Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, music_lover είπε

Οχι αγαπητέ, η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που βγαζει τις καλύτερες φωτογραφίες. Με το σκεπτικό σου η καλύτερη φωτογραφική μηχανή είναι τα μάτια και οι αναμνήσεις σου. Πήγαινε ταξίδι εσύ και τράβα φωτογραφίες με το κινητό, δικαίωμα σου αλλά μην στρουθοκαμηλιζεις οτι έκανες οτι καλύτερο για να αποθανατισεις την στιγμή μονο και μονο γιατί βαριόμουν να βάλεις στο λαιμό μια αξιοπρεπή φωτογραφική μηχανή.

Οχι αγαπητε τις καλυτερες φωτογραφιες τις βγαζει ο καλυτερος φωτογραφος και οχι η καλυτερη φωτογραφικη μηχανη.Με το σκεπτικο σου αν δωσω στο 5 χρονο ανιψακι μου μια φωτογραφικη μηχανη των 10000$ θα βγαλει καλυτερες απο επαγγελματια φωτογραφο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JinTheGod είπε

Οχι αγαπητε τις καλυτερες φωτογραφιες τις βγαζει ο καλυτερος φωτογραφος και οχι η καλυτερη φωτογραφικη μηχανη.Με το σκεπτικο σου αν δωσω στο 5 χρονο ανιψακι μου μια φωτογραφικη μηχανη των 10000$ θα βγαλει καλυτερες απο επαγγελματια φωτογραφο.

Καλα σίγουρα αλλά εδω συζητάμε για τεχνολογίες, όχι ανθρώπινες δεξιότητες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Μα ακριβως τεχνολογια ειναι και τα κινητα..σε μια συσκευη τοσο λεπτη,που δεν ειναι προορισμενη για φωτογραφιες,που δεν εχει μισο μετρο φακο,που ειναι πουπουλο,να φτανει τοσο κοντα κατι το οποιο ειναι φτιαγμενο αποκλειστικα για αυτη την δουλεια.

• Like 1
Δημοσ.

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχετε τραβήξει φωτογραφίες με dslr για να τα λέτε αυτά! ΣΙΓΟΥΡΑ! Βγάλτε μια φωτογραφία με κινητό και μια με μηχανή βάλτε την στο υπολογιστή, κάντε ένα zoom στο 50% και ελάτε να μιλήσουμε για τις διαφορές...  Και δεν μιλάω καν για RAW αρχεία αλλά για απλά JPG

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, JinTheGod είπε

Μα ακριβως τεχνολογια ειναι και τα κινητα..σε μια συσκευη τοσο λεπτη,που δεν ειναι προορισμενη για φωτογραφιες,που δεν εχει μισο μετρο φακο,που ειναι πουπουλο,να φτανει τοσο κοντα κατι το οποιο ειναι φτιαγμενο αποκλειστικα για αυτη την δουλεια.

Μα δεν αμφιβάλλω για τις δυνατότητες τους, απλά αναλογα την χρηση που τα κάνεις είναι αλλες φορές άριστα και άλλες μέτρια. Άριστα για καθημερινή απλή χρήση και μέτρια για ενα ταξίδι ή μια εκδήλωση κτλ. Όπως και οι dslr, ενω βγάζουν άψογες φωτογραφίες, δεν κάνουν για καθημερινή χρήση.

Αυτο που ενοχλεί εμένα είναι ο τρόπος που οι εταιρίες παρουσιάζουν τις βελτιώσεις τους δλδ σαν κάτι σουπερ ντουπερ και μετά ζητανε ενα σωρο λεφτά για αυτά. Μου δειχνει τώρα η Huawei το φεγγάρι με 50x υβριδικό ζουμ? Ελεος δλδ, το φεγγάρι καλα καλα δεν βγαίνει με dslr των 1000 euro και θα το βγάλω με την καμερουλα του p30? Ας είμαστε σοβαροί.

3 λεπτά πριν, siozkos είπε

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχετε τραβήξει φωτογραφίες με dslr για να τα λέτε αυτά! ΣΙΓΟΥΡΑ! Βγάλτε μια φωτογραφία με κινητό και μια με μηχανή βάλτε την στο υπολογιστή, κάντε ένα zoom στο 50% και ελάτε να μιλήσουμε για τις διαφορές...  Και δεν μιλάω καν για RAW αρχεία αλλά για απλά JPG

Τρέμει ηδη η nikon και η canon απο τον ανταγωνισμό της Huawei, μεγάλα φωτογραφικά στούντιο αλλάζουν τις κάμερες τους σε p30. Σορυ για την ειρωνεία αλλά δεν μπορώ. Εσύ μόνο σε αυτό βρίσκεις διάφορες μεταξύ μιας καμερας κινητου και μιας dslr? Στην ποιότητα απεικόνισης? Αν ναι πάσο. Παρε ένα p30 για φωτογραφείο και καθάρισες.

Επεξ/σία από music_lover
  • Thanks 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, music_lover είπε

Οχι αγαπητέ, η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που βγαζει τις καλύτερες φωτογραφίες. Με το σκεπτικό σου η καλύτερη φωτογραφική μηχανή είναι τα μάτια και οι αναμνήσεις σου. Πήγαινε ταξίδι εσύ και τράβα φωτογραφίες με το κινητό, δικαίωμα σου αλλά μην στρουθοκαμηλιζεις οτι έκανες οτι καλύτερο για να αποθανατισεις την στιγμή μονο και μονο γιατί βαριόμουν να βάλεις στο λαιμό μια αξιοπρεπή φωτογραφική μηχανή. Και δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης κινητου και dslr, ούτε στο ελάχιστο.

Φιλε μου ουτε στρουθοκαμηλος ειμαι, ουτε τρελος φωτογραφος με φιλμ το 2019.

Εξακολουθω να πιστευω οτι σαφως αυτο που εγραψα παρα πανω, οτι η καλυτερη φωτογραφικη ειναι αυτη που εχεις παντα μαζι σου. Και οι φωτογραφιες δεν εχουν μονο σχεση με την φωτογραφικη μηχανη, αν το βλεπεις ετσι κανεις λαθος τεραστιο. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, music_lover είπε

"Τρέμει ηδη η nikon και η canon απο τον ανταγωνισμό της Huawei, μεγάλα φωτογραφικά στούντιο αλλάζουν τις κάμερες τους σε p30. Σορυ για την ειρωνεία αλλά δεν μπορώ. Εσύ μόνο σε αυτό βρίσκεις διάφορες μεταξύ μιας καμερας κινητου και μιας dslr? Στην ποιότητα απεικόνισης? Αν ναι πάσο. Παρε ένα p30 για φωτογραφείο και καθάρισες."

Για να απαντήσω ανάλογα, φυσικά και όχι. Η dslr δεν μπορεί να πάρει τηλέφωνο

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JinTheGod είπε

Λογικο να θιγονται οι καμεροφιλοι μας οταν πλεον εχουν προχωρησει τοσο πολυ τα κινητα που μπαινουν στο σακουλι της συγκρισης με dslr.
Περα της μεγαλης διαφορας που υπαρχει σε φωτογραφια που θες να τραβηξεις απο αποσταση η σε macro, αναμεσα σε dslr και κινητο,κατα τα αλλα τα κινητα με το software που κυκλοφορει την ημερα ειναι ΙΣΑΞΙΑ αν οχι καλυτερα των dslr.

Ε οχι και ισαξια ή και καλυτερα απο DSLR. Δεν γινεται στρατηγέ μου αυτο. Δεν γινεται. Εχεις ανατρεψει ολα τα δεδομενα της φυσικης και ηλεκτρονικης με αυτο που ειπες.

28 λεπτά πριν, siozkos είπε

Ακομα ενας Pixel Peeper.

Γυρνα 30-40 χρονια πισω σε διασημους φωτογραφους και δες τις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ φωτο τους σε 1:1.

44 λεπτά πριν, music_lover είπε

Σωστα. Αλλα το αποτελεσμα (φωτο) μετραει παντα και οχι το εργαλειο. Το εργαλειο ειναι απλα ενα εργαλειο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, siozkos είπε

Για να απαντήσω ανάλογα, φυσικά και όχι. Η dslr δεν μπορεί να πάρει τηλέφωνο

Ορίστε τότε, παίρνεις ενα P30 στα 1000 ευρω με «περισκοπική κάμερα» με «super-zoom», δυνατότητες μεγέθυνσης 10x (υβριδικό lossless zoom) χωρίς μάλιστα να προκαλούνται ιδιαίτερες αλλοιώσεις ή απώλειες στις φωτογραφίες. Επίσης χάρη στη χρήση ειδικών αλγόριθμων, το ψηφιακό ζουμ σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, ενώ ακούμε ότι μπορεί να φτάνει το 50x

Και δεν τα λέω εγώ αυτά αλλά η Huawei. Δλδ με λίγα λόγια η κινεζική εταιρία μας λεει και πολλοί εδώ μέσα έχετε πεισθεί οτι μέσω του software της έκανε ισάξιο το αποτέλεσμα των δυνατοτήτων του hardware μιας dslr και με ενα τόσο δα μικρουλι φακό κάνουμε πλέον θαύματα. Ισως ηρθε η ώρα να βάλουμε τους φακούς της Huawei και το software της στις nikon, απορώ γιατί τις βάζουν με τοσο μεγάλους και εναλλαξιμους φακούς.

Τελος πάντως ότι θελει ο καθένας, έχει για όλα τα γουστα προϊόντα και για ολα τα βαλάντια. Εγω ομως 1000 ευρω για τον περισκοπικο φακό και το 50x ζουμ του p30 δεν δίνω, ας βρουν αλλο τροπο να με πεισουν πχ μια μεγαλη μπαταρία ή εναν cpu και gpu τούμπανο.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, QuitLife είπε

"Ακομα ενας Pixel Peeper.

Γυρνα 30-4- χρονια πισω σε διασημους φωτογραφους και δες τις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ φωτο τους σε 1:1."

φαντάζομαι εννοείς εξαιρετικές φωτογραφίες από άποψη καλλιτεχνικής ματιάς και όχι ποιότητας φωτογραφίας γιατί αν εννοείς αυτό ας βγάλω κι εγώ το nokia 3210 απ το συρτάρι που κάνει τα βασικά πολύ καλύτερα απ τα τωρινά τηλέφωνα (αντοχή-ήχος-μπαταρία)

4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ορίστε τότε, παίρνεις ενα P30 στα 1000 ευρω με «περισκοπική κάμερα» με «super-zoom», δυνατότητες μεγέθυνσης 10x (υβριδικό lossless zoom) χωρίς μάλιστα να προκαλούνται ιδιαίτερες αλλοιώσεις ή απώλειες στις φωτογραφίες. Επίσης χάρη στη χρήση ειδικών αλγόριθμων επίσης, το ψηφιακό ζουμ σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, ενώ ακούμε ότι μπορεί να φτάνει το 50x

Και δεν τα λέω εγώ αυτά αλλά η Huawei. Δλδ με λίγα λόγια η κινεζική εταιρία μας λεει και πολλοί εδώ μέσα έχετε πεισθεί οτι μέσω του software της έκανε ισάξιο το αποτέλεσμα των δυνατοτήτων του hardware μιας dslr και με ενα τόσο δα μικρουλι φακό κάνουμε πλέον θαύματα. Ισως ηρθε η ώρα να βάλουμε τους φακούς της Huawei και το software της στις nikon, απορώ γιατί τις βάζουν με τοσο μεγάλους και εναλλαξιμους φακούς.

εγώ δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου πάντως, έτσι είναι.

Δημοσ.

Είπαμε ότι τα καινούργια κινητά έχουν βελτιωθεί πολύ στο θέμα της φωτογραφίας τόσο σε hardware όσο και σε software αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει την ποιότητα των Dslr.Απλα το κινητό μας βολεύει στο θέμα της φορητότητας και είναι μια συσκευή που την έχουμε συνέχεια μαζί μας.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για κακη μου τυχη (και επειδη αλλαζω συνεχεια συσκευες) δεν εχω την γνησια να την ανεβασω να την δειτε.Δειτε την απο εδω λοιπον ακομα και αν ειναι κομενη απο αποψη ποιοτητας λογο instagram. Χανει σε κατι?Και υποψιν ειναι σουρουπο/νυχτα. Εννοειται πως αν ημουν επαγγελματιας φωτογραφος που βγαζω το ψωμι μου απο αυτο,δεν θα χρησημοποιουσα το κινητο μου,ομως το 90% των ανθρωπων ειναι υπερκαλυμενοι με μια καλη συσκευη φωτογραφικα.

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, JinTheGod είπε

Για κακη μου τυχη (και επειδη αλλαζω συνεχεια συσκευες) δεν εχω την γνησια να την ανεβασω να την δειτε.Δειτε την απο εδω λοιπον ακομα και αν ειναι κομενη απο αποψη ποιοτητας λογο instagram. Χανει σε κατι?Και υποψιν ειναι σουρουπο/νυχτα. Εννοειται πως αν ημουν επαγγελματιας φωτογραφος που βγαζω το ψωμι μου απο αυτο,δεν θα χρησημοποιουσα το κινητο μου,ομως το 90% των ανθρωπων ειναι υπερκαλυμενοι με μια καλη συσκευη φωτογραφικα.

Πολύ ωραία φώτο!

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, JinTheGod είπε

Πολύ καλή φωτό εύγε έχεις καλλιτεχνική φλέβα.

Σίγουρα οι νέες συσκευές βγάζουν πολύ καλές φωτογραφίες γιατί έχουν επενδυθεί υπέρογκα ποσά σε αισθητήρες,ΑΙ, software,hardware.Δεν λέει κανένας τι αντίθετο και σίγουρα στο μέλλον αναμένουμε ακόμα καλύτερες υλοποιήσεις.Απλα δεν νομίζω να μπορούμε να συγκρίνουμε μια φωτογραφία από smartphone με μια dslr.

• Like 1
Δημοσ.

Ο άσχετος με την ακριβή του DSLR προσπαθεί να δικαιολογήσει τα πεταμένα του λεφτά ενώ στην ζωή του δεν έβγαλε 1 φωτογραφία που να την είδε κάποιος με καλο μάτι και να εντυπωσιάστηκε.

Μια χαρά είναι τα κινητά για το 99% των περιστάσεων και το 99% των ανθρώπων. Η XT-2 μου κάθεται και τρώει σκόνη γιατί απλά βαρέθηκα να κουβαλάω συνεχεια μαζί μου κάμερες και φακούς. Με το Mate 20 μου έβγαλα φωτογραφίες που εντυπωσίασαν και φωτογράφους επαγγελματίες που νόμιζαν ότι ήταν η xt-2 μου.

Σταματήστε τις σαχλοδικεολογιες. Βέβαιος και ένα κορυφαίο κινητό μπορεί να βγάλει φωτογραφία αξια μιας καλής DSLR με έστω και μέτριο φωτισμό της σκηνής γιατί απλούστατα η apple, huawei, samsung, google, κτλ δίνουν δισεκατομμύρια σε ερευνα και software optimization και AI integration κάτι που οι DSLR δεν βλέπουν ούτε στα όνειρα τους αφού βασίζονται κατά κύριο λόγο στον σενσορα και τους φακούς.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...