Προς το περιεχόμενο

DNS issues

daidalus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!Στο δίκτυο μου, που αποτελείται από 1 server (Windows 2003) και 3 clients (Windows XP) έχω σηκώσει (τοπικά) μια σελιδα σε IIS.Το προβλημα μου είναι ότι μόνο ο ένας client μπορεί να δει την ιστοσελίδα.Μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα DNS records στους άλλους 2 clients δεν ανανεώνονται όπως πρέπει.Κατέληξα στο συμπέρασμα αυτό γιατι όταν προσθεσα στο αρχείο HOSTS ενός από τους clients την εγγραφή: server 10.0.0.1 (όπου server το όνομα του server και 10.0.0.1 η IP διευθυνση του) η ιστοσελίδα φόρτωσε κανονικά.

Το παραξενο είναι ότι εκτός από αυτό το προβλημα όλο το δίκτυο δουλεύει (με το DNS) κανονικα τόσο για τις εσωτερικές όσο και για τις εξωτερικές διευθύνσεις .Δοκίμασα επίσης την εντολή ipconfig /registerdns αλλά χωρίς καμμία τύχη.Επίσης δοκίμασα διαδοχικά reboot των client αλλά πάλι χωρίς καμμία τύχη.

Δεν θελω να προσθέσω σε κανενα client την γραμμή server 10.0.0.1,αλλα θέλω να γίνει αυτόματα (όπως στο client που φορτώνει τη σελίδα).Υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από αυτά που δοκίμασα για να κάνω updates τα DNS records?Η τελωσπαντων έχετε μηπως καμμιά ιδέα γιατι γίνεται αυτό?Thanks!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρησιμοποιώ DHCP, όλα τα μηχανήματα έχουν static ips ενώ ως gateway έχουν την (εσωτερική) ip του router.

damn3 έβαλα την ip του server σαν gateway και δεν καταφερα κάτι.

Dangelo αυτό που μου είπες δεν το βρήκα στις ρυθμίσεις.

Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντησεις σας! :)

Άλλη ιδέα?

Δοκίμασα και το ipconfig /flushdns αλλα πάλι τιποτα.Οι clients έχουν 2 DNS διευθύνσεις, μια εσωτερική (primary) για να κάνει resolve τα εσωτερικα ονόματα σε IP διευθύνσεις και μια εξωτερική (alternate) για να κανει resolve τα domains σε IP διευθύνσεις.Δοκίμασα να αφήσω μόνο την εσωτερική διευθυνση αλλά δεν μπορούσα παλι να φορτώσω την σελίδα.Ο server λειτουργεί ώς DNS server για το LAN και δείχνει (έχει ως DNS διεύθυνση) τον εαυτό του.Ο router λειτουργεί μόνο σαν gateway.

Btw είναι σωστό το config αυτό κατα την γνώμη σας?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...