Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα, Είμαι σε μεγάλο δίλημμα και θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας. Κάνω ένα καινούριο PC build και δεν μπορώ να αποφασίσω εάν πρέπει να πάω σε nVidia RTX 2080 ή Radeon VII. Οι λόγοι είναι οι εξής: Radeon VII: - Δεν φτάνει σε επιδόσεις την 2080 - Κάνει πολύ θόρυβο σε full load - είναι ακριβή (ίδια τιμή με την nVidia) + 16 GB VRAM + FreeSync (= φτηνότερο monitor) ++ Έχω την τηλεόραση της Samsung Q9FN που υποστηρίζει FreeSync over HDMI, οπότε για gaming θα μπορώ να χρησιμοποιώ και την TV. RTX 2080: + Καλύτερες επιδόσεις από την Radeon σχεδόν σε όλους τους τομείς + δεν κάνει πολύ θόρυβο + Ray tracing και νέα features (που προς το παρών δεν είναι κάτι σημαντικό) - G-sync καθώς το monitor είναι πολύ ποιο ακριβό και δεν θα έχει συμβατότητα με την τηλεόραση που έχω (δυστυχώς το Freesync της nVidia παίζει μόνο σε Displayport και όχι HDMI) Οπότε έχω να επιλέξω.. την καλύτερη από τις δύο κάρτες (nVidia) ή την Radeon που ναι μεν τα βγάζει πέρα σε 1440p αλλά κάνει σαν boeing πριν την απογείωση και μπορεί να συνδεθεί με Freesync στην τηλεόρασή μου? Καμία ιδέα/πρόταση? Να επισημάνω ότι την καλή κάρτα γραφικών την θέλω για gaming σε 1440p.
leros2004 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, DiAvOl είπε Καλησπέρα, Είμαι σε μεγάλο δίλημμα και θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας. Κάνω ένα καινούριο PC build και δεν μπορώ να αποφασίσω εάν πρέπει να πάω σε nVidia RTX 2080 ή Radeon VII. Οι λόγοι είναι οι εξής: Radeon VII: - Δεν φτάνει σε επιδόσεις την 2080 - Κάνει πολύ θόρυβο σε full load - είναι ακριβή (ίδια τιμή με την nVidia) + 16 GB VRAM + FreeSync (= φτηνότερο monitor) ++ Έχω την τηλεόραση της Samsung Q9FN που υποστηρίζει FreeSync over HDMI, οπότε για gaming θα μπορώ να χρησιμοποιώ και την TV. RTX 2080: + Καλύτερες επιδόσεις από την Radeon σχεδόν σε όλους τους τομείς + δεν κάνει πολύ θόρυβο + Ray tracing και νέα features (που προς το παρών δεν είναι κάτι σημαντικό) - G-sync καθώς το monitor είναι πολύ ποιο ακριβό και δεν θα έχει συμβατότητα με την τηλεόραση που έχω (δυστυχώς το Freesync της nVidia παίζει μόνο σε Displayport και όχι HDMI) Οπότε έχω να επιλέξω.. την καλύτερη από τις δύο κάρτες (nVidia) ή την Radeon που ναι μεν τα βγάζει πέρα σε 1440p αλλά κάνει σαν boeing πριν την απογείωση και μπορεί να συνδεθεί με Freesync στην τηλεόρασή μου? Καμία ιδέα/πρόταση? Να επισημάνω ότι την καλή κάρτα γραφικών την θέλω για gaming σε 1440p. 2080 γιατί είναι (λογικά) φθηνότερη και επειδή τα περισσότερα παιχνίδια είναι nvidia friendly. To Ray tracing και νέα features είναι αστείο προτέρημα για την ώρα. Με 2-3 παιχνίδια (και μάλιστα στο 1 παιχνίδι δεν δίνεις καν σημασία λόγο της φύσης του παιχνιδιού) να το υποστηρίζουν και με αμφίβολα αποτελέσματα, ντάξει δεν το λες και ογκόλιθο επιχειρήματος. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 27 λεπτά πριν, leros2004 είπε 2080 γιατί είναι (λογικά) φθηνότερη και επειδή τα περισσότερα παιχνίδια είναι nvidia friendly. To Ray tracing και νέα features είναι αστείο προτέρημα για την ώρα. Με 2-3 παιχνίδια (και μάλιστα στο 1 παιχνίδι δεν δίνεις καν σημασία λόγο της φύσης του παιχνιδιού) να το υποστηρίζουν και με αμφίβολα αποτελέσματα, ντάξει δεν το λες και ογκόλιθο επιχειρήματος. Thanks για την απάντησή σου. 100% θα έπαιρνα την 2080 αν δεν είχα ακριβή TV που υποστηρίζει freesync (=θα μπορούσα να αράξω στο σαλόνι να παίξω ένα game στην 65αρα TV). Αυτό κυρίως κάνει πολύ δύσκολη τη απόφαση. Το άλλο που σκέφτομαι είναι να περιμένω το καλοκαίρι για Ryzen 3000 και κάποια high end NAVI GPU (φήμες λένε ότι μπορεί να βγάλει κάρτα που θα μπορεί να ανταγωνιστεί την 2080).
leros2004 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Thanks για την απάντησή σου. 100% θα έπαιρνα την 2080 αν δεν είχα ακριβή TV που υποστηρίζει freesync (=θα μπορούσα να αράξω στο σαλόνι να παίξω ένα game στην 65αρα TV). Αυτό κυρίως κάνει πολύ δύσκολη τη απόφαση. Το άλλο που σκέφτομαι είναι να περιμένω το καλοκαίρι για Ryzen 3000 και κάποια high end NAVI GPU (φήμες λένε ότι μπορεί να βγάλει κάρτα που θα μπορεί να ανταγωνιστεί την 2080). Ε βολέψου με μια vega64 nitro τότε και με 3 παιχνιδάκια δώρο στα 400 κάτι ... Αλλιώς 2080 χωρίς freesync Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από leros2004 2
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 21 λεπτά πριν, leros2004 είπε Ε βολέψου με μια vega64 nitro τότε και με 3 παιχνιδάκια δώρο στα 400 κάτι ... Αλλιώς 2080 χωρίς freesync Καλή κάρτα η Vega64? παίζει καλά σε 1440p?
leros2004 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, DiAvOl είπε Καλή κάρτα η Vega64? παίζει καλά σε 1440p? Αν δεν έχεις ultra settings απαιτήσεις , μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου...
geo4sar Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Στις 12/3/2019 στις 11:12 ΠΜ, DiAvOl είπε Καλησπέρα, Είμαι σε μεγάλο δίλημμα και θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας. Κάνω ένα καινούριο PC build και δεν μπορώ να αποφασίσω εάν πρέπει να πάω σε nVidia RTX 2080 ή Radeon VII. Οι λόγοι είναι οι εξής: Radeon VII: - Δεν φτάνει σε επιδόσεις την 2080 - Κάνει πολύ θόρυβο σε full load - είναι ακριβή (ίδια τιμή με την nVidia) + 16 GB VRAM + FreeSync (= φτηνότερο monitor) ++ Έχω την τηλεόραση της Samsung Q9FN που υποστηρίζει FreeSync over HDMI, οπότε για gaming θα μπορώ να χρησιμοποιώ και την TV. RTX 2080: + Καλύτερες επιδόσεις από την Radeon σχεδόν σε όλους τους τομείς + δεν κάνει πολύ θόρυβο + Ray tracing και νέα features (που προς το παρών δεν είναι κάτι σημαντικό) - G-sync καθώς το monitor είναι πολύ ποιο ακριβό και δεν θα έχει συμβατότητα με την τηλεόραση που έχω (δυστυχώς το Freesync της nVidia παίζει μόνο σε Displayport και όχι HDMI) Οπότε έχω να επιλέξω.. την καλύτερη από τις δύο κάρτες (nVidia) ή την Radeon που ναι μεν τα βγάζει πέρα σε 1440p αλλά κάνει σαν boeing πριν την απογείωση και μπορεί να συνδεθεί με Freesync στην τηλεόρασή μου? Καμία ιδέα/πρόταση? Να επισημάνω ότι την καλή κάρτα γραφικών την θέλω για gaming σε 1440p. @DiAvOl τελικά πήρες κάποια κάρτα? Διότι και εγώ είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο. Παίζει στο caseking.de Sapphire Vii sta 650 +2games και στα 700 evga xc ultra gaming 2080.
Arkin Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Εφοσον εχεις qled με freesync μονοδρομος AMD. Αν ειχες monitor με freesync που υποστηριζει και gsync ομως τοτε θα ελεγα 2080. 1
thor777 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Στις 12/3/2019 στις 4:22 ΜΜ, DiAvOl είπε Thanks για την απάντησή σου. 100% θα έπαιρνα την 2080 αν δεν είχα ακριβή TV που υποστηρίζει freesync (=θα μπορούσα να αράξω στο σαλόνι να παίξω ένα game στην 65αρα TV). Αυτό κυρίως κάνει πολύ δύσκολη τη απόφαση. Το άλλο που σκέφτομαι είναι να περιμένω το καλοκαίρι για Ryzen 3000 και κάποια high end NAVI GPU (φήμες λένε ότι μπορεί να βγάλει κάρτα που θα μπορεί να ανταγωνιστεί την 2080). H Radeon VII ανταγωνίζεται την 2080 ή τουλάχιστον προσπαθεί. Να βγάλει η AMD κάρτα ανώτερη απο Radeon VII μέσα στο καλοκαίρι ξέχασε το. 1 1
Nemo1776 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 επειδή έχω την radeon vii σου λέω ότι αυτά που νομίζεις δεν ισχύουν( και εγώ έτσι νόμιζα) και την έχω συγκρίνει με την 2080 του κολλητού μου και είναι πάνω κάτω τα ίδια με την radeon vii να είναι καλύτερη σε 4κ (shadows of the tomp raider πχ) το pc το έχω στο υπνοδωμάτιο με 6 ανεμιστήρες noctua και δεν ξεπερνάει τα 35-36 db,έχω κάνει undervolt (πάντα κάνω σε όλες την κάρτες nvidia ή amd),και από θερμοκρασίες νορμάλ.σε καταναλώσει όλο το tower full load δεν ξεπερνάει 350w και με το radeon chill παίζω συνήθως 150-220w.επειδή την έχω δει και της 2 που θες πες μου ότι θες να σου πω.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 15 ώρες πριν, geo4sar είπε @DiAvOl τελικά πήρες κάποια κάρτα? Διότι και εγώ είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο. Παίζει στο caseking.de Sapphire Vii sta 650 +2games και στα 700 evga xc ultra gaming 2080. Καλησπέρα, Όχι τελικά θα περιμένω την NAVI το καλοκαίρι. Ξέρω ότι δεν θα είναι high end κάρτα αλλά προτιμώ τα 7nm 13 ώρες πριν, thor777 είπε H Radeon VII ανταγωνίζεται την 2080 ή τουλάχιστον προσπαθεί. Να βγάλει η AMD κάρτα ανώτερη απο Radeon VII μέσα στο καλοκαίρι ξέχασε το. Υπάρχει καποιο source για αυτή την πληροφορία;
billeiros Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε AMD λόγω freesync +1 από μένα. Η εμπειρία θα ναι πιο smooth με το freesync. 1
Darthvader Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 AMD λόγω freesync. Πάνω-κάτω την ίδια απόδοση έχει η 2080 με την radeon vii.
Azerothakis Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 AMD λογω του FREESYNCH αλλα και επειδη εχω Q6FN και εχω την RADEON VII παιζει μια χαρα σε 2k 120fps. Navi φετος θα ειναι midrange καρτες και λογικα αρχες του 20 θα δουμε το High End ετσι λενε μεχρι τωρα τα leaks. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα