opcorsa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 35 λεπτά πριν, papoys1 είπε Πλάκα έχει.Εγώ το έγραψα γιατί όπως είπα είχα εμπειρία τόσο με το χορτοκοπτικό που ανέφερα όσο και με ένα Κινέζικο παπί που είχα παλιά από το Alex Pac και το έχω στο εξοχικό να πηγαίνω μέχρι τις ελιές το περιβόλι και εκεί γύρω.Θυμάμαι το είχα 1-2 χρόνια και μου έσπαγε τα νεύρα κάθε φορά να το βάλω μπροστά.Κοιτάζω το μπουζί δεν έγραφε τίποτε.Του βάζω ένα NGK τσακμάκι ακόμη και τώρα μετά από 12 και παραπάνω χρόνια που το έχω.Και ακίνητο να είναι ένα μήνα με 2-3 μανιβελιές πήρε μπροστά.Ζεστό βέβαια με την πρώτη. Από τότε σε όλα τα Κινέζικα (έχω και αρκετά) πάντα πετάω το δικό του μπουζί και βάζω ένα NGK ή Denco απλά σαν μεγαλύτερος λέω NGK γιατί στα νεανικά μου χρόνια ήταν πιο διάσημα. Όπως είπα και στο φίλο εγώ εμπειρικά μιλάω.Ναι σπουδαίο πράγμα η θεωρία αλλά και η εμπειρία χρησιμότατη. κι εγω ακριβως το ιδιο... στα + των NGK για εμενα το Made in Japan τωρα που λεμεγια κινεζικα κλπ, θεωρω οτι παιζει ρολο και η κατασκευη του μοτερ στην μακροζοια του μπουζι..πχ εχω καλλιεργητη ιταλικο που καθε χρονο θελει μπουζι γιατι τα μαυριζει/λαδωνει παροτι η θερμοκρασια του μπουζι ειναι σωστη... εχω γιαπωνεζικο γνησιο χορτοκοπτικο και εχει ακομα το μαμα μπουζι 10 χρονια (champion) και δεν το αλλαζω επιτηδες να δω ποσο θα κρατησει ακομα βεβαια τωρα που το σκεφτομαι ισως αξιζει η αλλαγη μην γινει τιποτα, μην σπασει η ακιδα μπει στον κυλινδρο και τα καταστρεψει ολα (ναι το χω δει και αυτο το εργο) 1
papoys1 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Εγώ θεωρώ ότι από μηχανές τα Κινέζικα είναι σκυλιά σε άλλα υστερούν βέβαια έναντι των Γιαπωνέζων των Σουηδών κ.λ.π. Το πρώτο μου χορτοκοπτικό από Alex Pac πρέπει να είναι πάνω από 18 χρόνων.Νομίζω το είχα πάρει με χιλιάρικα.Δουλεύει ακόμη.Έχει κόψει στρέμματα.Απλά τελευταία με μεγάλες ζέστες αν το κλείσω μετά δεν παίρνει εύκολα.Βέβαια δε με νοιάζει.Το βάζω στην άκρη και συνεχίζω με το δεύτερο πιο καινούργιο από μαυρούλη. Το πρώτο βενζινοπρίονο Κινέζο που πήρα μετά την κλοπή του ακριβού η μηχανούλα του δούλευε μια χαρά.Η αντλία λαδιού τα είχε παίξει.Ρώτησα μου ερχόταν για αγορά αντλία και κάτι άλλα παρελκόμενα που θέλουν αλλαγή 40 με μεταφορικά από επαρχία ( Αθήνα μόνο Στιλι και Χουσγκβάρνα ξέρουν) και έτσι έδωσα 50 πήρα ένα παρόμοιο και το έχω για ανταλλακτικά. Είπαμε και εμένα μου αρέσουν τα καλά και επώνυμα και θα τα προτιμούσα αν έμενα εκεί.Μόνα τους στη ερημιά δεν γίνεται. 1
opcorsa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Σε ποια πραγματα θεωρεις οτι υστερουν τα κινεζικα σε σχεση με τα επωνυμα μηχανηματα; και να τη επι το εργο video-1552308043.mp4 1
papoys1 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Ένα πριόνι π.χ. Κινέζικο είναι πιο βαρύ θα έχει περισσότερους κραδασμούς ενδεχομένως υστερεί σε στροφές και σε δύναμη ή σταθερότητα στην κοπή,στο σφίξιμο αλυσίδας , ένα χορτοκοπτικό το ίδιο,μπορεί οι φλάντζες του π.χ. να μην είναι τόσο ποιοτικές όπως ένα ακριβό,να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου και διάφορα άλλα τέτοια. Είπαμε σίγουρα δεν θα έχει την ίδια απόδοση με ένα επώνυμο αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθημερινά να πάω να βγάλω μεροκάματο.Θα το χρειαστώ ορισμένες μέρες του χρόνου το πριόνι στις ελιές το χορτοκοπτικό 5-6 φορές άρα ποιος ο λόγος να επενδύσω σε ακριβό;;;;; Αν το ήθελα για μεροκάματο θα το έκανα.Τώρα όχι. Την αντλία εσύ τη θες να ποτίσεις 10-20-30 φορές κάποια δεντράκια.Αν είχες περιβόλια και ήθελες να τα ποτίζεις καθημερινά για να πας προιόντα στη Λαική ή στον έμπορο,εκεί ναι θα σου έλεγα πήγαινε σε κάτι καλό επώνυμο να μην πάθεις ζημιά.Έτσι που τη βλέπω σφαίρα πάει και μάλιστα πετάει με όρεξη και δύναμη.Ένα καλυματάκι να της φτιάξεις κόβοντας με τροχό κανένα βαρέλι να μην την τρώει ο ήλιος και η βροχή και είσαι μια χαρά. 1
opcorsa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 24 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ένα πριόνι π.χ. Κινέζικο είναι πιο βαρύ θα έχει περισσότερους κραδασμούς ενδεχομένως υστερεί σε στροφές και σε δύναμη ή σταθερότητα στην κοπή,στο σφίξιμο αλυσίδας , ένα χορτοκοπτικό το ίδιο,μπορεί οι φλάντζες του π.χ. να μην είναι τόσο ποιοτικές όπως ένα ακριβό,να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου και διάφορα άλλα τέτοια. Είπαμε σίγουρα δεν θα έχει την ίδια απόδοση με ένα επώνυμο αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθημερινά να πάω να βγάλω μεροκάματο.Θα το χρειαστώ ορισμένες μέρες του χρόνου το πριόνι στις ελιές το χορτοκοπτικό 5-6 φορές άρα ποιος ο λόγος να επενδύσω σε ακριβό;;;;; Αν το ήθελα για μεροκάματο θα το έκανα.Τώρα όχι. Την αντλία εσύ τη θες να ποτίσεις 10-20-30 φορές κάποια δεντράκια.Αν είχες περιβόλια και ήθελες να τα ποτίζεις καθημερινά για να πας προιόντα στη Λαική ή στον έμπορο,εκεί ναι θα σου έλεγα πήγαινε σε κάτι καλό επώνυμο να μην πάθεις ζημιά.Έτσι που τη βλέπω σφαίρα πάει και μάλιστα πετάει με όρεξη και δύναμη.Ένα καλυματάκι να της φτιάξεις κόβοντας με τροχό κανένα βαρέλι να μην την τρώει ο ήλιος και η βροχή και είσαι μια χαρά. ετσι οπως δουλευει ειναι ρελαντι, σχεδον πριν σβησει...βγαζει αλλη μιση φορα τουλαχιστον οταν γκαζωσω... ξερω και πατεντα να πειραξω το governor να ανεβουν τρελα οι στροφες αλλα θα πεταξει καμια μπιελα σε τροχια γυρω απο την γη οποτε δεν το κανω... καλυματτακι εφτιαξα απο το ιδιο το κουτι της, απλα εκοψα εκει που πηγαινουν/φευγουν τα λαστιχα, και με ταινια απο πανω εβαλα ναυλον... καλα θα ειναι νομιζω.. 1
mozozozo1 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, opcorsa είπε ερωτηση αναφορικα με τα "μανομετρικα" γιατι ειμαι ασχετος η αντλια θελουμε να τραβαει νερο απο ρηχα ή απο βαθια νερα? οταν τραβαει απο ρηχα δεν ειναι καλυτερο? φανταζομαι κουραζεται λιγοτερο.. Παιζει ρολο το βαθος και η γεωμετρια του δικτυου αν αυξανει το υψος μετα την αντληση λογω της σωληνωσης παλι παιζει ρολο γενικα.Οσο πιο ρηχα τοσο καλυτερα γενικα 1
opcorsa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 ευχαριστω... σκεφτομαι επειδη ειναι ελαφτια η αντλια να την βαλω πανω σε ενα τραπεζι 1 μετρου που εχω και απο εκει να κατεβαινει ο σωληνας.. ειναι εξυπνο; για να δουλευει πιο ξεκουραστα η αντλια... να πηγαινει με πιο φυσικη ροη το νερο στο χωραφι;
papoys1 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, opcorsa είπε ευχαριστω... σκεφτομαι επειδη ειναι ελαφτια η αντλια να την βαλω πανω σε ενα τραπεζι 1 μετρου που εχω και απο εκει να κατεβαινει ο σωληνας.. ειναι εξυπνο; για να δουλευει πιο ξεκουραστα η αντλια... να πηγαινει με πιο φυσικη ροη το νερο στο χωραφι; Όχι δεν έχει πρόβλημα.όπως βλέπω έχει μανομετρικό δηλαδή ανύψωση νερού από το σημείο ροής 15 μέτρα.Άρα εσένα σε 0 μανομετρικό όπως λέει αν δίνει 170 λίτρα το λεπτό δηλαδή 10 κυβικά την ώρα τι άλλο θέλεις.Και 7-8 κυβικά να δίνει μια χαρά είσαι. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2019 από papoys1 1
opcorsa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 39 λεπτά πριν, papoys1 είπε Όχι δεν έχει πρόβλημα.όπως βλέπω έχει μανομετρικό δηλαδή ανύψωση νερού από το σημείο ροής 15 μέτρα.Άρα εσένα σε 0 μανομετρικό όπως λέει αν δίνει 170 λίτρα το λεπτό δηλαδή 10 κυβικά την ώρα τι άλλο θέλεις.Και 7-8 κυβικά να δίνει μια χαρά είσαι. thank you!
LouCi4er Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 opcorsa,βαλε την αντλια να ποτιζει οπως εχεις σκεφτει,δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη τελοσπαντων.Οτι θα ζοριζεται σιγουρα αλλα δεν θα παθει κατι.Μονοβαθμια ειναι η αντλια που εχει? Τωρα για τα Κινεζικα το εχουμε πει πολλες φορες,οτι δινεις παιρνεις.Σιγουρα στα επωνυμα πληρωνεις και πολλα ακομα εκτος της ποιοτητας(brand,R&D,διαφημηση etc) αλλα οπως και να το κανουμε το επωνυμο ειναι επωνυμο.Διαβαζω στο Skroutz για κατι κινεζικα χλοοκοπτικα,μετα απο λιγη χρηση ξεβιδωνει το καρμπυρατερ,ξεβιδωνει η εξατμιση και αλλα τετοια ωραια.Ενταξει κλαιν,σιγα το πραγμα να ξανασφιξεις 2 βιδες αλλα αμα κανω 40 χλμ να παω στο χωριο της μανας μου να κοψω χορταρια στο οικοπεδο και μετα απο 5-10 λεπτα αρχισει και ξεβιδωνει το μηχανημα τι να το κανω?Για δουλεια θα παω ή για να το μαστορευω?Παντως και εγω ειμαι της αποψης οτι αμα εισαι ερασιτεχνης ειναι μλκια να δωσεις πολλα χρηματα για να παρεις κατι επωνυμο-επαγγελματικο,δεν προκειται να το κανεις αποσβεση.Ενας φιλος μου εχει ενα σκαπτικο Plus το οποιο οπως βλεπω φωτο στο νετ ειναι ιδιο με αυτο εδω: https://www.skroutz.gr/s/395860/Nakayama-MB6000.html Το εχει 5-6 χρονια,καθε χρονο περναει 30 στρεμματα δενδρολιβανο,το παιρνει το μισο χωριο και δεν εχει κανει κιχ μεχρι τωρα.Το μηχανημα ειναι Κινεζικο αλλα επειδη το εχω δουλεψει ειναι αρκετα καλο και αντεχει απ' οτι φαίνεται. 1 1
opcorsa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε opcorsa,βαλε την αντλια να ποτιζει οπως εχεις σκεφτει,δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη τελοσπαντων.Οτι θα ζοριζεται σιγουρα αλλα δεν θα παθει κατι.Μονοβαθμια ειναι η αντλια που εχει? Τωρα για τα Κινεζικα το εχουμε πει πολλες φορες,οτι δινεις παιρνεις.Σιγουρα στα επωνυμα πληρωνεις και πολλα ακομα εκτος της ποιοτητας(brand,R&D,διαφημηση etc) αλλα οπως και να το κανουμε το επωνυμο ειναι επωνυμο.Διαβαζω στο Skroutz για κατι κινεζικα χλοοκοπτικα,μετα απο λιγη χρηση ξεβιδωνει το καρμπυρατερ,ξεβιδωνει η εξατμιση και αλλα τετοια ωραια.Ενταξει κλαιν,σιγα το πραγμα να ξανασφιξεις 2 βιδες αλλα αμα κανω 40 χλμ να παω στο χωριο της μανας μου να κοψω χορταρια στο οικοπεδο και μετα απο 5-10 λεπτα αρχισει και ξεβιδωνει το μηχανημα τι να το κανω?Για δουλεια θα παω ή για να το μαστορευω?Παντως και εγω ειμαι της αποψης οτι αμα εισαι ερασιτεχνης ειναι μλκια να δωσεις πολλα χρηματα για να παρεις κατι επωνυμο-επαγγελματικο,δεν προκειται να το κανεις αποσβεση.Ενας φιλος μου εχει ενα σκαπτικο Plus το οποιο οπως βλεπω φωτο στο νετ ειναι ιδιο με αυτο εδω: https://www.skroutz.gr/s/395860/Nakayama-MB6000.html Το εχει 5-6 χρονια,καθε χρονο περναει 30 στρεμματα δενδρολιβανο,το παιρνει το μισο χωριο και δεν εχει κανει κιχ μεχρι τωρα.Το μηχανημα ειναι Κινεζικο αλλα επειδη το εχω δουλεψει ειναι αρκετα καλο και αντεχει απ' οτι φαίνεται. το οτι κανει 30 στρεμματα με τον κινεζο μου φαινεται απιστευτο... αν και πιστευω οτι πολλες ζημιες και γενικα η μακροζωια ολων των μηχανηματων ειναι θεμα χρησης και συντηρησης 1
opcorsa Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 @Joshua21 ευχαριστω για τις πληροφοριες, πηγα σημερα για ψωνια, 20 λεπτα το μετρο μου το χρεωσε...οποτε 100 η αντλια και 25 ευρω τα λαστιχα/συνδεσμοι μια χαρα θα κανω δουλεια... τραβηξα και λαστιχο 1 μισι ιντσα γυρω στα 20 μετρα μεχρι το χωραφι και το πεταει με αρκετη δυναμη... πιθανολογω οτι θα πρεπει να την δουλευεω σε πολυ χαμηλες στροφες για να μην την ζορισω και μην στρεσαρω τα λαστιχα απο πουθενα και σπασει κανενα ... και ολα αυτα απο μηχανουλα της κακιας ωρας 2 μισι ιππων
opcorsa Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ποπο, σε έγδαρε τον επιασα στο φιλοτιμο γιατι μου φαινεται ειναι να κλεισει ο κακομοιρης.... φαντασου δεν ηξερα καθολου τιμες και εχω ενα χωραφι στο χωριο (40χλμ μακρια) με λαστιχα/σταλες που πλεον εκει εχει καταργηθει το νερο και ελεγα να παω με το αμαξι να τα βγαλω να μπαλωσω τις προηγουμενες σταλες και να βαλω καινουργιες εκει που θελω στα δεντρα (προφανως δεν ηξερα οτι ειναι τοσο χωμα η τιμη του καινουριου που οχι τον κοπο μου, ουτε την βενζινη που θα πηγαινα δεν θα εβγαζα)
DrLo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, opcorsa είπε ευχαριστω... σκεφτομαι επειδη ειναι ελαφτια η αντλια να την βαλω πανω σε ενα τραπεζι 1 μετρου που εχω και απο εκει να κατεβαινει ο σωληνας.. ειναι εξυπνο; Όχι καθόλου έξυπνο δεν είναι. - και χειρότερο npsh θα έχει - και ακόμα και αν δεν "ξεπιάσει" θα έχει [στην καλύτερη] ακριβώς την ίδια απόδοση με το να είναι χαμηλα (αν εξαιρέσουμε το θέμα του npsh το υψόμετρο μια αντλίας σε ένα δίκτυο δεν κάνει καμία απολύτως διαοφορά) --- Βασικά θα δουλεύει χειρότερα (το κατά πόσο χειρότερα παίζει) Η αντλίες που τραβάνε "από κάτω" γενικά καλό είναι να βρίσκονται όσο το δυνατό κοντύτερα στην επιφάνεια του νερού. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από DrLo 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα