lenou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Γεια σε όλους, Είμαι από Θεσσαλονίκη 22 χρονών δουλεύω στην οικογενειακή επιχείρηση μας με εμπορία φρούτων από τα 18 μου. Τουτέστιν δεν έδωσα πανελλήνιες, μπήκα κατευθείαν στη δουλειά. Αυτο που θέλω να κάνω τώρα είναι να σπουδάσω τεχνολογία τροφίμων σε ΙΕΚ ( να μην μπω στη διαδικασία πανελληνίων) . Δεν με ενδιαφέρει το πόσο ισχυρό θα είναι το χαρτί από το ΙΕΚ, με ενδιαφέρουν μόνο οι γνώσεις καθώς θα το χρησιμοποιήσω στην δουλειά μας . Πιστεύετε θα πάρω γνώσεις από ιεκ:?
vagos789 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Οι γνωσεις που παιρνεις απο ενα εκπαιδευτικο ιδρυμα ειναι σκαλες κατωτερες απο αυτες που θα παρεις απο την αμεση τριβη στη δουλεια Μονο αν καποτε χρειαστει να αναζητησεις αλλου δουλεια,θα ειναι χρησιμο να υπαρχει ενα χαρτι 3 1
pontez2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα πάρεις μια σφαιρική άποψη για τον έλεγχο τροφίμων (και μαναβικής μιας που ασχολείσαι με το κομμάτι) και τη μηχανική, για τη συσκευασία, ενώ παράλληλα θα μάθεις και 5-10 πράγματα για τη νομοθεσία. Σίγουρα θα σου ανοίξει ορίζοντες για κάτι παραπάνω. Δε ξέρω τι ακριβως κάνεις τωρα στην επιχειρηση, αλλά με μια τέτοια σχολή, μπορεις στο μέλον να εισαι απο αναλυτής ποιοτικού ελέγχου μέχρι και υπευθυνος αποθήκευσης και συσκευασίας. Και παρεμπιπτόντος αποκτάς και επαγγελματικά δικαιώματα, τα οποία υποθέτω οτι δεν έχεις τωρα (εκτος αν έχεις τελειώσει κανένα ΕΠΑΛ). Με κλειστά μάτια. Μονο καλό θα σου κάνει. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από pontez2 3 1
lenou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, vagos789 είπε Οι γνωσεις που παιρνεις απο ενα εκπαιδευτικο ιδρυμα ειναι σκαλες κατωτερες απο αυτες που θα παρεις απο την αμεση τριβη στη δουλεια Μονο αν καποτε χρειαστει να αναζητησεις αλλου δουλεια,θα ειναι χρησιμο να υπαρχει ενα χαρτι Συμφωνω ναι, Απλά πιστεύω πως θα βοηθήσει για να επεκταθεί η δουλειά μας και να φέρω νέες ιδέες. έχεις κατά νου κάποιο ιεκ που να είναι κάλο στην ειδικότητα αυτή;
sezebo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Να στρωθεις στο διάβασμα και να περάσεις στο τει τεχνολογίας τροφίμων. Θα μάθεις σοβαρή χημεία στο ΤΕΙ και θα γίνεις επιστήμονας. Μακριά από ΙΕΚ. 4 1
lenou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, pontez2 είπε Θα πάρεις μια σφαιρική άποψη για τον έλεγχο τροφίμων (και μαναβικής μιας που ασχολείσαι με το κομμάτι) και τη μηχανική, για τη συσκευασία, ενώ παράλληλα θα μάθεις και 5-10 πράγματα για τη νομοθεσία. Σίγουρα θα σου ανοίξει ορίζοντες για κάτι παραπάνω. Δε ξέρω τι ακριβως κάνεις τωρα στην επιχειρηση, αλλά με μια τέτοια σχολή, μπορεις στο μέλον να εισαι απο αναλυτής ποιοτικού ελέγχου μέχρι και υπευθυνος αποθήκευσης και συσκευασίας. Και παρεμπιπτόντος αποκτάς και επαγγελματικά δικαιώματα, τα οποία υποθέτω οτι δεν έχεις τωρα (εκτος αν έχεις τελειώσει κανένα ΕΠΑΛ). Με κλειστά μάτια. Μονο καλό θα σου κάνει. Αυτό ακριβώς θέλω και εγώ. Να μάθω κάποια πράγματα και να τα αξιοποιήσω στην επιχείρηση μας με κάποιες νέες ιδέες κλπ. Καποιο ιεκ για συγκεκριμένα την ειδικότητα αυτή?
pontez2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, sezebo είπε Να στρωθεις στο διάβασμα και να περάσεις στο τει τεχνολογίας τροφίμων. Θα μάθεις σοβαρή χημεία στο ΤΕΙ και θα γίνεις επιστήμονας. Μακριά από ΙΕΚ. Για να τελειώσει το τει της τεχνολογίας τροφίμων πρέπει να έχει κανεις ισχυρές βάσεις στη χημεία. Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ σχολή και δεν ειναι για όλους. Αλλωστε δε φαινεται να τον ενδιαφέρει το επιστημονικο κομμάτι. Μια χαρά ειναι το ΙΕΚ για αυτο που θέλει. Και γνωσεις και επαγγελματικά δικαιωματα. 1 1
lenou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, sezebo είπε Να στρωθεις στο διάβασμα και να περάσεις στο τει τεχνολογίας τροφίμων. Θα μάθεις σοβαρή χημεία στο ΤΕΙ και θα γίνεις επιστήμονας. Μακριά από ΙΕΚ. Αυτη θα ειναι η εσχατη λυση μου δυστυχως αν δω οτι δεν τραβαει η ομαδα με ιεκ.
pontez2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, lenou είπε Αυτό ακριβώς θέλω και εγώ. Να μάθω κάποια πράγματα και να τα αξιοποιήσω στην επιχείρηση μας με κάποιες νέες ιδέες κλπ. Καποιο ιεκ για συγκεκριμένα την ειδικότητα αυτή? Ιδιωτικά ενα σκασμο υπάρχουν. Μη τα διαφημίζω εδώ τωρα. Δημοσιο υπήρχε ένα στη Θέρμη. Τσέκαρέ το. Σιγουρα έχει και άλλα. 1
sezebo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ιδιωτικά ενα σκασμο υπάρχουν. Μη τα διαφημίζω εδώ τωρα. Δημοσιο υπήρχε ένα στη Θέρμη. Τσέκαρέ το. Σιγουρα έχει και άλλα. γιατι προτείνεις ιεκ? δε δινουν χαρτια, κολωχαρτα δινουν τα ιεκ. Αν δε θελεις ΤΕΙ τοτε ψαξε κανα καλο κολεγιο να πας
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δεν το θέλει το χαρτί για να παει υπάλληλος.Γνώσεις θέλει να αποκτήσει για οικογένειακη επιχείρηση.Οποτε μια χαρά είναι το ΙΕΚ,για το αντικείμενο που θέλει.
pontez2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, sezebo είπε γιατι προτείνεις ιεκ? δε δινουν χαρτια, κολωχαρτα δινουν τα ιεκ. Αν δε θελεις ΤΕΙ τοτε ψαξε κανα καλο κολεγιο να πας Διοτι ο ιδιος ζητάει να πάει σε ΙΕΚ. Πληροφοριακά, η πιστοποίηση απο ΙΕΚ μια χαρά ειναι. Σου δινει συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιωματα. 1
vagos789 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 11 λεπτά πριν, lenou είπε Αυτό ακριβώς θέλω και εγώ. Να μάθω κάποια πράγματα και να τα αξιοποιήσω στην επιχείρηση μας με κάποιες νέες ιδέες κλπ. Καποιο ιεκ για συγκεκριμένα την ειδικότητα αυτή? Αν θες να μαθεις νεα πραγματα,το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα τα μαθεις σε σχολες,ειτε ΙΕΚ,ειτε ΤΕΙ,ειτε ΑΕΙ Υπαρχουν πχ διδασκοντες στην γεωπονικη σχολη αθηνων που δεν εχουν δει ποτε τους απο κοντα ενα συγχρονο θερμοκηπιο Περισσοτερα θα μαθεις στη πιατσα,σε εμπορικες εκθεσεις,σε συνεδρια. Τα εκπαιδευτικα ιδρυματα σου προφερουν μια πιστοποιηση βασικων γνωσεων για να βρεις καπου δουλεια,τα υπολοιπα τα βρισκεις μονος σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Σωστά όλα αυτά που λες,αλλά αν συνδυαστούν με ενα θεωρητικό υπόβαθρο,το ελάχιστο είναι απο ΙΕΚ, τοτε ακόμα καλυτερα.Δεν πάνε όλοι να παρουνε χαρτιά για να δίνουν βιογραφικά για υπάλληλοι. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από jmmys
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα