερωναν πως δεν εχουμε μελλον απ το ΙΕΚ και να κοιταξουμε να παμε στις σχολες που αφησαμε ή να δωσουμε πανελληνιες παρεμπίπτοντος. Το ΙΕΚ που ετυχε να πηγαινω εγω(δημοσιο παντα), θεωρουταν απ τα καλα δημόσιο με αυστηρό-τυπικο διευθυντη κλπ. 

Εννοείται πως ο ανθρωπος απ το να μην κάνει τιποτα καλυτερα να παω σε ΙΕΚ αλλα γνωμη μου ειναι πως προτιμότερο θα ηταν να παει καποιο ΑΕΙ/κολλεγιο. Οι γνώσεις του ΙΕΚ ειναι περιορισμενες(συμφωνα με καθηγητες που διδασκουν) επειδη συνηθως το επιπεδο των μαθητων ειναι χαμηλο. Εννοείται πως όποιος όρεξη μαθαίνει, αλλά θα χρειαστεί να δουλέψει σπίτι μόνος του όχι στο ΙΕΚ. Για να δώσω ένα παράδειγμα, στον τομέα της Διατροφής υποτιθεται 1ο εξαμηνο μαθαινεις τον υπολογισμο του BMR(2-3 απλοί μαθηματικοί τύποι) και στο 2ο πως βγαινει ενα διαιτολογιο. Ε, μέχρι το Δ εξάμηνο ζήτημα να είχαμε κάνει 2-3 ασκήσεις διαιτόλογιου επειδή έπαιρνε στο τμήμα να υπολογίσει το BMR περίπου 2 ώρες. 

Όσο για τα επαγγλεματικα δικαιώματα φάνταζομαι είναι ανα κλάδο. Σε κάποια είναι κλείστα, οπότε βγαίνεις βοηθός του βοηθού με 0 δικαιώματα, σε κάποια ίσως να είναι ανοιχτα(φανταζομαι μάγειρας,δημοσιογραφος, κλπ;).

Μόλις απάντησε ο @polaki με στοιχεία και κριτική οπότε καλό θα ήταν να μη πετάτε τη μπάλα σε μένα κύριε @splanisμε τις απόλυτες ισοπεδώσεις σας. Ου ου σιξ σιξ σιξ κάνουν μαθήματα φυσικής δημοτικού Κελσίου και Φαρενάιτ γιατί έτσι το ξεκινήσατε. Σεβαστείτε τουλάχιστον τη νοημοσύνη και το επαγγελματικό άγχος αυτού ξεκίνησε το νήμα.

Επεξ/σία από Vangelis_D9
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vangelis_D9 είπε

Μόλις απάντησε ο @polaki με στοιχεία και κριτική οπότε καλό θα ήταν να μη πετάτε τη μπάλα σε μένα κύριε @splanisμε τις απόλυτες ισοπεδώσεις σας. Ου ου σιξ σιξ σιξ κάνουν μαθήματα φυσικής δημοτικού Κελσίου και Φαρενάιτ γιατί έτσι το ξεκινήσατε. Σεβαστείτε τουλάχιστον τη νοημοσύνη και το επαγγελματικό άγχος αυτού ξεκίνησε το νήμα.

γνωμες δεν ζητησε; τι επρεπε να του πω οτι γ@μ@ει το ιεκ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, splanis είπε

γνωμες δεν ζητησε; τι επρεπε να του πω οτι γ@μ@ει το ιεκ;

Με μαθήματα φυσικής στον κλάδο του;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσ.

Εχω την εντύπωση ότι μιλάμε για μια οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας/μανάβικο. Οχι για κάποιο εργοστάσιο. Οπότε οκ είναι και το ΙΕΚ. Ας πάει και δοκιμαστικά σε 1-2 μαθήματα να δει ταν του αρέσει. 

Δεν είναι απαραίτητο να γίνει άλλος ένας άνεργος πτυχιούχος ΑΕΙ-ΤΕΙ, που πήρε το πτυχίο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες και κομπλεξ κάποιων άλλων.

Αν πάλι νομίζει ότι έχει χρόνο, μπορεί να σπουδάσει παράλληλα με την εργασία ότι θέλει ο άνθρωπος.

Δημοσ.

Προσωπικα θεωρώ ότι ένα χαρτί ΤΕΙ/ΑΕΙ έχει περισσότερες προοπτικές εξελιξης για μεταπτυχιακά κλπ.

Κατά την γνώμη μου,αξίζει ακόμα και πανελλήνιες να δώσεις αν θέλεις να μάθεις ακόμα περισσοτερα πράγματα από ένα ΙΕΚ.

Τεχνολογία τροφίμων έχει Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.Στη Κεφαλλονιά η τεχνολογία τροφίμων συνδυάζεται με την βιολογική καλλιέργεια.Υπηρχε αυτόνομο τμήμα αλλά πλέον έγινε τεχνολογία τροφίμων με εξειδίκευση και στην βιολογική γεωργια.

Δεν σπουδάζω τεχνολογία τροφίμων,αλλά σπουδάζω στο νησί γενικα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikolas00 είπε

Προσωπικα θεωρώ ότι ένα χαρτί ΤΕΙ/ΑΕΙ έχει περισσότερες προοπτικές εξελιξης για μεταπτυχιακά κλπ.

Κατά την γνώμη μου,αξίζει ακόμα και πανελλήνιες να δώσεις αν θέλεις να μάθεις ακόμα περισσοτερα πράγματα από ένα ΙΕΚ.

Τεχνολογία τροφίμων έχει Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.Στη Κεφαλλονιά η τεχνολογία τροφίμων συνδυάζεται με την βιολογική καλλιέργεια.Υπηρχε αυτόνομο τμήμα αλλά πλέον έγινε τεχνολογία τροφίμων με εξειδίκευση και στην βιολογική γεωργια.

Δεν σπουδάζω τεχνολογία τροφίμων,αλλά σπουδάζω στο νησί γενικα.

Ναι θα είσαι σερβιτόρος με πτυχίο στο νησί...

Επίσης τι κολλέγια του λέτε του ανθρώπου ρε παιδιά πάτε καλά? Τζάμπα λεφτά καλυτερα να πάει σε δημόσιο ΙΕΚ 

Δημοσ.

Και τι να μάθει για το μανάβικο απο το ΙΕΚ? Σε τι τελάρα μπαίνουν Οι ντομάτες?

μαναβικο έχει, δεν εχει εργοστάσιο να θέλει να εφαρμόσει haccp 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...