Rapido Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Παιδιά σχετικά με τις θερμοκρασίες του συγκεκριμένου επεξεργαστή. ΌΛΑ τα bios settings stock εκτός XMP. Mε θερμοκρασία δωματίου 20c περίπου και με παρακολούθηση μέσω HWmonitor και ανοιχτό κουτί σε benchmark (πχ AIDA64) μέγιστη θερμοκρασία είδα κοντά στους 80 με peak 82c. Σε μερικά όπως OCCT δεν ξεπέρασε τους 72. Σε gaming και άλλες νορμάλ λειτουργίες max 60c. Στο Prime95 v29.4 στο blend κι εκεί είχα normal θερμοκρασίες max 82c αλλά στο small ffts παιδιά έπιασε τους 90 μέσα σε δευτερόλεπτα και σιγά σιγά σκαρφαλωνε προφανώς θα έπιανε εύκολα τους 100 αν το άφηνα για λίγη ώρα. Πιο πριν δεν είχα σφίξει αρκετά τη ψυκτρα και έκανε peak 102c και δούλευε γύρο στους 98. Δεν είδα thermal throttling ωστόσο. Ελπίζω να μην έπαθε ζημιά γτ το tjmax στα χαρτιά είναι 105c. Αφού έβγαλα τη ψυκτρα άλλαξα πάστα (thermal grizzly kryo) και τη ξανατοποθετησα πολύ προσεκτικά είδα τις θερμοκρασίες που ανέφερα στην αρχή. Τον έκανα oc στα 5ghz με vcore 1.30 συμφωνα με οδηγό της gigabyte και ήταν σταθερό και μαντέψτε τι. Είχα ίδιες θερμοκρασίες όπως stock στα 4.7 με το overboost δηλαδή max 82c σε AIDA64 στο prime πάλι τα ίδια 100c για πλάκα. Stock settings η μητρική του δίνει μέχρι και 1.35vcore το οποίο το θεωρώ υψηλό. Έχει κανείς ιδέα να μου πει τι συμβαίνει; είναι νορμάλ αυτά να φτάνει στοκ ο επεξεργαστής 100c; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelq Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) H Intel δίνει μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία για τον i9-9900K τους 100с. Προσωπικά δεν θα ήθελα να δω πάνω από 80с σε κανονική χρήση, όχι benchmarks. Μέχρι 1.35vcore είσαι εντάξει αλλά μην το ξεπεράσεις, καλύτερα 1.3vcore. Εφόσον το Turbo του φτάνει τα 5.00 GHz, δεν βλέπω λόγο να τον κάνεις overclock, φυσικά δεν ξέρω και την χρήση που κάνεις. Η motherboard σου είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη για overclock. Μήπως δεν αερίζεται καλά το κουτί σου, γιατί θερμοκρασίες πάνω από 100с δεν θα έπρεπε να φτάνεις τόσο εύκολα. Μπορείς επίσης να κατεβάσεις το RealTempGT και να βάλεις μια προειδοποίηση για όταν ο επεξεργαστής φτάνει κάποιους συγκεκριμένους βαθμούς (πχ 85с) *Δες αν έχεις την τελευταία έκδοση στα BIOS - F7f (01/16/2019) Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2019 από Axelq Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rapido Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Ναι αυτή την έκδοση bios έχω. Δεν θέλω να τον κανω oc δεν νομίζω να χει νόημα απλά ήθελα να τον δοκιμάσω. Το vcore 1.35 είναι stock δεν το ρύθμισα εγώ. Αλλά πιάνει 100c που μου φαίνεται πολύ περίεργο. Είναι λογικό να πιάνει tjmax σε stock settings ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
denis_kos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Γενικά είναι ζεστό cpu. Επίσης η μητρική στο αυτόματο δίνει ρεύμα αβέρτα. Έγώ έχω αφήσει στοκ συχνότητες και έχω κάνει Undervolt και δουλεύει άριστα στα 1.13-1.15 . Δεν έχω βάλει σταθερό vcore, αλλά normal με αρνητικό offset -0.080 αν θυμάμαι καλά και σε gaming είμαι ~45 και σε benches μαξ ~78-80 κ αυτό μετά απο πολύ ώρα σε Occt small. Στα υπόλοιπα είναι ~70. Αν θες να μείνεις στοκ είναι μια καλή λύση. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2019 από denis_kos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δοκίμασε το hwinfo64 μην τυχόν υπάρχει κάποιο bug στο τρέχων πρόγραμμα που βλέπεις θερμοκρασίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mpatz Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Λογικες θερμοκρασιες δυστυχως..Σε gaming ειμαι 60-70..Αλλα σε benchmarks ξεφευγει 90-100..Και ακομα τραβανε τα κρυα..Αυγουστο να δουμε τι θα κανουμε 😅😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα