Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

κατσε ρε φιλε, εγω που δεν με αφορα να γινω επαγγελματίας , ούτε να βγάζω ερασιτεχνικά, θελω να βγαζω για την πάρτη μου κατι που βλέπω και μου αρέσει. Δηλαδη να παω καπου και αν μου αρεσει κατι και να μην εχω την dslr λογο ογκου και βαρους. Ενω με το κινητο πλεον, μπορω να βγάλω τα πάντα , όπου παω , διότι θα το εχω στην τσέπη μου. Και ενταξει, δεχομαι οτι δεν φτανει την ποιότητα φωτογραφικής αλλα σε ενα 75% πιστεύω ειναι κοντά :)

Μα το είπα παραπάνω, για καθημερινές φωτογραφίες είναι μια χαρά όλα αυτά τα κινητά. Τώρα αν ένα έχει στο dxo 108, το άλλο 105, το άλλο 98 σιγά τα λάχανα.

Η συντριπτική πλειοψηφία άλλωστε των χρηστών κινητών τηλεφώνων κοιτάει τις φωτογραφίες που έβγαλε στην οθόνη του κινητού του, ε εκεί φαίνονται όλες τέλειες.

Ελάχιστοι εκτυπώνουν και ακόμα πιο λίγοι τις βλέπουν σε μεγάλες οθόνες για να διαπιστώσουν τις διαφορές τους με μια κανονική φωτογραφική μηχανή.

Δεν λέω, καλά κάνουν και τις βελτιώνουν οι εταιρίες στα κινητά τους αλλά όχι να μας τα πουλάνε σαν να ανακάλυψαν την Αμερική και να ζητάνε και 1000 ευρώ το κομμάτι.

Σιγά μην πάω πύργο Άιφελ και βγάζω φωτό με το P30, θα βγάλω την D5300 για να πάρω μια σωστή φωτό, δεν πάω και κάθε μέρα στο Παρίσι..

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 7
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

κατσε ρε φιλε, εγω που δεν με αφορα να γινω επαγγελματίας , ούτε να βγάζω ερασιτεχνικά, θελω να βγαζω για την πάρτη μου κατι που βλέπω και μου αρέσει. Δηλαδη να παω καπου και αν μου αρεσει κατι και να μην εχω την dslr λογο ογκου και βαρους. Ενω με το κινητο πλεον, μπορω να βγάλω τα πάντα , όπου παω , διότι θα το εχω στην τσέπη μου. Και ενταξει, δεχομαι οτι δεν φτανει την ποιότητα φωτογραφικής αλλα σε ενα 75% πιστεύω ειναι κοντά :)

Την ημερα μπορεί να ειναι κ στο 90%

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Οι φωτογραφίες από κινητό δεν δείχνουν πολύ καλες μονο στην οθόνη του τηλεφωνου αλλα και όταν τυπωθούν.

Ολα τα σύγχρονα κινητά μπορούν να δώσουν εξαιρετικές εκτυπωμένες φωτογραφίες σε διαστάσεις 18x24, επαρκέστατο μέγεθος για οικιακή κορνιζα.

Για μια διήμερη εξόρμηση με τα απολύτως απαραίτητα ένα καλο κινητό σαφέστατα επαρκεί ως καταγραφέας αναμνήσεων.

Τωρα αν έχουμε κανονίσει 10ημερο φωτογραφικό σαφάρι στην Κενυα, καλο είναι να έχουμε εφοδιαστεί με τον κατάλληλο φωτογραφικό εξοπλισμό.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, CAPgeo1979 είπε

Που φτάσαμε ρε φίλε θα βλέπουμε της μύγας το φτερό εν κίνησή..... 

Πες το ψέματα 😛

046EA877-C289-4B73-A62F-9B71646961B9.gif.6bf6f77ba160c2f04f0b490eb801c2ed.gif

(συν του ότι έριξα την ποιότητα κατά τα 2/3 για να χωρέσει το gif)

Είναι απίστευτες οι δυνατότητες που παρέχουν τα σύγχρονα κινητά, ας είναι εις βάρος της ποιοτητας. Θυμάμαι παλιά που δούλευα σε διαφημιστική είχαμε πάει σε κάποιον συνεργάτη που είχε απίθανες - κορυφαίας ποιοτητας high-speed κάμερες, για να τραβήξουμε κάτι κομμάτια σοκολάτας να πέφτουν σε ένα γιαούρτι, σε απίθανο slow motion. Άψογη δουλειά αλλά αν θυμάμαι καλά στοίχισε και κάτι χιλιάρικα...

Και μόνο ότι μπορεί να κάνουν τέτοια πράγματα τα κινητά σήμερα (πχ να τραβάς σε slow motion τη μύγα να χορεύει break-dance ενώ πίνεις καφέ στο μπαλκόνι), με ξεπερνάει...

Παντως,  πρέπει να πω ότι απο άποψη ποιοτητας έχω επιφυλάξεις για κάθε είδους υβριδικό-optical zoom. Η φωτό με το φεγγάρι δεν με πείθει. Ελπίζω να δώσουν καλό αποτέλεσμα.  Ειδωμεν.. 

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, music_lover είπε

Αν θες καλές φωτογραφίες υψηλής ποιότητας πάρε μια DSLR ρε Άνθρωπε.-

Οχι βεβαια, μια και η καλυτερη φωτογραφικη ειναι αυτη που ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Εκτος αν πας για φωτογραφικη αποστολη ή σε ταξιδι ζωης.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι πονεμένοι της Apple και Samsung έχουν ρίξει απίστευτο κλάμα που η μαμά τους δεν έβγαλε εδώ και 2 χρονια κορυφαίο κάμερα κινητό.

• Like 1
Δημοσ.

Το mate χάνει αρκετά σε βίντεο βέβαια από το Sammy και όχι μόνο.

Απορώ γιατί στο βίντεο ακολουθούν ενώ στην φωτογραφία είναι μπροστά και κινούνται ένα βήμα μπροστά κάθε φορά εκεί στην Huawei;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, music_lover είπε

Μα το είπα παραπάνω, για καθημερινές φωτογραφίες είναι μια χαρά όλα αυτά τα κινητά. Τώρα αν ένα έχει στο dxo 108, το άλλο 105, το άλλο 98 σιγά τα λάχανα.

Η συντριπτική πλειοψηφία άλλωστε των χρηστών κινητών τηλεφώνων κοιτάει τις φωτογραφίες που έβγαλε στην οθόνη του κινητού του, ε εκεί φαίνονται όλες τέλειες.

Ελάχιστοι εκτυπώνουν και ακόμα πιο λίγοι τις βλέπουν σε μεγάλες οθόνες για να διαπιστώσουν τις διαφορές τους με μια κανονική φωτογραφική μηχανή.

Δεν λέω, καλά κάνουν και τις βελτιώνουν οι εταιρίες στα κινητά τους αλλά όχι να μας τα πουλάνε σαν να ανακάλυψαν την Αμερική και να ζητάνε και 1000 ευρώ το κομμάτι.

Σιγά μην πάω πύργο Άιφελ και βγάζω φωτό με το P30, θα βγάλω την D5300 για να πάρω μια σωστή φωτό, δεν πάω και κάθε μέρα στο Παρίσι..

Άλλο να μιλάμε για ταξίδι κ άλλο για μια απλή βόλτα. Αν και αυτό π είπες για το dxo έχει μεγάλη σημασία. To P10 μου είχε 89 και σε σχέση με το p20 που ήταν σχεδόν 20 πόντους πάνω, είχε καμπωση διαφορά. 

Δημοσ.

"αλλα σε ενα 75% πιστεύω ειναι κοντά"

"Την ημερα μπορεί να ειναι κ στο 90%"

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

• Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Το ζουμ έχει πολύ λιγότερες εφαρμογές από έναν ευρυγώνιο φακό. 

Θα προτιμούσα να δω τις εταιρίες να εστιάζουν σε αυτόν τον τομέα περισσότερο. 

• Like 1
Δημοσ.

Λογικο να θιγονται οι καμεροφιλοι μας οταν πλεον εχουν προχωρησει τοσο πολυ τα κινητα που μπαινουν στο σακουλι της συγκρισης με dslr.
Περα της μεγαλης διαφορας που υπαρχει σε φωτογραφια που θες να τραβηξεις απο αποσταση η σε macro, αναμεσα σε dslr και κινητο,κατα τα αλλα τα κινητα με το software που κυκλοφορει την ημερα ειναι ΙΣΑΞΙΑ αν οχι καλυτερα των dslr.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, QuitLife είπε

Οχι βεβαια, μια και η καλυτερη φωτογραφικη ειναι αυτη που ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Εκτος αν πας για φωτογραφικη αποστολη ή σε ταξιδι ζωης.

Οχι αγαπητέ, η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που βγαζει τις καλύτερες φωτογραφίες. Με το σκεπτικό σου η καλύτερη φωτογραφική μηχανή είναι τα μάτια και οι αναμνήσεις σου. Πήγαινε ταξίδι εσύ και τράβα φωτογραφίες με το κινητό, δικαίωμα σου αλλά μην στρουθοκαμηλιζεις οτι έκανες οτι καλύτερο για να αποθανατισεις την στιγμή μονο και μονο γιατί βαριόμουν να βάλεις στο λαιμό μια αξιοπρεπή φωτογραφική μηχανή. Και δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης κινητου και dslr, ούτε στο ελάχιστο.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...