fingolfingr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Το πιθανότερο είναι να είναι απλά μητρική. Ανεξαρτητα αν είχες παλαιοτερα προβλημα ή όχι, η συμπεριφορά που περιγραφεις απο το 1ο post είναι φωτογραφία για καμμενη μητρική. Τουλαχιστον από την δική μου εμπειρία. Εχω αγοράσει μεταχειρισμένο pc (αυτό της υπογραφής) που μετα από καποιες μερες χρήσης και καπως αυξημενες θερμοκρασίες, τον ελεγξα και η ψύκτρα στην ουσία εκανε πατιναζ πανω στον επεξεργαστή. Αυτό που μου τον πουλησε είχε αλλαξει παστα και είχε ξεχασει αν βιδώσει την ψυκτρα. Απλά την βιδωσε λίγο για να μπουν οι βιδες και τελος. Το pc όμως λειτουργουσε κανονικα παρόλο που η ψυκτρα ήταν στο αέρα. Εχω λειτουργήσει και pc με την ψυκτρα απλά ακουμπησμενη πανω στον επεξεργαστή. no problem. Αν στον καθαρισμό την ξηλωσες εντελως από το κουτί τότε ίσως κατι να χαλασε στο κουμπωμα. Μπορεί να μην εβαλες καποιο από τα ποδαράκια που την στηρίζουν και να βραχυκυκλωσε. Μπορεί απλά να ήταν η ώρα της. Σε καθε περιπτωση πιστευω ότι φταιει η μητρική. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από fingolfingr
zoumeros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Γενικά όταν δοκιμάζεις κάτι να αφαιρείς τελείως το ρεύμα (βγάζεις πρίζα και πατας power button 30 δευτερόλεπτα). Αν το ξεκινήσεις χωρίς κουμπωμένες τις RAM παίρνεις τα αντίστοιχα μηνύματα σφάλματος απο την μητρική? Και εγώ για πρόβλημα στην μητρική βλέπω να είναι όπως σου είπανε και κάποιοι προλαλήσαντες!
puelito Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, zoumeros είπε Γενικά όταν δοκιμάζεις κάτι να αφαιρείς τελείως το ρεύμα (βγάζεις πρίζα και πατας power button 30 δευτερόλεπτα). Αν το ξεκινήσεις χωρίς κουμπωμένες τις RAM παίρνεις τα αντίστοιχα μηνύματα σφάλματος απο την μητρική? Και εγώ για πρόβλημα στην μητρική βλέπω να είναι όπως σου είπανε και κάποιοι προλαλήσαντες! Συμφωνώ με τον φιλο. Αν δεν παρεις μηνυματα εχει θεμα η μητρικη σου. Αν ναι ψαχνεσαι και για αλλου.
elpenor Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι μητρικές έχουν τρόπο να σου λένε ποιο είναι το error (CPU ή RAM ή GPU) σε άλλες είναι με λαμπάκια, σε άλλες με μπιπ σε άλλες με led οθονούλα, έχεις κάποια τέτοια ένδειξη; Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από elpenor
adok13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 oxi giati δεν εχω συνδεσει buzzer. αλλα νομιζω με το χρονο που κανει το τσακ που παιρνουν τα ανεμιστηρακια και σταματανε οτι δε θα προλαβαινε καν να βγαλει ηχο error.
jimmy213 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Αρχικά το μυαλό μου πήγε στο τροφοδοτικό μιας και μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο (δεν σήκωνε έναν έξτρα HDD που είχα πάρει). Noname και παλιό, δεν πρόκειται να βγάζει τα 500W που λέει. Αν όμως δοκίμασες να ανοίξεις το σύστημα μόνο με τη CPU και ένα dimm RAM (τίποτα άλλο πάνω στη μητρική, ούτε το front panel, ούτε κάποιον δίσκο) και δεν μπήκε Bios ακόμα και με αυτό το τροφοδοτικό, τότε ψάχνεις για μητρική. 2
anestef Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 μηπως εβαλες το pin του power button στο reset της μητρικης?
jimmy213 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, anestef είπε μηπως εβαλες το pin του power button στο reset της μητρικης? Και να το έβαλε, δεν παίζει ρόλο. Push buttons είναι και τα δύο.
anestef Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Και να το έβαλε, δεν παίζει ρόλο. Push buttons είναι και τα δύο. διλαδι μου λες οτι αν γεφυρωσεις της motherboard τα pin στο reset θα κανει το ιδιο με το αν γεθυρωσεις τα pin του power? στο reset κανει απλα μια στροφη η ψυχτρα και μενει εκει
jimmy213 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Τι εννοείς «αν γεφυρώσεις»; Αν συνδέσεις το power button στα pins του reset (στη μητρική), τότε απλώς δεν πρόκειται να ανοίξεις ποτέ το PC. Αν συνδέσεις το reset button στα pins του power, τότε θα ανοίγει κανονικά πατώντας το reset.
anestef Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Τι εννοείς «αν γεφυρώσεις»; Αν συνδέσεις το power button στα pins του reset (στη μητρική), τότε απλώς δεν πρόκειται να ανοίξεις ποτέ το PC. Αν συνδέσεις το reset button στα pins του power, τότε θα ανοίγει κανονικά πατώντας το reset. γεφυρώσεις εννοώ ακριβώς αυτό που κάνει το button τη στιγμή που το πατάς σωστό αυτό που λες αλλα αν ο φίλος έχει βάλει το power button στο reset της μητρικής και πατάει αυτό τότε απλά παίρνει μια στροφή gt γίνετε βραχυκύκλωμα λόγο του reset
Psaris Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 μπορεί να είναι και κολλημένο power button,για κοίτα και αμα έχει πέσει τίποτα απο κάτω απο την μητρικη και κανει βραχυκύκλωμα..
PillShovel Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Οπως λεει και ο Jimmys, τροφοδοτικό μου μυρίζει, για να δίνει και να μην το κρατάει, κάπου κλαταρει την ώρα που δίνει να αρπάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα