Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Πριν κανα 10 ημερο εφτιαξα ενα καινουριο συστημα για ενα φιλο. Το εστησα, περασα τα windows, κατεβασα drivers, ετρεξα benchmarks, ετρεξα παιχνιδια και ο υπολογιστης λειτουργουσε ρολοι. Χαμηλες θερμοκρασιες idle, διαχειρισιμες στην πολυ χρηση. Οποτε μετα απο 2 μερες testing του το εστειλα. Χτες με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε οτι το χρησιμοποιησε καλα για 3 μερες μια χαρα αλλα μετα αρχισε να του βγαζει πολλα blue screens με διαφορα σφαλματα (MEMORY_MANAGEMENT ενα απο αυτα). Στην αρχη τα αγνοουσε αλλα μετα ηταν τοσο συχνα οπου δεν μπορουσε να κανει δουλεια.

Το συστημα ειχε Ryzen 2700x, MSI B450 Mortar, Vengeance LPX 32GB 3000MHz

Αρχικα του ειπα να βγαλει το XMP Profile που ειχα βαλει στην RAM για να τρεχει στα 2933MHz, καναμε ελεγχο για drivers (ολοι ηταν οκ ενημερωμενοι). Ο υπολογιστης να κρασαρει συνεχεια. Kαναμε ενημερωση BIOS η οποια κολησε οποτε κλεισαμε απο κουμπι, αλλα μετα φαινοταν να εχει περασει η καινουρια εκδοση και λειτουργουσε κανονικα το BIOS. Καναμε και φορματ και του κρασαρε κατευθειαν με το που τελειωσε το φορματ. Ειμαστε σε διαφορετικη πολη και επειδη δεν ξερει απο ηλεκτρονικα και φοβαται πολυ δεν καναμε BIOS flashback η επαναφορα CMOS. Του ειπα παντως πως να βγαλει και να ξαναβαλει τα RAM sticks οποτε το καναμε κι αυτο. Παλι κρασαρε. Τελευταιο πραγμα που τρεξαμε ηταν το MemTest86 το οποιο σταματησε να τρεχει απο το πολλα σφαλματα που εβγαζε η RAM.

Για να ειμαι σιγουορος ειχα επιλεξει RAM απο QVL αλλα του ειπα να τσεκαρει το κουτακι της RAM και οντως ο κωδικος δεν ηταν αυτος που ειχα επιλεξει απο την QVL. Σφαλμα μου που δεν το τσεκαρα οταν εχτιζα το πσ. Τι εγινε δεν ξερω ακριβως, πηραμε πολλα μερη για 2 υπολογιστες απο σκρουτζομαγαζο το οποιο στο site τους δεν εγραφε κωδικους RAM και επιλεγαμε απο skroutz.gr και μας ανακατευθηνε στον κωδικο προιοντος του μαγαζιου. Μπορει να μας στειλανε 4 ιδιους κωδικους (2 για αυτο και 2 για το αλλο πσ) δεν εχω ιδεα πως εγινε αυτο. Για να βγαζει τοσα σφαλματα σαν ελατωματικη RAM μου φαινεται παρα προβλημα οτι δεν ειναι QVL. Εξαλου λειτουργουσε μια χαρα το πσ στην αρχη και με το XMP.

Τωρα πως λετε να προχωρησω; Περνουμε το μαγαζι την Τριτη και ζηταμε αλλαγη; (θα ηθελα να πω το ονομα του μαγαζιου να μου πειτε αν εχετε εμπειρια με το συγκεκριμενο αλλα δεν ξερω αν επιτρεπεται απο τους κανονες του ινσομνια)

Επεξ/σία από bananes

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...