Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ioannis112 είπε

Πιστεύεις για παραδειγμα ότι κάτι στα 400 κυβικά mμε 35 hp και ABS θα ήταν καλό για πρώτη μηχανή; Επίσης από θεμα συντιρισης και κατανάλωσης είναι αρκετά πιο ακριβά έτσι;

Tι εμπειρία έχεις από μηχανές? Μηδενική?

Budget? Μέχρι που μπορείς να φτάσεις?

Πάντως, όπου και να καταλήξεις, πάρε μοτοσυκλετάκι/μοτοσυκλέτα (τελοσπάντων μηχανάκι με πλάισιο κανονικό) και όχι scooter/παπί.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, UncleKim είπε

Tι εμπειρία έχεις από μηχανές? Μηδενική?

Budget? Μέχρι που μπορείς να φτάσεις?

Πάντως, όπου και να καταλήξεις, πάρε μοτοσυκλετάκι/μοτοσυκλέτα (τελοσπάντων μηχανάκι με πλάισιο κανονικό) και όχι scooter/παπί.

Μηδενική εμπειρία από μηχανές γιαυτό σκεφτόμουν κάτι μικρό. Πάντως το budget μου φτάνει περίπου 4000.Απλα σκέφτομαι ότι δεν έχει νόημα να πάρω κάτι καινούριο καθώς θα το ρίξω, εκτός αν πάρω κάτι με ABS.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ioannis112 είπε

Πιστεύεις για παραδειγμα ότι κάτι στα 400 κυβικά mμε 35 hp και ABS θα ήταν καλό για πρώτη μηχανή; Επίσης από θεμα συντιρισης και κατανάλωσης είναι αρκετά πιο ακριβά έτσι;

όλα είναι σχετικά.

Για εμένα η ιδανική πρώτη μηχανή είναι :

• Γυμνό ή με όσο το δυνατόν λιγότερα φεριγνκ (για τον φόβο πτώσης - κόστους etc,)
  • ΑΒS υποχρεωτικό αξεσουάρ για νέο αναβάτη
  • 35 άλογα είναι αρκούντως αρκετά για να βγείς και παραέξω

Συντήρηση τώρα, σίγουρα θα είναι ελαφρώς πιο τσιμπιμένο καθότι καινούριο και θα θέλεις να είσαι προβλεπόμενος με το βιβλίο service και σε official dealer-service.

Τώρα τα κόστη στην μηχανή, πάντα συγκρίνοντας με αυτοκίνητο, εγώ τα θεωρώ αστεία. Τα παπιά/σκούτερ είναι ακόμα φθηνότερα αλλά δεν έχεις :

• αξιόλογα φρένα
  • αίσθηση γυροσκοπικού - στρίψιμο
  • αίσθηση του τι συμβαίνει απο αναρτήσεις - λάστιχα

δεν μαθαίνεις δλδ την οδηγική συμπεριφορά μιας μοτοσυκλέτας που απέχει μίλια απο παπιόσκουτερα

Δημοσ.

Στις 12/3/2019 στις 12:47 ΜΜ, NickTG είπε

Γιατί να το κάνει αυτό? 

1η ερώτηση 

17 ώρες πριν, NickTG είπε

Τι λάθη είναι αυτά που θα συγχωρέσει ένα παπί και όχι μια μηχανή 250cc που και καλύτερη συμπεριφορά θα έχει και καλύτερα φρένα? 

2η ερώτηση 

15 ώρες πριν, NickTG είπε

Ποιοι είναι αυτοί οι πάρα πολλοί λόγοι? 

3η ερώτηση 

Τα τρία πρώτα σου ποσταρισματα είναι ερωτήσεις τρολ τάχα ότι κάτι ξέρεις 

15 ώρες πριν, NickTG είπε

Μιλάμε για μηχανές με το πολύ 35 άλογα και αυτά στις 10000 στροφές. 

Η ροπή τους είναι αστεία. 

Το τέταρτο ποσταρισμα σου που δεν είναι ερώτηση δείχνει την ασχετοσύνη σου στο αντικείμενο,πετας κάτι που δεν ξέρω που βοηθάει τον TS . Μάθε τα βασικά μηχανολογίας και μετά πέτα την πατάτα περί 35 ίππων και 10000 στροφών που ουδεμία σχέση έχει το ένα με το άλλο. 

Οπότε κάνε αλλού κουβεντοτρολινκ. 

Δημοσ.
19 minutes ago, panoskatos said:

1η ερώτηση 

2η ερώτηση 

3η ερώτηση 

Τα τρία πρώτα σου ποσταρισματα είναι ερωτήσεις τρολ τάχα ότι κάτι ξέρεις 

Το τέταρτο ποσταρισμα σου που δεν είναι ερώτηση δείχνει την ασχετοσύνη σου στο αντικείμενο,πετας κάτι που δεν ξέρω που βοηθάει τον TS . Μάθε τα βασικά μηχανολογίας και μετά πέτα την πατάτα περί 35 ίππων και 10000 στροφών που ουδεμία σχέση έχει το ένα με το άλλο. 

Οπότε κάνε αλλού κουβεντοτρολινκ. 

Και φυσικά καμία ουσιαστική απάντηση. 

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο είναι η αλήθεια. 

Οι ερωτήσεις είναι για να βοηθήσουν αυτόν που άνοιξε το θέμα προφανώς. Ίσως πρέπει να το εξηγώ για μερικούς που δυσκολεύονται να καταλάβουν. 

Μάθε μας λοιπόν τα βασικά εσύ που ξέρεις και πες επιτέλους γιατί να πάρει ένα παπί που ουδεμία σχέση έχει με κανονική μηχανή ώστε να ξέρει και ο TS να μην κάνει λάθος και άσε τις αποτυχημένες προσπάθειες προσβολής. Εκτός αν μέχρι εκεί μπορείς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της μηχανής θα κοιτούσα πολύ σοβαρά το Benelli TRK 502. Εξαιρετική μοτοσυκλέτα.

EDIT: Τώρα είδα το budget σου, δυστυχώς ξεφεύγει σε τιμή

Μιας και μιλάμε για Benelli, για ρίξε μια ματιά σε αυτό

https://www.benelli-moto.gr/motosikletes/bn-302/

Επεξ/σία από project.breeze
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, project.breeze είπε

Εάν έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της μηχανής θα κοιτούσα πολύ σοβαρά το Benelli TRK 502. Εξαιρετική μοτοσυκλέτα.

Ωραία μηχανή με βαρύ όνομα (κινέζικη βέβαια full) αλλά δεν ξέρω αν παίζει με το μικρό δίπλωμα ?

Επίσης 235 kg γεμάτη και φαίνεται να έχει ψηλή σέλα που για νέο αναβάτη είναι αποθαρρυντικό να μην πατάει τα πόδια κάτω με άνεση ώστε να έχει αυτοπεποίθηση.

Πάντως στην κατηγορία της, νομίζω παίζει μόνη (με κάτι CBX500 γελάνε και οι πέτρες)

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Pedalsp είπε

Πάρε ένα scooter Yamaha MAX

Δεν γίνεται να μάθεις να οδηγάς σωστά σε scooter. Επίσης ο όγκος του συγκεκριμένου, οι μικροί τροχοί και η οδική συμπεριφορά του δεν είναι ιδανικά για αρχάριο οδηγό.

24 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Ωραία μηχανή με βαρύ όνομα (κινέζικη βέβαια full) αλλά δεν ξέρω αν παίζει με το μικρό δίπλωμα ?

Επίσης 235 kg γεμάτη και φαίνεται να έχει ψηλή σέλα που για νέο αναβάτη είναι αποθαρρυντικό να μην πατάει τα πόδια κάτω με άνεση ώστε να έχει αυτοπεποίθηση.

Πάντως στην κατηγορία της, νομίζω παίζει μόνη (με κάτι CBX500 γελάνε και οι πέτρες)

Νομίζω ότι παίζει με το Α2 χωρίς πρόβλημα καθώς είναι 35KW, όσο ακριβώς προβλέπεται. Το κινέζικο δεν με προβληματίζει καθώς το πού βρίσκεται η γραμμή παραγωγής ενός εργοστασίου δεν έχει σχέση με την ποιότητα αλλά οι προδιαγραφές των υλικών και της συναρμολόγησης που εφαρμόζει η κάθε εταιρεία. Αυτό βέβαια είναι άλλη κουβέντα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Οι ερωτήσεις είναι για να βοηθήσουν αυτόν που άνοιξε το θέμα προφανώς. Ίσως πρέπει να το εξηγώ για μερικούς που δυσκολεύονται να καταλάβουν. 

Αντί να κάνει ερωτήσεις αυτός που άνοιξε το θέμα κάνεις εσύ? 

Πήγαινε να παίξεις με κανένα playmobil παιδάκι μου... 

Δημοσ.

Καλησπερα εγω για πρωτο μηχανακι θα επαιρνα ενα crypton x που παει χλμ και μαθαινεις και τον δρομο πιο ευκολα γιατι το κουμανταρεις πιο ευκολα και ολο το θεμα για εμενα ειναι να μαθεις πως σθμπεριφερεται ο δρομος και οι οδηγοι του και δυστιχως εδω εχουμε πολλους που ειναι ασχετοι ...... Τελος παντως η αρχη των παντων ειναι παπι κακα τα ψεμματα .. μετα απο 2 χρονια εμπειριας θα πηγαινα σε κατι ΨΗΛΟ ΛΟΓΩ ΛΑΚΟΥΒΑΣ εδω γιατι οι δροι μας ειναι χαλια. Μαθε σε παπι και ολα τα αλλα θα ειναι ευκολα . προσοχη ομως κρανος και οχι μαγκιες και εγωισμοι.

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, panoskatos said:

Αντί να κάνει ερωτήσεις αυτός που άνοιξε το θέμα κάνεις εσύ? 

Πήγαινε να παίξεις με κανένα playmobil παιδάκι μου... 

Η αλήθεια είναι ότι σε έχει γράψει εντελώς μέχρι τώρα. Κάτι θα ξέρει. 

Από εκεί και πέρα εφόσον γράφεις σε forum θα πρέπει να περιμένεις ερωτήσεις από όποιον βλέπει το θέμα. 

Μάλλον δυσκολεύεσαι και σε αυτό. 

Φυσικά ακόμα κανένα επιχείρημα δεν έχουμε δει αντίθετα οι παιδικές προσπάθειες προσβολής συνεχίζονται. 

Προφανώς δεν είσαι και για παραπάνω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, technomangr είπε

Καλησπερα εγω για πρωτο μηχανακι θα επαιρνα ενα crypton x που παει χλμ και μαθαινεις και τον δρομο πιο ευκολα γιατι το κουμανταρεις πιο ευκολα και ολο το θεμα για εμενα ειναι να μαθεις πως σθμπεριφερεται ο δρομος και οι οδηγοι του και δυστιχως εδω εχουμε πολλους που ειναι ασχετοι ...... Τελος παντως η αρχη των παντων ειναι παπι κακα τα ψεμματα .. μετα απο 2 χρονια εμπειριας θα πηγαινα σε κατι ΨΗΛΟ ΛΟΓΩ ΛΑΚΟΥΒΑΣ εδω γιατι οι δροι μας ειναι χαλια. Μαθε σε παπι και ολα τα αλλα θα ειναι ευκολα . προσοχη ομως κρανος και οχι μαγκιες και εγωισμοι.

Διαφωνώ δυστυχώς.

είναι διαφορετικό πράγμα το χειρίζομαι ένα όχημα, απο το οδηγώ ένα όχημα.

όλοι μπορούν να χειριστούν ένα παπί - μια μηχανή - ένα αυτοκίνητο.

είναι διαφορετικό πράγμα όμως το να μάθεις να οδηγείς μοτοσυκλέτα από το απλά να την χειρίζεσαι και το παπί επειδή δεν έχει σχέση με τις μηχανές δεν σε βοηθάει να μάθεις .

προς θεού το ιδανικό είναι παπί-σκούτερ για την πόλη και μηχανή για την βόλτα /εκδρομή, αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλοι αυτή την δυνατότητα

Επεξ/σία από tsakfot
Δημοσ.

Θα πάρεις κάτι που θα κάνει περίπου 3000, και τα υπόλοιπα εξοπλισμό.

Σε αυτά τα χρήματα, έχεις άπειρες επιλογές. Ανασταλτατικός παράγοντας πέραν του οικονομικού δεν είναι κανένας, άρα εγώ θα σου έλεγα να πάρεις μία καλή μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα και οχι κάτι μικρό καινούριο.

Υπάρχουν κάποια μοντέλα που σου κάνουν κλικ ? (βασικό)

Επίσης, προτίμησε για αρχή, κάτι έως 500-600 κυβικά (αναλόγως κυλινδρισμού βεβαίως) και Japan.

Και τέλος, ρίξε μια ματιά στα διάφορα σχολεία ασφαλούς οδήγησης (το έγραψα και παραπάνω). Αν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά, θα εκπλαγείς με το τι μπορεί να σου προσφέρει.

Επίσης, κάνε και τις αντίστοιχες ερωτήσεις, σε αντίστοιχα μοτοσυκλετιστικά φόρουμ, για εγκυρότερες/αμεσότερες απαντήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπαν αρκετά κάποιοι φίλοι πιο πάνω καλό είναι να μάθεις με κάτι σαφώς μικρότερο πάρε καλό παπί,αν θέλεις με συμπλέκτη κάτι ενδιάμεσο κοίτα κάποιο ψιλότερο τύπου enduro απο τις γνωστές μάρκες στα 125 -200 cc.

Θα μιλήσω απο προσωπική εμπειρία και θα πω οτι αν πάς σε Street και μάλιστα 400cc και δεν έχεις εμπειρία με μηχανές,μπαίνεις σαφώς σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο,εγω πιο παλιά έμαθα με βέσπα απο φίλο και γιατί δίναμε εξετάσεις με βέσπα αλλά η πρώτη μου μηχανή επειδή δεν είχα και πολύ μυαλό ήταν 400 Suzuki Gsxr και πραγματικά είναι με την βοήθεια του Θεού πως γλύτωσα απο καταστάσεις μέχρι να την συνηθίσω καλά,μπορεί να έχεις δύναμη στο γκάζι όμως μπορείς σε ανηφόρες και στροφές εύκολα να την πατήσεις,ακόμα και να την μάθεις,πάλι χρειάζεται,ίσως και ακόμα μεγαλύτερη προσοχή,γιατί νομίζεις οτι τώρα ξέρεις και αρχίζεις να ξεθαρεύεις και μην προσέχεις τόσο και να κάνεις γενικά πιο παράτολμα πράγματα.την μεγάλη μηχανή πρέπει να γνωρίζεις να την κουμαντάρεις με το σώμα καλά, λόγο βάρους και να έχεις μια άνεση στόν χειρισμό ώστε να γίνεται εύκολα (εως μηχανικά αργότερα) για να μπορείς να εστιάζεις την προσοχή σου στόν δρόμο και σε αυτά που πρέπει,με μικρότερη μηχανή και θα είναι πολύ πιο εύκολο να την κουμαντάρεις και θα είναι πιο ευέλικτη για Αθήνα και σαφώς λιγότερο επικίνδυνη,όπως ανέφεραν και κάποιοι άλλοι πιο πάνω.

Επεξ/σία από ELMastas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...