Aria26 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα! Είχα κανει 16.1 αιτηση για επιδομα ανεργίας στο μεταξύ με προσλαβανε πριν 3 μέρες στο Δημόσιο αρα φαινεται συστημικα αυτό. Ωστόσο θα πάρω την πρώτη δόση του επιδόματος ξερει κανείς; Η παρουσια μου ορίστηκε για 16.3 και μετα αλλα τοτε δεν θα είμαι άνεργη αρα θε εχει παγώσει.
zx1234r Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Καλή αρχή στη νέα δουλειά. Όχι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα την πάρεις την πρώτη δόση.
chsam Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 17 ώρες πριν, Aria26 είπε Καλησπέρα! Είχα κανει 16.1 αιτηση για επιδομα ανεργίας στο μεταξύ με προσλαβανε πριν 3 μέρες στο Δημόσιο αρα φαινεται συστημικα αυτό. Ωστόσο θα πάρω την πρώτη δόση του επιδόματος ξερει κανείς; Η παρουσια μου ορίστηκε για 16.3 και μετα αλλα τοτε δεν θα είμαι άνεργη αρα θε εχει παγώσει. Το θεμα ειναι ποτε εγινε ή θα γινει η εγκριση της αιτησης για το ταμειο.Αν πχ η αιτηση εγκριθηκε 20/2, θα παρεις αναλογικα τα λεφτα απο 20/2 μεχρι την προσληψη, αλλα μην επαναπαυεσαι οτι θα γινει συστημικα η ενημερωση για προσληψη, ο οαεδ αναφερει οτι εσυ πρεπει να ενημερωσεις για οποιαδηποτε αλλαγη.
agrio.imeros Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Στις 10/3/2019 στις 8:20 ΜΜ, Aria26 είπε Καλησπέρα! Είχα κανει 16.1 αιτηση για επιδομα ανεργίας στο μεταξύ με προσλαβανε πριν 3 μέρες στο Δημόσιο αρα φαινεται συστημικα αυτό. Ωστόσο θα πάρω την πρώτη δόση του επιδόματος ξερει κανείς; Η παρουσια μου ορίστηκε για 16.3 και μετα αλλα τοτε δεν θα είμαι άνεργη αρα θε εχει παγώσει. Έλεγξες το λογαριασμό σου να δεις αν σ΄έχουν καταθέσει χρήματα;
Sonik86 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Εγώ πάντως με αίτηση στις 16/1 είδα λεφτά στο λογαριασμό στις 19/2
eidikos33 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Καλημερα εαν καποιος παιρνει ταμειο ανεργιας και ξεκινησει εργασια τι πρεπει να κανει ωστε οταν τελειωσει η συμβαση να μπορει να συνεχισει το υπολοιπο διαστημα του ταμειου που θα εχει απομεινει? Αρκει ενα τηλεφωνο στον οαεδ που ειχε κανει τα χαρτια του η θελει να πας αυτοπροσωπως για να ενημερωσεις?
agrio.imeros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 29 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Καλημερα εαν καποιος παιρνει ταμειο ανεργιας και ξεκινησει εργασια τι πρεπει να κανει ωστε οταν τελειωσει η συμβαση να μπορει να συνεχισει το υπολοιπο διαστημα του ταμειου που θα εχει απομεινει? Αρκει ενα τηλεφωνο στον οαεδ που ειχε κανει τα χαρτια του η θελει να πας αυτοπροσωπως για να ενημερωσεις? Κατάθεση των νέων δικαιολογητικών και περιμένεις την απόφαση. Δηλαδή η διαδικασία ξανά από την αρχή και περιμένεις έγκριση. Αυτό έκανα εγώ 1½ χρόνο πριν. Δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι, που πολύ αμφιβάλω.
eidikos33 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 27 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Κατάθεση των νέων δικαιολογητικών και περιμένεις την απόφαση. Δηλαδή η διαδικασία ξανά από την αρχή και περιμένεις έγκριση. Αυτό έκανα εγώ 1½ χρόνο πριν. Δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι, που πολύ αμφιβάλω. οταν πιασεις δουλεια ομως πρεπει να ενημερωσεις τον οαεδ ?
chsam Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Καλημερα εαν καποιος παιρνει ταμειο ανεργιας και ξεκινησει εργασια τι πρεπει να κανει ωστε οταν τελειωσει η συμβαση να μπορει να συνεχισει το υπολοιπο διαστημα του ταμειου που θα εχει απομεινει? Αρκει ενα τηλεφωνο στον οαεδ που ειχε κανει τα χαρτια του η θελει να πας αυτοπροσωπως για να ενημερωσεις? Προκειμένου η Υπηρεσία του ΟΑΕΔ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αναστολή του επιδόματος του ανέργου, αυτός υποχρεούται να ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία που τον επιδοτεί: εντός οκτώ (8) εργάσιμων ημερών, και σε κάθε περίπτωση πριν τη λήξη του μήνα επιδότησης, από την ημέρα συνδρομής του λόγου αναστολής της επιδότησης, αρχικά με οποιοδήποτε τρόπο, δηλαδή δια τηλεφώνου, φαξ, επιστολής, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή ο ίδιος ή δια αντιπροσώπου. Στη συνέχεια (ή ταυτόχρονα) πρέπει να ακολουθήσει η προσκόμιση των σχετικών παραστατικών για τον λόγο της αναστολής, προσκομίζοντας το αντίστοιχο δικαιολογητικό [π.χ. αναγγελία πρόσληψης, βιβλιάριο ασθενείας, βεβαίωση Στρατιωτικής Υπηρεσίας, αεροπορικό εισιτήριο κτλ], ώστε να γίνει η αναστολή της επιδότησής του και να πιστωθεί στο λογαριασμό του το ποσό που προκύπτει ως διαφορά επιδότησης από την τελευταία ημέρα πληρωμής έως και την ημέρα που προέκυψε ο λόγος της αναστολής. Αν δεν μπορεί να προσέλθει ο ίδιος, εξουσιοδοτεί το άτομο που επιθυμεί, το οποίο με τη νόμιμα θεωρημένη εξουσιοδότηση και με τα σχετικά δικαιολογητικά θα προσέλθει εκ μέρους του και θα ενημερώσει την Υπηρεσία. Συνέχιση επιδότησης Μετά την άρση του λόγου αναστολής, το επίδομα ανεργίας συνεχίζεται, όταν ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει σχετική αίτηση στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ πριν από την πάροδο διετίας από την έκδοση της αρχικής απόφασης επιδότησης. Η επιδότηση καταβάλλεται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση διακοπής της επιδότησης δεν είναι δυνατό να επακολουθήσει συνέχισή της. Νέα επιδότηση επακολουθεί μόνο, εφόσον μετά τη διακοπή συμπληρωθούν εκ νέου οι προϋποθέσεις επιδότησης. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από chsam
agrio.imeros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 56 λεπτά πριν, eidikos33 είπε οταν πιασεις δουλεια ομως πρεπει να ενημερωσεις τον οαεδ ? Όταν πιάσεις δουλειά, ο ΟΑΕΔ μέσω ΕΡΓΑΝΗ ενημερώνεται και προχωρεί σε διακοπή του δελτίου ανεργίας. Η δική μου γνώμη είναι, αν παίρνει κάποιος επίδομα καλά είναι να ενημερώσει και αυτός ο ίδιος μέσω τηλεφώνου ή παρουσίας του στον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη του και τη διακοπή της επιδότησης, γιατί έχω πετύχει περίπτωση ατόμου που δε του έκοψαν το ταμείο και όταν το ανακάλυψε έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα που του κατάθεσαν. Οπότε αν υπάρχει μια περίπτωση που είναι να βρεθείς σε ταλαίπωρες καταστάσεις καλά είναι να μπεις στο κόπο και να ελέγξεις και συ αν έγιναν σωστά τα πράματα με τη διακοπή. Αν δεν παίρνεις ταμείο δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα