NickTG Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 23 minutes ago, panoskatos said: Το παπί είναι το καλύτερο σχολείο για τους δύο τροχούς. Έχω εμπειρία μηχανής 27 χρόνια, άμα μου δώσεις να οδηγήσω τώρα παπί θα νομίζεις ότι οδηγάω δίτροχο πρώτη φορά στην ζωή μου. Δεν θέλω να κάνω βόλτα με παπί ούτε για να πάω να πάρω τσιγάρα.. Όμως είναι το καλύτερο μηχανάκι για τον καινούριο μοτοσικλετιστή. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Όποιος θέλει ακούει την συγκεκριμένη συμβουλή, όποιος δεν θέλει ας κάνει του κεφαλιού του. Ποιοι είναι αυτοί οι πάρα πολλοί λόγοι? 1
ioannis112 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Αυτά που κοιτάει ο @ioannis112 δεν έχουν τρελά γκάζια, και πιστεύω, για πολλούς λόγους, ότι είναι τα παπάκια του 2020, όλες αυτές οι κατηγορίες των 250 έως 350 κυβικά. Τα παπάκια ήταν κάποτε, δεν πιστεύω ότι αξίζει να γυρίσουμε 30-40 χρόνια πίσω. Αυτό σκέφτομαι και εγώ.
NickTG Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 51 minutes ago, christopher0016 said: Με το παπί θέλεις την κατηφόρα για τον Άδη να πιάσεις τα 100 Λάθη τής ροπής και δύναμης που έχει μια μηχανή 250 300 600 κτλπ cc Άμα συμπλεκταρεις με το παπί και ανοίξεις τέρμα το γκάζι με Δευτέρα μέσα αφήνοντας τον συμπλέκτη απλά θα μπει η τρίτη και δεν θα καταλάβεις τίποτα σε μια δυνατή μηχανή δεν νομίζω να ισχύει το ίδιο. Μιλάμε για μηχανές με το πολύ 35 άλογα και αυτά στις 10000 στροφές. Η ροπή τους είναι αστεία. Αντίθετα δεν έχουν καμία επαφή με παπί σε συμπεριφορά. 2
ioannis112 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 9 ώρες πριν, UncleKim είπε Οι χαμηλότερες μηχανές, δεν βρίσκουν στους καθρέπτες των αυτοκινήτων. Οι ψηλότερες (XT κτλ) είναι που βρίσκουν Δλδ, ένα 300cc δεν κάνει για μετακινήσεις εντός πόλεως σε κίνηση? Και τότε γιατί κάνει? Δλδ πόσο πιο ευέλικτο είναι ένα παπί από ένα duke/kawa 300cc? Οικονομικότερο όλων το παπί, αλλά και με τρελούς περιορισμούς Θα πρέπει να μας πει ο TS την ηλικία του και να θα είναι το μοναδικό του όχημα. Αυτά είναι τα βασικά για τις μηχανές που κοιτάζει. Γενικά για μετακίνηση στην πόλη θα χρησιμοποιώ την μηχανη(Αθηνα) και νομίζω ότι οι μηχανές αυτού του κυβισμού είναι μια χαρά μέσα στην πόλη. 3 ώρες πριν, Anastazio είπε Τα μηχανάκια που αναφέρεις είναι θανάσιμα βαρετά, σε ένα εξάμηνο θα ανοίγεις το γκάζι και θα κόβεις φλέβα,κρίμα να χάσεις τόσα χρήματα στη μεταπώληση,αν είσαι μπετό και με παπί θα σκοτωθείς,αν έχεις μια στοιχειώδη αντίληψη θα πας σε κάτι τουλάχιστο με 50 άλογα να το χαρείς εν καιρώ αφού πας σε καινούριο. Να σου πω την αλήθεια θέλω να μάθω σε κάτι λίγο μικρότερο πρώτα. Γιαυτό σκεφτόμουν ένα μεταχειρισμένο ninja 250 που και δεν έχει και καμιά τεράστια τιμή και βρίσκεις πολλά μεταχειρισμένα και πιο πολύ συγχωρεί σε σχέση με κάτι άλλο με 50 hp.
panoskatos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, NickTG είπε Ποιοι είναι αυτοί οι πάρα πολλοί λόγοι? Εσύ έχεις ήδη άποψη.. Κουβεντοτρολινκ κάνε αλλού. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από panoskatos
G.bar Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Κοίτα για κάτι πάνω απο 400 μεταχειρισμένο και ας είναι πάνω απο 10ετίας. Θα το πάρεις και αρκετα φθηνά και θα κάνεις και τη δουλειά σου μια χαρά. Με αυτα τα 250 ούτε για ένα μπανιο δεν θα μπορείς να πας δικάβαλο και θα το βαρεθείς σε 2 ωρες, πόσο μάλλον με παπί. Με το μηχανάκι γενικότερα δεν χρειαζεται ούτε "να το έχεις" ουτε να είσαι ταλέντο, τα πραγματα είναι απλα, αν δεν τρέχεις και προσέχεις δεν πέφτεις, και αν πέσεις και δεν τρέχεις, με ενα μπουφαν κράνος γαντια και οχι σαγιοναρα δεν χτυπας.Τώρα αν νομίζεις οτι είσαι ο Rossi θα πέσεις και θα τσακιστεις είτε έχεις 1000 είτε έχεις 50αρι βεσπάκι. Κάλύτερα να έχεις ένα πιο μεγάλο και να πεις μπορώ να πεταχτώ μια κοντινή η και μακρινή εκδρομή παρά να ξεκινήσεις ταλαιπωρία με παπιά. υ.γ (εγώ νόμιζα οτι ήμουν ο Rossi και δεν είχε πολύ καλή κατάληξη, οπότε... not)
UncleKim Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Αν δεν μας πεις την ηλικία σου, δεν θα μπορέσουμε να σου πούμε ακριβώς. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πρώτη μηχανή παπί. με την καμία, αν έχεις λίγο μυαλό στο κεφάλι σου. Δεν έχει καμία σχέση οδηγικά με την μοτοσυκλέτα όπως και τα περισσότερα scooters. Θα πάρεις μία μοτοσυκλέτα, όπως αναφέρει ο φίλος παραπάνω, να κάνεις την δουλειά σου εντός-εκτός πόλης με άνεση και ασφάλεια. Να φρενάρει-στρίβει-γκαζώνει αξιοπρεπώς (γιατί και το γκάζι μερικές φορές είναι θέμα ασφάλειας). Κράνος-γάντια-μπουφάν απαραίτητα για αρχή, και μετά κοιτάς για μπότες-παντελόνι αν δεν βγαίνεις οικονομικά. Επίσης, να κάνεις βόλτες και εκδρομές εκτός Αθηνών, έστω και μικρές, και ειδικά από επαρχιακό δίκτυο, Να μάθεις την μηχανή και να σε μάθει. Και στην τελική, αυτός είναι και ο σκοπός της μηχανής, γρήγορες αποδράσεις. Τώρα, αν σε παίρνει, μπορείς να ψαχτείς και για τα διάφορα σχολεία ασφαλούς οδήγησης που υπάρχουν, που σε μαθαίνουν από τα βασικά (αυτά που φυσικά δεν σου δείχνουν σε σχολές κτλ) μέχρι πολύ προχωρημένα πράγματα.
tsakfot Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 13 ώρες πριν, ioannis112 είπε Γενικά για μετακίνηση στην πόλη θα χρησιμοποιώ την μηχανη(Αθηνα) και νομίζω ότι οι μηχανές αυτού του κυβισμού είναι μια χαρά μέσα στην πόλη. Να σου πω την αλήθεια θέλω να μάθω σε κάτι λίγο μικρότερο πρώτα. Γιαυτό σκεφτόμουν ένα μεταχειρισμένο ninja 250 που και δεν έχει και καμιά τεράστια τιμή και βρίσκεις πολλά μεταχειρισμένα και πιο πολύ συγχωρεί σε σχέση με κάτι άλλο με 50 hp. Απέφυγε φερινγκάτα μηχανάκια (ninja 250/300 etc.), καθότι εφόσον πέσεις (που είναι σίγουρο ότι έστω και χαζή πτώση θα έχεις) θα το πληρώσεις όσο το μισό μηχανάκι . Προτίμησε γυμνό μικρό και επένδυσε σε μανιτάρια προστασίες etc. Τέλος παπί & σκούτερ δεν μπορούν να συγκρίνονται με μοτοσυκλέτες. καμία απολύτως σχέση, περαν του ότι έχουν 2 ρόδες.
ioannis112 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, tsakfot είπε Απέφυγε φερινγκάτα μηχανάκια (ninja 250/300 etc.), καθότι εφόσον πέσεις (που είναι σίγουρο ότι έστω και χαζή πτώση θα έχεις) θα το πληρώσεις όσο το μισό μηχανάκι . Προτίμησε γυμνό μικρό και επένδυσε σε μανιτάρια προστασίες etc. Τέλος παπί & σκούτερ δεν μπορούν να συγκρίνονται με μοτοσυκλέτες. καμία απολύτως σχέση, περαν του ότι έχουν 2 ρόδες. Έχεις τίποτα γυμνό να προτείνεις σε αυτά τα κυβικά;Γενικα τα γυμνά μου αρέσουν και εμφανισιακά περισσότερο αλλά δεν βρίσκω.
UncleKim Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, ioannis112 είπε Έχεις τίποτα γυμνό να προτείνεις σε αυτά τα κυβικά;Γενικα τα γυμνά μου αρέσουν και εμφανισιακά περισσότερο αλλά δεν βρίσκω. Κάνε μου την χάρη, και πες μας την ηλικία σου . Δεν επιμένω τυχαία. Κατά τα άλλα, ένα γυμνό 250 άρι (CB,YBR, SV κτλ) είναι μια πολύ καλή λύση μεν, αλλά δεν θα στην πρότεινα με τίποτα δε Πάρε κάτι, που θα σε πηγαίνει αξιοπρεπώς, "σχεδόν" παντού. Πόσο πιο ευέλικτο και οικονομικό νομίζεις ότι είναι ένα μικρό 250άρι, από ένα παλιό 400άρι?
tsakfot Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, ioannis112 είπε Έχεις τίποτα γυμνό να προτείνεις σε αυτά τα κυβικά;Γενικα τα γυμνά μου αρέσουν και εμφανισιακά περισσότερο αλλά δεν βρίσκω. KTM 390 θα κοίταζα απλά δεν ξέρω τι παίζει απο λεφτά και αξιοπιστία!
ioannis112 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, UncleKim είπε Κάνε μου την χάρη, και πες μας την ηλικία σου . Δεν επιμένω τυχαία. Κατά τα άλλα, ένα γυμνό 250 άρι (CB,YBR, SV κτλ) είναι μια πολύ καλή λύση μεν, αλλά δεν θα στην πρότεινα με τίποτα δε Πάρε κάτι, που θα σε πηγαίνει αξιοπρεπώς, "σχεδόν" παντού. Πόσο πιο ευέλικτο και οικονομικό νομίζεις ότι είναι ένα μικρό 250άρι, από ένα παλιό 400άρι? 50 λεπτά πριν, UncleKim είπε Κάνε μου την χάρη, και πες μας την ηλικία σου . Δεν επιμένω τυχαία. Κατά τα άλλα, ένα γυμνό 250 άρι (CB,YBR, SV κτλ) είναι μια πολύ καλή λύση μεν, αλλά δεν θα στην πρότεινα με τίποτα δε Πάρε κάτι, που θα σε πηγαίνει αξιοπρεπώς, "σχεδόν" παντού. Πόσο πιο ευέλικτο και οικονομικό νομίζεις ότι είναι ένα μικρό 250άρι, από ένα παλιό 400άρι? Είμαι 20 ετών και πριν καν αρχίσω να ψάχνω για αγορα μηχ; νης θα αγοράσω full προστατευτικο εξοπλισμό γιατί τον θεωρώ απολύτως απαραίτητο. Αν πιστεύεις ότι ένα παλιό 400 θα ήταν καλή λύση τότε θα πρέπει να τσεκάρω και αυτό.Απλά τα 350 θα με βολέψουν και από θέμα κόστους συντήρησης και για να μάθω πιο εύκολα σε μικρότερη μηχανή. Εκτός αν δεν έχει μεγάλη διαφορά κάτι που όντας αρχάριος δεν γνωρίζω. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από ioannis112
tsakfot Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, ioannis112 είπε Είμαι 20 ετών και πριν καν αρχίσω να ψάχνω για αγορα μηχ; νης θα αγοράσω full προστατευτικο εξοπλισμό γιατί τον θεωρώ απολύτως απαραίτητο. Αν πιστεύεις ότι ένα παλιό 400 θα ήταν καλή λύση τότε θα πρέπει να τσεκάρω και αυτό.Απλά τα 350 θα με βολέψουν και από θέμα κόστους συντήρησης και για να μάθω πιο εύκολα σε μικρότερη μηχανή. Εκτός αν δεν έχει μεγάλη διαφορά κάτι που όντας αρχάριος δεν γνωρίζω. Αν σε παίρνει οικονομικά, πήγαινε σε κάτι πιο πρόσφατο. Αν έχει και ABS για παράδειγμα, προχώρα με κλειστά τα μάτια. Για αρχάριο οδηγό, ειδικά το ABS στην μηχανή είναι λεφτά που αξίζει να επενδύσεις, καθώς θα γλυτώσεις αργότερα χρήματα σε ενδεχόμενη χαζο-σούπα
ioannis112 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, tsakfot είπε Αν σε παίρνει οικονομικά, πήγαινε σε κάτι πιο πρόσφατο. Αν έχει και ABS για παράδειγμα, προχώρα με κλειστά τα μάτια. Για αρχάριο οδηγό, ειδικά το ABS στην μηχανή είναι λεφτά που αξίζει να επενδύσεις, καθώς θα γλυτώσεις αργότερα χρήματα σε ενδεχόμενη χαζο-σούπα Πιστεύεις για παραδειγμα ότι κάτι στα 400 κυβικά mμε 35 hp και ABS θα ήταν καλό για πρώτη μηχανή; Επίσης από θεμα συντιρισης και κατανάλωσης είναι αρκετά πιο ακριβά έτσι;
NickTG Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 8 hours ago, panoskatos said: Εσύ έχεις ήδη άποψη.. Κουβεντοτρολινκ κάνε αλλού. Το ποιος ήρθε να τρολάρει και να πετάξει κάτι χωρίς να το στηρίξει φαίνεται. Κατά τα άλλα εγώ έχω ψωνίσει ήδη. Προφανώς για αυτόν που ψάχνει θα πεις τα επιχειρήματα. Εκτός αν θεωρείς πως κατέχεις τη μοναδική αλήθεια και πρέπει να σε ακούσει γιατί έτσι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα