Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hello. Εχω ADSL 24ρα cosmote και θέλω να κάνω livestream (platform: Twitch / Program: OBS) και προφανώς η μόνη ελπίδα είναι το booster, εφόσον η VDSL ούτε το 2024 δεν παίζει.

Πείρα τηλέφωνο στο 13888 και μίλησα και με τεχνικό και στο τμήμα για τα συμβόλαια και μου είπαν το ίδιο πράγμα, να τσεκάρω το cosmote 4g από το κινητό με το speedtest application στο δωμάτιό μου, στο σημείου που έχω το router.

Αποτελέσματα για την ADSL μου απο το PC (με καλώδιο): Down: 10.85 mbps / Up: 0.81 mbsp (Server: Cosmote S.A.)

Αποτελέσματα για το 4g απο το κινητό μου: Down: 13.6 mbps / Up: 8.00 mbps (Server: Cosmote S.A.) - Down: 18.8 mbps / Up: 8.78 mbps (Server: GR Net) - Down: 24.4 mbps / Up: 10.8 mbps (Server: Vodafone)

Για κάποιο λόγο με cosmote 4g έπιασα απίστευτα καλύτερα αποτελέσματα στο speedtest όταν έβαλα Vodafone server. Όπως και νά'χει upload 8-10 είναι PERFECT για την δουλειά που το θέλω.

Έχω 5 ερωτήσεις! 

1) Πόσο upload θα πιάσω με το booster (περίπου) ?

2) Αν βάλω το booster, θα μου δημιουργήσει καποιο πρόβλημα στο gaming ? Πχ, υψηλότερο ping ή χαμηλό download speed επειδή συνήθως τα games δεν τραβάνε πολύ bandwidth. 

3) Θα ενεργοποιείται το booster για το stream ή θα μείνω κολλημένος στα 0.8 mbps ? Κάποιος έκανε παράπονο οτι δεν άνοιγε το booster όταν ήθελε να κάνει stream. Κάποιος άλλος είπε οτι από 5.5 upload, όταν άνοιγε το stream έπεφτε σε 0.2 ή κάπου εκεί. 

4) Έχω σκοπό να έχω κλειστό το booster όταν δεν streamarw εφόσον δεν το χρειάζομαι για κάτι άλλο. Σε τι ταχύτητες θα τρέχει σκέτο το adsl μου τότε ? θα είναι πολύ χειρότερο απ'ότι είναι τώρα ?

5) Έστω ότι streamarw με 2500 kbps (τόσο έχω σκοπό να βάζω στο encoder για 720p 30fps). Πόσα GB θα τρώει την ώρα ? θα μετράνε ΌΛΑ από τα 100GB του 4g ή θα είναι κάποια και από το ADSL ? Ισχύει το "1kbps = 0.00045 gigabytes per hour" ? Δηλαδή σε 1 ώρα stream στα 2500 kbps θα έχω καταναλώσει 1,125 GB (1,1 GB περίπου) ?

Επεξ/σία από YeahThePro
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, YeahThePro είπε

Δεν υπάρχει λόγος να το έχεις ανοιχτο για netflix kai youtube εκτός αν το adsl σου κυριολεκτηκά σέρνεται

Η βασική μου γραμμή πραγματικά σέρνεται .... 4mb/s Ελλαδισταν γαρ 😉

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...