Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά διάβασε τον οδηγό σπουδών της σχολής σου , για να κατανοήσεις πώς λειτουργεί .

Εξεταστική εάν είσαι <9ο εξάμηνο δίνεις μόνο μαθήματα που έχεις απο χειμερινο και εαρινο εξάμηνο 

Υπάρχουν τα Υποχρεωτικά , Επιλογής Υποχρεωτικά , Εργαστηριακό μέρος , Προαιρετικά , 

Επεξ/σία από meletis_m
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, cons1985 είπε

Οι πιστωτικές μονάδες είναι ίδιες με τις διδακτικές. Οπως είπε και ο @overpower λέγονται ECTS. Κάθε φορά που περνάς ένα μάθημα παίρνεις τις μονάδες αυτές. 

Δεν είναι το ίδιο σε εμάς, αυτό λέω. ΔΜ κυρίως για συντελεστή βαρύτητας (και για τους πιο παλιούς), ects από την χρόνια μου και μετά για λήψη πτυχίου (300 στην περίπτωση μου, Master) 

Πρακτικά ίσως και να είναι το ίδιο, μιας και όταν κάποιος περάσει τις 260 ΔΜ, αυτομάτως περνάει και τα 300 ects 

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι μετά από 7 - 10 και 12 χρόνια δεν κατάφεραν να πάρουν πτυχίο και λένε ότι σπουδάζουν ακόμη.:P

Και αν τελικά μετά από 12 καταφέρουν και το πάρουν αναρωτιούνται γιατί μετά τη συνέντευξη για δουλειά τους απορρίπτουν ή δεν τους φωνάζουν καν για συνέντευξη.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Φίλε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις τον οδηγό σπουδών της σχολής σου, αν δεν καταλάβεις κάτι παίρνεις τηλέφωνο την γραμματεία της και τους ρωτάς, αν δεν βρεις άκρη τότε περνάς μια βόλτα από την σχολή και ρωτάς κανέναν καθηγητή ή φοιτητή...απλά τα πράγματα...

Ο καθένας εδώ μέσα έχει σπουδάσει σε διαφορετικά τμήματα και επομένωςέ έχει διαφορετικα βιωματα...πχ κάποιες σχολές εχουν μαθήματα αλυσίδες, κάποιες έχουν εργαστήρια, κλπ...

Σε τι σχολή είσαι αν επιτρέπεται;

Δημοσ.

Την στιγμή που επέλεξες να σπουδάσεις αντί να ρωτάς εδώ πάρε τα βιβλία και διάβασε για να περάσεις έστω και με 4.5-5 στον βαθμό και φυσικά δεν θα σε σώσει η εξεταστική αν ήσουν τουρίστας και ειδικά αν κάποιος καθηγητής είναι λίγο ανάποδος. 

Δημοσ.

Σαν φοιτητής,η εξεταστική λειτουργεί ως εξής.Εχεις 6 ή όσα μαθήματα έχει το εξάμηνο σε θεωρία+εργαστήρια αν είσαι σε ΤΕΙ.

Εργαστήρια κόβεται είτε από απουσίες είτε από βαθμό(η βαρύτητα του εργαστηριου παίζει από 25 έως 40% περίπου στην τελική βαθμολογία του μαθήματος,ανάλογα τη σχολή/εξάμηνο). Η θεωρια αν συνδέεται με εργαστήριο μετράει κατά ποσοστό και όχι 100%. Σε καθαρά θεωρητικά μαθήματα η θεωρία μετράει 100%. Αν ο καθηγητής βαζει πρόοδο, πριν την εξεταστική έχει ένα ποσοστό π.χ. 30% ,η τελική εξέταση είναι 70%.

Αν βάζει εργασίες ο καθηγητης σε εμένα τις μετράνε 2-3 μονάδες και ότι γράψω στο τέλος.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, overpower είπε

Δεν γνωριζω. Εμεις εχουμε διδακτικες μοναδες (ΔΜ) για την βαρυτητα και για το πτυχιο. 

Γιατι δεν πας απο την γραμματεια? Δεν θα εχουν θεμα να σου λυσουν τις απορειες σου.

20 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Δεν ισχύει αυτό.
Στη δική μου είχαμε μαθήματα επιλογής από το πρώτο εξάμηνο και μπορούσαμε κι εξαρχής να δηλώσουμε μαθήματα οποιουδήποτε εξαμήνου (χειμερινού προφανώς) από την αρχή.

Σχολείο δεν πήγες;
Πώς καθοριζόταν εκεί;

Δεν πήγα ακομα ρωτάω 

5 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Φίλε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις τον οδηγό σπουδών της σχολής σου, αν δεν καταλάβεις κάτι παίρνεις τηλέφωνο την γραμματεία της και τους ρωτάς, αν δεν βρεις άκρη τότε περνάς μια βόλτα από την σχολή και ρωτάς κανέναν καθηγητή ή φοιτητή...απλά τα πράγματα...

Ο καθένας εδώ μέσα έχει σπουδάσει σε διαφορετικά τμήματα και επομένωςέ έχει διαφορετικα βιωματα...πχ κάποιες σχολές εχουν μαθήματα αλυσίδες, κάποιες έχουν εργαστήρια, κλπ...

Σε τι σχολή είσαι αν επιτρέπεται;

ΠΑΜΑΚ

10 ώρες πριν, papoys1 είπε

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι μετά από 7 - 10 και 12 χρόνια δεν κατάφεραν να πάρουν πτυχίο και λένε ότι σπουδάζουν ακόμη.:P

Και αν τελικά μετά από 12 καταφέρουν και το πάρουν αναρωτιούνται γιατί μετά τη συνέντευξη για δουλειά τους απορρίπτουν ή δεν τους φωνάζουν καν για συνέντευξη.

Δεν σε ειρωνεύτηκα εγώ ΥΠΗΡΕΤΩ ΘΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΑΚΟΜΑ ΡΩΤΑΩ 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, CCPLUS είπε

Δεν σε ειρωνεύτηκα εγώ ΥΠΗΡΕΤΩ ΘΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΑΚΟΜΑ ΡΩΤΑΩ 

Φίλε σόρυ για τον αδέξιο τρόπο μου αλλά  μίλησα γενικά και όχι ειδικά για σένα.Ξέρω πολλούς που έπαιρναν αναβολές φοιτούσαν 6-7-8   χρόνια πήγαν στρατό γύρισαν πέρασαν άλλα 3-4 χρόνια και ακόμη το πτυχίο δεν το πήραν.Σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρομαι και είναι αρκετές.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Φίλε σόρυ για τον αδέξιο τρόπο μου αλλά  μίλησα γενικά και όχι ειδικά για σένα.Ξέρω πολλούς που έπαιρναν αναβολές φοιτούσαν 6-7-8   χρόνια πήγαν στρατό γύρισαν πέρασαν άλλα 3-4 χρόνια και ακόμη το πτυχίο δεν το πήραν.Σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρομαι και είναι αρκετές.

😉 Απλά το πήρατε ως τρολλ και γι'αυτό με πείραξε ενώ ρωτούσα σοβαρά κάτι anyway peace

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εγω που είμαι πρωτοετείς και φοβάμαι πως δεν θα περάσω κανένα μάθημα (4 δίνω) και ούτε ΕΡΓΑΣΙΕΣ έχω στείλει....ξέρω ντροπή μου προσπαθώ  να επανορθώσω.... τι θα μου συμβεί?????

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Mark2004 είπε

Εγω που είμαι πρωτοετείς και φοβάμαι πως δεν θα περάσω κανένα μάθημα (4 δίνω) και ούτε ΕΡΓΑΣΙΕΣ έχω στείλει....ξέρω ντροπή μου προσπαθώ  να επανορθώσω.... τι θα μου συμβεί?????

Τίποτα, εκτός κι αν το μάθει ο πατέρας σου. :D

Αντικειμενικά πάντως, έκανες αυτό που κάνει το 90% των πρωτοετών. Οπότε μην αγχώ.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Mark2004 είπε

Η θα στρωθεις να διαβασεις να τα περασεις τον σεπτεμβρη, ή θα εχεις αλλα 4 του χρονου να σε κυνηγανε. Σχολη?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, otes είπε

Τι γίνεται εάν σε μια εξεταστική δεν καταφέρεις να περάσεις κανένα μάθημα από αυτά που έδωσε;

Τιποτα.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, otes είπε

Τι γίνεται εάν σε μια εξεταστική δεν καταφέρεις να περάσεις κανένα μάθημα από αυτά που έδωσε;

στο επομενο εξαμηνο η σχολη σε στελνει να σπας πετρες σε καποιο ερημονησι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...