Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Nezakos είπε

Καλύτερα μήπως να τα κάνω Manual σε ποιο χαμηλά Volts κι όχι παραπάνω;
Παραθέτω και μια φώτο αν έχεις κάποια ιδέα!

RAM.JPG

Ανεβαζεις τα volt των ram, απο 1.5000V σε 1.65000V -οπως ^^ ηδη εγραψα!-, και δεν ανησυχεις:
ειναι 100% δεδομενο το 1.65 (και) για αυτες τις Kingston -οπως και αλλες DDR3 = don't worry! 😎

Τα παρακατω θα τα εχεις δει και εσυ! Εκεινο ομως που δεν λενε ειναι: πως ειναι <ζορικο>
να παιξουν 4 ραμ με 1.5v μονο
...! Γινεται μεν, αλλα μπορει να "ψιλοχανεται" κιολας μετα...👀

Each module kit has been tested to run at DDR3-1333MHz at a low latency timing of 9-9-9 at 1.6V.
https://www.kingston.com/datasheets/khx1333c9d3k2_4g.pdf
Each module pair has been tested to run at DDR3-1333MHz at a low latency timing of 7-7-7-20 at 1.65V
https://www.kingston.com/datasheets/KHX1333C7D3K2_4GX.pdf

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TheDevilMayCare είπε

Ανεβαζεις τα volt των ram, απο 1.5000V σε 1.65000V -οπως ^^ ηδη εγραψα!-, και δεν ανησυχεις:
ειναι 100% δεδομενο το 1.65 (και) για αυτες τις Kingston -οπως και αλλες DDR3 = don't worry! 😎

Τα παρακατω θα τα εχεις δει και εσυ! Εκεινο ομως που δεν λενε ειναι: πως ειναι <ζορικο>
να παιξουν 4 ραμ με 1.5v μονο
...! Γινεται μεν, αλλα μπορει να "ψιλοχανεται" κιολας μετα...👀

Each module kit has been tested to run at DDR3-1333MHz at a low latency timing of 9-9-9 at 1.6V.
https://www.kingston.com/datasheets/khx1333c9d3k2_4g.pdf
Each module pair has been tested to run at DDR3-1333MHz at a low latency timing of 7-7-7-20 at 1.65V
https://www.kingston.com/datasheets/KHX1333C7D3K2_4GX.pdf

Εντωμεταξύ τώρα που βλέπω και στο CPU-Z και στο αυτόματο εκεί τα τρέχει! Θα πάω να το αλλάξω!
Εντωμεταξύ τα υπόλοιπα (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW) τα αλλάζω ή όπως έχουν;

CPU-Zram.png

Δημοσ.

Ακομη και απο το Bios -> στην καρτελα "Performance" -> κατω-κατω στο Voltages - Memory (Active):
μπορεις να δεις τα volt της μνημης. Κατα τη γνωμη επιβαλλεται δοκιμη τους τουλαχιστον στα 1.65!
😃

A, κι οταν ελεγα να χαλαρωσεις timings, θα μπορουσες να τα αλλαξεις: σε 10-10-10 (απο 9)
Καλυτερα οχι να τα βαλεις στα 7αρια των γρηγορων, γιατι μπορει να μη δεχθουν οι 9αρες...

Δημοσ.

1.Πρωτ απ ολα τσεκαρε τις μνημες 2-2 με το memtest86

2.Βάλε τις πιο αργες μνημες πανω και ξεκινα τα windows.Ανοιξε το cpuz και στην καρτελα spd δεν τα timings Που εχει ενα βημα πανω απο το 9 (μαλλον το 10).Αντίγραψε τις ρυθμισεις και βάλε τες manual στο bios.Σβησε τον υπολογιστη και βάλε και τις άλλες με το cl7.Βάλε τις πιο αργες στο καναλι που είναι πιο κοντα στην cpu.Αν δεν μπουταρει ανεβασε ενα κλικ τα βολτς του controller.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Ακομη και απο το Bios -> στην καρτελα "Performance" -> κατω-κατω στο Voltages - Memory (Active):
μπορεις να δεις τα volt της μνημης. Κατα τη γνωμη επιβαλλεται δοκιμη τους τουλαχιστον στα 1.65!
😃

A, κι οταν ελεγα να χαλαρωσεις timings, θα μπορουσες να τα αλλαξεις: σε 10-10-10 (απο 9)
Καλυτερα οχι να τα βαλεις στα 7αρια των γρηγορων, γιατι μπορει να μη δεχθουν οι 9αρες...

Όταν έστειλα νωρίτερα αυτό

11-11-11-28 (CL-RCD-RP-RAS)
10-10-10-27 (CL-RCD-RP-RAS)
9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS)

Το έστειλε για να με πεις αν αυτό εννοείς! Αν το σύστημα είναι πιο χαλαρό και στο 11-11-11-28, το βάζω κι εκεί, δεν με πειράζει! :P

10 λεπτά πριν, Crybal είπε

1.Πρωτ απ ολα τσεκαρε τις μνημες 2-2 με το memtest86

2.Βάλε τις πιο αργες μνημες πανω και ξεκινα τα windows.Ανοιξε το cpuz και στην καρτελα spd δεν τα timings Που εχει ενα βημα πανω απο το 9 (μαλλον το 10).Αντίγραψε τις ρυθμισεις και βάλε τες manual στο bios.Σβησε τον υπολογιστη και βάλε και τις άλλες με το cl7.Βάλε τις πιο αργες στο καναλι που είναι πιο κοντα στην cpu.Αν δεν μπουταρει ανεβασε ενα κλικ τα βολτς του controller.

Θα τις κάνω δοκιμή όπως είπες, απλά μόνο σε ένα σημείο δεν κατάλαβα τι εννοείς!
«Που εχει ενα βημα πανω απο το 9 (μαλλον το 10)»

Εννοείς τα Timings λέγοντας 9 και 10;
Εμένα είναι στο 9, οπότε μάλλον εννοείς να τις βάλω στο 10;

CPU-Zram.png.9fb0d9f6b4a65d87c3a2468108be5dbb.png

Δημοσ.

Ναι,τα 10 εννοουσα οπως τα εγραψε ο TheDevilMayCare.Βεβαια εγω θεωρω πιο σημαντικο να χαλαρωσεις τα timings παρά να δώσεις παραπάνω ρευμα για να παιξουν.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Δοκιμαζεις πρωτα αυτα
10-10-10-27 (CL-RCD-RP-RAS)
και κατοπιν αυτα
11-11-11-28 (CL-RCD-RP-RAS)

Αλλα θεωρω πως: το σημαντικο
ειναι να δοκιμασεις με τα 1.65V!

6 λεπτά πριν, Crybal είπε

Ναι,τα 10 εννοουσα οπως τα εγραψε ο TheDevilMayCare.Βεβαια εγω θεωρω πιο σημαντικο να χαλαρωσεις τα timings παρά να δώσεις παραπάνω ρευμα για να παιξουν.

Εμένα «σκοπός» μου πάντως, ό,τι κι αν κάνω από τα δύο, είναι να «ΧΑΛΑΡΩΣΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ». Δηλαδή και δοκιμή να κάνω σε κάτι, να την κάνω εκ τους ασφαλούς. Όσο εκ του ασφαλούς μπορεί να είναι!

Πιο χαλαρό σύστημα είναι με χαλαρώσω τα Timings (Οπότε από 9 τα βάζω 10) με ίδια Volt ή όχι;
Οκ, είναι και οι απόψεις του καθενός, το δέχομαι αυτό.

Σας ευχαριστώ πάντως!

Δημοσ.

Mην πουμε ψεμματα, σε μνημες εκεινης της εποχης 1333-1600, παντοτε οταν ειχα Χ4
🤓

θα εδινα 1.65, εκτος και αν εβλεπα στα specs του κατασκευαστη τυχον εντελως αλλα

Γενικα μην ανησυχεις: δεν προκειται να καψεις κατι, ουτε με 1.65v, ουτε με 7-7-7 timings 😋

Δημοσ.

Να πω κ εγώ κάτι λιγότερο "τεχνικό" γιατί το "όταν το αφήσω να ξεκουραστεί δουλεύει κανονικά " κάτι μου κάνει. Δεν έχω τις γνώσεις που έχετε άλλοι (συγκριτικά άσχετος ειμαι) , αλλά να παίζει σωστά τόσα χρόνια κ ξαφνικά να θέλει ρυθμίσεις στα volt η σε οτιδήποτε μου φαίνεται λίγο περίεργο 

Απο θερμοκρασίες στο κουτί πως τα πάμε ? Άφησε ανοικτό το κουτί , τσεκαρε ανεμιστήρες tower . Εναλλακτικά μήπως τα έχει παίξει το τροφοδοτικό κ κάθε φορά που κάνει cold boot δίνει ότι τάσεις να' ναι 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Να πω κ εγώ κάτι λιγότερο "τεχνικό" γιατί το "όταν το αφήσω να ξεκουραστεί δουλεύει κανονικά " κάτι μου κάνει. Δεν έχω τις γνώσεις που έχετε άλλοι (συγκριτικά άσχετος ειμαι) , αλλά να παίζει σωστά τόσα χρόνια κ ξαφνικά να θέλει ρυθμίσεις στα volt η σε οτιδήποτε μου φαίνεται λίγο περίεργο 

Απο θερμοκρασίες στο κουτί πως τα πάμε ? Άφησε ανοικτό το κουτί , τσεκαρε ανεμιστήρες tower . Εναλλακτικά μήπως τα έχει παίξει το τροφοδοτικό κ κάθε φορά που κάνει cold boot δίνει ότι τάσεις να' ναι 

Έχεις δίκιο σε αυτό, κι εγώ προβληματίζομαι σε αυτό το κομμάτι. Παρόλα αυτά με αυτά που διάβασα και τις απόψεις, ίσως όταν είχα και τις 4 επάνω, η χρήση στο PC να ήταν πιο χαλαρή οπότε τις σήκωνε. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τι LOAD έκανα τότε στο PC, αλλά το 1,5V ίσως έφτανε. Τώρα μια πως είναι παλιός, πως τον ζόρισα κτλ, ίσως το 1,5V δεν φτάνει για τις 4, αλλά στις 2 παίζει σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Θεωρία φυσικά όλα αυτά, αλλά σκέφτομαι κι αυτό!

Από θερμοκρασίες όλα καλά! Και πάστες αλλάζω και θέμα δεν έχω. Αυτά τα κοιτούσα εξαρχής όταν πρωτοσυνάντησα το πρόβλημα. 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Εναλλακτικά μήπως τα έχει παίξει το τροφοδοτικό κ κάθε φορά που κάνει cold boot δίνει ότι τάσεις να' ναι 

Εχω ηδη προτεινει: να δοκιμασει και με αλλο τροφοδοτικο
Σιγουρα θα δοκιμαζα αλλες μνημες, οπως και τροφοδοτικο...

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, ilos είπε

Αφού έπαιζε στην αρχή κανονικά με 4 DIMMs, και μετά από λίγο καιρό άρχισε να κάνει τα νούμερα μάλλον τα έχει ψιλοπαίξει o memory controller και δεν αντέχει 4 stick πλέον. Δε μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Κράτα το pc σαν δεύτερο me 4 GB και φτιάξε νέο build. 10 χρόνια μηχάνημα η θέση του είναι στο πατάρι πλέον.

Κατεβαστήρι θα πρότεινα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...