badbad Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Παιδιά διαβάζω τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα ενημερωτικά site για έναν νεαρό 15 χρόνων από την Καβάλα που δήθεν υποκλίνεται όλος ο πλανήτης (;) επειδή συναρμολόγησε ένα ρομπότ από 3d parts. Από αυτά που διαβαζω το μόνο που έκανε είναι να τυπώσει σε 3d εκτυπωτή τα parts που πουλάνε στην Αμερική χρυσάφι. Το ρομπότ λέει οτι συνεννοείται μαζί του άψογα υποθέτω με κανένα λογισμικό Mike της MLS . Εγώ γιατί νοιώθω ότι το μόνο που κατάφερε είναι να συναρμολογησει μια κούκλα βιτρίνας με πιο φουτουριστική εμφάνιση και μας τον πλασάρουν σαν νέο Αϊνστάιν. Όπου έχω λάθος πείτε μου να καταλάβω . Πηγή του άρθρου είναι εδώ --> http://www.thetoc.gr/new-life/creatives/article/o-15xronos-ellinas-mathitis-pou-kataskeuazei-anthrwpoeidi-rompot
badbad Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Και εγώ αυτό καταλαβαίνω απλά υπάρχει κόσμος εκεί έξω και ειδικά στο Facebook που αναπαράγει συνεχώς το άρθρο λες και ο μικρός είναι ο davici. Δεν λέω καλά κάνει και ασχολείται με την ρομποτική αντί να κάνει σουζες με παπιά αλλά μην τρελαθούμε κιόλας . Διαβάζω πως του έχουν δώσει ήδη δύο υποτροφίες και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν στο εξωτερικό αυτές οι ασχολίες να ξεκινάνε από το σχολείο και εδώ να εντυπωσιάζεται κόσμος από το χόμπι ενός πιτσιρικά.
tsofras Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Αν νομίζεις ότι είναι εύκολο και ειδικά από 15 χρονών παιδί , χωρίς να ξέρω την ηλικία σου σε προκαλώ να μας δείξεις το δικό σου σε ένα εξάμηνο. Επίσης πόσο μπορεί να ζηλεύεις που άνοιξες και τοπικ για αυτό το θέμα? Μπράβο στον μικρό από εμένα. 1
badbad Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Εδώ ανοίγουν θέμα για να ρωτήσουν τι χρώμα να βαψουν το δωμάτιο τους, αυτό σε πείραξε; Τι να ζηλέψω φίλε μου. Προσπαθώ να καταλάβω τι έφτιαξε ο μικρός και το μόνο που βλέπω είναι να έχει πάρει τα σχέδια από την κοινότητα που κατασκευάζει ένα ρομπότ και να τα έχει εκτυπώσει στον 3d εκτυπωτή του για να μην τα αγοράζει χρυσάφι που τα πουλάνε οι Αμερικάνοι. Για εμένα είναι το ίδιο σαν να συναρμολόγησε μια ντουλάπα ΙΚΕΑ. Για την ιστορία είμαι στα 40. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Το πρόβλημα δεν είναι τι έκανε ή τι δεν έκανε ένας 15χρονος, αλλά πως αυτό παρουσιάζεται από τα media. Κι είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα ρέπουν προς την υπερβολή με κάθε ευκαιρία. Ο Αντεντοκούνμπο είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, η Ελλάδα η καλύτερη χώρα στον κόσμο για διακοπές, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα τα καλύτερα στον κόσμο και πάει λέγοντας. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγουμε από την θλιβερή πραγματικότητα που μας θυμίζει ότι είμαστε οι χειρότεροι όλων.
Lanike71 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Αν θυμάμαι καλά, είχε πει ότι τον είχε βοηθήσει ο πατέρας του να το φτιάξει, ως σχετικός με την τεχνολογία γενικά. Αλλά και πάλι δε μειώνεται η προσπάθεια του μικρού. 1
filip123go Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 7 ώρες πριν, badbad είπε Εδώ ανοίγουν θέμα για να ρωτήσουν τι χρώμα να βαψουν το δωμάτιο τους, αυτό σε πείραξε; Τι να ζηλέψω φίλε μου. Προσπαθώ να καταλάβω τι έφτιαξε ο μικρός και το μόνο που βλέπω είναι να έχει πάρει τα σχέδια από την κοινότητα που κατασκευάζει ένα ρομπότ και να τα έχει εκτυπώσει στον 3d εκτυπωτή του για να μην τα αγοράζει χρυσάφι που τα πουλάνε οι Αμερικάνοι. Για εμένα είναι το ίδιο σαν να συναρμολόγησε μια ντουλάπα ΙΚΕΑ. Για την ιστορία είμαι στα 40. Ναι αυτό ακριβώς έχει κάνει. Project inmoov λέγεται. Το είχα δουλέψει και εγώ πριν χρόνια για την διπλωματική στο μεταπτυχιακό. Έχει πολύ αναλυτικές οδηγίες για το πώς να στηθεί και έχει και όλα τα προγράμματα έτοιμα. Γενικώς πολύ καλό σαν open source project. Όλοι αυτοί που ασχολούνται με την τεχνολογία ξέρουν ακριβώς τι έχει κάνει. Τα υπόλοιπα είναι και λίγο μάρκετινγκ. Και εντάξει, 15 χρονών είναι. Δεν είναι κανένα 3χρονο. Το να στήσεις το inmoov (μόνο το hardware) δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να στήνεις ένα σύνθετο από τα ΙΚΕΑ η να κάνεις μια μεγάλη λεγκο κατασκευή. Ναι, είναι τόσο εύκολο. Και για να φτιάξεις τα κομμάτια δεν χρειάζεται να είσαι κανένας designer. File -> open -> start στον printer για το κάθε κομμάτι. 2 2
Fortistis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, filip123go είπε Ναι αυτό ακριβώς έχει κάνει. Project inmoov λέγεται. Το είχα δουλέψει και εγώ πριν χρόνια για την διπλωματική στο μεταπτυχιακό. Έχει πολύ αναλυτικές οδηγίες για το πώς να στηθεί και έχει και όλα τα προγράμματα έτοιμα. Γενικώς πολύ καλό σαν open source project. Όλοι αυτοί που ασχολούνται με την τεχνολογία ξέρουν ακριβώς τι έχει κάνει. Τα υπόλοιπα είναι και λίγο μάρκετινγκ. Και εντάξει, 15 χρονών είναι. Δεν είναι κανένα 3χρονο. Το να στήσεις το inmoov (μόνο το hardware) δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να στήνεις ένα σύνθετο από τα ΙΚΕΑ η να κάνεις μια μεγάλη λεγκο κατασκευή. Ναι, είναι τόσο εύκολο. Και για να φτιάξεις τα κομμάτια δεν χρειάζεται να είσαι κανένας designer. File -> open -> start στον printer για το κάθε κομμάτι. Και μετά, κάποιος γνωστός στα τοπικά media μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει η πρώτη είδηση. Την πρώτη είδηση θα την αναπαράγει (άκριτα) κάποιο άλλο "ενημερωτικό" site και μετά ακολουθεί χιονοστιβάδα, χωρίς κανείς να ξέρει για τι μιλάει. 1
Miaou7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, tsofras είπε Αν νομίζεις ότι είναι εύκολο και ειδικά από 15 χρονών παιδί , χωρίς να ξέρω την ηλικία σου σε προκαλώ να μας δείξεις το δικό σου σε ένα εξάμηνο. Επίσης πόσο μπορεί να ζηλεύεις που άνοιξες και τοπικ για αυτό το θέμα? Μπράβο στον μικρό από εμένα. Εισαι λιγο μικρος βεβαια, αλλα θα ελεγα να το κοιταξεις. 36 χρονων με αννοια κριμα να το αφησεις. Ολο αυτο το project, θελει ενα ΚΑΡΟ λεφτα, γιαυτο και δεν σου δειχνουμε τα δικα μας 15 χρονων ειναι οχι 5 Ο μπαμπας του ειναι ηλεκτρολογος μηχανικος, εντ οφ ντισκασιον Ειπα οτι το θεμα εινα το ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ η το ξεχασα? Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από Miaou7 1
tsofras Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Miaou7 είπε Εισαι λιγο μικρος βεβαια, αλλα θα ελεγα να το κοιταξεις. 36 χρονων με αννοια κριμα να το αφησεις. Ολο αυτο το project, θελει ενα ΚΑΡΟ λεφτα, γιαυτο και δεν σου δειχνουμε τα δικα μας 15 χρονων ειναι οχι 5 Ο μπαμπας του ειναι ηλεκτρολογος μηχανικος, εντ οφ ντισκασιον Ειπα οτι το θεμα εινα το ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ η το ξεχασα? Εσύ τώρα είσαι έξυπνος ή τον παριστάνεις? Που κολλάει η άνοια με αυτό που έγραψα? Επίσης αναφέρθηκε κάπου το οικονομικό στο ποστ του TS? Εδώ το παρουσιάζει σαν τα έπιπλα του ΙΚΕΑ Απορώ γιατί ασχολούμαι με μερικά άτομα εδώ μέσα Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι το εντ οφ ντισκασιον
Miaou7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Και ειμαι και τον παριστανω, και οντως το συνθετο του ικεα ειναι λιγο τραβηγμενο, αλλα μια lego mindstorm η evo ιδιοκατασκευη ειναι ακομα πιο δυσκολη, γιατι πρεπει και να την σχεδιασεις ο ιδιος. Κανε μας την χαρη και μη ασχολεισαι τοτε απλα κανε κοινοποιησεις και like σε καθε θαυματουργο κατορθωμα του facebook. Το μονο που χρειαζετε αυτο το "ανδροειδες" ειναι χρονος και χρημα. ΑΠΛΕΤΟ χρημα (καλα οχι απλετο, αλλα αρκετα). Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από Miaou7 2 1
badbad Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν αντιπαραθέσεις. Άνοιξα τον αρχικό ποστ για να κοινοποιήσω το thread στους φίλους μου στο Facebook ώστε να δουν τι λένε για το θέμα, άτομα της μεγαλύτερης e κοινότητας στην Ελλάδα. Εγώ ξέρω τι έχει κάνει ο μικρός και πόσα χρήματα χρειάζονται για να γίνει ένα τέτοιο πρότζεκτ. Στο ιδιο το ρεπορτάζ έχει αναφερθείτε μάλιστα πως χρησιμοποίησε ένα χιλιόμετρο ! Abs εκτύπωσης. Είχε απλά άπλετο χρόνο χρήμα και την βοήθεια του πατέρα του. Ούτε ginius είναι ούτε εγώ ζηλεύω καμία επιτυχία του, με τρελαίνει όμως που κόσμος με το προσχημα της εθνικής υπερηφάνειας αναπαράγει το χόμπι ενός πιτσιρικά χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει καν το άρθρο. Ευχαριστώ όσους απάντησαν και ουσιαστικά επιβεβαίωσαν το αυτονοητο... 1 ώρα πριν, Miaou7 είπε Και ειμαι και τον παριστανω, και οντως το συνθετο του ικεα ειναι λιγο τραβηγμενο, αλλα μια lego mindstorm η evo ιδιοκατασκευη ειναι ακομα πιο δυσκολη, γιατι πρεπει και να την σχεδιασεις ο ιδιος. Κανε μας την χαρη και μη ασχολεισαι τοτε απλα κανε κοινοποιησεις και like σε καθε θαυματουργο κατορθωμα του facebook. Το μονο που χρειαζετε αυτο το "ανδροειδες" ειναι χρονος και χρημα. ΑΠΛΕΤΟ χρημα (καλα οχι απλετο, αλλα αρκετα). Πάντως 500ευρω που αναφέρει το άρθρο σίγουρα δεν του στοίχησε. Τα 6μετρα λευκό abs στοιχίζουν 5 ευρώ μέσο όρο. Βάλε τα επιμέρους parts που χρειάζονται για να τρέξει το λογισμικό και βάλε το ρεύμα που έκαψε για να δουλεύει όλη μέρα κάθε μέρα ο εκτυπωτής για έναν χρόνο ώστε να του τυπώσει τα χιλιάδες κομμάτια. Πραγματικά το μόνο που μπορώ να θαυμάσω στον μικρό είναι η υπομονή του μέχρι να τυπωθούν όλα αυτά τα κομμάτια χαχα. Τώρα που το θυμήθηκα η diagostini πριν χρόνια έδινε περιοδικά που συναρμολογουσες σε κομμάτια τηλεκατευθυνόμενα, μικρά μηχανακια Ducati , ακόμα και μικρά ρομπότ με μικρολειτουργιες. Εκεί να δεις κόστος που για να φτιάξεις ένα τηλεκατευθυνόμενο έπρεπε να το πληρώσεις 700-800 ευρώ... Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από badbad
badbad Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Αυτό είναι το ρομπότ της diagostini που έδινε κομμάτι και κομμάτι με τα περιοδικά 1
filip123go Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Αλήθεια κάποιοι από εσάς μπήκαν στον κόπο να ψάξουν καθόλου το project; Εμένα μόνο το χέρι, μαζί με τις δικές μου προσθήκες και την αγορά του εκτυπωτή, πριν από 4 χρόνια μου είχε στοιχίσει 800€. Εδώ και το αποτέλεσμα : https://1drv.ms/f/s!Ao2xrjDyMye_g8RkdK0ZGDkKcFwkaQ Αλήθεια αν το δώσω αυτό στον 10χρονο ανηψιο μου και του εξηγήσω πως το έκανα (έστω τα βασικά) θα έχει κατασκευάσει 3d printed remote controlled ρομποτικό βραχίονα;; food for thought.. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα