Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@project.breeze, @tsakfot .... καλή επιλογή αλλά, αρκετά βαριά μηχανή.

Τα κιλά της κ ο όγκος της μέσα στην πόλη φαίνονται πολύ, δυστυχώς.

Ενώ είναι ψηλό, κουμπώνεις/βυθίζεσαι μέσα σε μία,  ίσως απο τις πιο άνετες κ μαλακές σέλες ever ....με ανάστημα απο 1.78cm κ πάνω, ακουμπάνε κ τα δύο πόδια στο έδαφος.

Ο κινητήρας είναι αρκετά πολιτισμένος (φιμωμενος) 2κυλινδρος σε σειρά.

Συμπεριφορά (ήχος) σχεδόν Maxi scooter μέχρι τις 8k .... μετά σκυλιαζει.

Έχει τρομερό cruising, ιδανική κάλυψη κ άνεση με 160-170km.

... όσοι ακόμα αναρωτιούνται για ποιότητα κ λοιπά... υπάρχει μια χαρά διαθέσιμη σε εκθέσεις αλλά κ για test rides... ρίξτε μια ματιά, έχει γίνει καταπληκτική δουλειά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsakfot είπε

Διαφωνώ δυστυχώς.

είναι διαφορετικό πράγμα το χειρίζομαι ένα όχημα, απο το οδηγώ ένα όχημα.

όλοι μπορούν να χειριστούν ένα παπί - μια μηχανή - ένα αυτοκίνητο.

είναι διαφορετικό πράγμα όμως το να μάθεις να οδηγείς μοτοσυκλέτα από το απλά να την χειρίζεσαι και το παπί επειδή δεν έχει σχέση με τις μηχανές δεν σε βοηθάει να μάθεις .

προς θεού το ιδανικό είναι παπί-σκούτερ για την πόλη και μηχανή για την βόλτα /εκδρομή, αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλοι αυτή την δυνατότητα

Νομιζω οτι ολοι αρχισαμε με παπι και μαθαμε την συμπεριφορα δρομου . οσοι πηραν κατευθειαν μηχανη δεν βγηκε και σε καλο . ο φιλος μηλησε για πρωτο μηχανακι και η γνωμη μου ειναι παπι . Τωρα περι ορεξεως .. Εμπειρικα και μονο οτι μου διδαξε το παπι δεν μου διδαξε η μηχανη . και εχω περασει και απο τα 4 σταδια παπι (το εχω ακομη) μηχανη (sxv 550 ) , (r6) , και κατεληξα με scooter (ξερω θα με κραξετε αλλα αλλα η καλυτερη επιλογη που εκανα ) Βeverly 300 . Και μιλαω παντα για συμπεριφορα δρομου αναμεσα στους αλλους οδηγους . το παπι ειναι ναι ειναι σκοτοστρα ( μικρο δεν ακουγετε και δεν τα προσεχουν ) αν ομως καταφερεις και μαθεις σωστα να το χειριζεσαι και να βλεπεις καταστασεις τοε με μηχανες θα εισαι πιο υπευθυνος. Αυτο θελω να πω .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, technomangr είπε

Νομιζω οτι ολοι αρχισαμε με παπι και μαθαμε την συμπεριφορα δρομου . οσοι πηραν κατευθειαν μηχανη δεν βγηκε και σε καλο . ο φιλος μηλησε για πρωτο μηχανακι και η γνωμη μου ειναι παπι . Τωρα περι ορεξεως .. Εμπειρικα και μονο οτι μου διδαξε το παπι δεν μου διδαξε η μηχανη . και εχω περασει και απο τα 4 σταδια παπι (το εχω ακομη) μηχανη (sxv 550 ) , (r6) , και κατεληξα με scooter (ξερω θα με κραξετε αλλα αλλα η καλυτερη επιλογη που εκανα ) Βeverly 300 . Και μιλαω παντα για συμπεριφορα δρομου αναμεσα στους αλλους οδηγους . το παπι ειναι ναι ειναι σκοτοστρα ( μικρο δεν ακουγετε και δεν τα προσεχουν ) αν ομως καταφερεις και μαθεις σωστα να το χειριζεσαι και να βλεπεις καταστασεις τοε με μηχανες θα εισαι πιο υπευθυνος. Αυτο θελω να πω .

Το παπί όσοι το αγοράζουν πιτσιρικάδες το αγοράζουν επειδή είναι λύση ανάγκης, επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν μοτοσυκλέτα. Εγώ ξεκίνησα πχ με Gilera Runner 125 αλλά όχι από επιλογή, εάν μπορούσα να επιλέξω θα αγόραζα ένα Aprilia RS 125 που το βλέπαμε και μας τρέχανε τα σάλια τότε. Δυστυχώς και λογω κόστους και λόγω του ότι οι γονείς δεν επιτρέπαν "μηχανή" ξεκίνησα με Runner. Μου έμαθε το scooter να οδηγώ μοτοσυκλέτα; Όχι. Απέκτησα εμπειρία που αφορά την οδική και οδηγική συμπεριφορά των άλλων; Ναι. Αλλά αυτό είναι κάτι που αποκτάται με την εμπειρία χρήσης οποιουδήποτε 2τροχου. Τα παπιά και τα scooter υπάρχουν για να μας διευκολύνουν στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Δεν είναι η δουλειά τους να στρίβουν ή να φρενάρουν ή να σε μυήσουν στα μυστικά της γυροσκοπικής οδήγησης. Επενδύστε χρήματα σε εξοπλισμό και σε κάποια σχολή ασφαλούς οδήγησης, τα μηχανάκια πάνε κι έρχονται αλλά οι ευκαιρίες να μάθετε να καβαλάτε σωστά είναι λίγες.

Επεξ/σία από project.breeze
  • Like 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, technomangr είπε

Ξέρω άπειρες περιπτώσεις πιλότων, που από παπί πήγαν σε R1- Hayabusa etc. Νόμιζαν ότι το είχαν και ότι είναι το ίδιο πράγμα, απλά πιο γρήγορα.

Δωρητές οργάνων οι περισσότεροι. έμαθαν με τον λάθος τρόπο πως γίνεται :D

To παπί & το σκούτερ απλά είναι η φθηνή λύση να ξεκινήσεις με δίκυκλο. Μακάρι να υπήρχαν οι επιλογές που υπάρχουν σήμερα στα μικρά κυβικά και σε αυτά τα λεφτά τότε , που πρωτοξεκινήσαμε (Ninja 250 - KTM - Hondaκια) με decent περιφερειακά - φρένα ABS etc.

θεωρώ πως θα είχαμε σωστότερη μοτοσυκλετιστική οδηγική παιδεία και δεν θα ήταν γεμάτο το ΚΑΤ.

Γνώμη μου, ξεκινάς με κάτι μικρό , σωστό εξοπλισμό και μετά τον πρώτο χρόνο περνάς μια βόλτα είτε απο τον Χούντρα είτε απο CSS και μαθαίνεις σωστά πως να οδηγείς μοτοσυκλέτα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Προσωπικά είχα μάθει να οδηγώ μηχανή μεγάλος. Το χρειαζόμουν για πρακτικο-ψυχολογικους λόγους. 

Οδήγησα αρχικά scooter 250m αλλά γρήγορα πήγα σε ένα Honda Transalp 600.

Οντως το συνηθησα γρήγορα και πήγα σε Suzuki VStrom (650 & 1000).

Μετά δοκίμασα το BMW gs 1200 αλλά δεν με βόλεψε και πήρα το Κ1. 

Εντέλει "ταίριαξα" με το Honda XX 1100. Εδώ και μερικά χρόνια τις έχω αφήσει πάλι τις μηχανές διότι ένιωσα πως δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο ούτε να τις απολαύσω ούτε να τις φροντίσω. Εξακολουθώ να τις .....  ζηλεύω αλλά... 

Πάντα προσοχή και Καλή Φροντίδα. Πολύ περισσότερη από το ΙΧ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...