Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Θα ζητήσεις σωλήνα πλαστικό Φ16(διάμετρος 16 χιλιοστά) με 25 λεπτά το μέτρο ή Φ20 με 33 λεπτά το μέτρο, και κόκκινες στάλες με 5-10 λεπτά το κομμάτι.

αρα αυτος που εβαλα στο λινκ μια χαρα κανει...οπως καταλαβαινεις ψαχνω κι εκει φτηνη λυση μιας και θα θελω καμια 100ρια μετρα..

κοκκινες σταλες πηρα απο ebay τσαμπα... μαγκες οι κινεζοι.... 2 ευρω οι 50 (!!!!!!!) και σε μεμονωμενα σακουλακια παρακαλω

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, opcorsa είπε

αρα αυτος που εβαλα στο λινκ μια χαρα κανει...οπως καταλαβαινεις ψαχνω κι εκει φτηνη λυση μιας και θα θελω καμια 100ρια μετρα..

κοκκινες σταλες πηρα απο ebay τσαμπα... μαγκες οι κινεζοι.... 2 ευρω οι 50 (!!!!!!!) και σε μεμονωμενα σακουλακια παρακαλω

Μια χαρά κάνει, μόνο που είναι πανάκριβος(50 λεπτά το μέτρο βγαίνει), διπλάσια τιμή από όσο ζητάνε τα μαγαζιά με αγροτικά εφόδια.

Επίσης ούτε οι κόκκινες στάλες είναι τόσο φτηνές όσο νομίζεις, 4 λεπτά έκαστη αντί για 5 στα μαγαζιά.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μια χαρά κάνει, μόνο που είναι πανάκριβος(50 λεπτά το μέτρο βγαίνει), διπλάσια τιμή από όσο ζητάνε τα μαγαζιά με αγροτικά εφόδια.

Επίσης ούτε οι κόκκινες στάλες είναι τόσο φτηνές όσο νομίζεις, 4 λεπτά έκαστη αντί για 5 στα μαγαζιά.

υπερ ευχαριστω!

οι σταλες ναι ειναι ψιλοακριβες αλλα ειναι πιο ποιοτικες απο τις χυμα...η καθε μια στο σακουλακι της

Δημοσ.
2 ώρες πριν, opcorsa είπε

εχω νεα... μιας και ειχα ορεξη πηγα και μαστορεψα... εβαλα περιπου 10 μετρα σωληνα απο το πηγαδι προς το χωραφι, η αντλια τα αταφερνει μια χαρα...στο τελος φτανει σχεδον ιδια πιεση απο αυτη που ξεκιναει απο την αντλια...ειμαι εκπληκτος μπορω να πω..

ομως τωρα θελω να βαλω 2 "γραμμες" λαστιχα ποτισματος με σταλες, οποτε κοιταω τι πρεπει να παρω...

επειδη εχω μπερδευτει με τις ιντσες, διαμετρους και Φ που γραφουν.. ξερετε τι λαστιχο ποτισματος πρεπει να παρω για να βαλω σταλες να ποτιζονται τα δεντρακια?

θα μου πεις υπαρχουν απειρες επιλογες... θελω την πιο κλασσικη λυση αυτο το λαστιχο που βαζουν ολοι στα μποστανια τους για να ποτιζουν φυτα/δεντρα, το μαυτο λεπτο λαστιχο που μπαινουν πανω οι κοκκινες σταλες του εμποριου και ειναι "κουμπωτες", ανοιγεις τρυπα κουμπωνεις και τελος..

για να δω τιμες  κιολας ναδω απο που θα παρω

φανταζομαι οτι αυτο θα κανει;

https://www.e-shop.gr/lastixo-gia-set-24-gf-14x16-25m-6298-p-TLS.160058

Μια χαρά παίρνουν μπροστά τα Κινέζικα αρκεί να τα συντηρείς σωστά και να αλλάζεις μπουζάκια στην ώρα τους.

Αυτόματο πότισμα έχω βάλεις μόνο σε κλασική βρύση νερού.

Με το μοτεράκι δεν ξέρω τι παίζει.Πριν καταλήξεις ρώτησε κάποιον που ξέρει μήπως με τις σταγόνες στραγγαλίζεις την έξοδο του νερού ζορίζεται και το κάψεις.Μήπως αυτοί που ποτίζουν επαγγελματικά με σταγόνα έχουν ειδικά πιεστικά μοτέρ και όχι συνεχούς ροής όπως το δικό σου και σταματάνε όταν ζοριστούν;;;;;;.

Εγώ το ηλεκτρικό που έχω και ήθελα να ανεβάζω 18-20 υψομετρικά το νερό μου είπαν ότι λέει 40 αλλά και λιγότερο να είναι αν δω ότι ζορίζεται να το ανεβάσει να μην το αφήνω πολύ ώρα αναμμένο γιατί θα το κάψει.Βέβαια το δικό μου στα 18 το ανεβάζει άνετα χωρίς να ζορίζεται αλλά και πάλι δεν το αφήνω ανοιχτό πολλές ώρες.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, opcorsa είπε

υπερ ευχαριστω!

οι σταλες ναι ειναι ψιλοακριβες αλλα ειναι πιο ποιοτικες απο τις χυμα...η καθε μια στο σακουλακι της

Να σαι καλά.

Εμένα πάντως δεν μου λέει τίποτα το ότι η κάθε μία είναι στο σακουλάκι της, και γενικότερα οτιδήποτε φτηνό αγοράζω από ebay η ποιότητα είναι σαν λαχείο(ότι τύχει).

Υπόψιν, για αυτό ακριβώς μιλάω:

https://www.vardakas-tools.gr/mpekakia-stalaktes/Mpek-potismatos-kokkino-0-70-L-H

0,10€ μου χρέωσαν το κομμάτι μια φορά που πήρα χύμα, 5€ το πακετάκι των 100.

Επίσης υπάρχουν τα πάντα από γωνιές/ρακόρ/σύνδεσμους για τέτοιους σωλήνες, και πάμφθηνα:

https://www.skroutz.gr/c/1901/Syndesmoi-Rakor-Potismatos.html?keyphrase=ταφ+ποτισματος&page=1

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Μια χαρά παίρνουν μπροστά τα Κινέζικα αρκεί να τα συντηρείς σωστά και να αλλάζεις μπουζάκια στην ώρα τους.

Αυτόματο πότισμα έχω βάλεις μόνο σε κλασική βρύση νερού.

Με το μοτεράκι δεν ξέρω τι παίζει.Πριν καταλήξεις ρώτησε κάποιον που ξέρει μήπως με τις σταγόνες στραγγαλίζεις την έξοδο του νερού ζορίζεται και το κάψεις.Μήπως αυτοί που ποτίζουν επαγγελματικά με σταγόνα έχουν ειδικά πιεστικά μοτέρ και όχι συνεχούς ροής όπως το δικό σου και σταματάνε όταν ζοριστούν;;;;;;.

Εγώ το ηλεκτρικό που έχω και ήθελα να ανεβάζω 18-20 υψομετρικά το νερό μου είπαν ότι λέει 40 αλλά και λιγότερο να είναι αν δω ότι ζορίζεται να το ανεβάσει να μην το αφήνω πολύ ώρα αναμμένο γιατί θα το κάψει.Βέβαια το δικό μου στα 18 το ανεβάζει άνετα χωρίς να ζορίζεται αλλά και πάλι δεν το αφήνω ανοιχτό πολλές ώρες.

πιστευω αν την δουλευω ρελαντι και καυσιμο δεν θα καει και μια χαρα θα πηγαινει το νερο χωρις να ζοριζεται μιας και θα μπουν καμια30ρια σταγονες.... πιστευω θα εκτονωνεται μια χαρα με τα μπεκακια...αν και θα ρωτησω αν ειναι απο βδομαδα.. θενκς!

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Να σαι καλά.

Εμένα πάντως δεν μου λέει τίποτα το ότι η κάθε μία είναι στο σακουλάκι της, και γενικότερα οτιδήποτε φτηνό αγοράζω από ebay η ποιότητα είναι σαν λαχείο(ότι τύχει).

Υπόψιν, για αυτό ακριβώς μιλάω:

https://www.vardakas-tools.gr/mpekakia-stalaktes/Mpek-potismatos-kokkino-0-70-L-H

0,10€ μου χρέωσαν το κομμάτι μια φορά που πήρα χύμα, 5€ το πακετάκι των 100.

Επίσης υπάρχουν τα πάντα από γωνιές/ρακόρ/σύνδεσμους για τέτοιους σωλήνες, και πάμφθηνα:

https://www.skroutz.gr/c/1901/Syndesmoi-Rakor-Potismatos.html?keyphrase=ταφ+ποτισματος&page=1

σωστα μια χαρα... η κινεζικες παντως ειναι ιδια ακριβως ποιοτητα, δεν ειναι καθολου ασχημες..αν και εδω αποκλειεται να τις εχουν 5 λεπτα την μια, γυρω στο 20λεπτο θεωρω χωρις να χω ρωτησει... θα παω ομως για "ψωνια" συντομα, γιατι και το λαστιχο δεν νομιζω να το χρεωνουν μονο 25 λεπτα το μετρο... μακαρι δηλαδη αλλα.........

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, opcorsa είπε

πιστευω αν την δουλευω ρελαντι και καυσιμο δεν θα καει και μια χαρα θα πηγαινει το νερο χωρις να ζοριζεται μιας και θα μπουν καμια30ρια σταγονες.... πιστευω θα εκτονωνεται μια χαρα με τα μπεκακια...αν και θα ρωτησω αν ειναι απο βδομαδα.. θενκς!

Αν είναι τόσα πολλά καλά είσαι.Αυτά είναι και ρυθμιζόμενα οπότε αν δεις προς το τέλος μεγάλη πίεση τα ανοίγεις και λίγο και είσαι μια χαρά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Βασικο, εχω μερικες τρυπες στο λαστιχο το μαυρο το χοντρο 1 1/2 ιντσας, πως θεωρουμε καλυτερο τροπο να το φραξω να μην χανει... η πιεση θα ειναι σχετικα μικρη οποτε δεν θελω να τα πεταξω μιας και υπαρχουν...

σαμπρελα και μετα ταινια σφιχτη απο πανω? κλασσικα? :P

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, opcorsa είπε

Βασικο, εχω μερικες τρυπες στο λαστιχο το μαυρο το χοντρο 1 1/2 ιντσας, πως θεωρουμε καλυτερο τροπο να το φραξω να μην χανει... η πιεση θα ειναι σχετικα μικρη οποτε δεν θελω να τα πεταξω μιας και υπαρχουν...

σαμπρελα και μετα ταινια σφιχτη απο πανω? κλασσικα? :P

Εάν οι τρύπες είναι από μπεκάκια αυτόματου ποτίσματος υπάρχουν ειδικές τάπες που κλείνουν.Επειδή και εγώ χρησιμοποιώ  για να μην  αγοράζω κάθε χρόνο καινούργιο λάστιχο έχουν τέτοιες και κλείνω τρύπες που δεν μου ταιριάζουν.Θα ρωτήσεις εκεί που πουλάνε υλικά αυτόματου ποτίσματος.

Επίσης αν κάποιο δέντρο είναι ανάποδα και μακριά από το λάστιχο υπάρχει και λεπτό λαστιχάκι 2-3 χιλιοστών στο οποίο βιδώνει πάνω απευθείας το μπεκάκι και το καρφώνεις στο πιο χοντρό λάστιχο. Έχω χρησιμοποιήσει απόλα και τα ξέρω.☺️

Και μπεκάκια μην πάρεις αυτά με τις πολλές τρυπούλες γιατί πετάνε το νερό δεξιά αριστερά και χάνεται.Να πάρεις με τη μία τρυπούλα και ρυθμίζει ξεβιδώνοντας να τρέχει όσο θέλεις.

Είναι τα καλύτερα για δέντρα.☺️

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Εάν οι τρύπες είναι από μπεκάκια αυτόματου ποτίσματος υπάρχουν ειδικές τάπες που κλείνουν.Επειδή και εγώ χρησιμοποιώ  για να μην  αγοράζω κάθε χρόνο καινούργιο λάστιχο έχουν τέτοιες και κλείνω τρύπες που δεν μου ταιριάζουν.Θα ρωτήσεις εκεί που πουλάνε υλικά αυτόματου ποτίσματος.

Επίσης αν κάποιο δέντρο είναι ανάποδα και μακριά από το λάστιχο υπάρχει και λεπτό λαστιχάκι 2-3 χιλιοστών στο οποίο βιδώνει πάνω απευθείας το μπεκάκι και το καρφώνεις στο πιο χοντρό λάστιχο. Έχω χρησιμοποιήσει απόλα και τα ξέρω.☺️

Και μπεκάκια μην πάρεις αυτά με τις πολλές τρυπούλες γιατί πετάνε το νερό δεξιά αριστερά και χάνεται.Να πάρεις με τη μία τρυπούλα και ρυθμίζει ξεβιδώνοντας να τρέχει όσο θέλεις.

Είναι τα καλύτερα για δέντρα.☺️

οσο ζω μαθαινω..

ευχαριστω!

υ.γ.- το λιντλ δεν φερνει πολλα εργαλεια βενζινης να επενδυσουμε να εχουμε να μαστορευουμε σπιτια μας να γουσταρουμε :(

περιμενω πως και πως να τσιμπησω ηλεκτροκολληση οταν ξανα βαλει

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, opcorsa είπε

σωστα μια χαρα... η κινεζικες παντως ειναι ιδια ακριβως ποιοτητα, δεν ειναι καθολου ασχημες..αν και εδω αποκλειεται να τις εχουν 5 λεπτα την μια, γυρω στο 20λεπτο θεωρω χωρις να χω ρωτησει... θα παω ομως για "ψωνια" συντομα, γιατι και το λαστιχο δεν νομιζω να το χρεωνουν μονο 25 λεπτα το μετρο... μακαρι δηλαδη αλλα.........

Από delicatessen ψωνίζεις εσύ?

https://www.skroutz.gr/c/1905/Solines-Ardeusis.html?keyphrase=f+16+lastixo&order_by=pricevat&order_dir=asc

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

ναι αλλα βαλε και αντικαταβολη/μεταφορικα μεχρι να μου ερθουν...

τριτη θα παω να ρωτησω και να παρω προμηθειες κιολας!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, opcorsa είπε

ναι αλλα βαλε και αντικαταβολη/μεταφορικα μεχρι να μου ερθουν...

τριτη θα παω να ρωτησω και να παρω προμηθειες κιολας!

Τι αντικαταβολή και μεταφορικά ρε τρελέ, μαγαζιά με αγροτικά εφόδια υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα...

Και δεν σου είπα 0,15€/μέτρο που βρίσκεις online, 0,25€ σου είπα, παντού βρίσκεις με τόσο, εκτός και αν ψωνίζεις σε τπτ πράκτικερ ας πούμε...

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τι αντικαταβολή και μεταφορικά ρε τρελέ, μαγαζιά με αγροτικά εφόδια υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα...

Και δεν σου είπα 0,15€/μέτρο που βρίσκεις online, 0,25€ σου είπα, παντού βρίσκεις με τόσο, εκτός και αν ψωνίζεις σε τπτ πράκτικερ ας πούμε...

θα τα πουμε την τριτη που θα κανω ερευνα αγορας, γιατι μου ψιλοφαινονται "δαγκανιαρηδες" εδω εμενα

χαχαχα

Δημοσ.

Δεν έχω χρόνο να το αναλύσω, αλλά με βάση τα δεδομένα σου, η αντλία σου λειτουργεί μάλλον εκτός καμπύλης που σημαίνει ότι δυστυχώς σύντομα θα αποδημήσει εις κύριον

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...