Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Το έθεσα το θέμα σε ξενο forum και κάποιος έγραψε ότι το HDR στόχος του είναι ο ρεαλισμός και ότι το γυαλί αυτό έχει χρώμα πορτοκαλί κανονικά και όχι τόσο κόκκινο όπως το δείχνει σε SDR. 

Yes its normal, because the SDR colors you are seeing are not accurate to Real life, they are oversatured and dimmed to what they should be. As I stated, you used a perfect source, do you see how the glass is showing a reflection? Or how there is shadowing? Thats not possible in Real life, Molten Glass is a black body radiator it is radiating heat and light off its surface, the SDR image, the camera has darkened the lighting, and brought out reflections that are there underneath immense lighting, that is not actually the real life vision you will see however.
As to your question, easy answer,

What_is_HDR_HDR_vs._SDR.JPG

See how the fish does the same thing, It looks brighter on the HDR side, more of an Orange as you say, That is the point of HDR, as the HDR side is closer to reality.

Τώρα γιατί σε εσένα είναι πιο κόκκινο με HDR δεν ξέρω..... 

Ετσι είπε η γυναίκα. Θα το ξανατεσταρω

Εμενα ίδια πάνω κάτω μου φανηκαν

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το λες και ιδιαίτερα κατατοπιστικό το εν λόγω βίντεο, σε hdr είναι ελαφρώς προς το πορτοκαλί ενώ σε sdr προς το κόκκινο.

Επεξ/σία από music_lover
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, music_lover είπε

Δεν το λες και ιδιαίτερα κατατοπιστικό το εν λόγω βίντεο, σε hdr είναι ελαφρώς προς το πορτοκαλί ενώ σε hdr προς το κόκκινο.

Αυτό θέλω να δω. Γιατί και σε εμένα έτσι το δείχνει. 

Απλα θέλω να ξέρω ότι δεν εχω κάποιο πρόβλημα. 

OLED έχεις; 

Thanks πάντως 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε

Αυτό θέλω να δω. Γιατί και σε εμένα έτσι το δείχνει. 

Απλα θέλω να ξέρω ότι δεν εχω κάποιο πρόβλημα. 

OLED έχεις; 

Thanks πάντως 

Ναι την LG B6, θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιο άλλο βίντεο για σύγκριση, έχει ένα σωρό στο 4kmedia.org

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ναι την LG B6, θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιο άλλο βίντεο για σύγκριση, έχει ένα σωρό στο 4kmedia.org

Τα έχω κατεβάσει όλα από εκεί :P

Με HDR υποτίθεται ότι έχουμε wide color gamut (WHG το γράφει και εκεί που ανοίγουμε το HDR στα Windows). 

Οπότε προφανώς στην σκηνή αυτή θέλει να "δείξει" πορτοκαλί και σε SDR το κάνει oversatured ενώ σε HDR το δείχνει σωστά. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Τα έχω κατεβάσει όλα από εκεί :P

Με HDR υποτίθεται ότι έχουμε wide color gamut (WHG το γράφει και εκεί που ανοίγουμε το HDR στα Windows). 

Οπότε προφανώς στην σκηνή αυτή θέλει να "δείξει" πορτοκαλί και σε SDR το κάνει oversatured ενώ σε HDR το δείχνει σωστά. 

Μεγάλη διαφορά έχουν οι κάθε είδους φωτισμοί (λάμπες, φώτα, ηλιοβασίλεμα κτλ) ως προς τι χρώματα δίνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, music_lover είπε

Μεγάλη διαφορά έχουν οι κάθε είδους φωτισμοί (λάμπες, φώτα, ηλιοβασίλεμα κτλ) ως προς τι χρώματα δίνουν.

Το καλύτερο βίντεο θεωρώ πως είναι το jazz, εννοώ ότι εντυπωσιάζει πολύ. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνουμε το hdr να ανοίγει μόνο του, όταν φορτώνουμε κάποιο παιχνίδι ή εφαρμογή; 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, lefstef είπε

Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνουμε το hdr να ανοίγει μόνο του, όταν φορτώνουμε κάποιο παιχνίδι ή εφαρμογή; 

Όχι. Όμως μερικά παιχνίδια το κάνουν αυτόματα. Πχ far cry new dawn (λογικά και το 5)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Όχι. Όμως μερικά παιχνίδια το κάνουν αυτόματα. Πχ far cry new dawn (λογικά και το 5)

Οπότε μόνο να περιμένουμε μπορούμε μέχρι να ωριμάσει σαν τεχνολογία. 

Κάτι άλλο που παρατήρησα για όσους έχουν ambilight, κάνει κάτι παλαβά, δεν παίζει και κολλάει σε κάποιο χρώμα 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Το καλύτερο βίντεο θεωρώ πως είναι το jazz, εννοώ ότι εντυπωσιάζει πολύ. 

Και εγω 😂

Οταν την πρωτοπηρα πρεπει να έπαιξε καμια 50αρια φορες συνεχόμενα!

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, music_lover είπε

Και εγω 😂

Οταν την πρωτοπηρα πρεπει να έπαιξε καμια 50αρια φορες συνεχόμενα!

Φαντάσου που εγώ ακούω μόνο heavy metal 

:P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστό HDR από την μικρή μου εμπειρία, έχω δει μέχρι στιγμής μόνο από PS4 Pro στην LG B7 μου και συγκεκριμένα στα God of War και Horizon Zero Dawn. Ειδικά το δεύτερο ήταν έργο τέχνης σε πολλά σημεία και έριχνε σαγόνια, το έβλεπε και η γυναίκα μου που είναι φωτογράφος και χάζευε. Στο PC, δοκίμασα μια HDR600 certified οθόνη της Dell, αλλά αν δεν τα σκάσεις για monitor αντίστοιχο του μιλανέζου, δεν γίνεται δουλειά, η κατάσταση είναι fake στο HDR400 και ντεμί πανσιόν στο HDR 600, χώρια τα προβλήματα ακόμα με τα Windows. Οπότε το άφησα το σπορ για καμιά διετία ακόμα στο PC.

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα είχα ποσταρει πριν από μερικές μέρες αυτο

"

H τηλεόραση μου είναι αυτή 55" Q6F 4K Smart 2018 QLED TV

ενώ με το HDR όλα έπαιζαν ρολόι με την RTX 2080, μετά από ένα καθαρισμό που έκανα στην υδρόψυξη και είχα αποσυνδέσει το tower από την τηλεόραση όταν το ξαναέβαλα το pc στην τηλεόραση τώρα τα χρώματα όλα είναι washed με HDR on...

Απεγκατέστησα drivers, έβγαλα msi ab, χωρίς αποτέλεσμα, το θέμα είναι ότι το HDR δείχνει σωστά στο desktop και τα χρώματα είναι ζωντανά καθώς και όταν ξεκινά το οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα τα χρώματα δείχνουν πεθαμένα, π.χ. φορτώνει σωστά όλη την εισαγωγή του metro exodus αλλά στο βασικό μενού τα χρώματα γίνονται washed, στο bf5 όλα τα μενού είναι ολοζώντανα τα χρώματα μόλις πας να μπεις σε κάποιο χάρτη ή story αλλάζουν σε washed

Δυστυχώς δεν είναι κάποια ρύθμιση από την τηλεόραση.......Μια μπακαλίστικη λύση που δουλεύει είναι αν απενεργοποιήσω το hdr από το μενού των παιχνιδιών τότε ανάβει και λειτουργεί κανονικά, αν το απενεργοποιήσω από τα windows φυσικά δεν ανάβει καθόλου, έχει αντιμετωπίσει κάτι κάποιος παρόμοιο?

Μόλις είχα πρωτοπάρει την tv μου έκανε αυτό το θέμα στην αρχή και αν θυμάμαι έστρωσε μόνο του κατεβάζοντας τα 10 μια ενημέρωση σχετικά με οθόνη αλλά απο τότε δεν έχω κάνει φορμάτ ή κάτι άλλο ώστε να έχω απεγκαταστήσει την ενημέρωση.....τελική λύση είναι το φορμάτ απλά αν έχει κάποιος"

Δοκίμασα ότι είναι δυνατόν και από συμβουλές στο θέμα που ποσταρα αρχικά και αφού δεν δούλεψε τίποτα έκανα φορμάτ, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα είναι μηδέν, κάτι demo που κατέβασα που υποστηρίζουν hdr παίζουν γαμάτα το πρόβλημα είναι τα παιχνίδια που τα γραφικά τους είναι washed....  δε ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω...το χειρότερο είναι ότι πάω στα τυφλά λόγω ότι δεν καταλαβαίνω τι δημιουργεί το πρόβλημα αυτό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...