Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Πολύ ωραία φώτο!

1 λεπτό πριν, Istros είπε

Πολύ καλή φωτό εύγε έχεις καλλιτεχνική φλέβα.

Σίγουρα οι νέες συσκευές βγάζουν πολύ καλές φωτογραφίες γιατί έχουν επενδυθεί υπέρογκα ποσά σε αισθητήρες,ΑΙ, software,hardware.Δεν λέει κανένας τι αντίθετο και σίγουρα στο μέλλον αναμένουμε ακόμα καλύτερες υλοποιήσεις.Απλα δεν νομίζω να μπορούμε να συγκρίνουμε μια φωτογραφία από smartphone με μια dslr.

Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο!Σε ιδιαιτερες συνθηκες που το software ακομα δεν εχει φτασει στο επιπεδο των dslr (της φυσικης να το πω αλλιως σε θεματα ζουμ πχ) τα κινητα χανουν.
Οπως και πριν 4 χρονια τα κινητα ακομα και σε απλες ληψεις ηταν χαοτικα πισω σε σχεση με dsrl.Πλεον πιστευω οτι εχουν ερθει πολυ κοντα τους.(ξανα λεω οχι για επαγγελματικη χρηση)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JinTheGod είπε

Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο!Σε ιδιαιτερες συνθηκες που το software ακομα δεν εχει φτασει στο επιπεδο των dslr (της φυσικης να το πω αλλιως σε θεματα ζουμ πχ) τα κινητα χανουν.
Οπως και πριν 4 χρονια τα κινητα ακομα και σε απλες ληψεις ηταν χαοτικα πισω σε σχεση με dsrl.Πλεον πιστευω οτι εχουν ερθει πολυ κοντα τους.(ξανα λεω οχι για επαγγελματικη χρηση)

Ποια συσκευή χρησιμοποίησες για τη φωτό?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Stitch19 είπε

Ο άσχετος με την ακριβή του DSLR προσπαθεί να δικαιολογήσει τα πεταμένα του λεφτά ενώ στην ζωή του δεν έβγαλε 1 φωτογραφία που να την είδε κάποιος με καλο μάτι και να εντυπωσιάστηκε.

Μια χαρά είναι τα κινητά για το 99% των περιστάσεων και το 99% των ανθρώπων. Η XT-2 μου κάθεται και τρώει σκόνη γιατί απλά βαρέθηκα να κουβαλάω συνεχεια μαζί μου κάμερες και φακούς. Με το Mate 20 μου έβγαλα φωτογραφίες που εντυπωσίασαν και φωτογράφους επαγγελματίες που νόμιζαν ότι ήταν η xt-2 μου.

Σταματήστε τις σαχλοδικεολογιες. Βέβαιος και ένα κορυφαίο κινητό μπορεί να βγάλει φωτογραφία αξια μιας καλής DSLR με έστω και μέτριο φωτισμό της σκηνής γιατί απλούστατα η apple, huawei, samsung, google, κτλ δίνουν δισεκατομμύρια σε ερευνα και software optimization και AI integration κάτι που οι DSLR δεν βλέπουν ούτε στα όνειρα τους αφού βασίζονται κατά κύριο λόγο στον σενσορα και τους φακούς.

Πες τα βρε ανθρωπε!! 😅

1 λεπτό πριν, Istros είπε

Ποια συσκευή χρησιμοποίησες για τη φωτό?

Στην συγκεκριμενη ειναι με το Pixel 3 XL
Και επειδη εχω παρει οτι κυκλοφορει μεχρι στιγμης,η συγκεκριμενη εταιρια,με εναν φακο μονο και το software της κανει πραγματικα θαυματα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Stitch19 είπε

Ο άσχετος με την ακριβή του DSLR προσπαθεί να δικαιολογήσει τα πεταμένα του λεφτά ενώ στην ζωή του δεν έβγαλε 1 φωτογραφία που να την είδε κάποιος με καλο μάτι και να εντυπωσιάστηκε.

Μια χαρά είναι τα κινητά για το 99% των περιστάσεων και το 99% των ανθρώπων. Η XT-2 μου κάθεται και τρώει σκόνη γιατί απλά βαρέθηκα να κουβαλάω συνεχεια μαζί μου κάμερες και φακούς. Με το Mate 20 μου έβγαλα φωτογραφίες που εντυπωσίασαν και φωτογράφους επαγγελματίες που νόμιζαν ότι ήταν η xt-2 μου.

Σταματήστε τις σαχλοδικεολογιες. Βέβαιος και ένα κορυφαίο κινητό μπορεί να βγάλει φωτογραφία αξια μιας καλής DSLR με έστω και μέτριο φωτισμό της σκηνής γιατί απλούστατα η apple, huawei, samsung, google, κτλ δίνουν δισεκατομμύρια σε ερευνα και software optimization και AI integration κάτι που οι DSLR δεν βλέπουν ούτε στα όνειρα τους αφού βασίζονται κατά κύριο λόγο στον σενσορα και τους φακούς.

Ο άσχετος με το πανακριβό του κινητό (πχ p30 των 1000 ευρώ) προσπαθεί να δικαιολογήσει τα πεταμένα του λεφτά ενώ στην ζωή του δεν έβγαλε 1 φωτογραφία που να την είδε κάποιος με καλο μάτι και να εντυπωσιάστηκε.

Fixed.

Εκτός και αν τα 400 ευρώ μιας dslr είναι περισσότερα από τα 1000 ευρώ ενός p30. Α ξέχασα, η dslr δεν παίζει games ουτε κάνει κλήσεις. Απλά τραβάει καλύτερες φωτογραφίες. Επίσης δεν παρακολουθεί και τι τραβάω μέσω κρυφού software αλλά αυτό είναι μια αλλη ιστορία.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Istros είπε

Καλό το 10x zoom για όποιον το χρειάζετα και πολύ καλή η προσθηκη της TOF κάμερας,αλλα έρχονται και νέες υλοποιήσεις με τον imx586 στα 48mp.Ηδη στο mi9 έχει 109 βαθμούς στο dxomark και στο honor 20 view 108 βαθμούς χωρίς μεγάλη προσπάθεια και αναμένουμε One+ 7,note 10 και pixel 4 με καλύτερες υλοποιήσεις.Το θετικό είναι ότι οι εταιρείες επενδύουν στην φωτογραφία 

To Mi9 το κράτησα 24 ώρες.. Μόνο! Ο λόγος? Το σκουπίδι που έχει για κάμερα!!! Απαράδεκτη τη νύχτα!!! Το mix 3 σκάλες ανώτερο.. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Stitch19 είπε

Είναι δυνατόν το καλύτερο κινητό να βγάλει φωτό αντίστοιχη μιας Nikon D850?Σε καμία περίπτωση.Σιγουρα βγάζουν αρκετά καλές φωτογραφίες και άνετα μπορούν να συγκριθούν με κάποιες φτηνές σχετικά compact cameras.Επισης αν εκτυπωσει κάποιος μια φωτογραφία σε μικρές διαστάσεις ίσως να μην μπορεί να ξεχωρίσει με το μάτι τις διαφορές αλλά μέχρι εκει

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Z953rr είπε

To Mi9 το κράτησα 24 ώρες.. Μόνο! Ο λόγος? Το σκουπίδι που έχει για κάμερα!!! Απαράδεκτη τη νύχτα!!! Το mix 3 σκάλες ανώτερο.. 

Μην ξυνεις πληγές! Μα γιατί? Αφου τα κινητά είναι τέλεια για φωτος χαμηλού φωτισμού!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Z953rr είπε

Το mi9 δεν θεωρείται κινητό για φωτογραφίες.Μια αναφορά έκανα σ αυτό και στο view λόγω αισθητήρα 48mp.Αναμενουμε καλύτερες υλοποιήσεις με τον imx586.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, music_lover είπε

Μην ξυνεις πληγές! Μα γιατί? Αφου τα κινητά είναι τέλεια για φωτος χαμηλού φωτισμού!

Βρε μια χαρά βγάζουν αλλα κινητά νυχτερινές,(με υποχωρήσεις πάντα) το συγκεκριμένο είναι χάλια... 

Μόλις τώρα, Istros είπε

Το mi9 δεν θεωρείται κινητό για φωτογραφίες.Μια αναφορά έκανα σ αυτό και στο view λόγω αισθητήρα 48mp.Αναμενουμε καλύτερες υλοποιήσεις με τον imx586.

Μα το βγάλαν με αξιώσεις κλπ κλπ. Απλά δε βαλαν ΟΙS κ θέλει τρίποδακι το βραδυ. (θα μου πεις κ το Mate20 δεν έχει ois στην κυρία κάμερα) έχει όμως σε μια από τις 3 κ δουλεύει με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΆ αποτελεσματα

Δημοσ.

Ε κλασικά προσπαθούν να μειώσουν το κόστος και σου λενε βγάλε το ois και βάλε eis, πως θα κοστίσει αλλιώς 450 euro το mi9.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Z953rr είπε

Βρε μια χαρά βγάζουν αλλα κινητά νυχτερινές,(με υποχωρήσεις πάντα) το συγκεκριμένο είναι χάλια... 

Μα το βγάλαν με αξιώσεις κλπ κλπ. Απλά δε βαλαν ΟΙS κ θέλει τρίποδακι το βραδυ. (θα μου πεις κ το Mate20 δεν έχει ois στην κυρία κάμερα) έχει όμως σε μια από τις 3 κ δουλεύει με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΆ αποτελεσματα

Όπως είπα και πιο πάνω δεν το αγοράζεις για τις φωτογραφίες.Εχει τον imx586 με 48mp που βγάζει καλές φωτό σε καλες συνθήκες φωτισμού αλλά το βράδυ χωρίς iOS μην περιμένεις θαύματα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ε κλασικά προσπαθούν να μειώσουν το κόστος και σου λενε βγάλε το ois και βάλε eis, πως θα κοστίσει αλλιώς 450 euro το mi9.

Για καποιο λογο γενικα το OIS εχει εξοστρακιστει. Και οι φωτο ουτε καν EIS δεν εχουν (SONY πχ). Το μονο νεο κινητο μεσης κατηγοριας που ειδα με OIS ειναι το Moto G7 PLUS (το G7 απλο, εχει EIS gyro system).

LG G4 και παλι LG G4 καμερα. Μακραν.

12 λεπτά πριν, music_lover είπε

Απλα με το OIS θα μπορουσες να κερδισεις ισως και 2 (η 1 σιγουρα) stop δλδ χαμηλοτερο ISO στις χαμηλου φωτισμου. Εκει που τα κινητα πονανε ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Για καποιο λογο γενικα το OIS εχει εξοστρακιστει. Και οι φωτο ουτε καν EIS δεν εχουν (SONY πχ). Το μονο νεο κινητο μεσης κατηγοριας που ειδα με OIS ειναι το Moto G7 PLUS (το G7 απλο, εχει EIS gyro system).

LG G4 και παλι LG G4 καμερα. Μακραν.

Απλα με το OIS θα μπορουσες να κερδισεις ισως και 2 (η 1 σιγουρα) stop δλδ χαμηλοτερο ISO στις χαμηλου φωτισμου. Εκει που τα κινητα πονανε ....

Η σειρά XZ έχει EIS και στις 2 κάμερες.Δυστυχώς οχι OIS που είναι χρήσιμο κυρίως το βράδυ.

Η δεν το τσέκαρες πρίν γράψεις,η εννοείς τα φθηνά Sony μέσης κατηγορίας όπως γράφεις.

Εδώ δεν βάζουν OIS σε κινητά των 500€+,θα δώσουν βάση στα φθηνά;

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Stitch19 είπε

οχι με dslr ,ουτε με premium compact μηχανες δεν μπορουν να συγκριθουν τα κινητα

σε μεγαλη οθονη καταλαβαινεις αμεσως απο που τραβηχτηκε η  καθε φωτογραφια

• Like 5
Δημοσ.

Κινητά, compact και DSLR / mirrorless με φτωχούς φακούς δίνουν καλά αποτελέσματα στο 50% των περιστάσεων. Αν είσαι αρκετά έμπειρος για να μην τραβάς στις υπόλοιπες περιστάσεις, τότε όλες οι φωτογραφίες σου βγαίνουν τέλειες.

Μιαν καλή μηχανή με έναν καλό φακό μπορεί να αποδώσει καλά στο 80% των περιστάσεων.

Πάλι υπάρχει ένα κενό που χρειάζονται φώτα ή ειδικός εξοπλισμός για να καλυφθεί.

Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι όλα εξαρτώνται από το τι τραβάς και ακόμα περισσότερο από το τι δεν τραβάς.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...