j0hnn1e Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Όπως πάντα, επιστημονικές απόψεις. Μην ακούς τον επαγγελματία "τσαρλατάνο που θέλει να πάρει μόνο τα χρήματα για την στείρωση" αλλά άκου την θείτσα και τον Κυρ Τάκη στο ινσόμνια, έχουν χρόνια πείρας και σπουδών σχετικά με το θέμα. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Να τα αφήσουμε ήσυχα; Ναι, γιατί τόσες χιλιάδες χρόνια βασανίζονται και τώρα εμείς βρήκαμε τη λύση. Όπως επίσης χιλιάδες χρόνια βασανίζονταν με τις τροφές τους και περίμεναν εμάς να φτιάξουμε τις κροκέτες! στη φυση οταν εχουν ορμες παν και ζευγαρωνουν.. μηπως να μην τους δινουμε κροκετες να μη τα καταπιεζουμε? συμφωνα με τη λογικη σ παντα..
lek88 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Κάνε ο,τι σου είπε ο γιατρός! Αυτός ξέρει καλύτερα τι πρέπει να γίνει και πότε! Εγω ξέρω ότι Μετά την στείρωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βάλει κιλά απότομα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ειναι φυσιολογικό. Ρώτα τον γιατρό σου μετά την στείρωση για την ποσότητα που πρέπει να τρώει κ αν χρειαστεί αλλαγή τροφής για στειρωμενους σκύλους. Είναι λογικό στην αρχή να έχει πεσμένη διάθεση αν πονάει τις πρώτες μέρες αλλά μετά θα είναι οκ σιγά σιγά. Δεν θα είναι μια ζωή έτσι. Εννοείται ότι η νοημοσύνη του δεν θα σταματήσει να αναπτύσσεται μετά την στείρωση! Αν είναι δυνατόν..... 1 1
TehJoHnX Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Επίσης, για ένα διάστημα (μπορεί μέχρι και 6 μήνες) θα είναι «αγριεμένος» πιο πολύ από όσο ίσως ήταν πριν, δηλαδή θα παρατηρήσεις υψηλή επιθετικότητα σε σκυλιά και άγνωστους, αυτό γίνεται από το σοκ της στείρωσης στον οργανισμό. Αλλά όταν περάσει αυτό (που μπορεί να μην το πάθει καν) θα είναι πάρα πολύ ήρεμος και θα ακούει περισσότερο, εκτός από το ότι δεν θα έχει κίνδυνο από καρκίνο του προστάτη . 1
apostolispd Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Για το πότε πρέπει να στειρωθεί το ζώο: Όντως πολλοί κτηνίατροι λένε όσο είναι μικρό. Άλλοι τόσοι όμως υποστηρίζουν το αντίθετο. Ο δικός μου ήταν της άποψης της εκπαιδεύτριάς σου, και συμφωνούσα, να το αφήσουμε ως 1,5-2 χρονών. Αυτός σίγουρα δεν είχε συμφέρον αν το κάνω μετά από 1,5 χρόνο. Για τα μετέπειτα: Άλλαξα την τροφή. Της ίδιας εταιρείας δλδ, αλλά για στειρωμένο. Κιλά δεν πήρε (άντε από τα 28 να πήγε στα 30). Διάθεση - συμπεριφορά η ίδια. Για την ίδια τη στείρωση: Μεγάλη συζήτηση.Για μένα, ειδικά στο θηλυκό, μονόδρομος. Στους 20 μήνες ως τη στείρωση μετράω μια ψευδοκύηση μετά τον 1ο οίστρο και μια ανεπιθύμητη γέννα στον 2ο (πήδηξε 2 μέτρα περίφραξη ο πρωταθλητής και μπήκε μέσα). Βάλε τα προβλήματα που μπορεί να βγάλει μετά, το κάνεις και τελειώνεις. Αυτά είναι τα προβλήματα μόνο του ζώου, για τον ιδιοκτήτη υπάρχουν άλλα τόσα. Εξαίρεση αν θες να βγάλεις κουτάβια, που πλέον δεν είσαι απλός ιδιοκτήτης ζώου και παίζεις μπάλα αλλού. 1
zx1234r Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 16 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Να τα αφήσουμε ήσυχα; Ναι, γιατί τόσες χιλιάδες χρόνια βασανίζονται και τώρα εμείς βρήκαμε τη λύση. Όπως επίσης χιλιάδες χρόνια βασανίζονταν με τις τροφές τους και περίμεναν εμάς να φτιάξουμε τις κροκέτες! Ο σκύλος έχει απομακρυνθεί πολύ από τις ρίζες του λύκου εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αν αφήσεις σκύλο ελεύθερο στο δάσος θα πεθάνει γιατί δεν μπορεί να κυνηγήσει πια. Εγώ τα δύο δικά μου τα στείρωσα πριν κλείσουν έτος και δεν είχαν θέμα. Ούτε κιλά πήραν ούτε ψυχολογικά παρουσίασαν πότε. Προχώρα. 1
CheOnWeb Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 56 minutes ago, zx1234r said: Αν αφήσεις σκύλο ελεύθερο στο δάσος θα πεθάνει Και αν τον στειρώσεις δεν θα γεννήσει. Θάνατος δηλαδή κατά μια έννοια. Ή μήπως έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε οι κατάλληλοι για να ελέγξουμε τους πληθυσμούς των ειδών; Από πού πήραμε αυτό το δικαίωμα; 1 2
makis papadopoulos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Και αν τον στειρώσεις δεν θα γεννήσει. Θάνατος δηλαδή κατά μια έννοια. Ή μήπως έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε οι κατάλληλοι για να ελέγξουμε τους πληθυσμούς των ειδών; Από πού πήραμε αυτό το δικαίωμα; +1000 και σε απάντηση όλων των στειρόφιλων, αν θα έκοβαν τις δικές σας επιθυμίες (τις φυσιολογικές) πως θα αισθανόσασταν; ¨Οταν αποφασίζουμε να έχουμε ένα σκύλο κοντά μας υποτίθεται ότι δεν τον αφήνουμε στη μοίρα του, τον προσέχουμε και όταν κριθεί αναγκαίο επεμβαίνουμε χειρουργικά. Σε άλλη περίπτωση ο μόνος λόγος που συμφωνώ κατά την δική μου άποψη πάντα είναι όταν το ζώο είναι αδέσποτο και αυτό γιατί κάποιοι νομίζανε ότι το σκυλί είναι παιχνίδι και το παίρνουμε για να περάσουμε την ώρα μας ή να παίξει για λίγο το παιδί μας μέχρι να το βαρεθεί. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2019 από makis papadopoulos
zx1234r Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Και αν τον στειρώσεις δεν θα γεννήσει. Θάνατος δηλαδή κατά μια έννοια. Ή μήπως έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε οι κατάλληλοι για να ελέγξουμε τους πληθυσμούς των ειδών; Από πού πήραμε αυτό το δικαίωμα; Έχεις χάσει λίγο τις έννοιες. Ο σκύλος δεν είναι προϊόν φυσικής εξέλιξης. Δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο για συγκεκριμένες ανάγκες. Όταν η τεχνολογία εξουδετέρωσε αυτές τις ανάγκες ο σκύλος έμεινε ζώο συντροφιάς . Γι'αυτό και ο άνθρωπος που τον δημιούργησε είναι και υπεύθυνος για τον έλεγχο του πληθυσμού του. Επί πρόσθετα η στείρωση συγκεκριμένα όχι μόνο ελέγχει τον πληθυσμό των ζώων αλλά προστατεύει το είδος από μίξεις και αρρώστιες όπως πυομητρα και διάφορα άλλα. Διάβασε λίγο αυτά και έλα μετά να μου απαντήσεις στο ερώτημα: αν η στείρωση ήταν υποχρεωτική δια νόμου όπως στην Αγγλία, θα είχαμε ακόμη τόσο μεγάλο πληθυσμό αδέσποτων? Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2019 από zx1234r 5
Alexandros7474 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 20 ώρες πριν, Lezantas26 είπε σιγουρα ορισμενοι ποδοσφαιροφιλοι χρειαζονται μια να σωσουμε το ειδος 😂 περα απ τη πλακα καλο ειναι για το σκυλο να μην εχει ορμες κ βασανιζεται. Είσαι φοβικός με τους ποδοσφαιρόφιλους ;
apostolispd Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 54 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Ή μήπως έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε οι κατάλληλοι για να ελέγξουμε τους πληθυσμούς των ειδών; Ακριβώς γι' αυτό, επειδή είμαστε ακατάλληλοι να τα διαχειριστούμε πρέπει να μπει ένα πλαίσιο (τσιπ, στείρωση, εμβόλια κλπ). Βλέπεις αγέλες αδέσποτων που μερικά γεννήθηκαν στο δρόμο από άλλα αδέσποτα, μερικά (ακόμα και ράτσας) είναι παρατημένα από το βλάκα που πήρε σκυλί και στο μήνα το παράτησε γιατί δεν είχε ιδέα τι συνεπάγεται ο σκύλος και μερικά είναι από γέννες που δεν μπόρεσε ο εκτροφέας της πλάκας να πουλήσει και τα αμόλησε.Όλα αυτά, πέρα από την ταλαιπωρία του ίδιου του ζώου που δε φταίει, είναι επιβάρυνση της κοινωνίας από τον κάθε ανεύθυνο. Σημειωτέον, τα παραπάνω τα λέω ως ιδιοκτήτης σκύλων εδώ και πολλά χρόνια και τα εφαρμόζω στα δικά μου. 27 λεπτά πριν, makis papadopoulos είπε αν θα έκοβαν τις δικές σας επιθυμίες (τις φυσιολογικές) πως θα αισθανόσασταν; Το λάθος πολλών είναι να κρίνουν τα αισθήματα και τις ανάγκες του σκύλου βάσει των ανθρωπίνων. Π.χ. η δικιά μου, όταν έδωσα τα κουτάβια της, για 1-2 μέρες max ψαχνόταν να τα βρει. Μετά είναι λες και δεν τα είχε ποτέ. Η μάνα μου βέβαια σε αντίστοιχη φάση μετά από 35 χρόνια ακόμα θα με έψαχνε (θέλω να ελπίζω τουλάχιστον ). 4
CheOnWeb Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, zx1234r said: Ο σκύλος δεν είναι προϊόν φυσικής εξέλιξης. Δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο για συγκεκριμένες ανάγκες. Έχουμε ξεφύγει, έτσι; 30 minutes ago, apostolispd said: Ακριβώς γι' αυτό, επειδή είμαστε ακατάλληλοι να τα διαχειριστούμε πρέπει να μπει ένα πλαίσιο Από ποιούς να μπει το πλαίσιο; Απ’ τους ακατάλληλους; Ή υπάρχει κάποιο ανώτερο είδος ανθρώπου που είναι κατάλληλο; Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2019 από CheOnWeb 1
Vassilis_24 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 20 ώρες πριν, Blacklab είπε Προτιμώ να κανω στείρωση επειδή δεν ειμαι σε θέση να φροντίσω μετα τα κουτάβια παρα να τον αφήσω να κανει κουταβακια και να τα δώσουμε όπου να ναι η στην χειρότερη να μην τα φροντίζει κανεις και δεύτερον καλυτερα απο το να του δίνω συνέχεια χάπι θα οπως κάνουν κάποιοι. Επίσης έχουμε ήδη παρέμβει και στην φύση και στα ζώα όποτε τωρα ας κάνουμε ολοι το καλύτερο. Koυτάβια πώς θα τον αφήσεις να κάνει, ανεξέλεγκτο τον έχεις; Και τι χάπια λες ότι δίνουν άλλοι; Κάνε μια καλή εκπαίδευση, γίνε φίλος με το σκύλο σου, αγάπησέ τον και θεώρησέ τον τη μεγαλύτερη ευθύνη που έχεις στη ζωή σου. Μόνο αυτό χρειάζεται. Εγώ στείρωση θα έκανα μόνο για θέμα υγείας, που πιο πολύ αφορά τα θηλυκά αυτό... 1 1
apostolispd Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 @CheOnWeb Οι ακατάλληλοι ποιοι είναι; Η κυβέρνηση; Οκ, είναι, αλλά μιλάμε για πρακτικές που έχουν διεθνή εφαρμογή και, για μένα τουλάχιστον, μια λογική βάση.
CheOnWeb Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 7 minutes ago, apostolispd said: @CheOnWeb Οι ακατάλληλοι ποιοι είναι; Η κυβέρνηση; Οκ, είναι, αλλά μιλάμε για πρακτικές που έχουν διεθνή εφαρμογή και, για μένα τουλάχιστον, μια λογική βάση. Οκ. Μην το ανοίξουμε άλλο το θέμα γιατί είναι δύσκολο μέσα από γραπτά. Άντε, πάμε για χταποδάκια τώρα, καλά να περάσεις. 😀 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις