Προς το περιεχόμενο

Asus VG278Q 144Ηz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά..

Έχω μία Asus VP249H και λέω να πάω στην παρακάτω..

https://www.asus.com/us/Monitors/VG278Q/

Είναι TN panel και δεν έχω ξαναδεί ποτέ από κοντά να δω διαφορά.

Είναι πιο σκοτεινά από τα IPS που έχω τώρα?

Βέβαια απο 60Hz που είμαι τώρα,θα δώ τεράστια διαφορά με τα 144Ηz..

Την έχει βάλει και μια μικρή αλλά καλή τιμή το Public στα 279 ευρώ και λέω να την πάρω..

Απο την άλλη,με αυτά τα χρήματα,παίρνεις 2Κ,αλλά καλύτερη εικόνα θα έχω στο μάτι με 2Κ ή FHD 144Hz?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει χειρότερη εικόνα από 27 inch 1080p ΤΝ panel, μετά από την IPS τα χρώματα θα σου φανούν εντελώς ξεπλυμένα και αν δεν κάθεσε ακριβώς μπροστά θα σκοτεινιάζουν. Τα pixel είναι τόσο αραιά που θα νομίζεις ότι γύρισες στο παρελθόν.

Στα fps παιχνίδια έχουν πελώρια διαφορά τα 144 frames+ hz, όχι μόνο λόγω της πολύ ποιο ομαλής κίνησης αλλά και της ποιο γρήγορης ανταπόκρισης που μπορεί να κάνει την διαφορά στο ποιος θα νικήσει. Αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο φαίνεται καλή οθόνη αν και ένα VA panel με λίγο καλύτερες γωνίες/χρώματα και αρκετά καλύτερο μαύρο ίσως να είναι καλύτερη επιλογή αν θέλεις να βλέπεις και ταινίες κλπ και δεν θέλεις να την έχεις σαν δεύτερη μόνο για games.

To 1440p σε 27 inch είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακό και αν μάθεις να δουλεύεις σε αυτό δεν πας πίσω σε 1080p. Επίσης εντυπωσιακό είναι και το μάυρο (contrast) από τις VA όταν βλέπεις ταινίες, τα ζωντανά χρώματα από τις IPS/Quantum Dot VA και οι γωνίες όρασης του IPS όταν βλέπεις την οθόνη από χαμηλά (πχ κρεβάτι) ή όταν κάθετε κάποιος δίπλα σου.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα περάσει καιρος μεχρι να δουμε gaming monitor IPS σε τιμή που να είναι προσιτή . Και ποσο μαλλον στα 2Κ. Η καλυτερη λυση είναι το VA panel. 

Υπάρχει φυσικά το Asus VG279Q . IPS 1080p. Στα 400€ περιπου. Χρόνος ανταποκρισης τα 3ms.

review εδώ : https://www.displayninja.com/asus-vg279q-review/

Πολύ καλο μόνιτορ στα 2Κ είναι το Gigabyte Aorus AD27QD. με το HDR νομιζεις ότι εισαι εκει και βλέπεις. Όχι ότι βλέπεις μόνιτορ. Εχω βαλει και εικονες. Αμα το σηκωνει η τσεπη σου να το παρεις.  Φυσικα στα παιχνίδια το HDR είναι ακομα σε πρώιμη φάση και εχει θεματάκια. Μελλοντικα όμως θα είναι must. Στις ταινιες θα το ευχαριστηθείς.

HDRWeekPrimer_art_in_2.jpg

HDRWeekPrimer_art_in_3.jpg

Επεξ/σία από raziel13epsilon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, raziel13epsilon είπε

Θα περάσει καιρος μεχρι να δουμε gaming monitor IPS σε τιμή που να είναι προσιτή . Και ποσο μαλλον στα 2Κ. Η καλυτερη λυση είναι το VA panel. 

Υπάρχει φυσικά το Asus VG279Q . IPS 1080p. Στα 400€ περιπου. Χρόνος ανταποκρισης τα 3ms.

review εδώhttps://www.displayninja.com/asus-vg279q-review/

Πολύ καλο μόνιτορ στα 2Κ είναι το Gigabyte Aorus AD27QD. με το HDR νομιζεις ότι εισαι εκει και βλέπεις. Όχι ότι βλέπεις μόνιτορ. Εχω βαλει και εικονες. Αμα το σηκωνει η τσεπη σου να το παρεις.  Φυσικα στα παιχνίδια το HDR είναι ακομα σε πρώιμη φάση και εχει θεματάκια. Μελλοντικα όμως θα είναι must. Στις ταινιες θα το ευχαριστηθείς.

HDRWeekPrimer_art_in_2.jpg

HDRWeekPrimer_art_in_3.jpg

Το συγκεκριμένο monitor έχει HDR400 δηλαδή ψευδοHDR 

Τις φωτογραφίες πως ακριβώς τις έβγαλες; από κινητό; το ιδιο αρχείο με ανοιχτό HDR και με κλειστο HDR; 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, raziel13epsilon είπε

Εγώ ανυπομονώ να δω τις πρώτες οθόνες με το LM270WQA, τώρα το ποια τιμή είναι προσιτή είναι πολύ σχετικό. Το VA panel συμφωνώ ότι είναι η ποιο all around φτηνή λύση όμως για όσους έχουν ήδη καλές IPS 60hz 1440p οθόνες και θέλουν να παίζουν πολλές ώρες fps ίσως μία TN σαν δεύτερη να είναι η βέλτιστη επιλογή. Τα VA και τα IPS όσο καλό μέσο όρο και αν έχουν στο latency υπάρχουν συγκεκριμένες μεταβάσεις (πχ από 0% σε 20% ή 80% σε 20% κλπ) που κάνουν αρκετό χρόνο ακόμα και έχουν και περισσότερο overshooting από τα TN.

5 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Το συγκεκριμένο monitor έχει HDR400 δηλαδή ψευδοHDR

Για να πας σε HDR 1000 πρέπει να πας στα 2.500 ευρώ. Καλύτερα για εμένα HDR400/600 και wide gamut από το καθόλου HDR και SDR gamut.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εγώ ανυπομονώ να δω τις πρώτες οθόνες με το LM270WQA, τώρα το ποια τιμή είναι προσιτή είναι πολύ σχετικό. Το VA panel συμφωνώ ότι είναι η ποιο all around φτηνή λύση όμως για όσους έχουν ήδη καλές IPS 60hz 1440p οθόνες και θέλουν να παίζουν πολλές ώρες fps ίσως μία TN σαν δεύτερη να είναι η βέλτιστη επιλογή. Τα VA και τα IPS όσο καλό μέσο όρο και αν έχουν στο latency υπάρχουν συγκεκριμένες μεταβάσεις (πχ από 0% σε 20% ή 80% σε 20% κλπ) που κάνουν αρκετό χρόνο ακόμα και έχουν και περισσότερο overshooting από τα TN.

Για να πας σε HDR 1000 πρέπει να πας στα 2.500 ευρώ. Καλύτερα για εμένα HDR400/600 και wide gamut από το καθόλου HDR και SDR gamut.

Το HDR600 ναι.

Το HDR400 όμως είναι σαν να μην υπάρχει όμως. Αφού οι περισσότερες οθόνες εχουν 300nits σε SDR. 

Από τους ειδικούς του tftcentral για το HDR400:

We don't like this level. It doesn't offer any real HDR experience as it requires no local dimming. Global dimming is not the same thing and most people don't even like that technology or DCR's. A maximum brightness of 400 cd/m2 is also hardly better than most normal monitors. It also doesn't require a wider colour gamut beyond typical sRGB screens. In our opinion, this is a certification that leads to a lot of abuse in the monitor market and a whole host of "fake HDR" displays, misleading consumers who aren't aware of the details

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Το HDR600 ναι.

Το HDR400 όμως είναι σαν να μην υπάρχει όμως. Αφού οι περισσότερες οθόνες εχουν 300nits σε SDR. 

Από τους ειδικούς του tftcentral για το HDR400:

We don't like this level. It doesn't offer any real HDR experience as it requires no local dimming. Global dimming is not the same thing and most people don't even like that technology or DCR's. A maximum brightness of 400 cd/m2 is also hardly better than most normal monitors. It also doesn't require a wider colour gamut beyond typical sRGB screens. In our opinion, this is a certification that leads to a lot of abuse in the monitor market and a whole host of "fake HDR" displays, misleading consumers who aren't aware of the details

Όντως πολύ σωστά το θέτεις, για να αναδιατυπώσω λίγο καλύτερα, οι περισσότερες οθόνες HDR400 έχουν αξιοπρεπές χρωματικό εύρος και gradient χωρίς banding οπότε αξίζουν λίγα χρήματα παραπάνω.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Να κάτσω στα αυγά μου δηλαδή.....

Δέν έχω δει απο κοντά TN Panel πρόσφατα να δώ τί παιίζει απο τα χρώματα.....

Πάντως δέν βλέπω ταινίες εκεί...

Ιντερνετ και Games...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, A500 είπε

Να κάτσω στα αυγά μου δηλαδή.....

Δέν έχω δει απο κοντά TN Panel πρόσφατα να δώ τί παιίζει απο τα χρώματα.....

Πάντως δέν βλέπω ταινίες εκεί...

Ιντερνετ και Games...

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, αν το budget σου είναι max στα 280 euro και θέλεις 27inch έχεις δύο επιλογές ή TN 1080p (η συγκεκριμένη Asus είναι από τις λίγες επιλογές σε αυτή τη τιμή) ή VA (υπάρχουν αρκετές, AOC ή Viewsonic θα κοιτούσα εγώ σε αυτή την τιμή αλλά δεν ξέρω πολλά για αυτές). Εγώ από αυτές τις δύο επιλογές στη θέση σου θα κοιτούσα την Asus γιατί έχει ELMB και επειδή είπες ότι βλέπεις αλλού ταινίες οπότε δεν σε νοιάζει τόσο το μαύρο και οι γωνίες όρασης.

Εγώ προσωπικά επειδή δεν μου αρέσουν τα αραιά pixel θα προτιμούσα μία δοκιμασμένα καλή 24 inch Viewsonic XG2402 (ΤΝ 1080p) με 250 euro και θα την έπαιρνα χωρίς να με προβληματίζει το ότι θα έχει χειρότερες γωνίες όρασης και χειρότερα χρώματα από την IPS (η συγκεκριμένη viewsonic έχει από τα καλύτερα χρώματα που μπορείς να έχεις σε TN). Το ότι δεν έχει ELMB δεν θα με ένοιαζε τόσο επειδή τα games που θα ήθελα να παίζω είναι απαιτητικά οπότε δεν θα είχα με την κάρτα σου max frames και θα χρειαζόμουν freesync (για να δουλέψει πρέπει να κλείσεις το ELMB).

Αν μπορείς να ανέβεις στα 350-400 τότε ανοίγουν και άλλες πιθανότητες ( ips 1080p ή ΤΝ 1440p ή SVA 1080p) σε 27 inch.

Όλες που αναφέρω είναι 144hz.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Την παράγγειλα παίδες...

Λογικά μέχρι Παραδκευή -Σαββάτο,θα παραλάβω..

Τωρα,εάν δείτε οτι αργώ να γράψω εντιπώσεις,θα έχω βάλει αγγελεία οτι πωλείται monitor Asus VG278Q 😀😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχομαι να το ευχαριστηθείς !!!

Καλο gaming !!! Περιμένουμε εντυπώσεις

Επεξ/σία από raziel13epsilon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δημιούργησα και εγω παρόμοιο θρεντ , και αργότερα είδα οτι ηδη υπάρχει συζήτηση για την συγκεκριμένη οθόνη.

Έριξα και εγω μια παραγγελια για την VG278Q καθώς περνούσαν οι μερες χωρις κάποια απάντηση και δεν ηξερα αν την ξανα πετύχω σε αυτη την τιμή.

Θεωρώ οτι στο ματι θα μου φανεί χαοτική , σε σχέση με την ταπεινή LG 24EA53 που εχω τώρα .

Ίδωμεν.

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.

Και εγώ τη πήρα αλλά οποίος ξέρει ας πει αν έχει τα καλώδια του μέσα DP βασικά, μη παίρνω άλλο τσάμπα, επίσης από τη Τρίτη δεν έχω δει κάποια κίνηση στη παραγγελία, ψωνίζω πρώτη φορά από public δε ξέρω πως πάει με τις παραδώσεις κλπ (εντός Αττικής) ευχαριστώ 

• Like 1
Δημοσ.

Σε unboxing που είδα στο YouTube τουλάχιστον είχε. 

Ευελπιστώ ότι θα έχει μέσα η συσκευασία. 

Ωστόσο εγώ έκανα χθες την παραγγελία και επίσης δεν έχει ανανεωθεί έως σήμερα. Λέει παράδοση Τρίτη έως Πέμπτη. 

Λέτε να φάμε κανένα άκυρο; 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...