opcorsa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 32 λεπτά πριν, project.breeze είπε Δεν έχω χρόνο να το αναλύσω, αλλά με βάση τα δεδομένα σου, η αντλία σου λειτουργεί μάλλον εκτός καμπύλης που σημαίνει ότι δυστυχώς σύντομα θα αποδημήσει εις κύριον αξιζει να το αναλυσουμε, δεν νομιζω οτι θα εχει θεμα καπου... γιαυτο πηρα και μικρη σχετικα..
project.breeze Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, opcorsa είπε αξιζει να το αναλυσουμε, δεν νομιζω οτι θα εχει θεμα καπου... γιαυτο πηρα και μικρη σχετικα.. Από πόσο βαθιά τραβάει νερό η αντλία;
opcorsa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 18 λεπτά πριν, project.breeze είπε Από πόσο βαθιά τραβάει νερό η αντλία; το πηγαδι πρεπει να ναι γυρω στα 6 μετρα, εγω τραβαω απο τα 3-3μισι
project.breeze Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, opcorsa είπε το πηγαδι πρεπει να ναι γυρω στα 6 μετρα, εγω τραβαω απο τα 3-3μισι Κοίταξα στο manual της αντλίας που πήρες αλλά απ' ότι φαίνεται δεν έχει πουθενά την καμπύλη λειτουργίας της. Το μανομετρικό της είναι 12 μέτρα απ΄ότι φαίνεται το οποίο περιλαμβάνει την υψομετρική διαφορά της θέσης της αντλίας σε σχέση με το σημείο από το οποίο αντλείς + τις γραμμικές απώλειες + τοπικές απώλειες + στατικό ύψος. Νερό μπορεί να σου βγάζει αλλά εάν τελικά λειτουργεί εκτός ιδανικής καμπύλης λειτουργίας θα έχει πολύ μειωμένη απόδοση, διάρκεια ζωής και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση που σχεδιάζεις (σταγόνα κτλ) θα την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Οι αντλίες επιλέγονται κατόπιν μελέτης, δεν είναι απλή υπόθεση.
opcorsa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 29 λεπτά πριν, project.breeze είπε Κοίταξα στο manual της αντλίας που πήρες αλλά απ' ότι φαίνεται δεν έχει πουθενά την καμπύλη λειτουργίας της. Το μανομετρικό της είναι 12 μέτρα απ΄ότι φαίνεται το οποίο περιλαμβάνει την υψομετρική διαφορά της θέσης της αντλίας σε σχέση με το σημείο από το οποίο αντλείς + τις γραμμικές απώλειες + τοπικές απώλειες + στατικό ύψος. Νερό μπορεί να σου βγάζει αλλά εάν τελικά λειτουργεί εκτός ιδανικής καμπύλης λειτουργίας θα έχει πολύ μειωμένη απόδοση, διάρκεια ζωής και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση που σχεδιάζεις (σταγόνα κτλ) θα την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Οι αντλίες επιλέγονται κατόπιν μελέτης, δεν είναι απλή υπόθεση. σαφως, απλα δεν χρειαστηκε μελετη γιατι σιγα, ενα κατοσταρικο ξοδεψα.. μανομετρικο σημαινει απο ποσα μετρα μαξιμουμ μπορει να αντλει? αναφορικα με την μειωμενη αποδοση δεν εχω προβλημα καθως πχ αν ηταν να ποτιζω μιση ωρα θα ποτιζω 3 τεταρτα, δεν με πειραζει... αναφορικα με την διαρκεια ζωης, αναφερεσαι στην αντλια αυτη καθεαυτη ή το κινεζικο μοτερ που την κινει ? (και ειναι φιξ κολλημενοαπο το εργοστασιο μαζι) 1
project.breeze Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, opcorsa είπε σαφως, απλα δεν χρειαστηκε μελετη γιατι σιγα, ενα κατοσταρικο ξοδεψα.. μανομετρικο σημαινει απο ποσα μετρα μαξιμουμ μπορει να αντλει? αναφορικα με την μειωμενη αποδοση δεν εχω προβλημα καθως πχ αν ηταν να ποτιζω μιση ωρα θα ποτιζω 3 τεταρτα, δεν με πειραζει... αναφορικα με την διαρκεια ζωης, αναφερεσαι στην αντλια αυτη καθεαυτη ή το κινεζικο μοτερ που την κινει ? (και ειναι φιξ κολλημενοαπο το εργοστασιο μαζι) Το μανομετρικό είναι άθροισμα του ύψους άντλησης ή προώθησης (αν είναι υποβρύχια), των γραμμικών απωλειών (που έχει να κάνει με την τριβή του ρευστού στη σωλήνα), των τοπικών απωλειών (που συνήθως αφορά διατάξεις όπως σύνδεσμοι, μανόμετρα, βάνες κτλ) και το στατικό ύψος (δηλαδή η υψομετρική διαφορά μεταξύ αντλίας και του υψηλότερου σημείου στο οποίο φτάνει το νερό). Όταν λέμε διάρκεια ζωής εννοούμε το συστήματος όλόκληρου, δεν μπορεί κάποιος να σου πει με σιγουριά ότι πρώτα θα αστοχήσει ο κινητήρας ή κάποιο εξάρτημα της αντλίας, θα ήταν άστοχη μία τέτοια υπόθεση. Ουσιαστικά μία αντλία που λειτουργεί εκτός καμπύλης, καλείται να "κουβαλήσει" μεγαλύτερο φορτίο από όσο μπορεί. Φαντάσου το σαν να είσαι με ένα αυτοκίνητο 1000 κυβικών με 50 άλογα σε ανηφόρα, φορτωμένος και ανεβαίνεις τέρμα γκάζι στο βουνό με 1η. Πόσο θα αντέξει; Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2019 από project.breeze 2
opcorsa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 20 λεπτά πριν, project.breeze είπε Το μανομετρικό είναι άθροισμα του ύψους άντλησης ή προώθησης (αν είναι υποβρύχια), των γραμμικών απωλειών (που έχει να κάνει με την τριβή του ρευστού στη σωλήνα), των τοπικών απωλειών (που συνήθως αφορά διατάξεις όπως σύνδεσμοι, μανόμετρα, βάνες κτλ) και το στατικό ύψος (δηλαδή η υψομετρική διαφορά μεταξύ αντλίας και του υψηλότερου σημείου στο οποίο φτάνει το νερό). Όταν λέμε διάρκεια ζωής εννοούμε το συστήματος όλόκληρου, δεν μπορεί κάποιος να σου πει με σιγουριά ότι πρώτα θα αστοχήσει ο κινητήρας ή κάποιο εξάρτημα της αντλίας, θα ήταν άστοχη μία τέτοια υπόθεση. Ουσιαστικά μία αντλία που λειτουργεί εκτός καμπύλης, καλείται να "κουβαλήσει" μεγαλύτερο φορτίο από όσο μπορεί. Φαντάσου το σαν να είσαι με ένα αυτοκίνητο 1000 κυβικών με 50 άλογα σε ανηφόρα, φορτωμένος και ανεβαίνεις τέρμα γκάζι στο βουνό με 1η. Πόσο θα αντέξει; ο χρονος θα δειξει...παντως αναφορικα με συντηρηση την προσεχω αρκετα, οπως ολα τα μηχανηματα μου.. αν και νομιζω εχουν παραφουσκωσει τα νουμερα... πχ αντιστοιχη αντλια (αλλο χρωμα αλλα ολοιδια) αλλης "μαρκας" την βγαζουν με λιγοτερους ιππους σε σαιτ του εξωτερικου.. εγω εψαχνα αρχικα μια αντλια μονο χωρις μοτερ που να γυρναει εξωτερικα με λουρι ωστε να βαλω μια μεγαλη αξιοπιστη μηχανη που εχω και καθεται, αλλα δεν βρηκα κατι... μαλλον πλοεν ολα ερχονται φιξ ή δεν ασχολειται κανεις με αυτο που ηθελα να κανω..
papoys1 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ πιστεύω πως μια χαρά είναι η αντλία για τη δουλειά που μας περιγράφει. Δεν δέχεται καμία καταπόνηση όταν αντλεί νερό από 3-4 μέτρα βάθος , όταν όλες αντλούν από βάθος 8 μέτρων τουλάχιστον και το προωθεί σε μηδενικό μανομετρικό ύψος γιατί όπως μας είπε το χωράφι είναι επίπεδο στο ύψος της αντλίας. Ποια καμπύλη παραβιάζει;;;;; Μια χαρά θα δουλέψει αρκεί να έχει αρκετά μπεκάκια και καλά ανοιχτά (από αυτά που πρότεινα με τη μία τρύπα γιατί δε βουλώνουν και εύκολα) ώστε να να μην πιέζεται το νερό στη σωλήνα.Με κόστος 100 η αντλία και κανένα 30άρι το πολύ για τα υπόλοιπα είναι σένιος. Πέραν των άλλων και επειδή είμαι παθών μία ακριβή αντλία στο χωράφι προκαλεί και τον κλέφτη.Σε μία Νακαγιάμα κανείς δεν δίνει σημασία.Μπορώ να πω δεν γυρνάει καν να την κοιτάξει γιατί του προκαλεί απέχθεια.. opcorsa και κάτι άλλο.Επειδή δουλεύω αρκετά κινέζικα από τα οποία μηχανικά δεν έχω κανένα παράπονο σε άλλα υστερούν δες τι μπουζί παίρνει και αγόρασε ένα καινούργιο NGK γιατί καμιά φορά μπορεί να παιδεύεσαι και να αναρωτιέσαι γιατί δεν παίρνει μπροστά και να φταίει αυτό γιατί βάζουν noname.Μου έτυχε με σχετικά καινούργιο χορτοκοπτικό (των 60 ευρώ φυσικά από μελαχροινούλη) που κάθε φορά με παίδευε ώρα να πάρει μπροστά και μόλις του έβαλα ένα NGK παίρνει με μισό τράβηγμα. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2019 από papoys1 1
project.breeze Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Εγώ πιστεύω πως μια χαρά είναι η αντλία για τη δουλειά που μας περιγράφει. Δεν δέχεται καμία καταπόνηση όταν αντλεί νερό από 3-4 μέτρα βάθος , όταν όλες αντλούν από βάθος 8 μέτρων τουλάχιστον και το προωθεί σε μηδενικό μανομετρικό ύψος γιατί όπως μας είπε το χωράφι είναι επίπεδο στο ύψος της αντλίας. Ποια καμπύλη παραβιάζει;;;;; Μια χαρά θα δουλέψει αρκεί να έχει αρκετά μπεκάκια και καλά ανοιχτά (από αυτά που πρότεινα με τη μία τρύπα γιατί δε βουλώνουν και εύκολα) ώστε να να μην πιέζεται το νερό στη σωλήνα.Με κόστος 100 η αντλία και κανένα 30άρι το πολύ για τα υπόλοιπα είναι σένιος. Πέραν των άλλων και επειδή είμαι παθών μία ακριβή αντλία στο χωράφι προκαλεί και τον κλέφτη.Σε μία Νακαγιάμα κανείς δεν δίνει σημασία.Μπορώ να πω δεν γυρνάει καν να την κοιτάξει γιατί του προκαλεί απέχθεια.. opcorsa και κάτι άλλο.Επειδή δουλεύω αρκετά κινέζικα από τα οποία μηχανικά δεν έχω κανένα παράπονο σε άλλα υστερούν δες τι μπουζί παίρνει και αγόρασε ένα καινούργιο NGK γιατί καμιά φορά μπορεί να παιδεύεσαι και να αναρωτιέσαι γιατί δεν παίρνει μπροστά και να φταίει αυτό γιατί βάζουν noname.Μου έτυχε με σχετικά καινούργιο χορτοκοπτικό (των 60 ευρώ φυσικά από μελαχροινούλη) που κάθε φορά με παίδευε ώρα να πάρει μπροστά και μόλις του έβαλα ένα NGK παίρνει με μισό τράβηγμα. Αφού το λες εσύ κάτι θα ξέρεις, άλλωστε εγώ ένας απλός Μηχανολόγος/Μηχανικός είμαι που έχει φάει μερικές εκατοντάδες ώρες διαβάζοντας για μηχανική ρευστών, ρευστοδυναμική και για αντλητικά συγκροτήματα.
papoys1 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Εγώ μιλάω πρακτικά και λέω ότι μία αντλία έστω και κινέζικη που θέλω να τη βάλω σε ένα πηγάδι να μου βγάλει 1,5 ίντσα νερό από βάθος 3-4 μέτρων με το οποίο θέλω να ποτίζω 30 δεντράκια κάθε τόσο σε ένα ίσιο χωράφι θα το βγάλει και θα μου τα ποτίσει. Να ρωτήσω μηχανολόγο για κάτι δύσκολο ή περίπλοκο οκ. Δηλαδή αν έχω ένα πηγάδι 15-20 μέτρων ή μία γεώτρηση 50-100-200 μέτρων και θέλω να αντλήσω Χ ποσότητα νερού να το ανεβάσω σε ύψος 10-20-30 μέτρων και να ποτίσω βαμβάκι ή περιβόλι 10 στρεμμάτων με σταγόνα ή 1000 ρίζες ντομάτα ή 200-300 δέντρα και βέβαια θα το κάνω.Δεν είμαι ειδικός και σίγουρα ένας ειδικός κάτι θα ξέρει παραπάνω για δύσκολες και πολύπλοκες περιπτώσεις. Αλλά αν για αυτό το απλό πράγμα που ρωτάει ο TS πρέπει να ρωτήσω ειδικό να μου πει τι ;;;;;;;Ότι η αντλία θα δυσκολευτεί να αντλήσει το νερό από 3-4 μέτρα και να το προωθήσει σε ένα ίσιο χωράφι 30-40-50 μέτρα ακόμη και παραπάνω;;;; ;Άποψη λόγω εμπειρίας εκφράζω εάν εσύ τη θεωρείς λάθος δικαίωμά σου.Δεν θα μαλώσουμε.
project.breeze Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ αν πρόσεξες του είπα πως δεν μπορώ να απαντήσω αν θα λειτουργήσει σωστά ή όχι γιατί δεν έχουμε όλα τα στοιχεία με κυριότερο το ότι δεν έχουμε δει την καμπύλη λειτουργίας της αντλίας. Χωρίς αυτό μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Κατά δεύτερον, η προηγούμενη αντλία που υπήρχε είχε κινητήρα 6hp, γιατί; Μήπως γιατί είχε γίνει σωστή διαστασιολόγηση τότε και καταλήξαν να διαλέξουν αντλία με κινητήρα 6hp; Ή μήπως εκείνη είχε επιλεχθεί στα κουτουρού και ήταν υπερδιαστασιολογημένη; Και 3ον, αυτή την στιγμή η αντλία μπορεί να λειτουργεί κανονικά και εντός καμπύλης, εάν όμως μπει σταγόνα θα αυξηθούν πολύ οι τοπικές απώλειες που μπορεί να την βγάλει εκτός καμπύλης. Γι'αυτό λέω ότι δεν έχουμε όλα τα στοιχεία και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Εγώ στην θέση του φίλου θα ζητούσα από τον έμπορο να μου δώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αντλίας μαζί με την καμπύλη λειτουργίας για να έχω ένα σημείο αναφοράς. Και φυσικά δεν θα μαλώσουμε για την αντλία, είναι δυνατόν; Απλά πολλές φορές παραβλέπουμε σκοπίμως κάποια πράγματα και αυτά τελικά μας κοστίζουν πολύ, άλλωστε η φτήνια τρώει τον παρά.Καλές γιορτές! Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2019 από project.breeze 1
opcorsa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, papoys1 είπε Εγώ πιστεύω πως μια χαρά είναι η αντλία για τη δουλειά που μας περιγράφει. Δεν δέχεται καμία καταπόνηση όταν αντλεί νερό από 3-4 μέτρα βάθος , όταν όλες αντλούν από βάθος 8 μέτρων τουλάχιστον και το προωθεί σε μηδενικό μανομετρικό ύψος γιατί όπως μας είπε το χωράφι είναι επίπεδο στο ύψος της αντλίας. Ποια καμπύλη παραβιάζει;;;;; Μια χαρά θα δουλέψει αρκεί να έχει αρκετά μπεκάκια και καλά ανοιχτά (από αυτά που πρότεινα με τη μία τρύπα γιατί δε βουλώνουν και εύκολα) ώστε να να μην πιέζεται το νερό στη σωλήνα.Με κόστος 100 η αντλία και κανένα 30άρι το πολύ για τα υπόλοιπα είναι σένιος. Πέραν των άλλων και επειδή είμαι παθών μία ακριβή αντλία στο χωράφι προκαλεί και τον κλέφτη.Σε μία Νακαγιάμα κανείς δεν δίνει σημασία.Μπορώ να πω δεν γυρνάει καν να την κοιτάξει γιατί του προκαλεί απέχθεια.. opcorsa και κάτι άλλο.Επειδή δουλεύω αρκετά κινέζικα από τα οποία μηχανικά δεν έχω κανένα παράπονο σε άλλα υστερούν δες τι μπουζί παίρνει και αγόρασε ένα καινούργιο NGK γιατί καμιά φορά μπορεί να παιδεύεσαι και να αναρωτιέσαι γιατί δεν παίρνει μπροστά και να φταίει αυτό γιατί βάζουν noname.Μου έτυχε με σχετικά καινούργιο χορτοκοπτικό (των 60 ευρώ φυσικά από μελαχροινούλη) που κάθε φορά με παίδευε ώρα να πάρει μπροστά και μόλις του έβαλα ένα NGK παίρνει με μισό τράβηγμα. παπου μηπως ειμαστε διδυμοι? εχουμε ακριβως τα ιδια "χουγια" στα μηχανηματα https://www.skroutz.gr/s/15765777/Nakayama-PS-9700-017172.html?keyphrase=nakayama+sp9700 την μοναδικη κριτικη την εγραψα εγω, προχθες, διαβασε την επειδη την εχω πατησει πολλακις, σκαλιζα και βγαζω το μπουζι, ηταν """""LG""""" και μονο απο τα γραμματα καταλαβα τι μουφα ηταν επειδη εχω αρκετα μπουζι καινουρια σπιτι για πασαν νοσο, ειδα οτι το B7HS NGK βιδωνει οποτε λεω ας το βαλω, η μπουζοπιπα ηθελε ομως το σιδερακι το πανω του μπουζι για να κανει εφαρμογη σωστη..παω να το βγαλω απο το κινεζικο μπουζι με μια πενσα και μου μενει στα χερια μαζι με το ηλεκτρωδιο 5 εκατοστα ολοκληρο (!!!!!!!!!!!!!!!!!) σιχαθηκα πραγματικα... και τωρα το δουλευω χωρις το σιδερακι πανω απλα "παιζει" λιγο μεσα στο καλωδιο παντως για 5 εκκινησεις που δουλεψε το κινεζικο ηταν οκ επισης εχω καλες εμπειριες και απο bosch - champion - denso αλλα αδυναμια σε ΝGK Ακομα και στο αμαξι 21 λεπτά πριν, project.breeze είπε Εγώ αν πρόσεξες του είπα πως δεν μπορώ να απαντήσω αν θα λειτουργήσει σωστά ή όχι γιατί δεν έχουμε όλα τα στοιχεία με κυριότερο το ότι δεν έχουμε δει την καμπύλη λειτουργίας της αντλίας. Χωρίς αυτό μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Κατά δεύτερον, η προηγούμενη αντλία που υπήρχε είχε κινητήρα 6hp, γιατί; Μήπως γιατί είχε γίνει σωστή διαστασιολόγηση τότε και καταλήξαν να διαλέξουν αντλία με κινητήρα 6hp; Ή μήπως εκείνη είχε επιλεχθεί στα κουτουρού και ήταν υπερδιαστασιολογημένη; Και 3ον, αυτή την στιγμή η αντλία μπορεί να λειτουργεί κανονικά και εντός καμπύλης, εάν όμως μπει σταγόνα θα αυξηθούν πολύ οι τοπικές απώλειες που μπορεί να την βγάλει εκτός καμπύλης. Γι'αυτό λέω ότι δεν έχουμε όλα τα στοιχεία και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Εγώ στην θέση του φίλου θα ζητούσα από τον έμπορο να μου δώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αντλίας μαζί με την καμπύλη λειτουργίας για να έχω ένα σημείο αναφοράς. Και φυσικά δεν θα μαλώσουμε για την αντλία, είναι δυνατόν; Απλά πολλές φορές παραβλέπουμε σκοπίμως κάποια πράγματα και αυτά τελικά μας κοστίζουν πολύ, άλλωστε η φτήνια τρώει τον παρά.Καλές γιορτές! καλες γιορτες! τωρα ψαχνουμε εμπορους και καμπυλες για την κινεζομουφα που πηγα και πηρα λοιπον η παλια αντλια ηταν διχρονη και γαζωνε κυριολεκτικα, εβγαζε 2 ιντσες νερο αλλα πηγενε και σε παραδιπλα χωραφια με 1 μισι ιντσα νερο και πρεπει να τροφοδοτουσε σταλες λαστιχα πανω απο 1 χιλιομετρο μακρια σε συνολο... οποτε αλλη τελειως κατασκευη
mozozozo1 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Η χαρακτηριστικη του δικτυου και της αντλιας εάν γινόταν μελέτη δινουν την παροχη που βγαζει πραγματικα το συστημα δεν σημαινει οτι υπαρχει μια ιδανικη καμπυλη παντα.Συμφωνα με τις λιγοστες περιγραφες των δεδομενων στη συγκεκριμενη η περιπτωση η ανλτια δεν ζοριζεται καθολου μιας και αντλει απο αποδεκτο βαθος και απ οτι καταλαβα το υψος παραμενει σχεδον σταθερο μετα την αντληση και κατα το διαμοιρασμο του νερου οποτε ενα ακομη προβλημα λιγοτερο 1 1
opcorsa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 34 λεπτά πριν, mozozozo1 είπε Η χαρακτηριστικη του δικτυου και της αντλιας εάν γινόταν μελέτη δινουν την παροχη που βγαζει πραγματικα το συστημα δεν σημαινει οτι υπαρχει μια ιδανικη καμπυλη παντα.Συμφωνα με τις λιγοστες περιγραφες των δεδομενων στη συγκεκριμενη η περιπτωση η ανλτια δεν ζοριζεται καθολου μιας και αντλει απο αποδεκτο βαθος και απ οτι καταλαβα το υψος παραμενει σχεδον σταθερο μετα την αντληση και κατα το διαμοιρασμο του νερου οποτε ενα ακομη προβλημα λιγοτερο ερωτηση αναφορικα με τα "μανομετρικα" γιατι ειμαι ασχετος η αντλια θελουμε να τραβαει νερο απο ρηχα ή απο βαθια νερα? οταν τραβαει απο ρηχα δεν ειναι καλυτερο? φανταζομαι κουραζεται λιγοτερο..
papoys1 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, opcorsa είπε παπου μηπως ειμαστε διδυμοι? εχουμε ακριβως τα ιδια "χουγια" στα μηχανηματα https://www.skroutz.gr/s/15765777/Nakayama-PS-9700-017172.html?keyphrase=nakayama+sp9700 την μοναδικη κριτικη την εγραψα εγω, προχθες, διαβασε την επειδη την εχω πατησει πολλακις, σκαλιζα και βγαζω το μπουζι, ηταν """""LG""""" και μονο απο τα γραμματα καταλαβα τι μουφα ηταν επειδη εχω αρκετα μπουζι καινουρια σπιτι για πασαν νοσο, ειδα οτι το B7HS NGK βιδωνει οποτε λεω ας το βαλω, η μπουζοπιπα ηθελε ομως το σιδερακι το πανω του μπουζι για να κανει εφαρμογη σωστη..παω να το βγαλω απο το κινεζικο μπουζι με μια πενσα και μου μενει στα χερια μαζι με το ηλεκτρωδιο 5 εκατοστα ολοκληρο (!!!!!!!!!!!!!!!!!) σιχαθηκα πραγματικα... και τωρα το δουλευω χωρις το σιδερακι πανω απλα "παιζει" λιγο μεσα στο καλωδιο παντως για 5 εκκινησεις που δουλεψε το κινεζικο ηταν οκ επισης εχω καλες εμπειριες και απο bosch - champion - denso αλλα αδυναμια σε ΝGK Ακομα και στο αμαξι καλες γιορτες! τωρα ψαχνουμε εμπορους και καμπυλες για την κινεζομουφα που πηγα και πηρα λοιπον η παλια αντλια ηταν διχρονη και γαζωνε κυριολεκτικα, εβγαζε 2 ιντσες νερο αλλα πηγενε και σε παραδιπλα χωραφια με 1 μισι ιντσα νερο και πρεπει να τροφοδοτουσε σταλες λαστιχα πανω απο 1 χιλιομετρο μακρια σε συνολο... οποτε αλλη τελειως κατασκευη Πλάκα έχει.Εγώ το έγραψα γιατί όπως είπα είχα εμπειρία τόσο με το χορτοκοπτικό που ανέφερα όσο και με ένα Κινέζικο παπί που είχα παλιά από το Alex Pac και το έχω στο εξοχικό να πηγαίνω μέχρι τις ελιές το περιβόλι και εκεί γύρω.Θυμάμαι το είχα 1-2 χρόνια και μου έσπαγε τα νεύρα κάθε φορά να το βάλω μπροστά.Κοιτάζω το μπουζί δεν έγραφε τίποτε.Του βάζω ένα NGK τσακμάκι ακόμη και τώρα μετά από 12 και παραπάνω χρόνια που το έχω.Και ακίνητο να είναι ένα μήνα με 2-3 μανιβελιές πήρε μπροστά.Ζεστό βέβαια με την πρώτη. Από τότε σε όλα τα Κινέζικα (έχω και αρκετά) πάντα πετάω το δικό του μπουζί και βάζω ένα NGK ή Denco απλά σαν μεγαλύτερος λέω NGK γιατί στα νεανικά μου χρόνια ήταν πιο διάσημα. Όπως είπα και στο φίλο εγώ εμπειρικά μιλάω.Ναι σπουδαίο πράγμα η θεωρία αλλά και η εμπειρία χρησιμότατη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα