Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, otes είπε

Τι γίνεται εάν σε μια εξεταστική δεν καταφέρεις να περάσεις κανένα μάθημα από αυτά που έδωσε;

μονο αν περνεις φοιτητικο επιδομα πρεπει να περνας νομιζω το 50% τον μαθηματων του ετους αλλιως κοβεται.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
3 ώρες πριν, otes είπε

Δηλαδή γενικά δεν γίνεται τίποτα; Απλώς τα χρωστάς και προχωράς μέχρι να τα περάσεις;

Ναι.

Εκτός και αν παίζει το επίδομα που είπαν και παραπάνω.

Δημοσ.
Στις 6/2/2023 στις 9:17 ΜΜ, meletis_m είπε

Εάν το θυμάμαι σωστά πρέπει να έχεις περάσει >50% για να λάβεις το επίδομα ενοικίου 

Έχω εδώ και 14 χρόνια που έχω τελειώσει αλλά νομίζω ναι, το ίδιο ίσχυε και τότε. Επίσης αν θυμάμαι καλά το επίδομα το παίρνεις τα 4 πρώτα χρόνια (ή 5 αν φοιτάς σε σχολή 5ετούς φοίτησης), μετά το ξεχνάς όσα μαθήματα και να περάσεις.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα! Εάν σε ένα μάθημα δεν πάω καν να το γράψω, μηδενίζομαι και επιρεάζει το μ.ο. του πτυχίου μου; 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από eleni2005
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, eleni2005 είπε

Καλημέρα! Εάν σε ένα μάθημα δεν πάω καν να το γράψω, μηδενίζομαι και επιρεάζει το μ.ο. του πτυχίου μου; 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Αν δεν περάσεις το μάθημα δεν θα πάρεις καν πτυχίο. Το ξαναδίνεις την επόμενη εξεταστική, ή την μεθεπόμενη, κατ' εξακολούθηση μέχρι να το περάσεις. Όταν περάσεις όλα τα μαθήματα τότε θα πάρεις το πτυχίο. Ο μέσος όρος βγαίνει από τους βαθμούς που πήρες όταν πέρασες τα μαθήματα. Δηλαδή αν σε κάποια μαθήματα είχες κοπεί, δεν μετράει ο βαθμός τους τις φορές που κόπηκες, μετράει ο τελικός βαθμός που πήρες όταν πέρασες το μάθημα. Απλώς αν κόβεσαι σε μαθήματα υπάρχει μεγαλύτερος φόρτος τα επόμενα εξάμηνα καθώς θα έχεις περισσότερα μαθήματα να διαβάσεις, οπότε θα είναι και ποιο δύσκολο, και με κίνδυνο να μην τελειώσεις στην ώρα σου τη σχολή.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει αλλάξει η νομοθεσία και θεωρητικά από φέτος θα αρχίσουν οι διαγραφές των "αιωνίων" φοιτητών. Πάνω από ν+ν/2 έτη. 

Οπότε αν δεν περάσεις τα μαθήματα ένα εξάμηνο,  τα δίνεις ξανά τον Σεπτέμβριο. Σε όσα αποτύχεις ξανά μπορείς να τα δώσεις μαζί με τα καινούργια το επόμενο έτος.

Προσοχή αν υπάρχουν αλυσίδες μαθημάτων ή προαπαιτουμενα για να πας στο 4ο έτος π.χ. 

Γενικά διαβάστε λιγο τον οδηγό σπουδών και κάντε καμιά "βόλτα " και απο την σχολή... υπάρχει και το διαδίκτυο πλέον με αρκετές πληροφορίες 

Δημοσ.

Κανονικά όχι,  ίσως σε συμφωνία με τον διδάσκοντα. Όλα αυτά τα ρωτάτε στη σχολή σας και στους καθηγητές σας, όχι εδώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...