Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑΙ.Απλά πιστεύω πως θα βάλω βασεις με ιεκ (καποια γνωση χημειας, όρους του αντικειμενου που αυτη τη στιγμηείμαι ασχετη με τεχνολογια τροφιμων εννοειται) και επειτα να το συνεχισω μονη μου με σεμιναρια και οτι καλο βρω στη συνεχεια .

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην το σκέφτεσαι καν.Εφόσων εχεις έτοιμη στρωμένη δουλειά, εκεί θα μάθεις τα πιο πολλά εξάλλου,οτι θεωρητικες γνώσεις πάρεις, ειτε ΙΕΚ,ειτε σεμιναρια,μονο καλό είναι.

Και αφού λες έχει σχέση με εμπόριο φρούτων,θα βοηθούσαν και γνώσεις οικονομιας.Το εμπόριο είναι αλλη διάσταση,οπου χρειάζεσαι αλλά ταλέντα και γνώσεις.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, jmmys είπε

Μην το σκέφτεσαι καν.Εφόσων εχεις έτοιμη στρωμένη δουλειά, εκεί θα μάθεις τα πιο πολλά εξάλλου,οτι θεωρητικες γνώσεις πάρεις, ειτε ΙΕΚ,ειτε σεμιναρια,μονο καλό είναι.

Και αφού λες έχει σχέση με εμπόριο φρούτων,θα βοηθούσαν και γνώσεις οικονομιας.Το εμπόριο είναι αλλη διάσταση,οπου χρειάζεσαι αλλά ταλέντα και γνώσεις.

όπως?

25 λεπτά πριν, jmmys είπε

σχετικα με τις γνωσεις εννοώ. τι θεωρεις θα ηταν πιο χρησιμο? 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ανάλογα τις φιλοδοξίες σου.Αν θέλεις να ασχοληθες με το εμπόριο φρούτων και να μεγαλωσεις την επιχειρηση,καλο θα ήταν μια αντίστοιχη σχολή οικονομικών,έστω και απο ΙΕΚ.Εφόσων δεν θέλεις ΤΕΙ.

Αλλιώς έρευνα για online σεμινάρια, πανω στις βασικές γνώσεις οικονομικών,εμπορίου,λογιστικης,μαζί με ενα ΙΕΚ για τεχνολογία τροφίμων.Εγώ αυτό θα εκανα στη θέση σου.

Αν απλά εχεις ενα μαγαζι,τοτε δεν χρειάζονται.

Δημοσ.

Επειδή έχω δουλέψει αρκετά χρόνια σε σχετική κατηγορία στα τρόφιμα όσα μάθαινα εμπειρικά από ένα σημείο και μετά δεν μου έφταναν ακριβώς γιατί χρειαζόμουν ενημέρωση τόσο σε τεχνικά θέματα όσο και στις νομοθεσίες Ελλάδας και ΕΕ για τη λειτουργία και τη διαχείριση συναφών επιχειρήσεων και κλάδων (από αποθήκευση μέχρι διακίνηση τροφίμων κοκ αλλά και κάποια λογιστικά - διοικητικά). Οπότε ναι, ακόμα και σε επίπεδο ΙΕΚ προχώρα το γιατί ειδικά σήμερα με την αυστηρότητα στις εξελίξεις της τεχνολογίας τροφίμων πρέπει να είσαι επαρκώς καταρτισμένος για να προχωρήσεις μπροστά στην οικογενειακή σας επιχείρηση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lenou είπε

Γεια σε όλους,

Είμαι από Θεσσαλονίκη 22 χρονών δουλεύω στην οικογενειακή επιχείρηση μας με εμπορία φρούτων από τα 18 μου. Τουτέστιν δεν έδωσα πανελλήνιες, μπήκα κατευθείαν στη δουλειά. Αυτο που θέλω να κάνω τώρα είναι να σπουδάσω τεχνολογία τροφίμων σε ΙΕΚ (  να μην μπω στη διαδικασία πανελληνίων) . Δεν με ενδιαφέρει το πόσο ισχυρό θα είναι το χαρτί από το ΙΕΚ, με ενδιαφέρουν μόνο οι γνώσεις καθώς θα το χρησιμοποιήσω στην δουλειά μας . Πιστεύετε θα πάρω γνώσεις από ιεκ:?

Όχι. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Όχι. 

Συγνώμη, κοροϊδεύεις τώρα; Τι σκέτο όχι του πετάς στα μούτρα του ανθρώπου; Ξέρεις ή δεν ξέρεις απ' αυτές τις δουλειές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To IEK όπως και κάθε άλλο ίδρυμα που πας για να μάθεις κάτι δεν στα βάζει με ένα στικάκι μέσα στο κεφάλι! Θέλει να ασχοληθείς από μόνος σου , να μελετάς και να μην έχεις το στυλάκι "έχω στρωμένη δουλειά άρα στα @@ μου" . Εφόσων έχεις όρεξη να διαβάσεις μια χαρά γνώσεις σου δίνει. Όσοι λένε πως δεν αξίζει ή πως είναι χάσιμο χρόνου δεν ξέρουν τι λένε! Θα σου έλεγα μην πας αν ποτέ είχες σκοπό να ασχοληθείς με το δημόσιο και να κυνηγήσεις μια θεσούλα εκεί. Εφόσων αυτό αποκλείεται και έχεις δικιά σου επιχείρηση και θέλεις να διευρύνεις τις γνώσεις σου τότε πάνε με τα 1000!!! Τα λεφτά που ζητάνε είναι σχετικά νορμάλ και δουλειά γίνεται αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς!

Επεξ/σία από nikοs
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lenou είπε

Πιστεύετε θα πάρω γνώσεις από ιεκ:?

Όχι περισσότερες από όσες θα πάρεις από οτιδήποτε άλλο, πιθανότατα καλύτερα και γρηγορότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βασικότερο για εμενα είναι ότι εχεις όρεξη για γνώση και όρεξη για αλλαγή. Και το λεω αυτό γιατί..... τα πεθερικά ασχολουνται με ζώα. Κάνουν όμως τα πραγματα όπως τα εκαναν πριν από 50 και βάλε χρόνια. Και τα ίδια μυαλά εχουν και τα παιδια τους που επελεξαν να ασχοληθουν με τον κλάδο. Δεν δεχονται να αλλαξουν κατι στον τρόπο δουλειας (για να κανουν την ζωή τους καλύτερη και την δουλεια πιο ευκολη) και κυρίως πιστευουν ότι ξερουν καλύτερα από τους αλλους.

Θεωρώ βασικό λοιπόν που βλέπεις ότι, όσο καλά και να κανουν την δουλεια οι δικοί σου με την εμπειρία τόσων χρόνων, θα μπορούσε ίσως να γίνει καλύτερα. Αρκεί να εχεις γνώσεις. Εφόσον λοιπον το καταλαβαίνεις αυτό, από ό,που και να αντλησεις τις γνώσεις αυτές είναι καλό. Είτε αυτό είναι ΙΕΚ είτε σεμινάρια. Το βασικό είναι να μην μένεις στασιμός αλλα να προσαρμόζεσαι με την εποχή.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το θες για τις γνώσεις θα σου έλεγα όχι. Τα τμήματα του ιεκ είναι σαν τάξη γυμνασίου. Γίνεται φασαρία, το επίπεδο είναι χαμηλό, οι καθηγητές απογοητευονται και δεν κάνουν μάθημα. Τι χημεία περιμένεις να μάθεις στο ιεκ; λολ(να σου πω ένα παράδειγμα για την φυσική α εξαμήνου ιεκ είναι μετατροπές gr σε kg πχ, kelvin σε Κελσίου κλπ. Αυτα θες να μάθεις;) 

Αν το θες για το χαρτί δνε ξέρω να σου απαντήσω γιατί δνε ξέρω τι παίζει με την ειδικότητα σου. Σε μια που ήμουν εγώ δεν είχες καθόλου επαγγελματικά δικαιώματα άρα θα σου έλεγα πάλι όχι. 

Όλοι εσείς που το λέτε ναι έχετε πάει σε ιεκ και το λέτε; 

Όπως και να χει αν θες να πας Τραβα σε ένα δημόσιο. 4 χιλιάρικα για ένα ιεκ μόνο ως αστείο μπορεί να ληφθεί. 

Επεξ/σία από splanis
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, splanis είπε

να σου πω ένα παράδειγμα για την φυσική α εξαμήνου ιεκ είναι μετατροπές gr σε kg πχ, kelvin σε Κελσίου κλπ. Αυτα θες να μάθεις;)

Εχουν τα ΙΕΚ σχολή φυσικής;Και στα επόμενα εξάμηνα τι διδασκονται;

Θέλω να πω ένας που πάει σε μια σχολή και έχει όρεξη να μαθει,και ασχολείται,και ψάχνεται,και τον ενδιαφέρει το αντικείμενο, θα μάθει σίγουρα πολλά περισσότερα απο ότι αν δεν πήγαινε καθόλου.

Αν πάει με σκοπό να κοπροσκυλιασει,και απλά να πάρει ένα χαρτί,για να στέλνει εκατοντάδες βιογραφικα η για να μπει στο δημοσιο δεν θα μαθει τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, jmmys είπε

Εχουν τα ΙΕΚ σχολή φυσικής;Και στα επόμενα εξάμηνα τι διδασκονται;

Θέλω να πω ένας που πάει σε μια σχολή και έχει όρεξη να μαθει,και ασχολείται,και ψάχνεται,και τον ενδιαφέρει το αντικείμενο, θα μάθει σίγουρα πολλά περισσότερα απο ότι αν δεν πήγαινε καθόλου.

Αν πάει με σκοπό να κοπροσκυλιασει,και απλά να πάρει ένα χαρτί,για να στέλνει εκατοντάδες βιογραφικα η για να μπει στο δημοσιο δεν θα μαθει τίποτα.

Δεν είπα ιεκ φυσικής. Είπα μάθημα φυσική α εξαμήνου. Εννοούσα γενικά ότι το επίπεδο είναι χαμηλό 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, splanis είπε

Δεν είπα ιεκ φυσικής. Είπα μάθημα φυσική α εξαμήνου. Εννοούσα γενικά ότι το επίπεδο είναι χαμηλό 

Άλλο το γενικό και άλλο το ειδικό που ζητάει ο φίλος. Θα ήταν πρέπον να έχουμε ένα ελάχιστο σεβασμό και να μην ξεπέφτουμε στην απόλυτη ισοπέδωση. Τα προγράμματα του συγκεκριμένου κλάδου, που ψάχνει ο φίλος,  θα υπάρχουν εφόσον τα ζητήσει και υποχρεωτικά θα ενημερωθεί πριν πληρώσει γι αυτά. Τώρα κάτι αου αου μάθημα φυσικής ου ου ου σιξ είναι ελεεινή παρεκτροπή της συζήτησης και αποτρεπτική στη λογική πλάνη που δημιουργεί. Αν γνωρίζετε κάτι περισσότερα για το συγκεκριμένο κλάδο, να μας καταθέσετε τις εμπειρίες σας για το αν υπάρχει χαμηλό επίπεδο γιατί δεν ξέραμε ότι διδάσκονται και.... μαθήματα φυσικής επιπέδου δημοτικού όπως λέτε εσείς και υποθέτω θα έχετε στοιχεία γι αυτό. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Vangelis_D9
Δημοσ.
6 ώρες πριν, vagos789 είπε

Οι γνωσεις που παιρνεις απο ενα εκπαιδευτικο ιδρυμα ειναι σκαλες κατωτερες απο αυτες που θα παρεις απο την αμεση τριβη στη δουλεια

Μονο αν καποτε χρειαστει να αναζητησεις αλλου δουλεια,θα ειναι χρησιμο να υπαρχει ενα χαρτι

Πες το στον ιατρο/μηχανικο/δικηγορο σου αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...