rudigarcia222 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα παίδες θέλω ένα gaming laptop budget τέρμα ταβάνι 1000 ευρώ.Βλεπω σε αυτό το κόστος παίζουν με 1050 και 1050τι. Εκεί είναι οι απαιτήσεις μου στα γραφικά δεν ψάχνω παραπάνω. Έχω κάποιες απορίες δεν είχα ποτέ μου λαπτοπ δεν ξέρω ούτε τα βασικά 1)Αυτές οι 1050 /1050τι βλέπω στο σκρουτζ δεν αναφέρουν ποιας εταιρείας είναι. Στα λαπτοπ έτσι λειτουργεί το σύστημα?? Να μην ψάχνω πχ να έχει κάποια επώνυμη 1050 (μσι/asus/gigabyte κτλ) 2)αυτα εκτός ρεύματος πόσο κρατάνε αυτονομία μπαταρίας με νορμάλ χρήση ταινίες browsing και πόσο με gaming 3)αν και κυρίως ασχολούμαι με turn-based και πιο ελαφριά παιχνίδια αυτα τα λαπτοπ στο μπατζετ μου με τη 1050 σηκώνουν φετινά βαριά παιχνίδια πχ τυχαία το tomb raider σε medium με 30 φπς? 4)ζεστενονται με gaming στις απαιτήσεις που αναφέρω? Θα πρέπει πχ να παίζω ανά δίωρο με διάλειμμα? Η να αγοράσω έξτρα καμία βάση ψυκτρα - κάνουν δουλειά αυτά? 5)πείτε καμία πρόταση εγώ είδα αυτό το λενοβο μετά τον ι5 και τη 1050 στα 1000 έχει καλά σχόλια στα σκροθτζ/bestprice και κάνα δυο ριβιου που είδα. Η αγορά θα γίνει μόνον άπο Ελλάδα. 6)πρπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο πριν την αγορά? Και επίσης ποια εξαρτήματα χαλάνε συνήθως στα λαπτοπ και θέλουν πρόσοχη?
mphxths Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1. Δεν εχουν συγκεκριμενη μαρκα.Στο δικο μου ας πουμε λεει "subvendor : Lenovo" στην καρτα γραφικων.Δηλ τον κατασκευαστη του φορητου.Κατι αναλογο θα παιζει και στις αλλες μαρκες.Δεν νομιζω δηλ να αναφερεται 3ος κατασκευαστης/υλοποιηση στην καρτα γραφικων. 2.Με νορμαλ χρηση κανα 2-2,5ωρες το πολυ υποθετω.Με gaming πολυ λιγοτερο.Ειναι βλακωδες να παρει καποιος φορητο και να παιζει παιχνιδια με την μπαταρια.Δεν ειναι ultrabooks τα φορητα αυτα , που ειναι φτιαγμενα για χαμηλες επιδοσεις και μεγιστη διαρκεια μπαταριας... 3.Με την 1050 εχω παιξει αρκετα παιχνιδια και σχετικα ανετα.Εχει να κανει και με το παιχνιδι , τι απαιτησεις εχει και τι ρυθμισεις στα γραφικα θα βαλεις.Σχετικα με το tomb raider.Εχω στο steam ενα tomb raider εγκατεστημενο.Δεν ξερω αν μιλαμε για το ιδιο.Ειναι αυτο που βασιζεται στην τελευταια ταινια. Το ξεκινησα ετσι για τον πειραματισμο.Εβαλα τα γραφικα στην ρυθμιση HIGH και ετρεξα ενα benchmark που εχει , που στην ουσια ειναι η Λαρα , γυριζει η καμερα γυρω της και μετραει τα fps. Eβγαλε ευκολα 60fps (min/max/avg).I7 7700hq/1050-4g/single channel ram.Αν ειχα dual channel ram ή/και καλυτερο cpu ισως να απεδιδε η καρτα γραφικων λιιιιγο καλυτερα..αλλα θεωρω οτι ειναι τιμια καρτα και παιζει ευκολα το 90% των παιχνιδιων , με λογικες ρυθμισεις. 4.Ναι ζεσταινονται.Το ποσο , εχει να κανει με πολλους παραγοντες , οπως , υλοποιηση συστημα ψυξης , αν του εχεις ψυκτρα , τι εποχη εισαι κλπ.Τα καλοκαιρια δηλ , θελει μια εξτρα προσοχη , μιας και η περιβαλλοντικη θερμοκρασια επηρεαζει τις θερμοκρασιες στο φορητο.Δεν ξερω αν κανουν δουλεια οι βασεις.Λογικα θα κανουν.Εγω εχω κανει undervolting τον επεξεργαστη (γοογλαρε το) , να μειωσω λιγο την θερμοκρασια απο κει και το εχω λιγο υπερυψωμενο οταν ειμαι στο σπιτι , γιατι το συγκεκριμενο που εχω εγω εχει "γρυλλιες" στο κατω μερος και δεν γινεται δουλεια οταν ακουμπαει σε επιπεδη επιφανεια. 5. Ρωτας εδω. 6.Τα παντα χαλανε σε ενα λαπτοπ Αναλογως ποσο θα του βγαλεις τα ματια ή ποσο ατυχος θασαι να πεσεις σε καμμια περιεργη παρτιδα.Οσο εισαι στην εγγυηση αν δεν του βγαλεις εσυ ο ιδιος με τα χερακια σου τα ματια του , χεστηκες για ο,τι αλλο συμβει...εισαι στην εγγυηση.Μετα το περας της εγγυησης , απλα νασαι προσεκτικος.Για φορητα μιλαμε οχι , για νταλικες. Οταν μιλαμε για 1000 ευρω και gaming laptop κοιτας 2-3 βασικα πραγματα οπως , να χει τελευταιας γενιας (8η γενια) επεξεργαστη ειτε i7 ειτε i5 , αναλογως τι θα διαλεξεις .Να χει καλη οθονη πολυ βασικο.Να χει τουλαχιστον 8gb ram και σιγουρα να χει ssd , σκετο ή σε συνδυασμο με μηχανικο 2ο δισκο.Επισης κοιτας να χει καλο συστημα ψυξης.Να χει καλο ηχο/ηχεια. Τελος τσεκαρεις reviews για τα φορητα που θα βαλεις στο ματι να δεις τι λενε και αν βγαλανε προβληματα.Πολυ βασικο να δεις αν αναφερουν throttling μιας και σε πολλα καινουργια φορητα με 8ης γενιας επεξεργαστες εχει παρατηρηθει εντονα το φαινομενο αυτο. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2019 από mphxths 1
rudigarcia222 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Έγινε μαν άψογος. Θα ρωτήσω και στο λινκ.
rudigarcia222 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, CharalampisCrete είπε Για παιχνίδια πάρε desktop Το laptop το χρειάζομαι γιατι βρίσκομαι εκτός σπιτιού. Το desktop που θα το κουβαλάω? Γενικά τα υπάρχει κανείς που να έχει ευχαριστήθει πλήρη Gaming εμπειρία με λαπτοπ? Δεν εννοώ γραφικά. Απλά on the go. Ένα παλικάρι μου πρότεινε στο νήμα για λαπτοπ ένα msi και τα μισά σχόλια σε review που βρήκα ήταν ό,τι πάνω απομια ώρα ζεματάει
mphxths Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 15 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε Το laptop το χρειάζομαι γιατι βρίσκομαι εκτός σπιτιού. Το desktop που θα το κουβαλάω? Γενικά τα υπάρχει κανείς που να έχει ευχαριστήθει πλήρη Gaming εμπειρία με λαπτοπ? Δεν εννοώ γραφικά. Απλά on the go. Ένα παλικάρι μου πρότεινε στο νήμα για λαπτοπ ένα msi και τα μισά σχόλια σε review που βρήκα ήταν ό,τι πάνω απομια ώρα ζεματάει Στο γραψα και πριν .Το gaming on-the-go ειναι παραδοξο σαν εννοια.Διοτι ειτε ζεσταθει ειτε οχι το φορητο , σιγουρα η μπαταρια δεν θα αντεξει αρκετα.Ποσο να παιξεις?1 ωρα? 1,5?Παραπανω δεν νομιζω.Τι να ευχαριστηθεις δηλ ? Απο την αλλη σου προτεινε 3 φορητα , 2 με i7 8ης γενιας και ενα με i5 8ης γενιας. Τα 2 πρωτα ειναι στην ιδια περιπου τιμη οποτε θα επελεγα αυτο με τους 2 δισκους για να αποφυγω μελλοντικα εξοδα σε αυτον τον τομεα.Απο την αλλη το φορητο με τον i5 ειναι 300 περιπου ευρω κατω απο τα αλλα 2 , οποτε παιρνεις και ρεστα απο το 1000ρικο να τα ξοδεψεις σε δισκο/ραμ κλπ. Οι i5 8ης γενιας ειναι αρκετα ισχυροι επεξεργαστες , μην τους υποτιμας. 1
rudigarcia222 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mphxths είπε Στο γραψα και πριν .Το gaming on-the-go ειναι παραδοξο σαν εννοια.Διοτι ειτε ζεσταθει ειτε οχι το φορητο , σιγουρα η μπαταρια δεν θα αντεξει αρκετα.Ποσο να παιξεις?1 ωρα? 1,5?Παραπανω δεν νομιζω.Τι να ευχαριστηθεις δηλ ? μαλλον δεν το ειπα σωστα/βρισκομαι εκτος σπιτιου αλλα υπαρχει μπριζα,δηλ συνδεδεμενο με φορτιστη θα ειναι παντα-απλα ειμαι εκτος σπιτιου και δεν γινεται να κουβαλαω ντεσκτοπ και ανεξαρτητα απο αυτο δεν καταλαβα, ολα ζεστενονται δηλ? Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2019 από rudigarcia222
mphxths Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε ολα ζεστενονται δηλ? Προφανως.Το ποσο , εξαρταται οπως ειπα απο το συστημα ψυξης , αν του βαλεις βαση με ψυκτρα , τι καιρο εχει εξω , τι επεξεργαστη εχει κλπ.Ο i7 θα ζεσταθει περισσοτερο απο τον i5. Συνηθως οι ψυκτρες στο εσωτερικο , παιρνουν την θερμοτητα απο τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων απο τις ιδιες σωληνωσεις , οποτε οταν ενα απο τα 2 (επεξεργαστης / καρτα γραφικων) δουλευει στο max , τοτε επηρεαζεται θερμικα και το αλλο. Σκεψου λοιπον σε ενα παιχνιδι που λειτουργουν σε μεγαλο ποσοστο ταυτοχρονα και επεξεργαστης και καρτα γραφικων τι πανηγυρι γινεται.Συνηθως οι καρτες γραφικων δεν ανεβαζουν τρελες θερμοκρασιες.Στην δικη μου πανω απο 50-60c δεν εχω δει την ωρα του παιχνιδιου.Ο επεξεργαστης την ακουει ομως... Νεα μοντελα προσπαθουν να βελτιωσουν το συστημα ψυξης οσο μπορουν.Ξεχωριστες σωληνωσεις/ψυκτρες για επεξεργαστη/καρτα γραφικων.Σωστα τοποθετημενες γρυλλιες για τον εξαερισμο κλπ κλπ. Επισης μπορεις να κανεις τα εξης για να βοηθησεις την κατασταση : 1.Undervolting : Με λιγα λογια "αφαιρεις" volts απο τον επεξεργαστη.Ποσα volts?Παει ανα περιπτωση και με δοκιμες.Λιγοτερη καταναλωση volts λιγοτερη θερμοτητα.Η αποδοση του επεξεργαστη δεν επηρεαζεται. 2.Βαση με ψυκτρα. 3.Δεν το βαζουμε σε μαλακες επιφανειες και κλεισουν οι γρυλλιες που πιθανως εχει στο κατω μερος. Προσωπικα θεωρω οτι σε βαρυ παιχνιδι αν δεν δεις πανω απο 80-85c στον επεξεργαστη ( η καρτα γραφικων σπανια ανεβαζει τετοιες θερμοκρασιες) , εισαι σε καλο επιπεδο.Απο κει και πανω θελει να λαβεις μετρα. Θα μου πεις γιατι τοσο αγχος για τις θερμοκρασιες.Γιατι οπως ανεφερα εχουμε το throttling.Που σημαινει οτι ο επεξεργαστης ριχνει συχνοτητα (και αρα αποδοση) για να ριξει την θερμοκρασια του.Οποτε ολα σερνονται. Αν παιζεις ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ παιχνιδια , σκεφτεσαι φορητο με i7 και ολα τα παραπανω που εγραψα , αν παιζεις μεσαιας "βαρυτητας" παιχνιδια , οπως ειπα παιρνεις φορητο με i5 (8ης γενιας) και με τα ρεστα βαζεις δισκο και μνημη και εισαι τουμπανος. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2019 από mphxths 1
rudigarcia222 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 16 λεπτά πριν, mphxths είπε Προφανως.Το ποσο , εξαρταται οπως ειπα απο το συστημα ψυξης , αν του βαλεις βαση με ψυκτρα , τι καιρο εχει εξω , τι επεξεργαστη εχει κλπ.Ο i7 θα ζεσταθει περισσοτερο απο τον i5. Συνηθως οι ψυκτρες στο εσωτερικο , παιρνουν την θερμοτητα απο τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων απο τις ιδιες σωληνωσεις , οποτε οταν ενα απο τα 2 (επεξεργαστης / καρτα γραφικων) δουλευει στο max , τοτε επηρεαζεται θερμικα και το αλλο. Σκεψου λοιπον σε ενα παιχνιδι που λειτουργουν σε μεγαλο ποσοστο ταυτοχρονα και επεξεργαστης και καρτα γραφικων τι πανηγυρι γινεται.Συνηθως οι καρτες γραφικων δεν ανεβαζουν τρελες θερμοκρασιες.Στην δικη μου πανω απο 50-60c δεν εχω δει την ωρα του παιχνιδιου.Ο επεξεργαστης την ακουει ομως... Νεα μοντελα προσπαθουν να βελτιωσουν το συστημα ψυξης οσο μπορουν.Ξεχωριστες σωληνωσεις/ψυκτρες για επεξεργαστη/καρτα γραφικων.Σωστα τοποθετημενες γρυλλιες για τον εξαερισμο κλπ κλπ. Επισης μπορεις να κανεις τα εξης για να βοηθησεις την κατασταση : 1.Undervolting : Με λιγα λογια "αφαιρεις" volts απο τον επεξεργαστη.Ποσα volts?Παει ανα περιπτωση και με δοκιμες.Λιγοτερη καταναλωση volts λιγοτερη θερμοτητα.Η αποδοση του επεξεργαστη δεν επηρεαζεται. 2.Βαση με ψυκτρα. 3.Δεν το βαζουμε σε μαλακες επιφανειες και κλεισουν οι γρυλλιες που πιθανως εχει στο κατω μερος. Προσωπικα θεωρω οτι σε βαρυ παιχνιδι αν δεν δεις πανω απο 80-85c στον επεξεργαστη ( η καρτα γραφικων σπανια ανεβαζει τετοιες θερμοκρασιες) , εισαι σε καλο επιπεδο.Απο κει και πανω θελει να λαβεις μετρα. Θα μου πεις γιατι τοσο αγχος για τις θερμοκρασιες.Γιατι οπως ανεφερα εχουμε το throttling.Που σημαινει οτι ο επεξεργαστης ριχνει συχνοτητα (και αρα αποδοση) για να ριξει την θερμοκρασια του.Οποτε ολα σερνονται. Αν παιζεις ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ παιχνιδια , σκεφτεσαι φορητο με i7 και ολα τα παραπανω που εγραψα , αν παιζεις μεσαιας "βαρυτητας" παιχνιδια , οπως ειπα παιρνεις φορητο με i5 (8ης γενιας) και με τα ρεστα βαζεις δισκο και μνημη και εισαι τουμπανος. εγινε φιλε,οχι δεν παιζω βαρια παιχνιδια,πιο πολυ indie και τερν μπαζεντ(divinity 2/into the breach/xcom τετοια μου αρεσουν)απλα μπορει να δοκιμαζα και το valkyrie 4 που ειναι λιγο πιο βαρυ,αλλα ξαναλεω σε τετοιου ειδους παιχνιδια τα γραφικα παιζουν δευτερο ρολο,ψηκτρα βαση θα παρω σιγουρα,για σκληρο και ραμ δεν νομιζω πιστευω μου φτανουν 256/8,δεν θελω να βαλω και χερι,θα περιμενω μηπως καμια αλυσιδα κανει pricemats στο σκρουτζ και δωσω κατι παραπανω για την πενταετη να ειμαι και ησυχος,ενα τελευταιο γενικο το παλικαρι μου προτεινε msi ,πριν μπω στη διαδικασια να ψαξω μοντελα με συγκεκριμενο hardware ποιες μαρκες θεωρουνται πιο αξιοπιστες και αντεχουν στο χρονο στα λαπτοπ???
mphxths Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε ποιες μαρκες θεωρουνται πιο αξιοπιστες και αντεχουν στο χρονο στα λαπτοπ??? Acer , msi , lenovo , dell απο τις καλυτερες μαρκες πιστευω.Απο κοντα και η HP.H Dell απο τα καλυτερα after sales supports.
chrisgewrgi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Κρατησου κανα μηνα ακομα.ερχετε η 1660 ti στα λαπτοπ.μιλανε για κοστος περιπου στα λεφτα της 1060 αλλα επιδοσεις καλητερες απο 1070.αυτο σημαινει οτι αυτα με 1050 ti και 1060 θα πεσουν κατακορυφα.καιγομαι και εγω για λαπτοπ απο 1060 και πανω αλλα ειναι μονοδρομος να περιμενω να βγουν.σε καμια περιπτωση δεν θελω κατι που θα πληρωσω τωρα να το δω κοντα μιση τιμη σε 1 2 μηνες η με αυτα τα λεφτα να παιρνω 1660 ti. Οσο για το ζεσταμα,οτι λαπτοπ παρεις με τετιες καρτες και ειναι λεπτο σε παχος σιγουρα ζεστενεται.υπολογισε οτι κυκλοφορανε και max q καρτες στα λαπτοπ που εχουν μικροτερες επιδοσεις με αλλα λαπτοπ που δουλευουν με full καρτες. 1
rudigarcia222 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Έγινε έκανα και μια έρευνα αγοράς σε Ελλάδα εξωτερικό και βλέπω ότι εδώ πουλάνε τα 1050 πιο ακριβά άπο όσο έξω τα 1060
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα