Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dev1l είπε

Ψημένο σε βλέπω! 😂😂

Λίγο καιρό αργότερα....

1Evw.gif

Ισως & αν δεν ξερεις τι κανεις..! Ομως τον i5-655K ειδικα, επαιρνε καποιος ακριβως για να τον ανεβασει ευκολα! 😈
Βλεπεις με i3, δεν θα μπορουσε να παει τοσο πολυ ψηλα -και τοσο πανευκολα, συναμα! Οταν λοιπον, καποιος ηθελε
την ενσωματωμενη vga -δηλαδη να γλυτωσει αγορα εξτρα αλλης- και να φτασει, δια του overclocking ~i5-750, τοτε
μπορουσε να προκυψει ως επιλογη ετουτος ο <παραξενος> ωσαν i3: λογω 2/4, μα ξεκλειδωτος...i5 + βουρκλοκια! 😋

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ να πω τι κατάλαβα, είχε το παιδί 2 μνήμες μέσα από 2gb η μια δηλαδή είχε 4gb  μετά πήρε άλλα 2 dim πάλι των 2gb και τα έκανε 8gb,  για κάποιο καιρό έπαιζαν καλά, εντάξει μέχρι εδώ, όμως οι πρώτες 2 έχουνε χρονιστη cl7  και οι άλλες cl9  δυστυχώς αυτά πρέπει να είναι ίδια απ ότι ξέρω εγώ σε μένα τι γίνεται και σε μητρικές που είχα, δηλαδή όσο να τα πειράξεις από το bios πάλι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, θα φτιάχνει άλλα θα κρασαρει πάλι  ας είναι από άλλη μάρκα άλλα τα mghrz και τα timmings πάντα τα ίδια, ποτέ διαφορετικά 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Ισως & αν δεν ξερεις τι κανεις..! Ομως τον i5-655K ειδικα, επαιρνε καποιος ακριβως για να τον ανεβασει ευκολα! 😈
Βλεπεις με i3, δεν θα μπορουσε να παει τοσο πολυ ψηλα -και τοσο πανευκολα, συναμα! Οταν λοιπον, καποιος ηθελε
την ενσωματωμενη vga -δηλαδη να γλυτωσει αγορα εξτρα αλλης- και να φτασει, δια του overclocking ~i5-750, τοτε
μπορουσε να προκυψει ως επιλογη ετουτος ο <παραξενος> ωσαν i3: λογω 2/4, μα ξεκλειδωτος...i5 + βουρκλοκια! 😋

Ελπίζω να κατάλαβες ότι κάνω πλάκα στο πιο πάνω post... :) Χιουμορακι!!!! 

Θυμάμαι είχε φίλος i5-655k και ήταν η βάση που έμαθε το overclocking, τον καημένο τον επεξεργαστή, πυρηνικό αντιδραστήρα τον έκανε 😂

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Nezakos είπε

**TheDevilMayCare, δεν το έχει στο 1.50, απλά το έβαλα Manual για τη φωτογραφία για να είναι πιο έντονες οι ρυθμίσεις και να μην γκριζάρει. Στο Αυτόματο το έχω. Αν και στο αυτόματο Γκριζαρισμένο το ίδιο λέει, αλλά δεν ξέρω αν παίζει Ρόλο!

Σύμφωνα με τη συζήτηση που έχουμε παραπάνω, και μιας κι έχεις εντρυφήσει στο θέμα, τι αλλαγή θα μου πρότεινες στα Timings. Κι όταν λέω αλλαγή, εννώ να τις χαλαρώσω κι όχι να τις ζορίσω παραπάνω (κι ας δουλεύει πιο αργά το σύστημα, που λέει ο λόγος).

Τώρα στο αυτόματο είναι τα παρακάτω.
Να βάλω κάτι από τα παρακάτω:
11-11-11-28 (CL-RCD-RP-RAS)
10-10-10-27 (CL-RCD-RP-RAS)
9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS)
8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS)
7-7-7-19 (CL-RCD-RP-RAS)

Κι αν βάλω κάτι από τα παρακάτω, τα Volts πόσο να τα έχω;

Ευχαριστώ

RAM.JPG

Το command rate που το έχεις αγνοήσει είναι πολύ σημαντικό για 4 dims. Φρόντισε να το βάλεις 2T. Επίσης αν η μητρική έχει ενεργοποιημένο κάποιο feature εξοικονόμησης ενέργειας καλό είναι να δοκιμάσεις να το απενεργοποιήσεις.

Για τα latencies εχε υπόψιν σου οι προδιαγραφές που βάζουν είναι για 2 dimm οπότε σε 4 αλλάζει η συμπεριφορά τους. Το tcl θα το άφηνα 9 αλλά δοκίμασε να αλλάξεις τα υπόλοιπα σε κάτι μεγάλο. Δοκιμάζεις και αν δεν σου κάνει πρόβλημα κατεβάζεις και βλέπεις που μπορείς να φτάσεις.

Όταν σου ξανακολλησει δοκίμασε να κάνεις clear to bios, λογικά πιστεύω θα σου ξεκινήσει αμέσως. 

Αν συνεχίσεις να έχεις το πρόβλημα, νομίζω ότι απλά πρόκειται για ασυμβατότητα της μητρικής τους. Θα σου πρότεινα να αντικαταστήσει τα 4 dimm με 2 dimm που θα είναι 8gb.

Ακόμα και ακριβώς ίδιες μνήμες με ίδια χαρακτηριστικά μπορεί να έχουν άλλα τσιπακια μνήμης και να έχουν τελείως άλλη συμπεριφορά. Επίσης έχω πέσει σε πολλές μητρικές που τα 4dimm δεν τους άρεσαν πολύ.

18 ώρες πριν, Nezakos είπε

**TheDevilMayCare, δεν το έχει στο 1.50, απλά το έβαλα Manual για τη φωτογραφία για να είναι πιο έντονες οι ρυθμίσεις και να μην γκριζάρει. Στο Αυτόματο το έχω. Αν και στο αυτόματο Γκριζαρισμένο το ίδιο λέει, αλλά δεν ξέρω αν παίζει Ρόλο!

Σύμφωνα με τη συζήτηση που έχουμε παραπάνω, και μιας κι έχεις εντρυφήσει στο θέμα, τι αλλαγή θα μου πρότεινες στα Timings. Κι όταν λέω αλλαγή, εννώ να τις χαλαρώσω κι όχι να τις ζορίσω παραπάνω (κι ας δουλεύει πιο αργά το σύστημα, που λέει ο λόγος).

Τώρα στο αυτόματο είναι τα παρακάτω.
Να βάλω κάτι από τα παρακάτω:
11-11-11-28 (CL-RCD-RP-RAS)
10-10-10-27 (CL-RCD-RP-RAS)
9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS)
8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS)
7-7-7-19 (CL-RCD-RP-RAS)

Κι αν βάλω κάτι από τα παρακάτω, τα Volts πόσο να τα έχω;

Ευχαριστώ

RAM.JPG

Το command rate που το έχεις αγνοήσει είναι πολύ σημαντικό για 4 dims. Φρόντισε να το βάλεις 2T. Επίσης αν η μητρική έχει ενεργοποιημένο κάποιο feature εξοικονόμησης ενέργειας καλό είναι να δοκιμάσεις να το απενεργοποιήσεις.

Για τα latencies εχε υπόψιν σου οι προδιαγραφές που βάζουν είναι για 2 dimm οπότε σε 4 αλλάζει η συμπεριφορά τους. Το tcl θα το άφηνα 9 αλλά δοκίμασε να αλλάξεις τα υπόλοιπα σε κάτι μεγάλο. Δοκιμάζεις και αν δεν σου κάνει πρόβλημα κατεβάζεις και βλέπεις που μπορείς να φτάσεις.

Όταν σου ξανακολλησει δοκίμασε να κάνεις clear to bios, λογικά πιστεύω θα σου ξεκινήσει αμέσως. 

Αν συνεχίσεις να έχεις το πρόβλημα, νομίζω ότι απλά πρόκειται για ασυμβατότητα της μητρικής τους. Θα σου πρότεινα να αντικαταστήσει τα 4 dimm με 2 dimm που θα είναι 8gb.

Ακόμα και ακριβώς ίδιες μνήμες με ίδια χαρακτηριστικά μπορεί να έχουν άλλα τσιπακια μνήμης και να έχουν τελείως άλλη συμπεριφορά. Επίσης έχω πέσει σε πολλές μητρικές που τα 4dimm δεν τους άρεσαν πολύ.

Δημοσ.

χαιρετε κι απο μενα

ειμαι κι εγω advanced user για πανω απο 20 χρονια οποτε θα σου πω τι λεει η εμπειρια μου για το προβλημα σου...εισαι τυχερος γιατι μου ειχε τυχει καποια στιγμη ακριβως το ιδιο με σενα με τις μνημες σε παλαιοτερο συστημα οπως ακριβως το περιγραφεις.Το προβλημα ειναι πως αγορασες δυο διαφορετικα κιτ μνημων αν και τα spd τους γραφουν οτι παιζουν και τα δυο σε cl9.Το προβλημα λοιπον εχει να κανει με τα εξεις:

η μητρικη καθε φορα που μπουταρει σεταρει τα timings ωστε ναναι απολυτα συμβατα και για τα 4 stick στα πιο χαλαρα δηλαδη cl9.Ελα ομως που δεν ειναι μονο τα cl αυτα που καθοριζουν την σταθεροτητα του συστηματος αλλα και τα υπολοιπα timings των μνημων...tw ,tras,κλπ...αυτα ειναι διαφορετικα μεταξυ τους...οποτε οταν γινετε προσπελαση των μνημων σε ολο τους το ευρος παρουσιαζεται ασταθεια..

Η λυση στο προβλημα σου ειναι να προσπαθησεις manuallly να στησεις του χρονισμους των μνημων ενα προς ενα ιδια μεχρι να σου κατσει σταθεροτητα και οχι ολα auto...μπορεις και στο auto να πειραματιστεις αλλαζοντας καθε φορα τα στικακια στις 4 θεσεις..μεχρι ισως να κατσει σταθεροτητα...Εγω επειδη ενα χρονο μου ηταν σταθερο με τα 4 στικ και μετα ενα πρωι μετα απο καποια

αλλαγη στο hardware (καρτα γραφικων) ξημερωσε το προβλημα πουλησα το ενα κιτ και αγορασα ενα ολοιδιο με το προτο και ησυχασα...απο τοτε αγοραζω μονο ολοιδια σετακια και του ιδιου κατασκευαστη για να χω το κεφαλι μου ησυχο...οι διαφορετικες μνημες θελουν πειραματα για να κατσει σταθεροτητα αν και παλι οταν φορτωσεις κατι βαρυ και προσπελαστει ολο το ευρος τους μπορει παλι να κρασαρει και ασ εχει μπουταρει κανονικα στην αρχη...το παθα και αυτο...

αρα πειραματισου με manual settings καρφωτα στα timings

αλλαζε θεσεις στα στικακια μηπως και κατσει...

αν οχι μεινε με 4 gb για να ησυχασεις ..

αυτα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dev1l είπε

Ελπίζω να κατάλαβες ότι κάνω πλάκα στο πιο πάνω post... :) Χιουμορακι!!!! 

Θυμάμαι είχε φίλος i5-655k και ήταν η βάση που έμαθε το overclocking, τον καημένο τον επεξεργαστή, πυρηνικό αντιδραστήρα τον έκανε 😂

Θα μπορουσε παντως να βαλει εναν 4 / 8  ->  i7 - Xeon, να το ανεβασει μεχρι τερμα, και καπου εκει να το...στειλει 😋
Απο ενα σημειο και μετα: αν δωσεις πολλα ρευματα, η καταναλωση αυτων πραγματικα εκτοξευεται σαν πυραυλος!

Αντιθετα, το καλο ειδικα με τον i5-655k, ειναι πως κατι τετοιο πολυ δυσκολα θα παρατηρηθει: λογω των 2 / 4 του

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...