vagos789 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 15 ώρες πριν, ioannis112 είπε δεν βλέπω και ιδιαίτερη επαγγελματική αποκατάσταση και πιστευεις οτι υπαρχει καποια σχολη που προσφερει ιδιαιτερη επαγγελματικη αποκατασταση + θα συνεχισει να το κανει οταν εσυ τελειωσεις;
Fortistis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 11 ώρες πριν, ioannis112 είπε Είμαι Τουρκικών και σύγχρονων ασιατικών σπουδών και θέλω να μπω σε κάποια σχολή προγραμματισμού.Αυτο που με φοβίζει είναι ότι η σχολή έχει εργαστήρια όπως και πολλές εργασίες και μαζί με 8ωρη δουλειά θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Μπήκες σε μία σχολή που δεν σε ενδιέφερε. Γιατί; Θέλεις να μπεις σε μία άλλη. Γιατί; Προσωπικά εικάζω ότι μπήκες σε μία σχολή μόνο και μόνο για να λες ότι σπουδάζεις. Εφόσον βαρέθηκες την ζωή που κάνεις στην σχολή που πέρασες, λες να πας σε μία άλλη επειδή είναι trend ή νομίζεις ότι θα φτιάχνεις video games (που στο μυαλό σου παίζει να είναι "παίζω συνέχεια video games" ). Θα σου πρότεινα να μην πας στην άλλη σχολή, γιατί πάλι θα σπαταλήσεις κάποια χρόνια από την ζωή σου και χωρίς να έχεις αποτελέσμα. Καλύτερα πέρνα Χ μήνες, ψάχνωντας να βρεις τι σου αρέσει να κάνεις και μετά κάνε αυτό.
The_Judas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 11 ώρες πριν, ioannis112 είπε Είμαι Τουρκικών και σύγχρονων ασιατικών σπουδών και θέλω να μπω σε κάποια σχολή προγραμματισμού.Αυτό που με φοβίζει είναι ότι η σχολή έχει εργαστήρια όπως και πολλές εργασίες και μαζί με 8ωρη δουλειά θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Καταρχάς δεν υπάρχει καμία σχολή προγραμματισμού. Υπάρχουν ΑΕΙ-ΤΕΙ Πληροφορικής. Συνήθως έχουν αρκετά εργαστήρια σε πρωινές ώρες οπότε δεν θα μπορείς να παρακολουθείς εφόσον εργάζεσαι. Αν σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός, δεν είναι απαραίτητο να σπουδάσεις, θα μάθεις πολύ περισσότερα με προσωπική ενασχόληση. Επίσης με προσωπική ενασχόληση θα καταλάβεις και αν σου αρέσει το αντικείμενο. 1
alkis13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Να ξαναδωσεις και να μπεις εκει που σου αρεσει. Σιγα και τα χρονια που σε πηραν. Μην ανησυχείς για αυτό σύνταξη θα πάρει η γενια σου του αγίου ποτέ ανήμερα. Τι να εχεις 37 τι 40 χρονια εργασιας οταν θα πας να βγεις στη συνταξη..
ioannis112 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπήκα σε μια σχολή που μου φαινόταν ενδιαφέρουσα όμως τελικά δεν μου αρέσει τόσο. Όσον αφορά τον προγραμματισμό άρχισα να μελετάω μόνος και συνεργάστηκα με έναν φίλο που σπουδάζει στο Καποδιστριακο για να υλοποιήσουμε ένα πρότζεκτ και είδα ότι με ενδιαφέρει. Θεωρώ ότι έχει αρκετή επαγγελματική αποκατάσταση απλά δεν ξέρω τι θα κάνω με το θέμα τον εργαστηρίων +δουλειάς.Είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό χωρίς σπουδές αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι δυνατό. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από ioannis112
pontez2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, ioannis112 είπε Είμαι Τουρκικών και σύγχρονων ασιατικών σπουδών και θέλω να μπω σε κάποια σχολή προγραμματισμού.Αυτο που με φοβίζει είναι ότι η σχολή έχει εργαστήρια όπως και πολλές εργασίες και μαζί με 8ωρη δουλειά θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Καλησπέρα. Είσαι σε μια πάρα πολύ καλή σχολή με απίστευτες επαγγελματικές προοπτικές και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που θέλεις να πας στον...."προγραμματισμό". Θες να φύγεις απο ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο ισως ειναι απο τα λίγα που έχει σοβαρότατες εργασιακές και υψηλόμισθες με καριέρα προοπτικές, για να γίνεις αυτό που έχει κάνει η μισή Ελλάδα? Σκέψου το ξανά. Ισως είναι απο τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα πίεζα έναν άνθρωπο να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε και ας μη του αρέσει. (αν δεν γνωρίζεις τις επαγγελματικές προοπτικές που έχεις ρώτα τους καθηγητές σου) Κατά τα άλλα, μπορεις να καταθέσεις ξανά μηχανογραφικό και να μπεις με το 10%. Γνωστός μου είχε μπει το 2011 σε άλλη σχολή, και έκανε μηχανογραφικο πάλι πέρσι και μπήκε αλλού. Κοίτα το λιγο. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από pontez2 2
mechpanos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Να ξαναδώσεις...αλλά με 8ωρη εργασία και να τελειώσεις και καλή σχολή, λίγο δύσκολο
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, pontez2 είπε Καλησπέρα. Είσαι σε μια πάρα πολύ καλή σχολή με απίστευτες επαγγελματικές προοπτικές και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που θέλεις να πας στον...."προγραμματισμό". Θες να φύγεις απο ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο ισως ειναι απο τα λίγα που έχει σοβαρότατες εργασιακές και υψηλόμισθες με καριέρα προοπτικές, για να γίνεις αυτό που έχει κάνει η μισή Ελλάδα? Σκέψου το ξανά. Ισως είναι απο τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα πίεζα έναν άνθρωπο να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε και ας μη του αρέσει. (αν δεν γνωρίζεις τις επαγγελματικές προοπτικές που έχεις ρώτα τους καθηγητές σου) Κατά τα άλλα, μπορεις να καταθέσεις ξανά μηχανογραφικό και να μπεις με το 10%. Γνωστός μου είχε μπει το 2011 σε άλλη σχολή, και έκανε μηχανογραφικο πάλι πέρσι και μπήκε αλλού. Κοίτα το λιγο. Ένας απόφοιτος τέτοιας σχολής σε τι ακριβώς έχει ειδικευτεί και ποιες είναι οι προοπτικές; Έτσι από περιέργεια ρωταω. Επειδή μου ακούγεται κάτι πολύ γενικό και αόριστο.
pontez2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, jmmys είπε Ένας απόφοιτος τέτοιας σχολής σε τι ακριβώς έχει ειδικευτεί και ποιες είναι οι προοπτικές; Έτσι από περιέργεια ρωταω. Επειδή μου ακούγεται κάτι πολύ γενικό και αόριστο. Πέρα απο το δημόσιο (μεταφραστικό, υπουργειο εξωτερικών, διπλώματικό σώμα κοκ ) συνήθως τέτοιοι άνθρωποι απασχολούνται ως μεσάζοντες επιχειρήσεων για εμπορικές ή πολιτισμικές δραστηριότητες ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ασιατικές χώρες. Επίσης εργάζονται στην Ε.Ε. σε τομείς του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σε εφημερίδες ή γενικά στα ΜΜΕ ως σύμβουλοι και άλλα πολλά. Άσε δε που βγαίνουν γνωρίζοντας άπταιστα μια γλωσσα, την οποία θα χρησιμοποιούν στη καθημερινότητά τους. Και μη ξεχνάμε οτι δεν ειναι μονο η προοπτική της Τουρκίας, αλλά και της αναπτυσσόμενης Ινδίας, της Κινας κτλ κτλ. Μιλάμε για άπειρες προοπτικές που σε καμια περίπτωση δε θα έχει κάποιος ως προγραμματιστής. Και με μικρό ανταγωνισμό αφου αναφερόμαστε σε σχολή που γενικά δε τη πολυγνωρίζουν οι νέοι ούτε μπορουν να φανταστουν τις προοπτικές της. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από pontez2 3
melodicpunk Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μια χαρα ηλικια ειναι! Εγω ειμαι 27 με πτυχιο και μεταπτυχιακο, παρ' ολα αυτα σκεφτομαι του χρονου, στα 28 μου, να δωσω κατατακτηριες ή πανελλαδικες γιατι το πτυχιο που εχω τωρα δεν εχει τις επαγγελματικες ευκαιριες που ειχε καποτε. Ποτε δεν ειναι αργα!
T-zen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, ioannis112 είπε Καλησπέρα σε όλους. Είχα δώσει πανελλήνιες πριν δύο χρονια στα 18 και πέρασα σε μια σχολή που όχι μόνο δεν μου άρεσε ιδιαίτερα αλλά δεν βλέπω και ιδιαίτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Άρχισα να καλυπτω κενά στα μαθηματικά για να ξαναδωσω από άλλη κατεύθυνση αλλά σκέφτομαι ότι θα σπουδάζω μέχρι τα 26 τουλάχιστον και θα πρέπει να δουλεύω παράλληλα καιε έχει αγχώσει η ιδέα. Πιστεύετε γίνεται; Ευχαριστώ. Προχώρα άφοβα όσο αναφορά τις σπουδές. Να προσέξεις όμως σε ποια σχολή θα ήθελες να σπουδάσεις. Αυτό θα πρέπει να σε απασχολεί. 21 ώρες πριν, ioannis112 είπε Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από T-zen
The_Judas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, ioannis112 είπε Μπήκα σε μια σχολή που μου φαινόταν ενδιαφέρουσα όμως τελικά δεν μου αρέσει τόσο. Όσον αφορά τον προγραμματισμό άρχισα να μελετάω μόνος και συνεργάστηκα με έναν φίλο που σπουδάζει στο Καποδιστριακο για να υλοποιήσουμε ένα πρότζεκτ και είδα ότι με ενδιαφέρει. Θεωρώ ότι έχει αρκετή επαγγελματική αποκατάσταση απλά δεν ξέρω τι θα κάνω με το θέμα τον εργαστηρίων +δουλειάς.Είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό χωρίς σπουδές αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι δυνατό. Εξαρτάται τι εννοείς ως project. μια απλή άσκηση ή έχεις φτιάξει πλήρεις εφαρμογές. Θα συμφωνήσω και εγώ κάπως με τον pontez. Δεν υπάρχει Ελληνας πλέον που να μην έχει σπουδάσει οικονομικά, διοίκηση, πληροφορική κλπ. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός και υπερβολικό το hype. Η σχολή σου σίγουρα είναι πιο πρωτότυπη και αφορά πολύ ανερχόμενες αγορές. Αν πάλι βλέπεις ότι έχεις κλίση στον προγραμματισμό τότε προχώρα.
ioannis112 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 38 λεπτά πριν, The_Judas είπε Εξαρτάται τι εννοείς ως project. μια απλή άσκηση ή έχεις φτιάξει πλήρεις εφαρμογές. Θα συμφωνήσω και εγώ κάπως με τον pontez. Δεν υπάρχει Ελληνας πλέον που να μην έχει σπουδάσει οικονομικά, διοίκηση, πληροφορική κλπ. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός και υπερβολικό το hype. Η σχολή σου σίγουρα είναι πιο πρωτότυπη και αφορά πολύ ανερχόμενες αγορές. Αν πάλι βλέπεις ότι έχεις κλίση στον προγραμματισμό τότε προχώρα. Απλά οι σπουδές στον τομέα του προγραμματισμού προσφέρουν αρκετά μεγάλη επαγγελματικη αποκατάσταση λόγω αντικειμένου. Οι σπουδές στην σχολή στην οποία βρίσκομαι δεν μπορώ να φανταστω τι επαγγελματικές προοπτικές έχουν. Ο ανταγωνισμός είναι ναι μεν μεγάλος αλλά και η ανάγκη για εργαζόμενους πάνω στο αντικείμενο είναι μεγάλη.
Ghost1978 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Καταρχάς μου κάνει έκπληξη μιας και δεν έχεις καταλάβει τις προοπτικές της σχολής που επέλεξες..ή δεν έχεις ασχοληθεί να καταλάβεις τι σπουδάζεις και τις προοπτικές ή οι άνθρωποι της σχολής έχουν αποτύχει να το κάνουν αυτο(θέλει πολύ ανάλυση το 2ο). Θα ήταν προτέρημα ένας άνθρωπος που έχει τελειώσει τη σχολή που φοιτεις αυτή τη στιγμή να έχει και μια δεύτερη ειδικότητα...δυστυχώς δεν μπορώ εύκολα να συνδυάσω τον προγραμματισμό με αυτό..μονο IT σε Πρεσβεία ή ε κάποια υπηρεσία λόγω γνώσης της γλώσσας ή ίσως το πιο ενδιαφέρον σχεδιασμός/προγραμματισμός σε Ελληνικές εταιρίες που έχουν target market Ασία. Πάντως η ηλικία σου δεν είναι τροχοπέδη για αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης αλλά λόγω σχολής θα το ξανασκεφτομουν.
The_Judas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 27 λεπτά πριν, ioannis112 είπε Απλά οι σπουδές στον τομέα του προγραμματισμού προσφέρουν αρκετά μεγάλη επαγγελματικη αποκατάσταση λόγω αντικειμένου. Οι σπουδές στην σχολή στην οποία βρίσκομαι δεν μπορώ να φανταστω τι επαγγελματικές προοπτικές έχουν. Ο ανταγωνισμός είναι ναι μεν μεγάλος αλλά και η ανάγκη για εργαζόμενους πάνω στο αντικείμενο είναι μεγάλη. Σου αρέσει ο προγραμματισμός; ασχολείσαι καθόλου; Μην το βλέπεις απλά ως ένα πτυχίο που θα σου δώσει λεφτά επειδή "είναι το επάγγελμα του μέλλοντος".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα