Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, music_lover είπε

Δοκίμασε και αυτό με το rgb που έκανα edit παραπάνω, βάλε το στο limited δλδ.

Το εψαξα και λιγο στο net, πολλοί έχουν θέμα. Στο forum του resetera κάποιος χρήστης προτείνει ως λύση να ορίσεις manual απο το nvidia panel το Ycr422 και 10-bit color.

https://www.resetera.com/threads/devil-may-cry-5-pc-performance-thread.104077/page-8

Δεν εχω δυστυχώς το game για δοκιμή.

Το δοκίμασα και δεν μου δούλεψε. Εχω διαβάσει από πολλούς ότι σε πολλά παιχνίδια λύθηκε το πρόβλημα έτσι. Για αυτό θέλω και κάποιος να κάνει δοκιμή σε άλλη οθόνη η OLED TV. Μήπως κάτι παίζει με την οθόνη μου και δεν δουλεύει σωστά. 

Σου είναι δύσκολο να τρέξεις ένα dxdiag και να κάνεις save σε ένα αρχείο txt και να τι ανεβάσεις; θέλω να συγκρίνω. Μέσα περιέχει και δυνατότητες της TV

Δοκίμασα και hdmi. Τίποτα.... 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολύ μεγάλο για να το κάνω post εδώ, θέλεις κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι του? πχ το Display Devices αρκεί?

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Είναι πολύ μεγάλο για να το κάνω post εδώ, θέλεις κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι του? πχ το Display Devices αρκεί?

Βάλτο σε ένα spoiler, καλύτερα όλο. 

Ενα post από ένα άλλο site για το DMC5 :

The colors are washed out. Looks much better on sd. It's RE2R all over again. 

On my TV it recognizes the hdr mode (lg Oled b7). But the black is Grey and the red in the main menu is so colorless. How can I adjust the hdr?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτοιμο

Spoiler

Deleted

Το black is gray ίσως οφείλεται στο black level της oled, έχoυν 2 ρυθμίσεις, low και high, για hdr περιεχόμενο το ρυθμίζεις στο low και για sdr σε high.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@billeirosδες το κόκκινο που δείχνει στο μενού μόλις μπεις στο DMC5 

dmc-5.jpg

Μιλάω για αυτό 

Άνοιξε το HDR και μετά μέσα αφού τρέξεις το παιχνίδι κακάνε ένα alt tab και ξανά μπες. Θα έχει κλείσει το HDR. Σύγκρινε πριν και μετά το κόκκινο. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

@billeirosδες το κόκκινο που δείχνει στο μενού μόλις μπεις στο DMC5 

dmc-5.jpg

Μιλάω για αυτό 

Άνοιξε το HDR και μετά μέσα αφού τρέξεις το παιχνίδι κακάνε ένα alt tab και ξανά μπες. Θα έχει κλείσει το HDR. Σύγκρινε πριν και μετά το κόκκινο. 

Ok

• Like 1
Δημοσ.

Παντως το hdr πρέπει να ενεργοποιειται στο pc μόνο όταν πρόκειται να δεις υλικό με hdr. Είτε video είτε game. Ειδάλλως τα χρώματα κ ο φωτισμός σε νορμάλ περιβάλλον είναι πολύ υποδεέστερα. Αυτό κατάλαβα. Επίσης στο destiny 2 πλέον το φτιάξανε. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, billeiros είπε

Παντως το hdr πρέπει να ενεργοποιειται στο pc μόνο όταν πρόκειται να δεις υλικό με hdr. Είτε video είτε game. Ειδάλλως τα χρώματα κ ο φωτισμός σε νορμάλ περιβάλλον είναι πολύ υποδεέστερα. Αυτό κατάλαβα. Επίσης στο destiny 2 πλέον το φτιάξανε. 

Ναι φυσικά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/3/2019 στις 8:13 ΜΜ, Acmilangr2 είπε

Επιτέλους άρχισαν να λένε τα προφανή, πρέπει να λάβει τέλος όλο αυτό το παραπλανητικό μάρκετινγκ με το hdr400 και το hdr600.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.

@billeiros

Μέχρι να κατέβει το DMC5 σε καμία εβδομάδα με Την PSTN σύνδεση σου κάνε μια άλλη δοκιμή σε παρακαλώ. 

-κλείσε το HDR στα windows 

-βάλε ένα preset στην οθόνη σου που να δείχνει μεγάλο εύρος στα χρώματα δηλαδή να είναι έντονα. 

Άνοιξε αυτό το βίντεο και πήγαινε το στο 1:00

Παρατήρησε πόσο κόκκινο είναι αυτό το γυάλινο μπαλόνι. 

Κλείσε τον browser και ανοιξε το HDR από τα Windows και ξανά μπες στο ίδιο βίντεο πάλι στο 01:00. ( Σιγουρέψου ότι έχεις επιλέξει το HDR από το YouTube) options του βίντεο. 

Δες ξανά το κόκκινο. Σε ποια περίπτωση είναι πιο κόκκινο; με HDR η με SDR; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε

@billeiros

Μέχρι να κατέβει το DMC5 σε καμία εβδομάδα με Την PSTN σύνδεση σου κάνε μια άλλη δοκιμή σε παρακαλώ. 

-κλείσε το HDR στα windows 

-βάλε ένα preset στην οθόνη σου που να δείχνει μεγάλο εύρος στα χρώματα δηλαδή να είναι έντονα. 

Άνοιξε αυτό το βίντεο και πήγαινε το στο 1:00

Παρατήρησε πόσο κόκκινο είναι αυτό το γυάλινο μπαλόνι. 

Κλείσε τον browser και ανοιξε το HDR από τα Windows και ξανά μπες στο ίδιο βίντεο πάλι στο 01:00. ( Σιγουρέψου ότι έχεις επιλέξει το HDR από το YouTube) options του βίντεο. 

Δες ξανά το κόκκινο. Σε ποια περίπτωση είναι πιο κόκκινο; με HDR η με SDR; 

Λοιπόν τα είδα κ το DMC5 και αυτό. Μου φάνηκαν ένα τόνο πιο ζωηρά τα κόκκινα ανευ hdr. Αλλά δυο  λεπτά μόνο πειραματιστηκα δυστυχώς. Το DMC5 ανοίγει εξ ορισμού το hdr? Δεν έχει επιλογή? Θα το δω διεξοδικά αύριο... 

Επεξ/σία από billeiros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, billeiros είπε

Λοιπόν τα είδα κ το DMC5 και αυτό. Μου φάνηκαν ένα τόνο πιο ζωηρά τα κόκκινα ανευ hdr. Αλλά δυο  λεπτά μόνο πειραματιστηκα δυστυχώς. Το DMC5 ανοίγει εξ ορισμού το hdr? Δεν έχει επιλογή? 

Δεν έχει όχι. Απλά πρέπει να το ανοίξεις από τα Windows πρώτα και μετά να το τρέξεις. Για να το κλείσεις απλά κάνεις alt tab 

Thanks 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Δεν έχει όχι. Απλά πρέπει να το ανοίξεις από τα Windows πρώτα και μετά να το τρέξεις. Για να το κλείσεις απλά κάνεις alt tab 

Thanks 

Λοιπόν εβαλα κ τη γυναίκα να δει το βίντεο από το yt. Είναι πιο βαθύ το κόκκινο με το hdr 

Παντως δεν έχει καμία σχέση με πορτοκαλι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billeiros είπε

Λοιπόν εβαλα κ τη γυναίκα να δει το βίντεο από το yt. Είναι πιο βαθύ το κόκκινο με το hdr 

Παντως δεν έχει καμία σχέση με πορτοκαλι

Το έθεσα το θέμα σε ξενο forum και κάποιος έγραψε ότι το HDR στόχος του είναι ο ρεαλισμός και ότι το γυαλί αυτό έχει χρώμα πορτοκαλί κανονικά και όχι τόσο κόκκινο όπως το δείχνει σε SDR. 

Yes its normal, because the SDR colors you are seeing are not accurate to Real life, they are oversatured and dimmed to what they should be. As I stated, you used a perfect source, do you see how the glass is showing a reflection? Or how there is shadowing? Thats not possible in Real life, Molten Glass is a black body radiator it is radiating heat and light off its surface, the SDR image, the camera has darkened the lighting, and brought out reflections that are there underneath immense lighting, that is not actually the real life vision you will see however.
As to your question, easy answer,

What_is_HDR_HDR_vs._SDR.JPG

See how the fish does the same thing, It looks brighter on the HDR side, more of an Orange as you say, That is the point of HDR, as the HDR side is closer to reality.

Τώρα γιατί σε εσένα είναι πιο κόκκινο με HDR δεν ξέρω..... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...