gazp Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σε όλους! Εχω μια ερωτηση γιατι κοντευουμε να σκασουμε.... Ξαδερφος εχει pc παρομοιο με το pc της υπογραφης μου (Intel 6700k, Asus Z170 Deluxe, Asus 1070 Strix 8GB, 850 Evo 500GB, 4x4GB Corsair Vengeance ~3200, Evga Supernova G2 750) και ειχε κανει ενα mild overclock στα 4.3, στο οποιο ηταν σταθερος και με εξαιρετικες θερμοκρασιες με την x61 Kraken. Προχθες το βραδυ τον εκλεισε και πηγε για υπνο. Την επομενη μερα που τον ανοιξε, γυρναγανε μονο τα φουρφουρια και η μητρικη εδινε error code 00 (Undefined). Ξεκινησε και αποσυνδεσε τα παντα απο πανω, εκανε clear cmos, restore το bios κλπ κλπ αλλα τα ιδια. Υποθεσαμε και οι δυο οτι ειναι θεμα μητρικης αλλα εφερε το pc του σημερα απ το σπιτι και ξεκινησαμε τα τεστ. Και τελικα, προς μεγαλη μας εκπληξη η μητρικη του ειναι καλη! Βαλαμε τον δικο μου 6700k επανω και επαιξε κανονικοτατα. Μετα κουμπωσαμε τον δικο του πανω στο συστημα μου και ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα: τα φουρφουρια γυριζανε αλλα περαν τουτου ουδεν. Εννοειται δοκιμασαμε πρωτα με το τροφοδοτικο μου κλπ και αποκλεισαμε ολα τα υπολοιπα parts. Τωρα, εκτος απο το οτι πρεπει να δωσει ενα σωρο λεφτα για να αγορασει επεξεργαστη καθ' οτι ειναι εκτος εγγυησης πλεον, μας τρωει αρκετα το "γιατι" εγινε αυτο που εγινε. Τονιζω οτι το overclocking που ειχε κανει ηταν πολυ mild, πολυ μεσα στα ορια που επρεπε να κινηθει και το να πεθανει ετσι ενας CPU δεν το βλεπεις καθε μερα νομιζω. Υπαρχει καποια πιθανη εξηγηση η ηταν απλα ατυχος? Παιζει καποιο αλλο part να του εκανε αυτην την ιστορια? Αλλα δεν θα ειχε φανει? Τα φωτα σας, please :(
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, gazp είπε Καλησπέρα σε όλους! Εχω μια ερωτηση γιατι κοντευουμε να σκασουμε.... Ξαδερφος εχει pc παρομοιο με το pc της υπογραφης μου (Intel 6700k, Asus Z170 Deluxe, Asus 1070 Strix 8GB, 850 Evo 500GB, 4x4GB Corsair Vengeance ~3200, Evga Supernova G2 750) και ειχε κανει ενα mild overclock στα 4.3, στο οποιο ηταν σταθερος και με εξαιρετικες θερμοκρασιες με την x61 Kraken. Προχθες το βραδυ τον εκλεισε και πηγε για υπνο. Την επομενη μερα που τον ανοιξε, γυρναγανε μονο τα φουρφουρια και η μητρικη εδινε error code 00 (Undefined). Ξεκινησε και αποσυνδεσε τα παντα απο πανω, εκανε clear cmos, restore το bios κλπ κλπ αλλα τα ιδια. Υποθεσαμε και οι δυο οτι ειναι θεμα μητρικης αλλα εφερε το pc του σημερα απ το σπιτι και ξεκινησαμε τα τεστ. Και τελικα, προς μεγαλη μας εκπληξη η μητρικη του ειναι καλη! Βαλαμε τον δικο μου 6700k επανω και επαιξε κανονικοτατα. Μετα κουμπωσαμε τον δικο του πανω στο συστημα μου και ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα: τα φουρφουρια γυριζανε αλλα περαν τουτου ουδεν. Εννοειται δοκιμασαμε πρωτα με το τροφοδοτικο μου κλπ και αποκλεισαμε ολα τα υπολοιπα parts. Τωρα, εκτος απο το οτι πρεπει να δωσει ενα σωρο λεφτα για να αγορασει επεξεργαστη καθ' οτι ειναι εκτος εγγυησης πλεον, μας τρωει αρκετα το "γιατι" εγινε αυτο που εγινε. Τονιζω οτι το overclocking που ειχε κανει ηταν πολυ mild, πολυ μεσα στα ορια που επρεπε να κινηθει και το να πεθανει ετσι ενας CPU δεν το βλεπεις καθε μερα νομιζω. Υπαρχει καποια πιθανη εξηγηση η ηταν απλα ατυχος? Παιζει καποιο αλλο part να του εκανε αυτην την ιστορια? Αλλα δεν θα ειχε φανει? Τα φωτα σας, please δε παιζει να καψεις συγχρονο επεξεργαστη με overclock. τωρα αμα πειραξε διαφορα volt (δεν ειναι μονο το core) πανω απο συγκεκριμενα ορια... ισως, δεν ξερω το πιο πιθανο να παιζει καποιο αλλο προβλημα. δοκιμασατε με αλλες μνημες? αλλιως ηταν υπερβολικα ατυχος..
gazp Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε δε παιζει να καψεις συγχρονο επεξεργαστη με overclock. τωρα αμα πειραξε διαφορα volt (δεν ειναι μονο το core) πανω απο συγκεκριμενα ορια... ισως, δεν ξερω το πιο πιθανο να παιζει καποιο αλλο προβλημα. δοκιμασατε με αλλες μνημες? αλλιως ηταν υπερβολικα ατυχος.. τσεκαραμε ολα τα υπολοιπα parts και ηταν καλα ολα...Ολες οι τασεις ηταν μεσα στα ορια του ασφαλεστατου.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, gazp είπε τσεκαραμε ολα τα υπολοιπα parts και ηταν καλα ολα...Ολες οι τασεις ηταν μεσα στα ορια του ασφαλεστατου. αμα τα δοκιμασατε ολα και κανει το ιδιο σε δυο πισι τοτε μαλλον χαιρετησε...
gazp Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, alkis13 είπε Μήπως οι τάσεις ήταν στο Auto? Όχι.... 1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε αμα τα δοκιμασατε ολα και κανει το ιδιο σε δυο πισι τοτε μαλλον χαιρετησε... Δύσκολο να ξέρει κανείς αλλά μπορεί άραγε να "εμπιστευτει" τα parts που έχει και να βάλει άλλο επεξεργαστή; παίζει πχ η μητρική να του έκανε ζημιά λόγω κάποιου προβλήματος;
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, gazp είπε Όχι.... Δύσκολο να ξέρει κανείς αλλά μπορεί άραγε να "εμπιστευτει" τα parts που έχει και να βάλει άλλο επεξεργαστή; παίζει πχ η μητρική να του έκανε ζημιά λόγω κάποιου προβλήματος; δεν ξερω να σου πω. δεν εχω δει ΠΟΤΕ να πεθαινει επεξεργαστης. με τον δικο μου βαραγα 109C επι μηνες και δεν ειχε παθει τιποτα
Pstathece Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Φίλε gazp μπορεί να έπεσε σε προβληματικό μοντέλο της εταιρείας. Κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά ότι ναι είναι θέμα CPU ήταν προβληματικός ή ναι είναι θέμα motherboard, εκτός αν είναι ρεύμα κάποιος, μόνο τότε μπορεί να σου πει με 100% σιγουριά. Οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε ένα Φιξ συμπέρασμα σχετικά με το αν θα έχει κάποιο θέμα το να βάλετε καινούριο cpu πάνω στο μηχάνημα.
Crybal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Απλά μπορει να συμβει.Ειναι σπάνιο βεβαια,εγω μονο 2 φορες εγω συναντησει καμμενο επεξεργαστη.Απλά...συμβαίνει.
gazp Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Ζητώντας συγγνώμη αν πρήζω, θα μιλήσω αργότερα μαζί του για να μου πει ότι ρύθμιση θυμάται να έχει κανει και σε τι τάσεις έπαιζε κλπ. Μπορεί να σκέφτομαι βλακειες αλλά αν πχ είναι κάποιο θέμα στο power delivery της μητρικής τότε ίσως έχει νόημα να καεί έτσι. Κρίμα είναι να βάλει άλλον cpu και να τον στείλει κι αυτόν
Stamer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Στις 10/3/2019 στις 10:33 ΜΜ, gazp είπε μας τρωει αρκετα το "γιατι" εγινε αυτο που εγινε. Τονιζω οτι το overclocking που ειχε κανει ηταν πολυ mild, πολυ μεσα στα ορια που επρεπε να κινηθει και το να πεθανει ετσι ενας CPU δεν το βλεπεις καθε μερα νομιζω. Υπαρχει καποια πιθανη εξηγηση η ηταν απλα ατυχος? Παιζει καποιο αλλο part να του εκανε αυτην την ιστορια? Αλλα δεν θα ειχε φανει? Τα φωτα σας, please 23 ώρες πριν, gazp είπε Ζητώντας συγγνώμη αν πρήζω, θα μιλήσω αργότερα μαζί του για να μου πει ότι ρύθμιση θυμάται να έχει κανει και σε τι τάσεις έπαιζε κλπ. Μπορεί να σκέφτομαι βλακειες αλλά αν πχ είναι κάποιο θέμα στο power delivery της μητρικής τότε ίσως έχει νόημα να καεί έτσι. Κρίμα είναι να βάλει άλλον cpu και να τον στείλει κι αυτόν Καλά το σκέφτεσαι νομίζω (δυστυχώς). Όπως ήδη έχουν πει τα παιδιά και συμφωνώ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να σφάλει cpu από μόνη της. Το πιο πιθανό/λογικό (χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε απόλυτα) είναι να του την έκανε η μητρική τη δουλειά. Για σιγουριά, θα έπρεπε να αλλάξει και την μητρική. Τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ, δεν ξέρω τι να σου πω.
gazp Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, Stamer είπε Καλά το σκέφτεσαι νομίζω (δυστυχώς). Όπως ήδη έχουν πει τα παιδιά και συμφωνώ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να σφάλει cpu από μόνη της. Το πιο πιθανό/λογικό (χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε απόλυτα) είναι να του την έκανε η μητρική τη δουλειά. Για σιγουριά, θα έπρεπε να αλλάξει και την μητρική. Τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ, δεν ξέρω τι να σου πω. Έπεσε στα χέρια του ένας 6700 δανεικός από φίλο με τον οποίο θα βολευτεί προσωρινά.... Σκέφτεται να πάει σε ryzen αλλά δεν έχει κάποιο ασφαλή τρόπο να τεστάρει τη μητρική & είναι κρίμα γιατί την είχε πάρει 350€....Βεβαια ελπίζω να μην του μείνει και ο 6700 στα χέρια 😀 Settings δεν ανέβασα γιατί έχει πέσει σε κατάθλιψη και δε στέλνει 😂
gazp Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 20 ώρες πριν, Stamer είπε Καλά το σκέφτεσαι νομίζω (δυστυχώς). Όπως ήδη έχουν πει τα παιδιά και συμφωνώ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να σφάλει cpu από μόνη της. Το πιο πιθανό/λογικό (χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε απόλυτα) είναι να του την έκανε η μητρική τη δουλειά. Για σιγουριά, θα έπρεπε να αλλάξει και την μητρική. Τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ, δεν ξέρω τι να σου πω. Έπεσε στα χέρια του ένας 6700 δανεικός από φίλο με τον οποίο θα βολευτεί προσωρινά.... Σκέφτεται να πάει σε ryzen αλλά δεν έχει κάποιο ασφαλή τρόπο να τεστάρει τη μητρική & είναι κρίμα γιατί την είχε πάρει 350€....Βεβαια ελπίζω να μην του μείνει και ο 6700 στα χέρια 😀 Settings δεν ανέβασα γιατί έχει πέσει σε κατάθλιψη και δε στέλνει 😂 Χαζή ίσως ερώτηση αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος να τεσταρουμε τη μητρική;; πχ να κουμπωναμε κανένα pentium g, θα υπάρχει τρόπος να δούμε;
paramedic Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Στην δική μου περίπτωση αυτό που έκαψε δύο επεξεργαστές κιόλας ήταν το τροφοδοτικό παρόλο που όλα έδειχναν ότι δουλεύει σωστά. Σε δύο διαφορετικές μητρικές με διαφορετικές πλατφόρμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα