Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος έκανε διετές συμβόλαιο στην cosmote πριν κανα χρόνο, για κινητό+σταθερό, νομίζω γύρω στα 70 το μήνα (με επιδότηση με την οποία πήρε κινητό). Εν τέλει πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, του έχουν κόψει σταθερό και εξερχόμενες στο κινητό, έχει μαζευτεί κανένα τετρακοσάρι και αδυνατεί να το πληρώσει. Ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι πιθανές κυρώσεις αν δεν πληρώσει ποτέ, και επίσης αν είναι προτιμότερο να αφήσει τη διετία να εξαντληθεί ή αν είναι καλύτερα να πάει να τους πει ότι διακόπτει τη σύνδεση τώρα (χωρίς να μπορεί να ξεχρεώσει τα ως τώρα έξοδα), ευχαριστώ.

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να τους καλέσει και να ζητήσει διακανονισμό της οφειλής του. με το να αφήσει απλήρωτη μια οφειλή, η οποία όσο περνάνε οι μήνες τόσο θα μεγαλώνει, μόνο ζημιωμένος μπορεί να βγει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πιο λογική κίνηση είναι να πάει να ζητήσει διακοπή, να πληρώσει και το την ποινή που θα σπάσει το συμβόλαιο, που λογικά θα είναι κάνα κατοστάρικο. Βέβαια μαζί με το υπόλοιπο είναι ένα 500αρι που όπως λες δεν έχει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να βάλει σε διακανονισμο 

Επεξ/σία από papp0us
Δημοσ.

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι, αλλά ήθελα να μάθω πρακτικά ποιες είναι οι συνέπειες, αν γνωρίζει κανείς. Με ποιους τρόπους διεκδικούν το χρέος κλπ, αν υπάρχει περίπτωση να ζητήσουν παραπάνω (σαν τόκους πχ) κλπ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papp0us είπε

Η πιο λογική κίνηση είναι να πάει να ζητήσει διακοπή, να πληρώσει και το την ποινή που θα σπάσει το συμβόλαιο, που λογικά θα είναι κάνα κατοστάρικο. Βέβαια μαζί με το υπόλοιπο είναι ένα 500αρι που όπως λες δεν έχει, αλλά κα€ τά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να βάλει σε διακανονισμο  

100€ για συμβόλαιο που είναι στους 12 από τους 24 μήνες και εχει δοθεί και επιδότηση, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ειναι το πέναλτυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, DragonlordP είπε

Ένας φίλος έκανε διετές συμβόλαιο στην cosmote πριν κανα χρόνο, για κινητό+σταθερό, νομίζω γύρω στα 70 το μήνα (με επιδότηση με την οποία πήρε κινητό). Εν τέλει πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, του έχουν κόψει σταθερό και εξερχόμενες στο κινητό, έχει μαζευτεί κανένα τετρακοσάρι και αδυνατεί να το πληρώσει. Ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι πιθανές κυρώσεις αν δεν πληρώσει ποτέ, και επίσης αν είναι προτιμότερο να αφήσει τη διετία να εξαντληθεί ή αν είναι καλύτερα να πάει να τους πει ότι διακόπτει τη σύνδεση τώρα (χωρίς να μπορεί να ξεχρεώσει τα ως τώρα έξοδα), ευχαριστώ.

Καλησπερα.. Θα ζητησει την διακοπη  σε ολα γενικα αλλα  και τον διακανονισμο αμεσα.. Οταν θα παει εκει θα του πουν και το τελικο ποσο.. Ολα μαζι... Και αν το συμφερει... Μπορει να παει  απο 550 ευρω και πανω σιγουρα.. Τα εχει να τα δινει;; Θα το κυνηγησουν με δικηγορους εξωδικα και αλλα ακομα..

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα.. Θα ζητησει την διακοπη  σε ολα γενικα αλλα  και τον διακανονισμο αμεσα.. Οταν θα παει εκει θα του πουν και το τελικο ποσο.. Ολα μαζι... Και αν το συμφερει... Μπορει να παει  απο 500 ευρω σιγουρα.. Τα εχει να τα δινει;;

Θεωρητικά όχι, γι'αυτό θέλω να μάθω τι θα γίνει πρακτικά αν δεν τα πληρώσει ποτέ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DragonlordP είπε

Θεωρητικά όχι, γι'αυτό θέλω να μάθω τι θα γίνει πρακτικά αν δεν τα πληρώσει ποτέ.

Τοτε τα πραγματα δυσκολευουν  που δεν  εχει να τα δινει... Οι εταιρειες θα τον τρεξουν με εξωδικα και δικηγορους και αυτα μετα  τα ποσα πηγαινουν στο συνολικο χρεος του..  600  συν αυτα ακομα 300 ευρω περιπου..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...