Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gazp είπε

Χαζή ίσως ερώτηση αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος να τεσταρουμε τη μητρική;; πχ να κουμπωναμε κανένα pentium g, θα υπάρχει τρόπος να δούμε; 

Αφου είπες βρήκε άλλο επεξεργαστή. Γενικά είναι από τις δύσκολες περιπτώσεις προβλήματος. Δεν μπορείς απλά να κατηγορήσεις έτσι εύκολα ένα component (την μητρική ας πούμε) γιατί δεν γίνεται να αποκλείσουμε και και κάτι άλλο. Θα μπορούσε όντως να είναι και το τροφοδοτικό (αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι αυτή η ακριβή mb "άφησε" να καεί ο επεξεργαστής χωρίς όμως να πάθει και η ίδια κάτι).

Προσωπικά δεν θα μπορούσα να πάρω ρίσκο και να πω οτι φταίει οπωσδηποτε το τάδε component. Ρίξτε και μία πολύ προσεκτική ματιά στη cpu μήπως εχει στραβώσει κανα πινάκι και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stamer είπε

Αφου είπες βρήκε άλλο επεξεργαστή. Γενικά είναι από τις δύσκολες περιπτώσεις προβλήματος. Δεν μπορείς απλά να κατηγορήσεις έτσι εύκολα ένα component (την μητρική ας πούμε) γιατί δεν γίνεται να αποκλείσουμε και και κάτι άλλο. Θα μπορούσε όντως να είναι και το τροφοδοτικό (αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι αυτή η ακριβή mb "άφησε" να καεί ο επεξεργαστής χωρίς όμως να πάθει και η ίδια κάτι).

Προσωπικά δεν θα μπορούσα να πάρω ρίσκο και να πω οτι φταίει οπωσδηποτε το τάδε component. Ρίξτε και μία πολύ προσεκτική ματιά στη cpu μήπως εχει στραβώσει κανα πινάκι και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.

τα πινακια τα κοιταξαμε, ηταν ενταξει ολα. Βρηκε εναν 6700 για να βαλει επανω, δανεικο απο φιλο του που εκανε αναβαθμιση αλλα φοβαται να τον βαλει επανω γιατι δεν εμπιστευεται τη μητρικη. Και ειναι κριμα να στειλει τον 6700. Απ οτι φαινεται παει για αλλαγη socket & γενιας, θα αλλαξει και μητρικη και cpu τελικα.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, gazp είπε

τα πινακια τα κοιταξαμε, ηταν ενταξει ολα. Βρηκε εναν 6700 για να βαλει επανω, δανεικο απο φιλο του που εκανε αναβαθμιση αλλα φοβαται να τον βαλει επανω γιατι δεν εμπιστευεται τη μητρικη. Και ειναι κριμα να στειλει τον 6700. Απ οτι φαινεται παει για αλλαγη socket & γενιας, θα αλλαξει και μητρικη και cpu τελικα.

Και θα πουλήσει mb-cpu κι οτι γίνει φαντάζομαι... :P

Δημοσ.
Στις 10/3/2019 στις 10:33 ΜΜ, gazp είπε

Καλησπέρα σε όλους! Εχω μια ερωτηση γιατι κοντευουμε να σκασουμε....

Ξαδερφος εχει pc παρομοιο με το pc της υπογραφης μου (Intel 6700k, Asus Z170 Deluxe, Asus 1070 Strix 8GB, 850 Evo 500GB, 4x4GB Corsair Vengeance ~3200, Evga Supernova G2 750) και ειχε κανει ενα mild overclock στα 4.3, στο οποιο ηταν σταθερος και με εξαιρετικες θερμοκρασιες με την x61 Kraken. Προχθες το βραδυ τον εκλεισε και πηγε για υπνο. Την επομενη μερα που τον ανοιξε, γυρναγανε μονο τα φουρφουρια και η μητρικη εδινε error code 00 (Undefined). Ξεκινησε και αποσυνδεσε τα παντα απο πανω, εκανε clear cmos, restore το bios κλπ κλπ αλλα τα ιδια. Υποθεσαμε και οι δυο οτι ειναι θεμα μητρικης αλλα εφερε το pc του σημερα απ το σπιτι και ξεκινησαμε τα τεστ. Και τελικα, προς μεγαλη μας εκπληξη η μητρικη του ειναι καλη! Βαλαμε τον δικο μου 6700k επανω και επαιξε κανονικοτατα. Μετα κουμπωσαμε τον δικο του πανω στο συστημα μου και ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα: τα φουρφουρια γυριζανε αλλα περαν τουτου ουδεν. Εννοειται δοκιμασαμε πρωτα με το τροφοδοτικο μου κλπ και αποκλεισαμε ολα τα υπολοιπα parts.

Τωρα, εκτος απο το οτι πρεπει να δωσει ενα σωρο λεφτα για να αγορασει επεξεργαστη καθ' οτι ειναι εκτος εγγυησης πλεον, μας τρωει αρκετα το "γιατι" εγινε αυτο που εγινε. Τονιζω οτι το overclocking που ειχε κανει ηταν πολυ mild, πολυ μεσα στα ορια που επρεπε να κινηθει και το να πεθανει ετσι ενας CPU δεν το βλεπεις καθε μερα νομιζω. Υπαρχει καποια πιθανη εξηγηση η ηταν απλα ατυχος? Παιζει καποιο αλλο part να του εκανε αυτην την ιστορια? Αλλα δεν θα ειχε φανει? Τα φωτα σας, please :(

Άμα είναι εντός εγγύησης ανοίξτε RMA με ιντελ ή με το κατάστημα αγοράς. Μια χαρά μπορεί να παρέδωσε πνεύμα το CPU. Το έπαθε και φίλος με Ryzen που τον έτρεχε σε στοκ ρυθμίσεις για 1 χρόνο κανονικά. Συμβαίνει, σπάνιο, αλλά συμβαίνει 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stamer είπε

Και θα πουλήσει mb-cpu κι οτι γίνει φαντάζομαι... :P

ο cpu ειναι μονο για κορνιζα, τον δοκιμασα και σε μενα. Τη μητρικη σκεφτοταν να την πουλησει αλλα δεν πολυθελει για να μην την φορτωθει κανενας ανυποψιαστος σε περιπτωση που εχει θεμα.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, λογικα θα παει στον 9600

Δημοσ.

Πήγαινε σε κάποιον τεχνικό να σου τεστάρουν ρεύματα σε μητρική/τροφοδοτικό. Αν είναι ok συνεχίζει έως έχει με τον 6700 δανεικό. Αλλιώς προτείνω να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για τους zen 2. 260+ euros για 9600k είναι κοροϊδία αυτή τη στιγμή όταν το ίδιο ακριβώς cpu (8600κ) είχε 230 ένα χρόνο πριν.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, gazp είπε

ο cpu ειναι μονο για κορνιζα, τον δοκιμασα και σε μενα. Τη μητρικη σκεφτοταν να την πουλησει αλλα δεν πολυθελει για να μην την φορτωθει κανενας ανυποψιαστος σε περιπτωση που εχει θεμα.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, λογικα θα παει στον 9600

Οχιιιιιιιι μην Πάει στον 9600κ δεν αξίζουν τα 270ευρω που ζητάει 

Καλητερα σε ryzen 2600/x η άμα θέλει ιντελ 

σε 8700 σκέτο στα 300 ευρώ νομίζω είναι αρκετα καλή επιλογή 

Δημοσ.
Στις 11/3/2019 στις 12:30 ΠΜ, Lezantas26 είπε

δεν ξερω να σου πω. δεν εχω δει ΠΟΤΕ να πεθαινει επεξεργαστης. με τον δικο μου βαραγα 109C επι μηνες και δεν ειχε παθει τιποτα

109 λίγο δύσκολο κάποιο πρόβλημα θα είχε το πρόγραμμα λογικά θα έκλεινε το PC αυτόματα σε τέτοια θερμοκρασία εκτός και αν ήταν F όχι C. 

Στις 13/3/2019 στις 7:08 ΠΜ, gazp είπε

Έπεσε στα χέρια του ένας 6700 δανεικός από φίλο με τον οποίο θα βολευτεί προσωρινά.... Σκέφτεται να πάει σε ryzen αλλά δεν έχει κάποιο ασφαλή τρόπο να τεστάρει τη μητρική & είναι κρίμα γιατί την είχε πάρει 350€....Βεβαια ελπίζω να μην του μείνει και ο 6700 στα χέρια 😀

Settings δεν ανέβασα γιατί έχει πέσει σε κατάθλιψη και δε στέλνει 😂

Χαζή ίσως ερώτηση αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος να τεσταρουμε τη μητρική;; πχ να κουμπωναμε κανένα pentium g, θα υπάρχει τρόπος να δούμε; 

Πριν δεν είπες ότι δοκιμάσατε τον δικό σου και δούλευε? Επίσης τώρα δεν δουλεύει με τον δανικό? Και ποια μητρική έκανε 350 ο.Ο ποιο πολλά και από τον επεξεργαστή παράξενο. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

109 λίγο δύσκολο κάποιο πρόβλημα θα είχε το πρόγραμμα λογικά θα έκλεινε το PC αυτόματα σε τέτοια θερμοκρασία εκτός και αν ήταν F όχι C. 

Πριν δεν είπες ότι δοκιμάσατε τον δικό σου και δούλευε? Επίσης τώρα δεν δουλεύει με τον δανικό? Και ποια μητρική έκανε 350 ο.Ο ποιο πολλά και από τον επεξεργαστή παράξενο. 

ειχε ξεραθει η (οδοντο)παστα που βαζει η ιντελ στη ψυκτρα της. 109C ειναι το ΤJmax, ειχα αποσταση απ το TJmax απο 20 μεχρι 0 αναλογα ποσο ειχε ζοριστει. τωρα δεν θυμαμαι προγραμμα να σου πω, πλεον χρησιμοποιω το hwinfo64 οποτε σιγουρα δεν ειναι αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

109 λίγο δύσκολο κάποιο πρόβλημα θα είχε το πρόγραμμα λογικά θα έκλεινε το PC αυτόματα σε τέτοια θερμοκρασία εκτός και αν ήταν F όχι C

Ναι, βαλαμε τον δικο μου επανω και δουλευε, αλλα δεν το κρατησαμε πολλη ωρα ανοιχτο, 1-2 λεπτακια ισα ισα....Κανονικα για να τεσταριστει η μητρικη νομιζω πρεπει να κουμπωσουμε ενα CPU επανω και να το τρεχουμε για καποιες μερες & παλι, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι 100% αξιοπιστο. 

Τον δανεικο επεξεργαστη (6700) δεν τον εβαλε ποτε επανω, φοβαται μην τον καψει. Ισως εγω δεν το ειχα διευκρινησει σωστα. Οσο για τη μητρικη, η Asus Z170 Deluxe ειχε αγοραστει κοντα στα 350 οταν εστησε το pc πριν απο 3 χρονια. 

Θερμοκρασιες ειχε αριστες, ακομα και in game ειχε ανοιχτο Software που τις εκανε monitor και φυσικα μεσα απο BIOS ειχε ρυθμισει να σβηνει το PC αν πλησιασει ενα οριο θερμοκρασιας (δε θυμαμαι ακριβως ποιο, σιγουρα ομως πολυ μεσα στα ορια του Safe).

Επεξ/σία από gazp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο γενικος κανονας παιδια ειναι οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις:

1. ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ PARTS. (ειτε η ΔΕΗ με αυξομειωσεις τασης)

2. ΕΙΤΕ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.(πουσαρισμα περα των οριων)

Γενικα ο 6700k ειναι σκυλι μαυρο. Πολυ δυνατος και με τρελο potencial και OC HEADROOM.

Πραγματικα ατυχος.

Επεξ/σία από Azerothakis
Δημοσ.

Πάτε το τροφοδοτικό σε τεχνικό /ηλεκτρονικό να τεσταρει ρεύματα αν είναι μέσα στα όρια και δουλεύει σωστά ανάλογα το φορτίο. Μετά μένει η μητρική μήπως βραχυκυκλωνει κάπου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...