Raddion01 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα. Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, επειδή είμαι πρακτικά άσχετος. Όσο αφορά τη σύνδεση μου, μέχρι πριν 1 μήνα είχα 30άρι VDSL στον ΟΤΕ, με μέση ταχύτητα κάπου στα 25. Αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση και σκέφτηκα να πάω στη Wind. Αφού έκανα το συμβόλαιο στη Wind, τη 13η μέρα του συμβολαίου με πήραν από τον ΟΤΕ με καλύτερη προσφορά για 50άρι ίντερνετ κλπ. Ακύρωσα το συμβόλαιο και είπα το οκ για ΟΤΕ. Ωστόσο, όταν έκανα Speedtest, η ταχύτητες που έπιανα ήταν γελοίες. 25-26 Mbps Download ενώ το Upload μου στα 4.5. Μετά από πολλές επικοινωνίες με τεχνικούς κλπ, στο καφάο λένε πιάνει 49.8, απλά δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση στον πίνακα εντός της πολυκατοικίας για να με συνδέσουν (ή κάτι τέτοιο). Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Υποτίθεται ότι είμαι ήδη στην οπτική ίνα του ΟΤΕ. Το καφάο τους δεν ξέρω που βρίσκεται, ωστόσο παρατήρησα ότι η wind έχει καφάο στα 10 μέτρα μακριά από το σπίτι μου. Μου είχαν πει ότι από τη στιγμή που δεν τηρούν τον όρο του συμβολαίου τους (να μου παρέχουν τουλάχιστον 45 Mbps download speed), μπορώ να κάνω αίτηση υπαναχώρησης. Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να με διαφωτίσει και ίσως να προτείνει κάποια πιθανή λύση;
johnmegarythmos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 κανε παραπονα στο 13788 ειναι δωρεαν η κληση ειτε απο κινητο ειτε απο σταθερο για την ταχυτητα που πιανεις. οσο για το καφαο που παιρνεις θα το δεις εξω απο το σπιτι και μετα θα μπεις fttx.eu βαζωντας την διευθυνση σου να δεις που ειναι η καμπινα που παιρνεις vdsl.
Raddion01 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Είχα κάνει παράπονα στο 13888 και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για την ταχύτητα μου. Επίσης, το καφαο του ΟΤΕ είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από το καφάο της wind. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέση στον πίνακα εντός της πολυκατοικίας μου (όπως μου είπαν), θα συνεχίσω να έχω πρόβλημα αν αλλάξω πάροχο;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 18 ώρες πριν, Raddion01 είπε Είχα κάνει παράπονα στο 13888 και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για την ταχύτητα μου. Επίσης, το καφαο του ΟΤΕ είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από το καφάο της wind. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέση στον πίνακα εντός της πολυκατοικίας μου (όπως μου είπαν), θα συνεχίσω να έχω πρόβλημα αν αλλάξω πάροχο; Πόσο μακριά είσαι από το κέντρο του ΟΤΕ; Μάλλον κάτι δεν έκαναν ή δεν εξήγησαν καλά.
Raddion01 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Από το Αστικό Κέντρο; Τώρα που το τσέκαρα, αρκετά μακριά. Αλλά πώς εξηγείται στην 30άρα να έχω 25/30 Mbps ενώ τώρα που πήγα στην 50άρα να είμαι στα ίδια πάνω κάτω;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Αν λες αρκετά μακριά εννοείς πάνω από 550-600 μέτρα έτσι; Αν είσαι σε τέτοια απόσταση ή και παραπάνω έχεις πιθανότητες να είσαι συνδεδεμένος και κάποιο αναβαθμισμένο καφάο. Φυσικά εάν έχουν αναβαθμιστεί αυτά της περιοχής σου. Ο έλεγχος που είπαν οι τεχνικοί έγινε από αυτούς επιτόπου; Δηλαδή ήρθανε βρήκαν το καφάο που συνδέεται η πολυκατοικία - διαμέρισμα σου και σου το είπαν αυτό; Αυτοί (ο πάροχος) πρέπει να στείλει τεχνικό να κάνει μετρήσεις στην πολυκατοικία σου που μπαίνει το καλώδιο του ΟΤΕ. Έτσι θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα κάποιο καλώδιο του ΟΤΕ ή κάποιο της πολυκατοικίας σου. Δηλαδή αν μετρήσει στις ρεγκλέτες του σπιτιού σου 50, δηλαδή την ταχύτητα που πληρώνεις και εσύ δεν συγχρονίζεις στην ταχύτητα αυτή ή πλησίον αυτής τότε θα υπάρχει πρόβλημα από την δική σου μεριά. Αν στις ρεγκλέτες εμφανίζει και εκεί τα 25/30 που αναφέρεις τότε θα υπάρχει πρόβλημα από την μεριά του ΟΤΕ. Δηλαδή αν το πρόβλημα είναι από μεριά δική σου, φταίει κάτι από το ρουτερ μέχρι εκεί που εισέρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ, ενώ αν είναι το πρόβλημα του ΟΤΕ θα είναι... μέχρι εκεί που πάλι εισέρχεται το καλώδιο του. Δεν κατάλαβα το δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση στον πίνακα εντός της πολυκατοικίας για να με συνδέσουν. Υποτίθεται πως ήδη έχεις σύνδεση, έχεις τηλέφωνο και ίντερνετ σωστά; Είχες έως 30 και συγχρόνιζες κοντά στα 30 και μετά έκανες αναβάθμιση στα έως 50 και άλλαξε μόνο το upstream ενώ το downstream έμεινε το ίδιο καλά τα κατάλαβα μέχρι τώρα;
Raddion01 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Έστειλαν τεχνικό, ο οποίος πήγε στο καφαο με το οποίο είμαι συνδεδεμένος (το οποίο το έψαξα μέσω fttx) και μου είπε ότι εκεί μετράνε 49.8 Mbps. Όσο αφορά την πολυκατοικία, δεν μου είπαν αν έγιναν μετρήσεις, παρά μόνο ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση να με συνδέσουν (το οποίο μου φάνηκε περίεργο, από τη στιγμή που έχω ΚΑΝΟΝΙΚΆ ίντερνετ και σταθερό). Όταν τους το είπα αυτό, άρχισαν να λένε βλακείες τις οποίες κιόλας δεν θυμάμαι. Το μόνο που μου είπαν ότι μπορώ να κάνω είναι να πω σε κάποιον να κάνουμε τράμπα εντός του πίνακα της πολυκατοικίας, να δηλώσουμε και οι δύο μετά βλάβη και να πάνε να κάνουν και τις ανάλογες ενέργειες στο καφάο. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Μου είπαν επίσης, ότι για την περιοχή, πιάνω πάνω από το όριο (έχω βάλει και εικόνες για αναφορά). Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από Raddion01
Homecinemakias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Καλημέρα. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα πω οτι έχω παρόμοια εμπειρία με τον φίλο εδώ. Απο 30άρι πήγα σε 50άρι. Χθές μάλιστα ήρθε και το νέο router που φτάνει και έως 200mbps!!! εαν θελήσει κανείς να έχει τέτοιο πακέτο σύνδεσης. Να σας δείξω τις μετρήσεις; Θα κάνω τώρα αμέσως και σας τις παραθέτω. Υπ'όψην οτι απ'το κέντρο του ΟΤΕ είμαι 60 μέτρα όπως μου είπαν οι ίδιοι. Εαν θέλετε, κάνω και με το ίδιο πρόγραμμα που έκανε και ο παραπάνω φίλος.
skiabox Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Με όλα αυτά που διαβάζω κατά καιρούς αισθάνομαι πολύ τυχερός που είμαι 15 μέτρα από το καφάο και ας μην μου δίνουν ακόμα vdsl ενώ η καμπίνα δουλεύει 2.5 μήνες κανονικά. Οταν δεήσουν και δώσουν λογικά θα πηγαίνω τερματισμένος!
Raddion01 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Για κλάματα η κατάσταση. Όταν τους ρώτησα γιατί υπάρχει τέτοια απόκλιση ενώ στο 30αρι είχα 25 στα 30, μου είπαν ότι με συνέδεσαν σε άλλο καφάο και μπλα μπλα μπλα. Ο τεχνικός του ΟΤΕ στην τεχνική υποστήριξη με αυτόν που είχε έρθει και τσέκαρε καφαο, αλλά έλεγαν ο ένας και άλλα ο άλλος. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δε θέλω να πληρώνω 50αρι για να παίρνω τα μισά, ενώ το upload μου είναι καλό.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 @Raddion01 Με βάση το attainable, η γραμμή σου φαίνεται να φτάνει τα 29 και κάτι. Χωρίς όμως να γίνει μέτρηση τουλάχιστον εκεί που φτάνει το καλώδιο στην πολυκατοικία, το μόνο που ξέρεις είναι ότι τα 21MB χάνονται στη διαδρομή καφάο - διαμέρισμα. Τώρα έτσι που τα γράφεις με τις μετρήσεις που κάνανε με μπερδεύει. Δεν έχουν θέση πού; Στο καφάο; @Homecinemakias Μπορείς να παραθέσεις το attainable (ή έστω το attenuation) και το actual από το router σου; Εγώ ας πούμε είμαι κοντά σε καφάο, συγχρονίζω 50/5, αλλά έχω attainable γύρω στα 75, κατά πάσα πιθανότητα λόγω του εναερίου καλωδίου που φέρνει δίκτυο στο δρόμο μου.
Raddion01 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 @Orestis_GΔεν υπάρχει διαθέσιμη θέση εντός της πολυκατοικίας για να με συνδέσουν. Δεν στέκει. Έχω ήδη σύνδεση σε ίντερνετ και σταθερό. Κάτι άλλο πρέπει να παίζει. Μπορώ να στείλω και απόσταση από καφάο με σκριν αν θέλει κάποιος.
Homecinemakias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 7 ώρες πριν, Orestis_G είπε @Homecinemakias Μπορείς να παραθέσεις το attainable (ή έστω το attenuation) και το actual από το router σου; Εγώ ας πούμε είμαι κοντά σε καφάο, συγχρονίζω 50/5, αλλά έχω attainable γύρω στα 75, κατά πάσα πιθανότητα λόγω του εναερίου καλωδίου που φέρνει δίκτυο στο δρόμο μου. Ναι θέλω να παραθέσω αλλα δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά που αναφέρεις αλλα και που και πως τα βρίσκω.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 @Homecinemakias Υποθέτοντας ότι έχεις το Speedport Plus, τότε πας: Settings (πάνω δεξιά) και από την αριστερή στήλη επιλέγεις System Information. Μετά πατάς στο Version Numbers and DSL Information. Σε νοιάζουν τα DSL downstream, DSL upstream και Attenuation (Down/Up). Βάλε για καλό και για κακό και το SNR, και τα errors από πάνω.
Homecinemakias Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Άρα πρέπει να μπω σε pc και να δω εκεί το ρούτερ. ΟΚ. Θα κάνω την προσπάθειά μου. Σε ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα