Προς το περιεχόμενο

ATA hdd clone

j2k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα hdd samsung SP0411N ata-133 και ενα DeLOCK 40pin 4GB ata που εχουνε windows 95

και θελω να τα κανω κλωνους σε image file και μετα restore σε αλλους δισκους αν χαλασουνε αυτα.

Ουσιαστικα θελω αντιγραφο ασφαλειας ολου του συστηματος σε image file με δυνατοτητα restore σε φυσικο δισκο.

Τι προγραμμα μπορει να μου κανει αυτη τη δουλεια ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

aomei backupper (δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να φτιαξει bootable μέσο και να δει εξωτερικο μέσο για να επαναφέρεις το image με τη μια ομως)

θελω να μπορει να φτιαξει bootable και να μπορει να δει εξωτερικο μεσο.

Μιλαμε παντα για windows 95 (1995)

Το acronis θα κανει δουλεια ?

Από όσο ξέρω δεν μπορείς να κάνεις bootable clone από hdd.

Αλλά μπορείς να κάνεις clone τον hdd σε virtual HD με το Disk2VHD ή CloneVDI. και μπορείς να ξανά κάνεις clone από Virtual HD σε κανονικό δίσκο με το AOMEI Backupper.

Στις 9/3/2019 στις 9:48 ΠΜ, j2k είπε

Εχω ενα hdd samsung SP0411N ata-133 και ενα DeLOCK 40pin 4GB ata που εχουνε windows 95

και θελω να τα κανω κλωνους σε image file και μετα restore σε αλλους δισκους αν χαλασουνε αυτα.

Ουσιαστικα θελω αντιγραφο ασφαλειας ολου του συστηματος σε image file με δυνατοτητα restore σε φυσικο δισκο.

Τι προγραμμα μπορει να μου κανει αυτη τη δουλεια ?

Αν βρείς κάποια παλιά έκδοση του Norton Ghost μπορείς να φτιάξεις bootable cd και με αυτό να κάνεις την δουλειά σου.
Επίσης δοκίμασε με το Hiren's Boot CD https://www.hirensbootcd.org/

49 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αν βρείς κάποια παλιά έκδοση του Norton Ghost μπορείς να φτιάξεις bootable cd και με αυτό να κάνεις την δουλειά σου.
Επίσης δοκίμασε με το Hiren's Boot CD https://www.hirensbootcd.org/

Μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλει ο φίλος. Θέλει να κάνει clone τους δίσκους σε κάποιο αρχείο ώστε όποτε θέλει να μπορεί να τα επαναφέρει σε άλλον σκληρό οποιαδήποτε στιγμή και να είναι και bootable. δεν θέλει να κάνει clone HHD σε HDD.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Alexandros_D είπε

Μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλει ο φίλος. Θέλει να κάνει clone τους δίσκους σε κάποιο αρχείο ώστε όποτε θέλει να μπορεί να τα επαναφέρει σε άλλον σκληρό οποιαδήποτε στιγμή και να είναι και bootable. δεν θέλει να κάνει clone HHD σε HDD.

Και το Ghost μπορεί να φτιάξει images και το Hiren's διαθέτει παρόμοια προγράμματα.

Bootable image δεν υπάρχει.
To Ghost φτιάχνει bootable cd με το οποίο εκκινεί ο υπολογιστής, τρέχει το ίδιο και μετά τραβάς το image από όπου το έχεις αποθηκεύσει ενώ το Hiren είναι bootable από μόνο του.

Επειδή όμως μιλάμε για win95 το ίδιο είναι να βρεθούν παλιοί ide 40-80-160ρηδες δίσκοι και να φτιάξει έτοιμα images.
Απλά δύσκολα βρίσκεις πλέον τόσο παλιούς δίσκους που να είναι 100% λειτουργικοί αλλά ούτως ή άλλως είανι το πολύ 5-10 ευρώ το κομμάτι.

Επεξ/σία από dpolal

Επισκέπτης

Ρε παιδιά συγγνώμη, αλλά μήπως τα παραμπλέκετε τα πράγματα; Τα Windows 9x Είναι ουσιαστικά DOS based. Ένα zip  να τα κάνεις όλα και μετά unzip σε active bootable partition λογικά θα παίξει.

Επίσης και το AOMEI και όλα τα σχετικά θα παίξουν. full disk backup θα κάνει

Ο φίλος θέλει να πάρει backup όλο το partition του συστήματος σε image file και να το κάνει restore σε άλλον δίσκο με μια απλή διαδικασία χωρίς να χρειάζεται να φτιάξει αυτός bootable partition. To ΑΟΜΕΙ μπορεί να το κάνει. δεν θυμάμαι αν το ΝortonGhost μπορεί να να κάνει restore το image και να δημιουργήσει και bootable partition, αν μπορεί πάω πάσο. το Clonezilla μπορεί από ότι είδα. απλά με το AOMEI μπορεί να κουμπώσει τον δίσκο σε ένα άλλο μηχάνημα και να κάνει την διαδικασία από περιβάλλον windows, για αυτό και το πρότεινα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρα το AOMEI μου κανει δουλεια ε ?

Μετα απο αυτο clonezilla ?

PATA δισκους δυσκολα βρισκεις και αν βρεις ειναι σαπακια.

Υπαρχουνε ανταπτοτες pata to sata οποτε βαζεις τετοιους και ενα sata ssd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...