Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω λοιπον ενα χωραφακι που καθεται μερικα χρονια, και εβαλα κατι δεντρα (τι το ηθελα)

το χωραφι εχει πηγαδι και εγκατασταση με σωληνες υδρευσης 2 ιντσων

μιας και θελω να ειμαι νοικοκυρης και να ποτιζω αγορασα μια αντλια μικρη , με 1 1/2 ιντσα παροχη... η μηχανη ειναι πιο μικρη απο αυτη που υπηρχε... 2 μισι ιππους ενω η προηγουμενη , με το ματι ηταν διχρονη γυρω στους 6

το ερωτημα μου ειναι το εξης

τα δεντρα ξεκινανε 20 μετρα μετα το πηγαδι και φτανουν μεχρι τα 60 μετρα μακρια... αν προσπαθησω να κρατησω τους μεγαλυτερους σωληνες με την μικροτερη αποληξη της αντλιας θα "φτανει" το νερο να ποτιστει μεχρι τα τελευταια δεντρα? η λογικη λεει πως ναι, απλως θα καθυστερησει λιγο ή σκεφτομαι λαθος?

το setup ειναι χοντρος σωληνας για 10-20 μετρα και μετα θα βαλω τα κλασσικα λεπτα λαστιχα ποτισματος με σταλες απο την χοντρη σωληνα που θα τραβηξω ουσιαστικα 2 "γραμμες" λαστιχων ποτισματος με σταλες μηκους περιπου 40 μετρα το καθενα

θα μπορεσει να δουλεψει ή κατι πρεπει να αλλαξω στο setup? Ρωταω πριν παω να αγορασω λαστιχα ποτισματος :P

οποια πληροφορια ευπροσδεκτη

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η λογικη λεει οτι θα δουλεψει αλλα αν ειναι μικροτερη, μπορει να την "ζορισει" και να την καψει γρηγορα.. οπως επισης να μην εχει δυναμη στο τερμα καθολου γτ θα εκτονωνεται η λιγοστη πιεση στα πρώτα  μετρα κ προς το τελος θα βγαζει ελαχιστο νερο.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kallair είπε

η λογικη λεει οτι θα δουλεψει αλλα αν ειναι μικροτερη, μπορει να την "ζορισει" και να την καψει γρηγορα.. οπως επισης να μην εχει δυναμη στο τερμα καθολου γτ θα εκτονωνεται η λιγοστη πιεση στα πρώτα  μετρα κ προς το τελος θα βγαζει ελαχιστο νερο.

εδω εχουμε το αντιθετο.. δινει 1 1/2 ιντσα νερο και θα την συνδεσω με σωληνα 2' οποτε δεν θα την ζορισει...

το θεμα ειναι και το ερωτημα αν και στο τελος θα εχει δυναμη να φτασει το νερο..το ελαχιστο δεν με πειραζει τοσο.. ειναι λιγα τα δεντρα οποτε κανενα μισαωρο μερα παρα μερα θα την δουλευω

Δημοσ.

οτι θα τρεχει νερο κ στα τελευταια μετρα, θα τρεχει. αλλα αν πχ στα πρωτα μετρα βγαζει Χ νερο, στα τελευταια μετρα μπορει να βγαζει το 1 δεκατο και αν. αν δεν το συνδεσεις στην πραξη να δεις, δεν μπορεις να ξερεις. απο την στιγμη που υπαρχει απο την αρχη εκτονωση της σωληνας, θα υπαρχει κ αμεση πτωση της εξαγωμενης πιεσης. ενα μπακαλιστικο κολπο που σκεφτομαι για να γινει πιο ομοιομορφη η κατανομη του νερου ειναι αρκετα μικροτερες τρυπες στις σωληνες στην αρχη κ μεγαλυτερες προς το τελος των σωληνωσεων. αλλα σου ξαναλεω αφου δεν εβαλες ιδιων ιππων, στην πραξη θα το δεις.

• Like 1
Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου αν το μήκος της σωλήνας είναι σε ευθεία ή κατηφόρα μια χαρά θα το πάει και 30 και 50 μέτρα  χωρίς να ζορίζεται.Πρόβλημα θα υπάρχει αν το έδαφος προς το τέρμα είναι ανηφορικό.

Επίσης να δεις αν η συγκεκριμένη αντλία κάνει για αυτόματο πότισμα με σταγόνες διότι μερικές αν οι σταγόνες είναι λίγες και δεν επαρκούν να εκτονώσουν την εσωτερική πίεση μπορεί να τα παίξουν. 

Έχω μία αντλία ρεύματος τέτοια η οποία μου βγάζει το νερό γύρω στα 18 μέτρα ύψος και από εκεί και πέρα όσο λάστιχο να βάλω σε ευθεία (έχω βάλει μέχρι 60-70 μέτρα παντού το πάει με την ίδια πίεση γιατί πιστεύω ρόλο παίζει το ύψος.Από εκεί και πέρα και 100 μέτρα να το πάω πιστεύω πως θα έχει την ίδια πίεση. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Κατά τη γνώμη μου αν το μήκος της σωλήνας είναι σε ευθεία ή κατηφόρα μια χαρά θα το πάει και 30 και 50 μέτρα  χωρίς να ζορίζεται.Πρόβλημα θα υπάρχει αν το έδαφος προς το τέρμα είναι ανηφορικό.

Επίσης να δεις αν η συγκεκριμένη αντλία κάνει για αυτόματο πότισμα με σταγόνες διότι μερικές αν οι σταγόνες είναι λίγες και δεν επαρκούν να εκτονώσουν την εσωτερική πίεση μπορεί να τα παίξουν. 

Έχω μία αντλία ρεύματος τέτοια η οποία μου βγάζει το νερό γύρω στα 18 μέτρα ύψος και από εκεί και πέρα όσο λάστιχο να βάλω σε ευθεία (έχω βάλει μέχρι 60-70 μέτρα παντού το πάει με την ίδια πίεση γιατί πιστεύω ρόλο παίζει το ύψος.Από εκεί και πέρα και 100 μέτρα να το πάω πιστεύω πως θα έχει την ίδια πίεση. 

ελα παππου

το χωραφι ειναι ευθεια, μηδενικη αποκλιση υψους γιαυτο και πηρα μικρη αντλια.. ειναι σχεδον αθορυβη πραγματικα.. σε σχεση με τη διχρονη που χαλαγε τον κοσμο

https://www.nakayamatools.com/portfolio-items/sp9700/   αυτη ειναι η αντλια και μαλλον ειναι πιο δυνατη απο αυτη που εχεις οποτε δεν θα εχω θεμα.. φαντασου επειδη το συζητουσαμε ειναι τοσο φτηνη η κατασκευη που εχει πλαστικα ακροφυσια για ενωση λαστιχου ποτισματος με την αντλια και κατα την συναρμολογηση μου εσπασαν  (!!!!!!!!!!!!) χωρις να δουλεψουν λεπτο...  πηγα και αγορασα 2 ορειχαλκινα ακροφυσια και τελειωσα για μια ζωη.... κολοκινεζιες...

το θεμα ειναι οτι οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα "ανταπτορα " απο 1 1/2 ιντσα της αντλιας σε 2 ιντσες που ειναι το υπαρχον λαστιχο... ξερουμε καμια πατεντα? να κρατησω το κοστος σχετικα φτηνα ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο οριζοντιο εαν ειναι θα το φτασει σιγουρα, εαν το εδαφος εχει ανυψωση αξιζει να γνωριζεται πως η πιεση αυξανεται 1 ατμοσφαιρα ανα 10 μετρα ανυψωσης υγρου.

Edit: το head της αντλιας ειναι η μαξ ανυψωση που στελνει, εισαι οκ οποτε με μηδενικη

Επεξ/σία από Iamthagod
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, opcorsa είπε

ελα παππου

το χωραφι ειναι ευθεια, μηδενικη αποκλιση υψους γιαυτο και πηρα μικρη αντλια.. ειναι σχεδον αθορυβη πραγματικα.. σε σχεση με τη διχρονη που χαλαγε τον κοσμο

https://www.nakayamatools.com/portfolio-items/sp9700/   αυτη ειναι η αντλια και μαλλον ειναι πιο δυνατη απο αυτη που εχεις οποτε δεν θα εχω θεμα.. φαντασου επειδη το συζητουσαμε ειναι τοσο φτηνη η κατασκευη που εχει πλαστικα ακροφυσια για ενωση λαστιχου ποτισματος με την αντλια και κατα την συναρμολογηση μου εσπασαν  (!!!!!!!!!!!!) χωρις να δουλεψουν λεπτο...  πηγα και αγορασα 2 ορειχαλκινα ακροφυσια και τελειωσα για μια ζωη.... κολοκινεζιες...

το θεμα ειναι οτι οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα "ανταπτορα " απο 1 1/2 ιντσα της αντλιας σε 2 ιντσες που ειναι το υπαρχον λαστιχο... ξερουμε καμια πατεντα? να κρατησω το κοστος σχετικα φτηνα ...

Δύσκολο να βρεις μετατροπή από 1,5 σε 2.Κοίτα μόνο σε καταστήματα με πλαστικούς - χοντρούς σωλήνες άρδευσης γιατί μεταλλικό δεν πιστεύω.

Έψαχνα και εγώ να βρώ μετατροπή για σωλήνες πλαστικές ποτίσματος από Φ90 σε Φ75. Έφαγα τον κόσμο δεν βρήκα πουθενά.

Τελικά πήρα ημιγωνία υδραυλικών από Φ100 σε Φ75 που υπάρχει και της έκανα πατέντα προσθέτοντας εσωτερικά άλλο κομμάτι σωλήνας με κόλα ώστε να πετύχω εφαρμογή.Δυστυχώς είναι στο χωριό και δεν μπορώ να βγάλω φωτογραφία.

Συγκεκριμένα πήρα μία τέτοια συστολή  της πρόσθεσα καταρχήν εσωτερικά  ένα κομμάτι ολόκληρο  φ100 το κόλησα και στη συνέχεια άλλο ένα κομμάτι Φ100 πιο μέσα αφού του αφαίρεσα με τροχό κομμάτι κατά μήκος για να χωράει.Το διαμόρφωσα και λίγο με τροχό ώστε έτσι πέτυχα το Φ90 που ήθελα.:lol:

Edit.1,5 - 2 ίντσες που θέλεις εσύ κοιίτα φ25 φ50 να δεις τι παίζει αν σκεφτείς να πας στη δική μου πατέντα. 

Βλέπω εδώ και σε γαλβανιζέ  2 χ 1,5 μήπως σου κάνει;;;; Είναι Θεσσαλονίκη αλλά θα υπάρχουν και αλλού αφού έχει εκεί.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δύσκολο να βρεις μετατροπή από 1,5 σε 2.Κοίτα μόνο σε καταστήματα με πλαστικούς - χοντρούς σωλήνες άρδευσης γιατί μεταλλικό δεν πιστεύω.

Έψαχνα και εγώ να βρώ μετατροπή για σωλήνες πλαστικές ποτίσματος από Φ90 σε Φ75. Έφαγα τον κόσμο δεν βρήκα πουθενά.

Τελικά πήρα ημιγωνία υδραυλικών από Φ100 σε Φ75 που υπάρχει και της έκανα πατέντα προσθέτοντας εσωτερικά άλλο κομμάτι σωλήνας με κόλα ώστε να πετύχω εφαρμογή.Δυστυχώς είναι στο χωριό και δεν μπορώ να βγάλω φωτογραφία.

Συγκεκριμένα πήρα μία τέτοια συστολή  της πρόσθεσα καταρχήν εσωτερικά  ένα κομμάτι ολόκληρο  φ100 το κόλησα και στη συνέχεια άλλο ένα κομμάτι Φ100 πιο μέσα αφού του αφαίρεσα με τροχό κομμάτι κατά μήκος για να χωράει.Το διαμόρφωσα και λίγο με τροχό ώστε έτσι πέτυχα το Φ90 που ήθελα.:lol:

Edit.1,5 - 2 ίντσες που θέλεις εσύ κοιίτα φ25 φ50 να δεις τι παίζει αν σκεφτείς να πας στη δική μου πατέντα. 

Βλέπω εδώ και σε γαλβανιζέ  2 χ 1,5 μήπως σου κάνει;;;; Είναι Θεσσαλονίκη αλλά θα υπάρχουν και αλλού αφού έχει εκεί.

ευχαριστωωω , θα παω σε κανενα μαγαζι με τετοια ειδη να ρωτησω .... να τους το ζωγραφισω που λεμε μπας και βγαλω ακρη

• Like 1
Δημοσ.

Εαν ξεκινήσει με μεγαλύτερο λάστιχο σε διατομή και όσο μεγαλώνει η απόσταση μικραίνει δεν θα υπάρχει μια πιο σωστή κατανομή νερού;

• Like 1
Δημοσ.

Παντως δεν περιμενα να βγαζει τοσο νερο μια αντλια 2.5 ιππων μονο...

βγαζει "αρκετο" νερο... ειμαι ευχαριστημενος... και αθορυβη σχετικα στα 10 μετρα την ακους ελαχιστα

οταν δουλευε η διχρονη την ακουγε ολο το χωριο... και εκανε μιση ωρα να παρει μπροστα τουλαχιστον...υπερχειλησεις μπουκωματα κλπ

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, papoys1 είπε

Σίγουρα απλά στην έξοδο το νερό θα έχει μεγαλύτερη πίεση.

Νομιζω πως η πίεση θα είναι πάλι χαμηλότερη απλα θα ανέβει η ταχύτητα του νερού.

Δημοσ.

εχω νεα... μιας και ειχα ορεξη πηγα και μαστορεψα... εβαλα περιπου 10 μετρα σωληνα απο το πηγαδι προς το χωραφι, η αντλια τα αταφερνει μια χαρα...στο τελος φτανει σχεδον ιδια πιεση απο αυτη που ξεκιναει απο την αντλια...ειμαι εκπληκτος μπορω να πω..

ομως τωρα θελω να βαλω 2 "γραμμες" λαστιχα ποτισματος με σταλες, οποτε κοιταω τι πρεπει να παρω...

επειδη εχω μπερδευτει με τις ιντσες, διαμετρους και Φ που γραφουν.. ξερετε τι λαστιχο ποτισματος πρεπει να παρω για να βαλω σταλες να ποτιζονται τα δεντρακια?

θα μου πεις υπαρχουν απειρες επιλογες... θελω την πιο κλασσικη λυση αυτο το λαστιχο που βαζουν ολοι στα μποστανια τους για να ποτιζουν φυτα/δεντρα, το μαυτο λεπτο λαστιχο που μπαινουν πανω οι κοκκινες σταλες του εμποριου και ειναι "κουμπωτες", ανοιγεις τρυπα κουμπωνεις και τελος..

για να δω τιμες  κιολας ναδω απο που θα παρω

φανταζομαι οτι αυτο θα κανει;

https://www.e-shop.gr/lastixo-gia-set-24-gf-14x16-25m-6298-p-TLS.160058

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, opcorsa είπε

εχω νεα... μιας και ειχα ορεξη πηγα και μαστορεψα... εβαλα περιπου 10 μετρα σωληνα απο το πηγαδι προς το χωραφι, η αντλια τα αταφερνει μια χαρα...στο τελος φτανει σχεδον ιδια πιεση απο αυτη που ξεκιναει απο την αντλια...ειμαι εκπληκτος μπορω να πω..

ομως τωρα θελω να βαλω 2 "γραμμες" λαστιχα ποτισματος με σταλες, οποτε κοιταω τι πρεπει να παρω...

επειδη εχω μπερδευτει με τις ιντσες, διαμετρους και Φ που γραφουν.. ξερετε τι λαστιχο ποτισματος πρεπει να παρω για να βαλω σταλες να ποτιζονται τα δεντρακια?

θα μου πεις υπαρχουν απειρες επιλογες... θελω την πιο κλασσικη λυση αυτο το λαστιχο που βαζουν ολοι στα μποστανια τους για να ποτιζουν φυτα/δεντρα, το μαυτο λεπτο λαστιχο που μπαινουν πανω οι κοκκινες σταλες του εμποριου και ειναι "κουμπωτες", ανοιγεις τρυπα κουμπωνεις και τελος..

για να δω τιμες  κιολας ναδω απο που θα παρω

Θα ζητήσεις σωλήνα πλαστικό Φ16(διάμετρος 16 χιλιοστά) με 25 λεπτά το μέτρο ή Φ20 με 33 λεπτά το μέτρο, και κόκκινες στάλες με 5-10 λεπτά το κομμάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...