BlueIvy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σε όλους και όλες! Μετακόμισα πρόσφατα (Πριν 6 μήνες περίπου) σε νεο διαμέρισμα. Πρόχειρα είχα βάλει πάνω από το κουδούνι χαρτάκι με το όνομα. Σήμερα πήρα αυτοκόλλητο και κατέβηκα να το κολλήσω και είδα ότι κάποιος έβγαλε το χαρτάκι μου, Εκτύπωσε σε άλλο χαρτί το όνομα και έγραψε και τον όροφο. Χωρίς να με ρωτήσει κτλ. Για προσωπικούς λόγους δεν θέλω να φαίνεται ο όροφος, δεν θεωρώ ότι υπάρχει και λόγος.Πηγα λοιπόν και ξανακολλησα το χαρτάκι. Υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει ότι πρέπει να αναγράφεται και ο όροφος κτλ; Δεν ειναι προσωπικα δεδομενα αυτα; Έχω στο μυαλό μου ότι μάλλον το εκανε ο διαχειριστής Γιατί φαίνεται αρκετά ψυχαναγκαστικος και δεν έχω όρεξη για τσακωμούς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1
haris_216 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Το πιο πιθανό είναι ότι το έκανε ο διαχειριστής. Χωρίς να έχω...κληρονομικό χάρισμα θα υποθέσω ότι είναι μιας κάποιας ηλικίας, του αρέσει η τάξη/οργάνωση (ψυχαναγκαστικός αν προτιμάς) και τον έχουν αφήσει διαχειριστή τα τελευταία 20 χρόνια αφού τα κάνει σωστά και κανείς άλλος δεν θέλει να ασχοληθεί Νόμος για το χαρτάκι του κουδουνιού;;;; Όχι δεν υπάρχει. Να ένα θέμα για να σκεφτεί ο νομοθέτης Μπορείς να γράψεις ΟΤΙ θέλεις και ΑΝ θέλεις (και κενό το αφήνεις αν γουστάρεις). Το μόνο που μπορεί να σου πει κάποιος γείτονας είναι αν πχ τον ενοχλούν χτυπώντας το δικό του κουδούνι για "συγνώμη μήπως ξέρετε που να χτυπήσω για τον κύριο Παπαδόπουλο αφού δεν βλέπω κάποιο κουδούνι;" Σέβομαι την επιθυμία σου να μην φαίνεται ο όροφος, ακόμα και για λόγους ασφαλείας, αλλά ρε παιδιά χαλαρώστε πια με αυτή την καραμέλα των "προσωπικών δεδομένων". Δεν χρειάζεται να δώσεις καμία εξήγηση και αρκεί το "δεν θέλω να φαίνεται". 5 1
Gregory_House Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ στην πολυκατοικία που σπούδαζα είχα ένα αντίστοιχο περιστατικό, δεν καταλαβαίνω τι νταλκά έχουν μερικοί άνθρωποι (διαχειριστές). Πάντως φυσικά και δεν είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται ο όροφός σου, ούτε καν το όνομά σου. Στην ίδια πολυκατοικία είχαμε άτομο που είχε βάλει όνομα "Μάνθος Φουστάνος" . Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από Gregory_House 2
dpolal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσωπικό δεδομένο είναι η διεύθυνση της οικίας σου και όχι ο όροφος στον οποίο μένεις. Αν παρόλα αυτά δεν θες να φαίνεται ο όροφος, που δεν έχει κανένα νόημα, το ποιό σωστό είναι να ζητήσεις από τον διαχειριστή που έβαλε το χαρτάκι με το όνομα σου να αφαιρέσει τον όροφο. Και δεν είναι ψυχαναγκαστικό να υπάρχει μία τάξη στα ονόματα που αναγράφονται στα κουδούνια, παρά να φαίνεται ο πίνακας σαν καραγκιόζ μπερντέ. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από dpolal 3 1
BlueIvy Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 21 λεπτά πριν, dpolal είπε Προσωπικό δεδομένο είναι η διεύθυνση της οικίας σου και όχι ο όροφος στον οποίο μένεις. Αν παρόλα αυτά δεν θες να φαίνεται ο όροφος, που δεν έχει κανένα νόημα, το ποιό σωστό είναι να ζητήσεις από τον διαχειριστή που έβαλε το χαρτάκι με το όνομα σου να αφαιρέσει τον όροφο. Και δεν είναι ψυχαναγκαστικό να υπάρχει μία τάξη στα ονόματα που αναγράφονται στα κουδούνια, παρά να φαίνεται ο πίνακας σαν καραγκιόζ μπερντέ. 22 λεπτά πριν, Gregory_House είπε Εγώ στην πολυκατοικία που σπούδαζα είχα ένα αντίστοιχο περιστατικό, δεν καταλαβαίνω τι νταλκά έχουν μερικοί άνθρωποι (διαχειριστές). Πάντως φυσικά και δεν είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται ο όροφός σου, ούτε καν το όνομά σου. Στην ίδια πολυκατοικία είχαμε άτομο που είχε βάλει όνομα "Μάνθος Φουστάνος" . 26 λεπτά πριν, haris_216 είπε Το πιο πιθανό είναι ότι το έκανε ο διαχειριστής. Χωρίς να έχω...κληρονομικό χάρισμα θα υποθέσω ότι είναι μιας κάποιας ηλικίας, του αρέσει η τάξη/οργάνωση (ψυχαναγκαστικός αν προτιμάς) και τον έχουν αφήσει διαχειριστή τα τελευταία 20 χρόνια αφού τα κάνει σωστά και κανείς άλλος δεν θέλει να ασχοληθεί Νόμος για το χαρτάκι του κουδουνιού;;;; Όχι δεν υπάρχει. Να ένα θέμα για να σκεφτεί ο νομοθέτης Μπορείς να γράψεις ΟΤΙ θέλεις και ΑΝ θέλεις (και κενό το αφήνεις αν γουστάρεις). Το μόνο που μπορεί να σου πει κάποιος γείτονας είναι αν πχ τον ενοχλούν χτυπώντας το δικό του κουδούνι για "συγνώμη μήπως ξέρετε που να χτυπήσω για τον κύριο Παπαδόπουλο αφού δεν βλέπω κάποιο κουδούνι;" Σέβομαι την επιθυμία σου να μην φαίνεται ο όροφος, ακόμα και για λόγους ασφαλείας, αλλά ρε παιδιά χαλαρώστε πια με αυτή την καραμέλα των "προσωπικών δεδομένων". Δεν χρειάζεται να δώσεις καμία εξήγηση και αρκεί το "δεν θέλω να φαίνεται". Σας ευχαριστώ πολύ πολύ. Να έχετε μια όμορφη μέρα! 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, BlueIvy είπε Σας ευχαριστώ πολύ πολύ. Να έχετε μια όμορφη μέρα! Γλυκούλη! Καλημέρα και σε σένα! 1 1
k_w_t Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Κατα την γνωμη μου καλο ειναι να γραφει τον οροφο το κουδουνι, κυριος για τα delivery και τα courrier . Αυτοι που εχουν κανει αυτες τις δουλειες ξερεις ποσες φορες ανεβοκατεβουν σε λαθος οροφους ? Ετσι και αλλιως εαν καποιος μπει στην πολυκατοικια βλεπει και απο την λιστα κοινοχρηστων τον οροφο ... 1
BlueIvy Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, k_w_t είπε Κατα την γνωμη μου καλο ειναι να γραφει τον οροφο το κουδουνι, κυριος για τα delivery και τα courrier . Αυτοι που εχουν κανει αυτες τις δουλειες ξερεις ποσες φορες ανεβοκατεβουν σε λαθος οροφους ? Ετσι και αλλιως εαν καποιος μπει στην πολυκατοικια βλεπει και απο την λιστα κοινοχρηστων τον οροφο Απλά το έκανα χωρίς να με ρωτήσει καν, οκ ευγενικό εκ μέρους του που πήρε αυτή την πρωτοβουλία απλώς θα ήθελα να με ρωτήσει προτού βάλει τον όροφο. Λεπτομέρεια θα μου πεις, εεεε εμένα με ενόχλησε. Επίσης όταν παραγγέλνω κτλ πάντα τους αναφέρω όροφο και δεν είχα ποτέ θέμα. Έχουν συμβεί διάφορα γεγονότα με γείτονες και διαχειριστή και δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι τώρα. Απλα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος νόμος ή κανόνας κτλ. Ευχαριστώ και πάλι!
dpolal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 47 λεπτά πριν, BlueIvy είπε Σας ευχαριστώ πολύ πολύ. Να έχετε μια όμορφη μέρα! Wild guess κάνω αλλά αν είσαι κοπέλα και έχεις άγχος σχετικά με το ότι μπορεί να φαίνεται πως μένεις μόνη στο σπίτι μπορείς να ζητήσεις από τον διαχειριστή να αλλάξει το επώνυμο στο χαρτάκι και να φαίνεται αντρικό. Αντί για Παπαδοπούλου π.χ. να φαίνεται Παπαδόπουλος. Το κάνουν πολλοί έτσι για ασφάλεια. Καλή σου μέρα επίσης. 1
k_w_t Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, BlueIvy είπε Απλά το έκανα χωρίς να με ρωτήσει καν, οκ ευγενικό εκ μέρους του που πήρε αυτή την πρωτοβουλία απλώς θα ήθελα να με ρωτήσει προτού βάλει τον όροφο. Λεπτομέρεια θα μου πεις, εεεε εμένα με ενόχλησε. Επίσης όταν παραγγέλνω κτλ πάντα τους αναφέρω όροφο και δεν είχα ποτέ θέμα. Έχουν συμβεί διάφορα γεγονότα με γείτονες και διαχειριστή και δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι τώρα. Απλα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος νόμος ή κανόνας κτλ. Ευχαριστώ και πάλι! Νομος δεν νομιζω να υπαρχει αλλα μπορει να αναγραφεται στο καταστατικο της πολυκατοικιας. Υπαρχουν πολυκατοικιες που θελουν τα κουδουνια να ειναι ομοιομορφα. (ιδια γραμματοσειρα κτλ) ΥΓ Εχω δει πολυκατοικια σε επαρχιακη πολη που δεν ηθελαν 2 ονοματα στο κουδουνι.. Εκει να δεις τσακωμος σε ενα αντρογυνο που δεν ειχε το ονομα της γυναικας στο κουδουνι. (ηταν και δικο της το σπιτι) 1
pontez2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Τυχεροί όσοι έχετε "μπαμπουλες" διαχειριστές. Στη πολυκατοικία που μένω, οι περισσότεροι έχουν το γνωστό χαρτάκι στο κουδούνι, οι λάμπες ειναι όλες καμμένες και μονο αν πάρει κάποιος πρωτοβουλία θα τις αλλάξει, το ανσανσέρ παραπαίει διότι κάποιοι αποφάσισαν απλά να μη πληρωνουν κοινόχρηστα με τον τσαμπουκά. Παππούς που "δέρνει" και τιποτε άλλο. Και ακομα καλυτερα αν ειναι και δικηγόρος. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάποιοι. Βλεπεις τη διπλανη πολυκατοικία, του 1940 και ειναι κούκλα, φρεσκοβαμένη, αποθεματικό, και όλοι παππούδια με μικρές συντάξεις και εμεις οι γνωστοί 30αρο 40αράδες, έχουν σκοτωθεί όλοι με όλους για γελοίες αφορμές. Για τον ts, αν σε ενοχλεί, ενημέρωσε τον διαχειριστή πως δεν θέλεις όροφο για δικούς σου λόγους. Δε χρειάζονται τσακωμοι. Να εισαι ευγενικός. 9 2
sphinxgr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Όπως τα είπε ο απο πάνω. Ευχή να έχεις καλό διαχειριστή. Και μένα μου τη σπάει που ο καθένας κολλάει ότι ηλίθιο χαρτάκι έχει στο κουδούνι του και επικρατεί ένα χάλι με σελοτειπ να κρέμονται και άλλα τέτοια ωραία. Δυστυχώς είναι αρκετά δύσκολο έως αδύνατο, σε κάποιους τύπους μπουτονιερων κουδουνιων να βάλεις χαρτάκι χωρίς να την σπάσεις και να πρέπει να αλλάξεις τα κουδούνια και τις καλωδιωσεις όλου του κτιρίου. Και όμως κάποιοι παίρνουν το ρίσκο!!! Αν δεν σου αρέσει το χαρτάκι, ευχαρίστησε το διαχειριστή για το ενδιαφέρον του και ζήτησε του να σου αλλάξει το όνομα. Αν ο όροφος υπάρχει σε όλα τα κουδούνια, προφανώς το λογικό είναι να τον γράφει και το δικό σου. Το ότι αναγράφει το κουδούνι τον όροφο μόνο για καλό είναι. Πόσες φορές πάμε σε σπίτια γνωστών και επειδή δεν θυμόμαστε τον όροφο γυρνάμε γύρω γύρω όλους τους ορόφους μπας και πετύχουμε τον σωστό όροφο? Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από sphinxgr 7 1
phanispal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Το ότι αναγράφει το κουδούνι τον όροφο μόνο για καλό είναι. Κόλλημα ή όχι, κάποιοι προτιμούν ό,τι μπορούν να αποφύγουν να το αποφεύγουν. Και ήμαρτον δηλαδή, ακόμα κι αν δεν ξέρεις σε ποιον όροφο μένει ο γνωστός σου (αλήθεια, πόσες φορές πηγαίνεις σε σπίτια γνωστών που δε γνωρίζεις τον όροφο...), πάρε ένα τηλέφωνο. Πιο γρήγορο είναι απ' το να γυρνάς τις πόρτες, ενδεχομένως και να ενοχλείς. 1
Dark_son20 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 νέες πολυκατοικίες (πολυτελής συνήθως) έχουν ένα νούμερο "διαμερίσματος" μόνο στο κουδούνι και όχι όνομα κλπ 1
toyo73 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 23 ώρες πριν, k_w_t είπε Κατα την γνωμη μου καλο ειναι να γραφει τον οροφο το κουδουνι, κυριος για τα delivery και τα courrier . Αυτοι που εχουν κανει αυτες τις δουλειες ξερεις ποσες φορες ανεβοκατεβουν σε λαθος οροφους ? Ετσι και αλλιως εαν καποιος μπει στην πολυκατοικια βλεπει και απο την λιστα κοινοχρηστων τον οροφο ... Υπαρχει λυση.Γραφεις στο κουδουνι "καπεταν Γιωργης συνταξιουχος" και δεν γραφεις οροφο.Μην τρελαθουμε.Να ξερουν σε ποιο οροφο μενω.Να ξερουν ΑΦΜ- ταυτοτητα- αριθμο τηλεφωνου- διευθυνση παει στο καλο, αλλα οροφο παει πολυ. Τωρα οταν θα ερθει ο ντιλιβερας, παλι εχω λυση για να μην μαθει σε ποιο οροφο εισαι και το μαρτυρηση.Του πετας σχοινι με καλαθι😀, οπως εκαναν οι μοναχοι στα Μετεωρα.Αλλα προσοχη.Μην βγαλεις το κεφαλι εξω απο τα καγκελα, γιατι θα σε δει και παει το μυστικο.😀
Προτεινόμενες αναρτήσεις