Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, iazriel είπε

Φαντάσου να φταίει αυτό, να γελάει και το παρδαλό κατσίκι...

Μπορεί να γελάσει το παρδαλό κατσίκι αφού με το που το γύρισα σε borderless  voila τα χρώματα ολοζώντανα όπως πρέπει να είναι....τι να πω @%$*&!!! σχετικά με τις ώρες που έφαγα να ψάχνω αυτό και το άλλο....🤣

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, aorus είπε

Μπορεί να γελάσει το παρδαλό κατσίκι αφού με το που το γύρισα σε borderless  voila τα χρώματα ολοζώντανα όπως πρέπει να είναι....τι να πω @%$*&!!! σχετικά με τις ώρες που έφαγα να ψάχνω αυτό και το άλλο....🤣

Να σου πω όμως κάτι; 

νομίζω δεν βλέπεις HDR έτσι με borderless 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ti να πω το μόνο σίγουρο είναι ότι το υποστηρίζει το haedware μου και ότι τα προβλήματα άρχισαν όταν αποσυνέδεσα κάποια στιγμή το καλώδιο απο την κάρτα γραφικών,  πρίν δούλευε εννοείται χωρίς να έχω πειράξει την ανάλυση από το παιχνίδι, έκανα μέχρι και φορμάτ και δοκίμασα όπως έγραψα 4 καλώδια διαφορετικά hdmi όλα high speed σε όποια διαθέσιμη hdmi είχε η τηλεόραση, και άλλαξα ότι ρύθμιση έχει η tv δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εκτός αν έχει χαλάσει π.χ. η hdmi της κάρτας γραφικών, που φυσικά (δεν το νομίζω) αφού κατα τα άλλα δεν έχω κανένα θεμα με το rig μου...

Δημοσ.

Λοιπόν πάμε για ένα άλλο HDR TEST:

-Κατεβάστε/Αγοράστε το sekiro shadows die twice :P

-Ανοίξτε το HDR από τα windows

-Τρέξτε το παιχνίδι και στα options βάλτε το HDR ON.

-Επειδή το παιχνίδι έχει πρόβλημα (τρομάρα του....) θα δείτε ότι τα χρώματα είναι εντελώς μουντά. Η εταιρία είπε ότι για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να πατήσουμε alt-tab  και να ξανα μπούμε στο παιχνίδι. Πράγματι με το που μπούμε έχει ενεργοποιηθεί το HDR

-Τώρα στο ζουμί. Ναι μεν φτιάχνουν τα χρώματα αλλά και πάλι σε HDR είναι λίγο πιο ξεθωριασμένα. Θέλω να αλλάζετε την επιλογή HDR απο ON σε OFF και να παρατηρήσετε το πορτοκαλί χρώμα του μενού , που είναι πιο έντονο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Λοιπόν πάμε για ένα άλλο HDR TEST:

-Κατεβάστε/Αγοράστε το sekiro shadows die twice :P

-Ανοίξτε το HDR από τα windows

-Τρέξτε το παιχνίδι και στα options βάλτε το HDR ON.

-Επειδή το παιχνίδι έχει πρόβλημα (τρομάρα του....) θα δείτε ότι τα χρώματα είναι εντελώς μουντά. Η εταιρία είπε ότι για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να πατήσουμε alt-tab  και να ξανα μπούμε στο παιχνίδι. Πράγματι με το που μπούμε έχει ενεργοποιηθεί το HDR

-Τώρα στο ζουμί. Ναι μεν φτιάχνουν τα χρώματα αλλά και πάλι σε HDR είναι λίγο πιο ξεθωριασμένα. Θέλω να αλλάζετε την επιλογή HDR απο ON σε OFF και να παρατηρήσετε το πορτοκαλί χρώμα του μενού , που είναι πιο έντονο;

Το δοκίμασα. Δεν χρειάζεται alt+tab, με την αλλαγή της ανάλυσης από 1440p σε 4k μου εμφανιστηκε κανονικά. Όντως είναι λιγότερο πορτοκάλι αλλά έτσι πρέπει να είναι.

HDR δεν σημαίνει εντονότερα χρώματα αλλά περισσότερα χρώματα και αποχρώσεις, μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι αναπαράγεται σε HDR θα πρέπει να έχει και εντονότερα χρώματα απο το SDR.

Το λέω ως διευκρίνηση αυτό, προφανως και το γνωρίζεις απλά ίσως δεν το κατάλαβες σωστά ή υποθέτεις οτι θα πρέπει να βλέπεις εντονότερα κάποια χρώματα.

Αυτή η απόχρωση του πορτοκάλι στο menu του sekiro ειναι εμφανής λόγω του HDR, διαφορετικά στο SDR βλέπεις μια στάνταρ απόδοση του από την οθόνη ενώ κάθε χρώμα έχει και άλλες αποχρώσεις, εμφανείς μεσω του HDR.

Για να καταλάβεις καλύτερα την απόδοση του HDR δεν πρέπει να κοιταζεις σε ενα σταθερό χρώμα αλλά σε μια πηγή φωτος που αλλάζει χρωματισμούς πχ ενα ηλιοβασίλεμα ή μια φωτιά, εκεί είναι περισσότερο εμφανές γιατί προσθέτει αποχρώσεις του κίτρινου μη ορατές σε SDR.

Οπότε για μένα είναι σωστό.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
Μόλις τώρα, music_lover είπε

Το δοκίμασα. Δεν χρειάζεται alt+tab, με την αλλαγή της ανάλυσης από 1440p σε 4k μου εμφανιστηκε κανονικά. Όντως είναι λιγότερο πορτοκάλι αλλά έτσι πρέπει να είναι.

HDR δεν σημαίνει εντονότερα χρώματα αλλά περισσότερα χρώματα και αποχρώσεις, μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι αναπαράγεται σε HDR θα πρέπει να έχει και εντονότερα χρώματα απο το SDR.

Το λέω ως διευκρίνηση αυτό, προφανως και το γνωρίζεις απλά ίσως δεν το κατάλαβες σωστά ή υποθέτεις οτι θα πρέπει να βλέπεις εντονότερα κάποια χρώματα.

Αυτή η απόχρωση του πορτοκάλι στο menu του sekiro ειναι εμφανής λόγω του HDR, διαφορετικά στο SDR βλέπεις μια στάνταρ απόδοση του.

Βασικά δεν ήμουν σίγουρος πιο είναι σωστό, αλλά για να το λέτε τόσοι πολλοί έτσι θα είναι! Η αλήθεια είναι ότι εφοσων  HDR =υψηλή φωτεινότητα +υψηλό contrast  + Wide color gamut περιμένω να δω πιο έντονα χρώματα ή έστω να τα δω σε κάποια σημεία έστω. Όμως αισθάνομαι ότι σαν να έχει περιορισμό και δεν τα δείχνει σωστά. Σαν να μην μπορεί να δείξει παράδειγμα εντελώς κόκκινο 

Πάντως σημασία έχει οτι δεν συμβαίνουν αυτά μόνο στην οθόνη μου. Για λίγο άρχισα να φοβάμαι.... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε

Βασικά δεν ήμουν σίγουρος πιο είναι σωστό, αλλά για να το λέτε τόσοι πολλοί έτσι θα είναι! Η αλήθεια είναι ότι εφοσων  HDR =υψηλή φωτεινότητα +υψηλό contrast  + Wide color gamut περιμένω να δω πιο έντονα χρώματα ή έστω να τα δω σε κάποια σημεία έστω. Όμως αισθάνομαι ότι σαν να έχει περιορισμό και δεν τα δείχνει σωστά. Σαν να μην μπορεί να δείξει παράδειγμα εντελώς κόκκινο 

Πάντως σημασία έχει οτι δεν συμβαίνουν αυτά μόνο στην οθόνη μου. Για λίγο άρχισα να φοβάμαι.... 

Στην αρχή-αρχή του game, δίπλα απο τον ήρωα έχει μια φωτιά, εκει η διαφορά hdr με sdr είναι πιο εμφανής.

Μάλλον συνήθισε το μάτι σου στα ζωηρά standard χρώματα του SDR. Μόλις το "γυμνάσεις" θα το καταλαβαίνεις για πλάκα. Ειδικά αν εστιάσεις εκεί που είναι περισσότερο εμφανές. Πχ ακόμη και ένας ουρανός έχει πολυ περισσότερες αποχρώσεις του μπλε σε μια ημέρα χωρις σύννεφα.

Το sekiro πάντως δείχνει να είναι σκοπίμως μουντό χρωματικά μάλλον για λόγους ατμόσφαιρας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν εβαλα το metro exodus μετά το update και το HDR δουλεύει σωστά με το DLSS.

Οπότε 4K - RT High-HDR/60+fps είναι γεγονός!

:P

Edit :τρίχες! Κάτι δεν μου καθόταν καλά στο μάτι...έχει πολύ χαμηλή φωτεινότητα στα σημεια που θέλει πολλά nits. Πχ στον ήλιο. Μόλις κλείσεις το DLSS τότε επανέρχεται. 

Χαχαχχα 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Λοιπόν εβαλα το metro exodus μετά το update και το HDR δουλεύει σωστά με το DLSS.

Οπότε 4K - RT High-HDR/60+fps είναι γεγονός!

Edit :τρίχες! Κάτι δεν μου καθόταν καλά στο μάτι...έχει πολύ χαμηλή φωτεινότητα στα σημεια που θέλει πολλά nits. Πχ στον ήλιο. Μόλις κλείσεις το DLSS τότε επανέρχεται. 

Χαχαχχα 

Το δοκίμασα μήπως και .... τελικά κατάφερα να έχει ομοιόμορφα , washed χρώματα το metro χωρίς ασπριλα....😂

Το hitman είναι το μόνο που δουλεύει σωστά απλά αλλάζοντας το preset από pc σε blueray

Δημοσ.

Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα HDR... 

Λοιπόν στο far cry new dawn τα χρώματα είναι έντονα είτε βάλεις SDR είτε HDR. Βαθύ κόκκινο (πχ σε ένα βαρέλι) και στις 2 περιπτώσεις. Τώρα αν είναι oversatured και στις 2 περιπτώσεις δεν ξέρω αλλά εμένα μου αρέσει να βλέπω χρώματα του DCI-P3. Και αν το σκεφτείς ενα κοκκινο βαρελι είναι κόκκινο όχι πορτοκαλί! 

Δημοσ.

Λοιπόν. Νομίζω αυτό που είχα διαβάσει σε ένα forum ισχύει. Όταν ένα παιχνίδι ξεκινάει και γυρίζει μόνο του σε HDR με το που το ξεκινάς (χωρίς να χρειάζεται πρώτα να το ανοίξεις εσύ από τα Windows)  τότε θα δουλέψει σωστά. 

Το hitman 2 είναι μέσα σε αυτά. Και δουλεύει τέλεια. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/3/2019 στις 9:32 ΜΜ, Acmilangr2 είπε

Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα HDR... 

Λοιπόν στο far cry new dawn τα χρώματα είναι έντονα είτε βάλεις SDR είτε HDR. Βαθύ κόκκινο (πχ σε ένα βαρέλι) και στις 2 περιπτώσεις. Τώρα αν είναι oversatured και στις 2 περιπτώσεις δεν ξέρω αλλά εμένα μου αρέσει να βλέπω χρώματα του DCI-P3. Και αν το σκεφτείς ενα κοκκινο βαρελι είναι κόκκινο όχι πορτοκαλί! 

Και που ξέρεις τι χρώμα είναι το βαρέλι κανονικά??.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Και που ξέρεις τι χρώμα είναι το βαρέλι κανονικά??.... 

Χαχα

Βλέπω κόκκινες σημαίες στην formula 1 του hitman. Τις συγκρίνω με το logo laser της οθόνης μου :P

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Χαχα

Βλέπω κόκκινες σημαίες στην formula 1 του hitman. Τις συγκρίνω με το logo laser της οθόνης μου :P

Ετσι πάω πάσο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, billeiros είπε

Ετσι πάω πάσο... 

Η οθόνη μου έχει 110% DCI-P3 μετρημένο (tftcentral). 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...